A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Nyolc kutyát tartott embertelen körülmények között egy kaposvári pár - enyhe büntetéssel megúszhatják

2023. június 05., 15:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A Kaposvári Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival és nővel szemben, akik olyan körülmények között tartották kutyáikat, amely alkalmas volt arra, hogy az állatok maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza.



 

A vád szerint az ötvenes éveiben járó férfi és közel húsz évvel fiatalabb élettársa 2010-ben költöztek egy kaposvári családi házba, ahová ekkor még csak két kutyát vittek magukkal - írja az Ügyészség közleménye. Az elkövetkezendő években azonban folyamatosan növekedett az állatok száma, így a vádlottak 2021-ben már nyolc kutyával éltek együtt.

 

 

Itt, ilyen körülmények között éltek a kutyák
Itt, ilyen körülmények között éltek a kutyák
Fotó: ugyeszseg.hu

 

 

A férfi és a nő ugyanakkor az állattartói kötelezettségeik minimumának sem tettek eleget, elmulasztották a veszettség elleni oltást, az élősködők elleni oltást, két kutya kivételével az elektronikus jelölést, több kutyát szűk mozgástérrel, tartósan láncra kötve tartottak, míg az egyik – havonta kétszer epilepsziás rohammal küzdő – állatot nem vitték állatorvoshoz. Ezen túlmenően a vádlottak 2021 októberétől kezdődően a nyolc kutya számára már nem tudták a megfelelő mennyiségű élelmet sem biztosítani, amely miatt az állatok lesoványodása megindult. A kutyák végül mindannyian megmenekültek, mivel 2022 júniusában nyomozó hatóság lefoglalta és egy helyi állatvédő egyesület gondozásában helyezte el őket.

 

A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a vádlottakkal szemben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Állatkínzás miatt vádat emeltek egy kutyákat tartó gyöngyösi nő ellen Állatkínzás miatt vádat emeltek egy kutyákat tartó gyöngyösi nő ellen
Állatkínzás miatt vádat emelt a Gyöngyösi Járási Ügyészség egy kutyákat tartó helyi nő ellen - közölte a Heves Vármegyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

Kölyökkutyákat kivégző férfi ellen ítélt a bíróság Kölyökkutyákat kivégző férfi ellen ítélt a bíróság
A férfi négy kölyökkel végzett – az ötödik kiskutya csodával határos módon menekült csak meg. Állatkínzás miatt jogerősen negyven nap elzárásra ítélt a Siklósi Járásbíróság az állatkínzót.

Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel.

Eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése Eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos örömmel számolt be arról, hogy Magyarország is képviseltette magát az EuroFAWC-on, május középén Edinburgh-ban. Az EuroFAWC, azaz az Európai Állatjólléti Tanácsok Fóruma 2006-ban jött létre annak érdekében, hogy platformot biztosítson az információk és nézetek megosztásához, valamint hálózatot biztosítson az Állatjólléti Tanácsok számára Európa-szerte. A testület működésének elengedhetetlen alapköve az elméleti és gyakorlati tapasztalatok megosztása a tagállamok között, valamint a közös állatvédelmi vízió kialakítása.

A kutyák már családtagok, nem háziállatok – de mit esznek és mennyiért? Felmérés készült a hazai kutyatartási szokásokról A kutyák már családtagok, nem háziállatok – de mit esznek és mennyiért? Felmérés készült a hazai kutyatartási szokásokról
A kutyatartók közel negyede szerint a kutyájuk fontosabb, mint a legtöbb családtagja vagy ismerőse. A legfiatalabb kutyagazdák között az arány egy harmad. Többek között ez derült ki a Whizzopet.hu webáruház által készített kutatásból.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI AEGON Magyarország Zrt. Rehabportál AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Összefogtak a kutyások: gazdit találtak a meggyilkolt hajléktalan férfi idős kutyusának Hírek - Címlapon
Összefogtak a kutyások: gazdit találtak a meggyilkolt hajléktalan férfi idős kutyusának
Így gyakorlatoznak a mentő- és tűzvizsgáló kutyák Hírek - Címlapon
Így gyakorlatoznak a mentő- és tűzvizsgáló kutyák