A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Összefogtak a kutyások: gazdit találtak a meggyilkolt hajléktalan férfi idős kutyusának

2023. június 05., 18:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A hajléktalanként élő Krisztián öreg, már 16 éves kutyája magára maradt, miután gazdáját megölték. A helyiek összefogtak a magányos ebért és rekord gyorsasággal gazdit találtak neki.



 

Helyszínelők lepték el vasárnap Újszeged egyik fás-bokros területét: egy bejelentés szerint holttestet találtak a javarészt hajléktalanok lakta területen. A helyiek arról számoltak be, hogy késelés történt – írja a Ripost.

 

Az áldozatot ismerték a környéken: N. Krisztián régóta ezen a bokros területen élt egy sátorban Kölyökkel, a 16 éves kutyusával. A férfit mindenki kedvelte, és bár a környéken sokak szerint rengeteg az agresszív hajléktalan, Krisztián egyáltalán nem ilyen volt, őt kedves és segítőkész embernek ismerték, aki gyakran focizott a környékbeli srácokkal:

 

"Sokszor már nem is megyünk arrafelé. Bár mást nem bántanak, de egymással sokszor összebalhéznak, gondolom, isznak is. Krisztián viszont egyáltalán nem ilyen volt, ő soha nem bántott senkit. Úgy hallottuk, hogy leszúrták. Ezt a halált senki nem érdemli, Krisztián főleg nem" – idéz egy helybeli férfit a Bors-ra hivatkozva a lap.

 

Hozzátették, hogy a férfi dolgozott is, ellátta magát, és sosem panaszkodott, pedig nehéz élete volt:

"Nem beszélt arról, hogy miért került ilyen helyzetben, mert senkinek nem panaszkodott a sorsáról, de azt tudjuk, hogy súlyos traumák tarkították az életét" - idéznek egy másik ismerőst.

 

Kölyök névre hallgató kutyusát is rajongásig szerette, az ismerősei szerint a férfi előbb vett ételt az ebnek, mint saját magának:

„A kutya semmiben nem szenvedett hiányt, jóban és rosszban együtt voltak Krisztiánnal. Mindent megtett érte, ők tényleg a legjobb barátok voltak. A kutyus is jó természetű eb, ismertük mi is”  - szögezte le.

 

A helyiek ezért összefogtak a magányos, idős ebért, akinek rekordsebességgel találtak gazdit:

„Kölyköt szerencsére befogadták, amennyire mi tudjuk, egy jó szándékú, már több kutyust is tartó családhoz került” - mesélte.

 

Az eset után nem sokkal a rendőrség három embert vett őrizetbe a gyilkosság miatt, a helyiek szerint az elkövető egy nemrégiben odaköltöző, szintén hajléktalan férfi lehetett.

 

 

 


Indexkép forrás: A KÉP ILLUSZTRÁCIÓ - Unsplash - Reba Spike

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Így mosolyog ma gazdijánál a kutya, aki a menhelyen öregedett meg Így mosolyog ma gazdijánál a kutya, aki a menhelyen öregedett meg
"A legfontosabb, amit Ginger tanított nekem, talán pont az, hogy sohasem késő újrakezdeni."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 MTI EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Nyit a Duna egyik legszebb szabadstrandja – külön partszakasszal a kutyásoknak! Hírek - Címlapon
Nyit a Duna egyik legszebb szabadstrandja – külön partszakasszal a kutyásoknak!
Nyolc kutyát tartott embertelen körülmények között egy kaposvári pár - enyhe büntetéssel megúszhatják Hírek - Címlapon
Nyolc kutyát tartott embertelen körülmények között egy kaposvári pár - enyhe büntetéssel megúszhatják