A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Baba érkezik a családba – de mit szól hozzá a kutya?

2017. június 27., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!




Kutyatartók sokasága tapasztalatból mondja, hogy nincs is jobb „csapat” annál, mint amikor a gyerkőcök és a kutya együtt játszanak, egymás legjobb barátaiként. És természetesen biztos sokan a Kedves Olvasók közül is olyan gyerekek voltak valamikor, akiknek leghőbb vágya volt egy saját kutya.



Azonban minden gyermek védtelen és magatehetetlen újszülöttként, majd gőgicsélő, mászkáló kisbabaként találkozik először a nagyvilággal, amelynek valós vagy potenciális veszélyeitől csakis a szülők, illetve általában véve az idősebb korosztály tudja őt megóvni. Mi a helyzet azzal, amikor nemcsak apa, anya, tesó, nagyszülők, hanem a négylábú családtag is ott van a fogadóbizottságban a kis jövevény tiszteletére?

 

Kutya és baba

 

Rögtön előre is bocsájtjuk – az esetek túlnyomó többségében semmi probléma nem történik ilyenkor. A legtöbb kutya derűs nyugalommal, jóindulatú izgalommal, illetve beletörődéssel reagál a baba érkezésére. Rájuk is igaz a „minden csoda három napig tart” elve, azaz a kutyák java része hamar hozzászokik a megváltozott felálláshoz, illetve a sivalkodó emberke jelenlétéhez. Vagyis a családi kutyák általában baba-kompatibilisnek mondhatók. Nem tiszte ennek az írásnak a sajnos időnként bekövetkező tragédiák elemzése, amikor kisbabát támadnak, illetve ölnek meg kutyák – szerencsénkre ilyesmi igen ritkán fordul elő, és nincs olyan általánosítható részlete az eseteknek, amiből biztos ellenszert lehetne kitalálni.

 

Érdemes viszont egy kicsit körbejárni azt a kérdést, vajon mit tehet a család, amikor már tudja, hogy baba fog születni, és szeretnék, hogy a kutya majd minél kisebb megrázkódásként élje át a hatalmas változást, amivel a gyerkőc érkezése jár.

 

 

A témához rendkívül hasznos tippeket és tudnivalókat a Gondos Gazdik szakértője szedte sorba - ide kattintva olvashatók!

 

 

 

 


Indexkép forrás: pinterest.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Így segíthetsz kutyádnak, hogy még jobban érezze magát a mindennapokban Így segíthetsz kutyádnak, hogy még jobban érezze magát a mindennapokban
Kedvencünk általános jóllétének és egészségének megőrzéséhez fontos, hogy mind fizikailag, mind érzelmileg, mind mentálisan is jól érezze magát. Hogyan segíthetünk neki ebben?

6 különös dolog, amit a kutyád megérez rajtad 6 különös dolog, amit a kutyád megérez rajtad
"Esküdni mernék, hogy megérezte, egyszerűen tudta!" – Ha hallottuk már e szavakat kutyás ismerőseinktől, vagy első kézből tapasztaltuk kedvencünkön, elgondolkodhatunk a miérteken. Tényleg létezik az a bizonyos hatodik érzék? Vagy kifinomult szaglása „üzent” neki?

Tényleg tisztább a kutya szája, mint az emberé? Tényleg tisztább a kutya szája, mint az emberé?
Hányszor, de hányszor hallhattuk már e szavakat, de valóban így lenne? Honnan tudhatjuk, hogy a tisztasági skálán hol helyezkedik el kutyánk szájának állapota? És mi a helyzet a kutyanyállal?

A kutyák hihetetlen érzékei - 5 dolog, amit képesek előre jelezni A kutyák hihetetlen érzékei - 5 dolog, amit képesek előre jelezni
Figyelmeztet a veszélyre? Menedéket keres a vihar elől, mikor még tiszta az égbolt? Gazdiként tudjuk, érdemes odafigyelni kedvencünkre, ha viselkedése megváltozik. De honnan tudja, hogy valami készülőben van?

Színházban tanítják állatvédelemre a gyerekeket Színházban tanítják állatvédelemre a gyerekeket
A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány a Thália Színházban Művészek az állatvédelemért címmel indított programot szombaton.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. Beagle Club Online Egyedi kutyás ajándéktárgyak Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Íme az év kutyafotói Hírek - Címlapon
Íme az év kutyafotói
Tüntettek az állatok védelméért Fülöp szenvedéseinek helyszínén Hírek - Címlapon
Tüntettek az állatok védelméért Fülöp szenvedéseinek helyszínén