A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kitüntetést kapott Lehoczki László és Hope, a mentőkutya Törökországban

2023. április 26., 10:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Az elmúlt 25 évben nyújtott önzetlen segítségnyújtásaiért kapott kitüntetést a török államtól a magyar mentőkutyás, Lehoczki László és kutyája, Hope. 

Ahogy arról oldalunk is beszámolt, néhány nappal ezelőtt ismét Törökországba utazott Lehoczki László és mentőkutyája, Hope. Az utazás apropója igencsak ünnepélyes: a török állam kitüntetésben részesítette a magyar mentős  párost.

 

Lehoczki László és Hope részt vettek az idén februárban történt tragikus földrengés utáni mentésekben, a kitüntetést azonban nem kizárólag ezért kapták Törökországtól: az elmúlt 25 év alatt több alkalommal is számíthattak Törökországban a magyar mentősre. Már 1998 óta minden Törökországot ért katasztrófa alkalmával a helyszínre sietett segítséget nyújtani – akkor még a világhírű mentőkutyájával, Mancscsal. „Hát ezért ez a kitüntetés. 25 év önzetlen munkája. És nem beszéltem még a többi 18 országról ahol járt, és természetesen Magyarországról.” – írja  Lehoczki László Facebook oldalán felesége, Lehoczki Beatrix.

 

Az ünnepségen Hope tulajdonképpen nem csak saját magát, de elődjét, Mancsot is képviselte, hisz az elismerés neki is szólt: „Gyakorlatilag ezen az ünnepségen, Hope képviselte Mancsot. Odafentről biztos büszkén néz le rájuk. Drága Mancs.”

 

A közelmúltban egyébként Mancs munkássága előtt is tisztelgett Törökország: a mentőkutyának szobrot emeltek, ezzel emlékezve önzetlen segítségére és hősiességére.

 

Gratulálunk!

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Hős mentőkutyánkról neveztek el teret Miskolcon Hős mentőkutyánkról neveztek el teret Miskolcon
Névadója lett egy miskolci térnek Mancs, a világhírű mentőkutyánk.

Büszkén viseli tűzoltó sisakját a kutya, aki több családot is megmentett a tűztől Büszkén viseli tűzoltó sisakját a kutya, aki több családot is megmentett a tűztől
Charlie, a négylábú hős azonnal jelezte gazdájának a bajt, amikor egymás mellett több ház is lángra kapott.

Teret nevezhetnek el a világhírű mentőkutyánkról Teret nevezhetnek el a világhírű mentőkutyánkról
Több száz emberéletet mentett meg a világ számos országában, nevét világszerte ismerik. Mancs, a hős mentőkutya emlékére nevezhetnek el egy teret Miskolcon.

Kitüntetést kap Törökországban Hope, a magyar mentőkutya és vezetője, Lehoczki László Kitüntetést kap Törökországban Hope, a magyar mentőkutya és vezetője, Lehoczki László
A török állam meghívására Törökországba érkezett Lehoczki László Hope-al, és Dr. Jackovics Péter ezredessel, a HUNOR Mentőszervezet parancsnokával. Az utazás apropója pedig igencsak ünnepélyes!

Miért sántít a kutyám? Okok, tünetek és teendők Miért sántít a kutyám? Okok, tünetek és teendők
Sántikál, kíméli a lábát vagy képtelen felállni, és csak húzza maga után? A sántítás mögött nemcsak sérülés, hanem betegségek is állhatnak, melyek kezelése szakértelmet, a gazdi részéről pedig türelmet és odaadást kíván. Mit kell tudnunk az állapotról, és hogyan segíthetünk kutyánknak?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker Egyedi kutyás ajándéktárgyak AEGON Magyarország Zrt. Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Szuka és kan kutyák közötti különbségek Hírek - Címlapon
Szuka és kan kutyák közötti különbségek
Rendőrkutya mentett meg három kidobott kölyökkutyát Hírek - Címlapon
Rendőrkutya mentett meg három kidobott kölyökkutyát