A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Mikor azt hinnénk, nincs már lejjebb – elképesztő állatkínzásra derült fény Hajdú-Bihar vármegyében

2023. április 27., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Az emberi gonoszság nem ismer határokat – ismét bebizonyosodott. A Hajdú-Bihar vármegyei Nyíracsádon talált két jószándékú állatbarát talált rá a hat hónap körüli kutyára, akit ismeretlen tettes felakasztott – a kutyán friss és jóval régebbi bántalmazások nyomai is voltak. 

Hat hónap. Ennyire saccolják a zsemleszínű kutya korát. Kis élete fél éve tart, de már olyan mértékű gonoszságot és kegyetlenséget kellett átéljen, melybe belegondolni sem lenne szabad. Ha nem jár arra a két jószándékú állatbarát, valószínűleg már a szivárványhídon túl lenne a kutya. Ők azonban azonnal a segítségére siettek: a debreceni Puli Állatvédő Egyesület segítségével gyorsan találtak segítséget is, akik autójukkal be tudták vinni a kutyát állatorvoshoz.

 

A rendelőben életmentő műtétet hajtottak végre a kis négylábún, és az is világossá vált, hogy nem a felakasztás volt az egyetlen kínzás, amit el kellett viseljen: testén frissebb és régebbi sérülések nyomait is felfedezték, de légpuskagolyó ütötte nyomokat is találtak rajta. A kutyát ráadásul úgy akasztotta fel az ismeretlen elkövető, hogy a két hátsó lába még épp elérje a talajt – így utolsó erejéig küzdenie kellett az életben maradásért.

 

„Kedden felhívtak a rendelőből, hogy siessünk, mert nem sok van vissza a kutyának, mert minden étel kijön belőle. Amint lehetett bementem hozzá, hosszan simogattam, és kézből etettem, ami végre benne is maradt. Tetszett neki az érintésem és amikor abbahagytam, igényelte szegény. Az állat feltehetőleg olyan sokkban volt, hogy nem igazán értette, mi is történik vele, az is lehet, hogy életében először most került szerető, féltő környezetbe – idézi a Ripost az állatot kórházba szállító lányt, Erikát, arról is beszélt, hogy egyelőre képtelen az eb felállni. A kutyusnak megmentői már nevet is adtak: Miló a körülményekhez képest jól van. A vizsgálatok magas fehérvérsejt számot mutatnak nála, ennek kivizsgálását is megkezdték: MRI vizsgálattól várják az ok kiderítését, valószínűleg egy fertőzés okozhatja.

 

A kutya megtalálói rendőrségi feljelentést tesznek állatkínzás miatt.

 

Miló állatorvosi költségei rendkívül magasak lesznek – ezért a Puli Állatvédő Egyesület minden segítséget, felajánlást szívesen fogad. Részletek és elérhetőségek a lenti Facebook-posztokban.

 

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Így lopják a kutyákat Budapesten! Így lopják a kutyákat Budapesten!
Az egyik újbudai állatvédő személyes tapasztalatait osztotta meg a közösségi médiában, amikor beszámolt az esetről, aminek szemtanúja volt.

Egy ház párkányára mászott ki egy férfi Zágráb belvárosában, hogy megmentsen egy kutyát Egy ház párkányára mászott ki egy férfi Zágráb belvárosában, hogy megmentsen egy kutyát
A járókelők tapssal és ujjongással jutalmazták a hős férfit, aki megmentette a bajba jutott négylábút.

Plüssjátékával a szájában kóborolt a német juhászkutya a szakadó esőben Plüssjátékával a szájában kóborolt a német juhászkutya a szakadó esőben
Hónapokon át élt kóbor kutyaként – reménytelenül rótta az utcákat, próbált életben maradni. Egyetlen társa egy plüssjáték volt, amelyet rendületlenül cipelt magával, bármerre járt.

Szikláról lezuhant kutyát mentett a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat – Vinka már lábadozik! Szikláról lezuhant kutyát mentett a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat – Vinka már lábadozik!
Kirándulás közben zuhant le egy szikláról Vinka a német vizsla. A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat sietett a súlyosan sérült kutya segítségére, és azonnal állatorvoshoz szállították.

Ügyészség előtt a kutyáit sanyarú körülmények között tartó férfi ügye Ügyészség előtt a kutyáit sanyarú körülmények között tartó férfi ügye
Bíróság elé állhat a csetényi férfi, akitől a Zirci Rendőrőrs egyenruhásai mentettek ki két lesoványodott kutyát nagyon rossz körülmények közül.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. Mondial Assistance GesmbH Beagle Club Online AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ügyészség előtt a kutyáit sanyarú körülmények között tartó férfi ügye Hírek - Címlapon
Ügyészség előtt a kutyáit sanyarú körülmények között tartó férfi ügye
Egy éven át nézte a kutya a menhelyen, ahogy elsétálnak kennelje előtt, és örökbefogadják társait Hírek - Címlapon
Egy éven át nézte a kutya a menhelyen, ahogy elsétálnak kennelje előtt, és örökbefogadják társait