A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egy éven át nézte a kutya a menhelyen, ahogy elsétálnak kennelje előtt, és örökbefogadják társait

2023. április 27., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Nóziját odanyomta a kennel rácsához, és azt leste, mikor néznek rá végre, hogy megláthassák a benne rejlő kedvességet, szeretetet. 

Sophie, a szürke keverék minden egyes alkalommal reménykedve figyelt, amikor az érdeklődők beléptek a menhelyre. Figyelt, és várt. Hallgatta, ahogy meghatottan beszélnek a többi kutyához, hallgatta társai nyüszögését, ahogy azt kérték, őket válasszák. Aztán hallotta azt is, amikor a szerencsés kiválasztott tappancsai vidáman topogtak a padlón, miközben leendő családjuk fogta pórázuk végét, és tudták, végre hazamehetnek.

 

Sophie volt a legrégebb óta a menhelyen, a tekintetek valamiért mindig elsiklottak felette. Bull típusú keverék. Szürke színben. Nem az a típus, akire egyből felfigyelnek, hiába csóvált, és igyekezett egyetlen röpke pillanat alatt megkedveltetni magát az emberekkel.

 

 

Sophie nagyon várta a menhelyen, hogy valaki beleszeressen
Sophie nagyon várta a menhelyen, hogy valaki beleszeressen
Fotó: Facebook/SeminoleCountyAnimalServices

 

 

Nóziját odanyomta a kennel rácsához, és azt leste, mikor néznek rá végre, hogy megláthassák a benne rejlő kedvességet, szeretetet. Nap nap után várta, hogy megtörténjen a csoda. Az állatmentők és az önkéntesek egytől-egyik beleszerettek, mindenki nagyon drukkolt neki:

 

„Sophie imádnivaló idősebb kutyahölgy, szemeiből mély érzelmek áradnak, szőre ezüstösen csillog – a legnagyobb kedvencünk ő.”

 

Reménykedését látva az egyik dolgozó úgy döntött, felszerel egy kamerát a kenneljében, és az elkészült felvételekből összeállítanak egy kis videót, ami azt mutatja be, hogyan is éli meg Sophie a várakozás pillanatait, és azt, hogy már megint nem nem őt választották:

 

 

 

 

„Hogy lehetséges, hogy az ember belenéz a szemébe, és nem szeret bele? Ebben az édes, lelkes öreglányban annyi életvidámság rejlik!”

 

364 napba telt, mire álma valóra vált. Ez idő alatt megtanult szépen sétálni a pórázon, finoman elvenni a falatot, ülni, pacsit adni, és lelkesen gyakorolta a könyörgő tekintetet is, amivel hatalmas sikert aratott. És egy nappal azelőtt, hogy letelt volna Sophie első éve a menhelyen, belépett az ajtón az az ember, aki csakis őt akarta:

 

„Sophie apukája a közösségi oldalunkon látta meg a hirdetést. Megcsináltuk srácok, 364 hosszú-hosszú nap után Sophie végre otthonra talált!” - írták meghatottan az állatmentők. Bár hiányozni fog nekik, de nagyon is örülnek annak, hogy olyan életet élhet ezek után, amilyet valóban megérdemel.

 

 

 

 

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Facebook/SeminoleCountyAnimalServices

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették
Szívmelengető videón, ahogy újra mosolyognak a katasztrófát megélt kutyusok.

Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai
Nagy szeretettel gondozgatja a kiskutyákat, és még a tollas farkincáját is csóválja, annyira örül nekik!

Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti
Milliók arcára csal mosolyt a kis bundás, pedig egykor reménytelenül várta a menhelyen, hogy felfigyeljenek rá.

Tündéri videó: Minden évben bemutatja kutya barátjának kicsi gidáit a szarvas Tündéri videó: Minden évben bemutatja kutya barátjának kicsi gidáit a szarvas
A golden retriever lelkesen besegít a gidácskák gondozásába!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Mondial Assistance GesmbH AEGON Magyarország Zrt. Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Mikor azt hinnénk, nincs már lejjebb – elképesztő állatkínzásra derült fény Hajdú-Bihar vármegyében Hírek - Címlapon
Mikor azt hinnénk, nincs már lejjebb – elképesztő állatkínzásra derült fény Hajdú-Bihar vármegyében
Kitüntetést kapott Lehoczki László és Hope, a mentőkutya Törökországban Hírek - Címlapon
Kitüntetést kapott Lehoczki László és Hope, a mentőkutya Törökországban