A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Újabb állatkínzó kapott letöltendőt!

2017. június 28., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Állatkínzás miatt jogerősen hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélt a Pécsi Törvényszék egy mázai férfit, aki elhanyagolta a kutyái gondozását - tájékoztatta a bíróság szóvivője szerdán az MTI-t.



Barkaszi Attila közölte: a törvényszék kedden kihirdetett határozatában - felülbírálva a Komlói Járásbíróság korábbi ítéletét - a visszaeső vádlottnak egy előző büntetéséhez kapcsolódó feltételes szabadságát is megszüntette. A férfi feltételes szabadságra nem bocsátható - tette hozzá.

 

A férfi a mázai házánál egy hatéves kaukázusi keverék kutyát és egy tíz hónapos keverék kölyökkutyát is tartott. Miután 2014 februárjában a kutyái nélkül elköltözött az ingatlanból, nem gondoskodott az állatok felügyeletéről, megfelelő etetéséről, ellenőrzéséről - ismertette a szóvivő.

 

Tájékoztatása szerint az ebeket egy ismeretlen személy mintegy két hétig csak egy, legfeljebb két alkalommal minimális mennyiségű száraz kutyatáppal látta el. Később a vádlott szomszédjai etették és itatták a kutyákat.

 

A kaukázusi keverék kutya a szomszédok által biztosított élelem nagy részét elette a kölyök elől, ezért a kisebb eb kórosan lesoványodott. A szomszédok állatorvost hívtak, miután az életveszélyes állapotba került kölyökkutya átmászott az udvarukba - tette hozzá a szóvivő.



 

Forrás: MTI

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó
Még csak első fokon, de végrehajtandó börtönre ítélte a Jászberényi Járásbíróság, azt a két fiatal férfit, akik halálra verték haragosuk kiskutyáját.

Negyven nap elzárásra ítélték a kutyát felakasztó baranyai férfit Negyven nap elzárásra ítélték a kutyát felakasztó baranyai férfit
Állatkínzás miatt jogerősen negyven nap elzárásra ítélte a Siklósi Járásbíróság azt a baranyai férfit, aki bálamadzaggal felakasztott egy kutyát 2020 januárjában - tájékoztatta a Pécsi Törvényszék pénteken az MTI-t.

Börtönbüntetést kapott a férfi, aki lelőtte kutyáját Börtönbüntetést kapott a férfi, aki lelőtte kutyáját
Állatkínzás bűntette, valamint lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntette miatt emeltek vádat a 65 éves férfi ellen: az előkészítő ülésen börtönbüntetésre és közügyektől való eltiltásra ítélte a bíróság.

Döntött a nyomozási bíró: letartóztatták a nyírbogáti szaporítókat! Döntött a nyomozási bíró: letartóztatták a nyírbogáti szaporítókat!
A Mátészalkai Járásbíróság nyomozási bírója 2020. július 3-án az állatkínzás bűntette miatt folyamatban lévő eljárásban 2020. augusztus 3-ig elrendelte két gyanúsított letartóztatását.

Letartóztathatják a nyírbogáti szaporítót a nyomozás idejére: ma hoz döntést a nyomozási bíró Letartóztathatják a nyírbogáti szaporítót a nyomozás idejére: ma hoz döntést a nyomozási bíró
A Nyírbátori Járási Ügyészség állatkínzás miatt indítványozza a letartóztatását annak a férfinak és nőnek, aki nyírbogáti ingatlanján szaporítási céllal több mint ötven kutyát és más állatot tartott mostoha körülmények között.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület MTI Beagle Club Online AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Vádat emeltek Fülöp kínzói ellen: az ügyészség letöltendő börtönt kér! Hírek - Címlapon
Vádat emeltek Fülöp kínzói ellen: az ügyészség letöltendő börtönt kér!
Íme az év kutyafotói Hírek - Címlapon
Íme az év kutyafotói