A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Mikor azt hinnénk, nincs már lejjebb – elképesztő állatkínzásra derült fény Hajdú-Bihar vármegyében

2023. április 27., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Az emberi gonoszság nem ismer határokat – ismét bebizonyosodott. A Hajdú-Bihar vármegyei Nyíracsádon talált két jószándékú állatbarát talált rá a hat hónap körüli kutyára, akit ismeretlen tettes felakasztott – a kutyán friss és jóval régebbi bántalmazások nyomai is voltak. 

Hat hónap. Ennyire saccolják a zsemleszínű kutya korát. Kis élete fél éve tart, de már olyan mértékű gonoszságot és kegyetlenséget kellett átéljen, melybe belegondolni sem lenne szabad. Ha nem jár arra a két jószándékú állatbarát, valószínűleg már a szivárványhídon túl lenne a kutya. Ők azonban azonnal a segítségére siettek: a debreceni Puli Állatvédő Egyesület segítségével gyorsan találtak segítséget is, akik autójukkal be tudták vinni a kutyát állatorvoshoz.

 

A rendelőben életmentő műtétet hajtottak végre a kis négylábún, és az is világossá vált, hogy nem a felakasztás volt az egyetlen kínzás, amit el kellett viseljen: testén frissebb és régebbi sérülések nyomait is felfedezték, de légpuskagolyó ütötte nyomokat is találtak rajta. A kutyát ráadásul úgy akasztotta fel az ismeretlen elkövető, hogy a két hátsó lába még épp elérje a talajt – így utolsó erejéig küzdenie kellett az életben maradásért.

 

„Kedden felhívtak a rendelőből, hogy siessünk, mert nem sok van vissza a kutyának, mert minden étel kijön belőle. Amint lehetett bementem hozzá, hosszan simogattam, és kézből etettem, ami végre benne is maradt. Tetszett neki az érintésem és amikor abbahagytam, igényelte szegény. Az állat feltehetőleg olyan sokkban volt, hogy nem igazán értette, mi is történik vele, az is lehet, hogy életében először most került szerető, féltő környezetbe – idézi a Ripost az állatot kórházba szállító lányt, Erikát, arról is beszélt, hogy egyelőre képtelen az eb felállni. A kutyusnak megmentői már nevet is adtak: Miló a körülményekhez képest jól van. A vizsgálatok magas fehérvérsejt számot mutatnak nála, ennek kivizsgálását is megkezdték: MRI vizsgálattól várják az ok kiderítését, valószínűleg egy fertőzés okozhatja.

 

A kutya megtalálói rendőrségi feljelentést tesznek állatkínzás miatt.

 

Miló állatorvosi költségei rendkívül magasak lesznek – ezért a Puli Állatvédő Egyesület minden segítséget, felajánlást szívesen fogad. Részletek és elérhetőségek a lenti Facebook-posztokban.

 

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Konténerbe zárt kutyára bukkant a partiőrség – kiderült, hogy kölyköket vár Konténerbe zárt kutyára bukkant a partiőrség – kiderült, hogy kölyköket vár
Nyolc napig volt a sötét fémdoboz fogságában, de csodával határos módon túlélte!

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették
Szívmelengető videón, ahogy újra mosolyognak a katasztrófát megélt kutyusok.

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Praktiker Brimo partysátor MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ügyészség előtt a kutyáit sanyarú körülmények között tartó férfi ügye Hírek - Címlapon
Ügyészség előtt a kutyáit sanyarú körülmények között tartó férfi ügye
Egy éven át nézte a kutya a menhelyen, ahogy elsétálnak kennelje előtt, és örökbefogadják társait Hírek - Címlapon
Egy éven át nézte a kutya a menhelyen, ahogy elsétálnak kennelje előtt, és örökbefogadják társait