A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Baba érkezik a családba – de mit szól hozzá a kutya?

2017. június 27., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!




Kutyatartók sokasága tapasztalatból mondja, hogy nincs is jobb „csapat” annál, mint amikor a gyerkőcök és a kutya együtt játszanak, egymás legjobb barátaiként. És természetesen biztos sokan a Kedves Olvasók közül is olyan gyerekek voltak valamikor, akiknek leghőbb vágya volt egy saját kutya.



Azonban minden gyermek védtelen és magatehetetlen újszülöttként, majd gőgicsélő, mászkáló kisbabaként találkozik először a nagyvilággal, amelynek valós vagy potenciális veszélyeitől csakis a szülők, illetve általában véve az idősebb korosztály tudja őt megóvni. Mi a helyzet azzal, amikor nemcsak apa, anya, tesó, nagyszülők, hanem a négylábú családtag is ott van a fogadóbizottságban a kis jövevény tiszteletére?

 

Kutya és baba

 

Rögtön előre is bocsájtjuk – az esetek túlnyomó többségében semmi probléma nem történik ilyenkor. A legtöbb kutya derűs nyugalommal, jóindulatú izgalommal, illetve beletörődéssel reagál a baba érkezésére. Rájuk is igaz a „minden csoda három napig tart” elve, azaz a kutyák java része hamar hozzászokik a megváltozott felálláshoz, illetve a sivalkodó emberke jelenlétéhez. Vagyis a családi kutyák általában baba-kompatibilisnek mondhatók. Nem tiszte ennek az írásnak a sajnos időnként bekövetkező tragédiák elemzése, amikor kisbabát támadnak, illetve ölnek meg kutyák – szerencsénkre ilyesmi igen ritkán fordul elő, és nincs olyan általánosítható részlete az eseteknek, amiből biztos ellenszert lehetne kitalálni.

 

Érdemes viszont egy kicsit körbejárni azt a kérdést, vajon mit tehet a család, amikor már tudja, hogy baba fog születni, és szeretnék, hogy a kutya majd minél kisebb megrázkódásként élje át a hatalmas változást, amivel a gyerkőc érkezése jár.

 

 

A témához rendkívül hasznos tippeket és tudnivalókat a Gondos Gazdik szakértője szedte sorba - ide kattintva olvashatók!

 

 

 

 


Indexkép forrás: pinterest.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Tényleg tisztább a kutya szája, mint az emberé? Tényleg tisztább a kutya szája, mint az emberé?
Hányszor, de hányszor hallhattuk már e szavakat, de valóban így lenne? Honnan tudhatjuk, hogy a tisztasági skálán hol helyezkedik el kutyánk szájának állapota? És mi a helyzet a kutyanyállal?

A kutyák hihetetlen érzékei - 5 dolog, amit képesek előre jelezni A kutyák hihetetlen érzékei - 5 dolog, amit képesek előre jelezni
Figyelmeztet a veszélyre? Menedéket keres a vihar elől, mikor még tiszta az égbolt? Gazdiként tudjuk, érdemes odafigyelni kedvencünkre, ha viselkedése megváltozik. De honnan tudja, hogy valami készülőben van?

Színházban tanítják állatvédelemre a gyerekeket Színházban tanítják állatvédelemre a gyerekeket
A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány a Thália Színházban Művészek az állatvédelemért címmel indított programot szombaton.

Megsimogathatom a kutyád? Megsimogathatom a kutyád?
Nemcsak a gazdi, de a kutya beleegyezése is kell ehhez. Hogyan feleljünk a kérdésre, amikor a válasz nem is olyan egyszerű?

Több mint 250 ezren vettek részt az Állatvédelmi témahéten Több mint 250 ezren vettek részt az Állatvédelmi témahéten
Idén több mint 250 ezer gyermek vett részt az állatvédelmi témahéten, országszerte 76 partnerszervezet csatlakozott az események megrendezéséhez - közölte hétfői sajtótájékoztatóján Budapesten az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Praktiker AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Mondial Assistance GesmbH JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Íme az év kutyafotói Hírek - Címlapon
Íme az év kutyafotói
Tüntettek az állatok védelméért Fülöp szenvedéseinek helyszínén Hírek - Címlapon
Tüntettek az állatok védelméért Fülöp szenvedéseinek helyszínén