A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kitüntetést kapott Lehoczki László és Hope, a mentőkutya Törökországban

2023. április 26., 10:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Az elmúlt 25 évben nyújtott önzetlen segítségnyújtásaiért kapott kitüntetést a török államtól a magyar mentőkutyás, Lehoczki László és kutyája, Hope. 

Ahogy arról oldalunk is beszámolt, néhány nappal ezelőtt ismét Törökországba utazott Lehoczki László és mentőkutyája, Hope. Az utazás apropója igencsak ünnepélyes: a török állam kitüntetésben részesítette a magyar mentős  párost.

 

Lehoczki László és Hope részt vettek az idén februárban történt tragikus földrengés utáni mentésekben, a kitüntetést azonban nem kizárólag ezért kapták Törökországtól: az elmúlt 25 év alatt több alkalommal is számíthattak Törökországban a magyar mentősre. Már 1998 óta minden Törökországot ért katasztrófa alkalmával a helyszínre sietett segítséget nyújtani – akkor még a világhírű mentőkutyájával, Mancscsal. „Hát ezért ez a kitüntetés. 25 év önzetlen munkája. És nem beszéltem még a többi 18 országról ahol járt, és természetesen Magyarországról.” – írja  Lehoczki László Facebook oldalán felesége, Lehoczki Beatrix.

 

Az ünnepségen Hope tulajdonképpen nem csak saját magát, de elődjét, Mancsot is képviselte, hisz az elismerés neki is szólt: „Gyakorlatilag ezen az ünnepségen, Hope képviselte Mancsot. Odafentről biztos büszkén néz le rájuk. Drága Mancs.”

 

A közelmúltban egyébként Mancs munkássága előtt is tisztelgett Törökország: a mentőkutyának szobrot emeltek, ezzel emlékezve önzetlen segítségére és hősiességére.

 

Gratulálunk!

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A kutyák hihetetlen érzékei - 5 dolog, amit képesek előre jelezni A kutyák hihetetlen érzékei - 5 dolog, amit képesek előre jelezni
Figyelmeztet a veszélyre? Menedéket keres a vihar elől, mikor még tiszta az égbolt? Gazdiként tudjuk, érdemes odafigyelni kedvencünkre, ha viselkedése megváltozik. De honnan tudja, hogy valami készülőben van?

Hat lábbal született spániel kölyök: sikeres műtéten van túl Ariel Hat lábbal született spániel kölyök: sikeres műtéten van túl Ariel
Emlékeztek még Arielre, a hat lábbal született kis spánielre? A kiskutya élete küzdelmesen indult, de szerencsére jó kezekbe került, így ma a boldog kölykök életét élheti.

Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt
Ahogy odaért az állatmentőhöz, kezébe tette a mancsát, mintha azt mondaná: „Kérlek szépen, segíts rajtam!”

A kutyák is lehetnek csiklandósak? A kutyák is lehetnek csiklandósak?
Elgondolkodtál már valaha azon, mit csinál a kutyád, amikor lábaival kalimpál, miközben a pocakját vagy hátát vakargatod? Lehet, hogy csiklandozza az érintésed?

Miért sántít a kutyám? Okok, tünetek és teendők Miért sántít a kutyám? Okok, tünetek és teendők
Sántikál, kíméli a lábát vagy képtelen felállni, és csak húzza maga után? A sántítás mögött nemcsak sérülés, hanem betegségek is állhatnak, melyek kezelése szakértelmet, a gazdi részéről pedig türelmet és odaadást kíván. Mit kell tudnunk az állapotról, és hogyan segíthetünk kutyánknak?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MOL Nyrt. Brimo partysátor Irodakutya.com Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Veszélyes fűszerek - ezekből jobb, ha nem eszik a kutya Hírek - Címlapon
Veszélyes fűszerek - ezekből jobb, ha nem eszik a kutya
Ha rossz a kutya, a gazda a hibás? Tényleg így van ez? Hírek - Címlapon
Ha rossz a kutya, a gazda a hibás? Tényleg így van ez?