A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kitüntetést kapott Lehoczki László és Hope, a mentőkutya Törökországban

2023. április 26., 10:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Az elmúlt 25 évben nyújtott önzetlen segítségnyújtásaiért kapott kitüntetést a török államtól a magyar mentőkutyás, Lehoczki László és kutyája, Hope.



 

Ahogy arról oldalunk is beszámolt, néhány nappal ezelőtt ismét Törökországba utazott Lehoczki László és mentőkutyája, Hope. Az utazás apropója igencsak ünnepélyes: a török állam kitüntetésben részesítette a magyar mentős  párost.

 

Lehoczki László és Hope részt vettek az idén februárban történt tragikus földrengés utáni mentésekben, a kitüntetést azonban nem kizárólag ezért kapták Törökországtól: az elmúlt 25 év alatt több alkalommal is számíthattak Törökországban a magyar mentősre. Már 1998 óta minden Törökországot ért katasztrófa alkalmával a helyszínre sietett segítséget nyújtani – akkor még a világhírű mentőkutyájával, Mancscsal. „Hát ezért ez a kitüntetés. 25 év önzetlen munkája. És nem beszéltem még a többi 18 országról ahol járt, és természetesen Magyarországról.” – írja  Lehoczki László Facebook oldalán felesége, Lehoczki Beatrix.

 

Az ünnepségen Hope tulajdonképpen nem csak saját magát, de elődjét, Mancsot is képviselte, hisz az elismerés neki is szólt: „Gyakorlatilag ezen az ünnepségen, Hope képviselte Mancsot. Odafentről biztos büszkén néz le rájuk. Drága Mancs.”

 

A közelmúltban egyébként Mancs munkássága előtt is tisztelgett Törökország: a mentőkutyának szobrot emeltek, ezzel emlékezve önzetlen segítségére és hősiességére.

 

Gratulálunk!

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon? Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon?
Szolgálati, terápiás, segítő és mentőkutyákat lehet nevezni Az Év Hős Kutyája díjra augusztus 15-ig. A munkakutyák számára meghirdetett verseny célja, hogy bemutassa, népszerűsítse és elismeréssel díjazza azon ebeket, amelyek áldozatos munkájukkal nap mint nap embereken segítenek. A hősies munkát végző kutyák jelöléséről a hoskutya.hu oldalon lehet részletesen tájékozódni.

Átkelt a Szivárványhídon a legapróbb Nagy Hős, Smile, az életmentő tacskó Átkelt a Szivárványhídon a legapróbb Nagy Hős, Smile, az életmentő tacskó
Ő volt a legapróbb életmentő keresőkutya, aki számos katasztrófa sújtotta helyszínen állt helyt nagyobb termetű társai mellett. Smile, a tacskó 13 éves volt.

Izzik a talpunk alatt a talaj: vigyázzunk kutyáink mancsára! Izzik a talpunk alatt a talaj: vigyázzunk kutyáink mancsára!
Tappancs: a kutya legcukibb testrésze - Egyben nagyon fontos védelmi szerepe is van! A hőségben különösen fontos, hogy vigyázzunk rá!

Segítség! Kiütéses a kutyám - Mit tegyek? Segítség! Kiütéses a kutyám - Mit tegyek?
Piros foltok, viszkető bőr... Idővel egyre kellemetlenebb tünetek léphetnek fel, melyek komolyabb betegségre is utalhatnak. Mit kell tudnunk a kiütésekről és hogyan segíthetünk kedvencünknek?

Miért sántít a kutyám? Okok, tünetek és teendők Miért sántít a kutyám? Okok, tünetek és teendők
Sántikál, kíméli a lábát vagy képtelen felállni, és csak húzza maga után? A sántítás mögött nemcsak sérülés, hanem betegségek is állhatnak, melyek kezelése szakértelmet, a gazdi részéről pedig türelmet és odaadást kíván. Mit kell tudnunk az állapotról, és hogyan segíthetünk kutyánknak?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com Ebugatta Rehabportál Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Egy éven át nézte a kutya a menhelyen, ahogy elsétálnak kennelje előtt, és örökbefogadják társait Hírek - Címlapon
Egy éven át nézte a kutya a menhelyen, ahogy elsétálnak kennelje előtt, és örökbefogadják társait
Ha rossz a kutya, a gazda a hibás? Tényleg így van ez? Hírek - Címlapon
Ha rossz a kutya, a gazda a hibás? Tényleg így van ez?