A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Összefogtak a kutyások: gazdit találtak a meggyilkolt hajléktalan férfi idős kutyusának

2023. június 05., 18:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A hajléktalanként élő Krisztián öreg, már 16 éves kutyája magára maradt, miután gazdáját megölték. A helyiek összefogtak a magányos ebért és rekord gyorsasággal gazdit találtak neki.



 

Helyszínelők lepték el vasárnap Újszeged egyik fás-bokros területét: egy bejelentés szerint holttestet találtak a javarészt hajléktalanok lakta területen. A helyiek arról számoltak be, hogy késelés történt – írja a Ripost.

 

Az áldozatot ismerték a környéken: N. Krisztián régóta ezen a bokros területen élt egy sátorban Kölyökkel, a 16 éves kutyusával. A férfit mindenki kedvelte, és bár a környéken sokak szerint rengeteg az agresszív hajléktalan, Krisztián egyáltalán nem ilyen volt, őt kedves és segítőkész embernek ismerték, aki gyakran focizott a környékbeli srácokkal:

 

"Sokszor már nem is megyünk arrafelé. Bár mást nem bántanak, de egymással sokszor összebalhéznak, gondolom, isznak is. Krisztián viszont egyáltalán nem ilyen volt, ő soha nem bántott senkit. Úgy hallottuk, hogy leszúrták. Ezt a halált senki nem érdemli, Krisztián főleg nem" – idéz egy helybeli férfit a Bors-ra hivatkozva a lap.

 

Hozzátették, hogy a férfi dolgozott is, ellátta magát, és sosem panaszkodott, pedig nehéz élete volt:

"Nem beszélt arról, hogy miért került ilyen helyzetben, mert senkinek nem panaszkodott a sorsáról, de azt tudjuk, hogy súlyos traumák tarkították az életét" - idéznek egy másik ismerőst.

 

Kölyök névre hallgató kutyusát is rajongásig szerette, az ismerősei szerint a férfi előbb vett ételt az ebnek, mint saját magának:

„A kutya semmiben nem szenvedett hiányt, jóban és rosszban együtt voltak Krisztiánnal. Mindent megtett érte, ők tényleg a legjobb barátok voltak. A kutyus is jó természetű eb, ismertük mi is”  - szögezte le.

 

A helyiek ezért összefogtak a magányos, idős ebért, akinek rekordsebességgel találtak gazdit:

„Kölyköt szerencsére befogadták, amennyire mi tudjuk, egy jó szándékú, már több kutyust is tartó családhoz került” - mesélte.

 

Az eset után nem sokkal a rendőrség három embert vett őrizetbe a gyilkosság miatt, a helyiek szerint az elkövető egy nemrégiben odaköltöző, szintén hajléktalan férfi lehetett.

 

 

 


Indexkép forrás: A KÉP ILLUSZTRÁCIÓ - Unsplash - Reba Spike

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár
Megható videón a kettős örökbefogadás!

Akik mellett nem lehet könnyek nélkül elmenni Akik mellett nem lehet könnyek nélkül elmenni
A kóborló gazdátlan állatok száma elképesztő mennyiséget öltött az országban. Ugyanakkor az örökbefogadási kedv és lehetőség lassan nullához közelít.

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti
Milliók arcára csal mosolyt a kis bundás, pedig egykor reménytelenül várta a menhelyen, hogy felfigyeljenek rá.

Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár
10 perc séta után viszont éppen olyan látványt nyújtottak, ahogy a parkban bandukoltak együtt, mint "két öreg lélek, akik már nagyon régóta ismerik egymást”.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Ebugatta Mondial Assistance GesmbH Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Mérgező növények, melyeket jobb, ha elkerül a kutya Hírek - Címlapon
Mérgező növények, melyeket jobb, ha elkerül a kutya
Hám vagy nyakörv? – Vásárlás előtt mérlegelni kötelező! Hírek - Címlapon
Hám vagy nyakörv? – Vásárlás előtt mérlegelni kötelező!