A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Tüntettek az állatok védelméért Fülöp szenvedéseinek helyszínén

2017. június 26., 13:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Nem várt tömeg gyűlt össze a meghirdetett demonstrációra Nagycserkeszen, hogy felemeljék a hangjukat az állatkínzás ellen. Hihetetlen összefogásnak lehetett tanúja az ország!



Több száz ember jelent meg Nagycserkeszen, hogy hallassák hangjukat, és követeljék az állatkínzók szigorúbb büntetését. A helyszín sem véletlenül került kiválasztásra: ezen a településen találtak rá az állatvédők a hordóhoz láncolt Fülöpre. A kutyának óriási kínokat kellett átélnie, a segítség pedig már túl későn érkezett. A kezdeti javulás ellenére Fülöp nem élte túl a vele történt borzalmakat.

 

Története, mondhatni, mindennapos, rengeteg kutyának, macskának, lónak kell nap mint nap szenvednie az ember kegyetlenségétől. Fülöp esete az egész országot megrendítette, egy emberként szurkoltunk a gyógyulásáért. Halál azonban nem lehet értelmetlen. Nem szabad annak lennie.

 

Börtönt az állatkínzóknak - hirdette a transzparens
Börtönt az állatkínzóknak - hirdette a transzparens
Fotó: facebook.com/allatkinzasellen/

 

A Facebook-on szerveződött oldal, a Szurkolók az állatkínzás ellen csapata kézbe vette az irányítást és békés tüntetést szerveztek Nagycserkeszre. Több állatvédő szervezet is csatlakozott a felhívásukhoz, végül vasárnap több mint 500 ember jelent meg a demonstráción! Az eseményen elhangzott beszédek után a tömeg Fülöp bántalmazóinak házához vonult (amit a rendőrök kordonnal elzártak a tüntetők elől), hogy gyertyát gyújtsanak a kutya emlékéért.

 

A tüntetés békésen zajlott. Hatalmas összefogás tanúi lehettünk: a máskor egymással szemben álló szurkolók most vállvetve álltak ki egy ügyért, az állatok védelméért.

 

Fülöp sírjánál zárult a nap
Fülöp sírjánál zárult a nap
Fotó: facebook.com/allatkinzasellen/

 

A nap végén Fülöp sírjához is ellátogattak, ahol szintén gyertyagyújtással emlékeztek a sanyarú sorsú kutyusra - és vele az összes állatra, akik életüket vesztették az emberek szívtelensége miatt.

 

A tüntetés szervezői még vasárnap este a Sztrádarádióba voltak hivatalosak, az adás után pedig  örömhírrel szolgáltak a Facebook oldalukon:

 

 

 

A vasárnapi eseményekről a média is beszámolt: a videók ide, ide és ide kattintva elérhetők!

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Büszkén viseli tűzoltó sisakját a kutya, aki több családot is megmentett a tűztől Büszkén viseli tűzoltó sisakját a kutya, aki több családot is megmentett a tűztől
Charlie, a négylábú hős azonnal jelezte gazdájának a bajt, amikor egymás mellett több ház is lángra kapott.

Kitüntetést kapott Lehoczki László és Hope, a mentőkutya Törökországban Kitüntetést kapott Lehoczki László és Hope, a mentőkutya Törökországban
Az elmúlt 25 évben nyújtott önzetlen segítségnyújtásaiért kapott kitüntetést a török államtól a magyar mentőkutyás, Lehoczki László és kutyája, Hope.

Kitüntetést kap Törökországban Hope, a magyar mentőkutya és vezetője, Lehoczki László Kitüntetést kap Törökországban Hope, a magyar mentőkutya és vezetője, Lehoczki László
A török állam meghívására Törökországba érkezett Lehoczki László Hope-al, és Dr. Jackovics Péter ezredessel, a HUNOR Mentőszervezet parancsnokával. Az utazás apropója pedig igencsak ünnepélyes!

"Nemet mondunk a vadászatra!" - Több ezren tüntettek az állatok, különösen a galgok jogai mellett Spanyolországban "Nemet mondunk a vadászatra!" - Több ezren tüntettek az állatok, különösen a galgok jogai mellett Spanyolországban
Még a kutyák is büszkén hirdették feliratos tábláikkal, hogy kiállnak a galgok mellett, akik oly sokat szenvednek az emberi kapzsiság miatt.

A második világháborúban kitüntetett kutya emlékérmeit árverezték el Angliában A második világháborúban kitüntetett kutya emlékérmeit árverezték el Angliában
A második világháborúban húsz ejtőernyős bevetésen részt vevő kutya bátorságért elnyert kitüntetései 140 ezer fontért (69 millió forintért) keltek el egy londoni árverésen - számolt be róla a The Guardian brit napilap.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MTI Beagle Club Online Praktiker Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Baba érkezik a családba – de mit szól hozzá a kutya? Hírek - Címlapon
Baba érkezik a családba – de mit szól hozzá a kutya?
Új ellenszer kerülhet a boltokba a kullancsok ellen Hírek - Címlapon
Új ellenszer kerülhet a boltokba a kullancsok ellen