A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Egy éven át nézte a kutya a menhelyen, ahogy elsétálnak kennelje előtt, és örökbefogadják társait

2023. április 27., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Nóziját odanyomta a kennel rácsához, és azt leste, mikor néznek rá végre, hogy megláthassák a benne rejlő kedvességet, szeretetet. 

Sophie, a szürke keverék minden egyes alkalommal reménykedve figyelt, amikor az érdeklődők beléptek a menhelyre. Figyelt, és várt. Hallgatta, ahogy meghatottan beszélnek a többi kutyához, hallgatta társai nyüszögését, ahogy azt kérték, őket válasszák. Aztán hallotta azt is, amikor a szerencsés kiválasztott tappancsai vidáman topogtak a padlón, miközben leendő családjuk fogta pórázuk végét, és tudták, végre hazamehetnek.

 

Sophie volt a legrégebb óta a menhelyen, a tekintetek valamiért mindig elsiklottak felette. Bull típusú keverék. Szürke színben. Nem az a típus, akire egyből felfigyelnek, hiába csóvált, és igyekezett egyetlen röpke pillanat alatt megkedveltetni magát az emberekkel.

 

 

Sophie nagyon várta a menhelyen, hogy valaki beleszeressen
Sophie nagyon várta a menhelyen, hogy valaki beleszeressen
Fotó: Facebook/SeminoleCountyAnimalServices

 

 

Nóziját odanyomta a kennel rácsához, és azt leste, mikor néznek rá végre, hogy megláthassák a benne rejlő kedvességet, szeretetet. Nap nap után várta, hogy megtörténjen a csoda. Az állatmentők és az önkéntesek egytől-egyik beleszerettek, mindenki nagyon drukkolt neki:

 

„Sophie imádnivaló idősebb kutyahölgy, szemeiből mély érzelmek áradnak, szőre ezüstösen csillog – a legnagyobb kedvencünk ő.”

 

Reménykedését látva az egyik dolgozó úgy döntött, felszerel egy kamerát a kenneljében, és az elkészült felvételekből összeállítanak egy kis videót, ami azt mutatja be, hogyan is éli meg Sophie a várakozás pillanatait, és azt, hogy már megint nem nem őt választották:

 

 

 

 

„Hogy lehetséges, hogy az ember belenéz a szemébe, és nem szeret bele? Ebben az édes, lelkes öreglányban annyi életvidámság rejlik!”

 

364 napba telt, mire álma valóra vált. Ez idő alatt megtanult szépen sétálni a pórázon, finoman elvenni a falatot, ülni, pacsit adni, és lelkesen gyakorolta a könyörgő tekintetet is, amivel hatalmas sikert aratott. És egy nappal azelőtt, hogy letelt volna Sophie első éve a menhelyen, belépett az ajtón az az ember, aki csakis őt akarta:

 

„Sophie apukája a közösségi oldalunkon látta meg a hirdetést. Megcsináltuk srácok, 364 hosszú-hosszú nap után Sophie végre otthonra talált!” - írták meghatottan az állatmentők. Bár hiányozni fog nekik, de nagyon is örülnek annak, hogy olyan életet élhet ezek után, amilyet valóban megérdemel.

 

 

 

 

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Facebook/SeminoleCountyAnimalServices

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

11 éve várt gazdira az öreg kutyus – Hihetetlenül boldog, hogy örökbefogadták! 11 éve várt gazdira az öreg kutyus – Hihetetlenül boldog, hogy örökbefogadták!
Rengeteget mosolyog a kisöreg, annyira hálás, hogy őt választották!

Királyi kalapban pózolnak a mentett kutyák a 2024-es adománygyűjtő naptárhoz Királyi kalapban pózolnak a mentett kutyák a 2024-es adománygyűjtő naptárhoz
Kate Middleton kalapkészítője kreatív csodáival szeretne segíteni a menhelyi kutyákon.

 Apró tacskó kölyköt mentettek a NAV munkatársai biztos halál elől Apró tacskó kölyköt mentettek a NAV munkatársai biztos halál elől
Egy forgalmas külterületen lettek figyelmesek az apró kölyökkutyára a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai – természetesen azonnal a segítségére siettek!

Több méter mély csatornába esett Fannika, a kölyökkutya – a tűzoltók siettek a segítségére Több méter mély csatornába esett Fannika, a kölyökkutya – a tűzoltók siettek a segítségére
Hétköznapi hősök: aprócska kölyökkutyát mentettek a tűzoltók egy több méter mély csatornából.

Életében először alhatott ágyban a mentett kutya - egyszerűen imádnivaló! Életében először alhatott ágyban a mentett kutya - egyszerűen imádnivaló!
A boldogsághoz kevés is elég: csend, nyugalom és egy puha ágyikó egy biztonságos helyen.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Praktiker JULIUS-K9 AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Mikor azt hinnénk, nincs már lejjebb – elképesztő állatkínzásra derült fény Hajdú-Bihar vármegyében Hírek - Címlapon
Mikor azt hinnénk, nincs már lejjebb – elképesztő állatkínzásra derült fény Hajdú-Bihar vármegyében
Veszélyes fűszerek - ezekből jobb, ha nem eszik a kutya Hírek - Címlapon
Veszélyes fűszerek - ezekből jobb, ha nem eszik a kutya