A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Nyolc kutyát tartott embertelen körülmények között egy kaposvári pár - enyhe büntetéssel megúszhatják

2023. június 05., 15:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
A Kaposvári Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival és nővel szemben, akik olyan körülmények között tartották kutyáikat, amely alkalmas volt arra, hogy az állatok maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza. 

A vád szerint az ötvenes éveiben járó férfi és közel húsz évvel fiatalabb élettársa 2010-ben költöztek egy kaposvári családi házba, ahová ekkor még csak két kutyát vittek magukkal - írja az Ügyészség közleménye. Az elkövetkezendő években azonban folyamatosan növekedett az állatok száma, így a vádlottak 2021-ben már nyolc kutyával éltek együtt.

 

 

Itt, ilyen körülmények között éltek a kutyák
Itt, ilyen körülmények között éltek a kutyák
Fotó: ugyeszseg.hu

 

 

A férfi és a nő ugyanakkor az állattartói kötelezettségeik minimumának sem tettek eleget, elmulasztották a veszettség elleni oltást, az élősködők elleni oltást, két kutya kivételével az elektronikus jelölést, több kutyát szűk mozgástérrel, tartósan láncra kötve tartottak, míg az egyik – havonta kétszer epilepsziás rohammal küzdő – állatot nem vitték állatorvoshoz. Ezen túlmenően a vádlottak 2021 októberétől kezdődően a nyolc kutya számára már nem tudták a megfelelő mennyiségű élelmet sem biztosítani, amely miatt az állatok lesoványodása megindult. A kutyák végül mindannyian megmenekültek, mivel 2022 júniusában nyomozó hatóság lefoglalta és egy helyi állatvédő egyesület gondozásában helyezte el őket.

 

A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a vádlottakkal szemben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Szülők és gyermekotthonok is csatlakozhatnak idén az Állatvédelmi Témahéthez Szülők és gyermekotthonok is csatlakozhatnak idén az Állatvédelmi Témahéthez
Szülők és gyermekotthonok is csatlakozhatnak idén az Állatvédelmi Témahéthez, amelyet október 2. és 15. között rendeznek meg - közölte Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos.

95 millió forint az állatvédelem fejlesztésére 95 millió forint az állatvédelem fejlesztésére
A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány szeptemberben éves költségvetése több mint harmadát, mintegy 95 millió forintot állatvédő civil ernyőszervezetek fejlesztésére, prevenciós és edukatív munkájának megsegítésére, az állatkertek állatmentő és fajvédelmi tevékenységének erősítésére, valamint az Állatorvostudományi Egyetem (ÁTE) civil állatvédőket segítő ivartalanítási programjának és kutatómunkájának támogatására fordítja - közölték hétfőn, Budapesten.

Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó
Még csak első fokon, de végrehajtandó börtönre ítélte a Jászberényi Járásbíróság, azt a két fiatal férfit, akik halálra verték haragosuk kiskutyáját.

Állatorvosok és jogászok is segítik a polgárőrök állatvédelmi tevékenységét Állatorvosok és jogászok is segítik a polgárőrök állatvédelmi tevékenységét
Állatorvosok és jogászok segítik a polgárőrök állatvédelmi tevékenységét - közölte Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos titkársága az MTI-vel.

Toklász kérdés – Valóban egyre rosszabb a helyzet? Ha igen, ki a felelős? Toklász kérdés – Valóban egyre rosszabb a helyzet? Ha igen, ki a felelős?
Facebook oldalukon nemrég felhívást tettek közzé és arra kérik a gazdikat, hogy kitöltésével minél többen segítsenek feltérképezni a fővárost, hogy hogyan változott a helyzet az elmúlt években és merre vannak a legproblémásabb területek. Vajon jogos e a felháborodás a gazdik részéről vagy csupán egy felfújt sztoriról van csak szó?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Brimo partysátor Egyedi kutyás ajándéktárgyak Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Összefogtak a kutyások: gazdit találtak a meggyilkolt hajléktalan férfi idős kutyusának Hírek - Címlapon
Összefogtak a kutyások: gazdit találtak a meggyilkolt hajléktalan férfi idős kutyusának
Mitől lehet sápadt a kutya fogínye? Hírek - Címlapon
Mitől lehet sápadt a kutya fogínye?