A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kitüntetést kapott Lehoczki László és Hope, a mentőkutya Törökországban

2023. április 26., 10:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Az elmúlt 25 évben nyújtott önzetlen segítségnyújtásaiért kapott kitüntetést a török államtól a magyar mentőkutyás, Lehoczki László és kutyája, Hope.



 

Ahogy arról oldalunk is beszámolt, néhány nappal ezelőtt ismét Törökországba utazott Lehoczki László és mentőkutyája, Hope. Az utazás apropója igencsak ünnepélyes: a török állam kitüntetésben részesítette a magyar mentős  párost.

 

Lehoczki László és Hope részt vettek az idén februárban történt tragikus földrengés utáni mentésekben, a kitüntetést azonban nem kizárólag ezért kapták Törökországtól: az elmúlt 25 év alatt több alkalommal is számíthattak Törökországban a magyar mentősre. Már 1998 óta minden Törökországot ért katasztrófa alkalmával a helyszínre sietett segítséget nyújtani – akkor még a világhírű mentőkutyájával, Mancscsal. „Hát ezért ez a kitüntetés. 25 év önzetlen munkája. És nem beszéltem még a többi 18 országról ahol járt, és természetesen Magyarországról.” – írja  Lehoczki László Facebook oldalán felesége, Lehoczki Beatrix.

 

Az ünnepségen Hope tulajdonképpen nem csak saját magát, de elődjét, Mancsot is képviselte, hisz az elismerés neki is szólt: „Gyakorlatilag ezen az ünnepségen, Hope képviselte Mancsot. Odafentről biztos büszkén néz le rájuk. Drága Mancs.”

 

A közelmúltban egyébként Mancs munkássága előtt is tisztelgett Törökország: a mentőkutyának szobrot emeltek, ezzel emlékezve önzetlen segítségére és hősiességére.

 

Gratulálunk!

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Mi a különbség a kutya és az ember bőre között? Mi a különbség a kutya és az ember bőre között?
Gondoltad volna, hogy a kutyák bőre vékonyabb az emberénél? Emiatt pedig sokkal érzékenyebb is, és különös ápolást igényel?

Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom
Ha kutyánk nem koptatja megfelelően karmait, túlságosan hosszúra nőhetnek, ez pedig fájdalmas sérülésekhez, és idővel ízületi problémákhoz vezethet. Fordítsunk kiemelt figyelmet a megelőzésre!

Átkelt a szivárványhídon Symba Átkelt a szivárványhídon Symba
Symbától, a híres mentőkutyától búcsúzik az ország. Symba nevét minden kutyás és kutyaszerető ismerte – együtt gyászolja e fantasztikus kutyát az egész ország.

6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez 6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez
A kutyamancs, e bámulatos szerkezet akkor működik a legjobban, ha erős és egészséges. Ám elég egy apró sérülés és hetekig is eltarthat a gyógyulás. A következő tippek nemcsak a probléma felismerésében, hanem annak megelőzésében is segíthetnek.

A kutyák hihetetlen érzékei - 5 dolog, amit képesek előre jelezni A kutyák hihetetlen érzékei - 5 dolog, amit képesek előre jelezni
Figyelmeztet a veszélyre? Menedéket keres a vihar elől, mikor még tiszta az égbolt? Gazdiként tudjuk, érdemes odafigyelni kedvencünkre, ha viselkedése megváltozik. De honnan tudja, hogy valami készülőben van?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Rehabportál AEGON Magyarország Zrt. Mondial Assistance GesmbH Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Veszélyes fűszerek - ezekből jobb, ha nem eszik a kutya Hírek - Címlapon
Veszélyes fűszerek - ezekből jobb, ha nem eszik a kutya
Ha rossz a kutya, a gazda a hibás? Tényleg így van ez? Hírek - Címlapon
Ha rossz a kutya, a gazda a hibás? Tényleg így van ez?