A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Fülöp átkelt a szivárványhídon

2017. június 07., 12:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Fülöp jelképpé vált. A szeretetévé, az összefogásé, már-már a csodáé. Boldogan írtunk arról, hogy milyen szépen kezd gyógyulni, felépülni, erősödni. Ám a sors ezúttal más véget szánt a történetnek.



 

Végtelen szomorúság és elkeseredés. Ezt érezzük most, hogy Fülöp halálhírét olvassuk.

 

Fülöp története az egész országot megrendítette. Egy emberként hördült fel mindenki, még azok is, akik nem fanatikus állatbarátok. Fortyogó düh, elképedés, elkeseredés, értetlenség - csak pár érzés, amit az ártatlan állat ellen elkövetett bűnök kiváltottak bennünk.

 

Mindezt aztán felváltotta a remény és a bizakodás. Fülöp gondoskodó kezekbe került, amit ő végtelen hálával fogadott. Igazi harcos volt: a vele történt borzalmak ellenére szeretettel fordult a kétlábúak felé, a gondoskodást pedig azzal hálálta meg, hogy nem adta fel, szépen gyógyulni kezdett. A kezeléseknek hála olyannyira elkezdett javulni az állapota, hogy már ideiglenes gazdihoz is költözhetett.

 

Ám a tündérmese itt véget kellett hogy érjen. Fülöp újra gyengülni kezdett, és hiába tettek meg érte mindent, hajnalban örökre elaludt.

 

Fülöp átkelt a szivárványhídon

 

Igazságtalanság.

Ez jut eszünkbe. És újra érezzük a dühöt, az elkeseredést. Ki fog igazságot tenni? Mindegy is, hiszen az sem fogja már visszahozni Fülöpöt.

 

Kemény harc.

Embert próbáló, nehéz küzdelem az, amit az állatvédők, egyesületek nap mint nap végeznek, nem sajnálva az idejüket, energiájukat, mondhatni: az életüket. Fülöp talán ennek a harcnak is a jelképe lett. Ám olyan kevés eszköz van a megmentő angyalok kezében, hogy egyelőre szélmalomharcnak tűnik az egész. Nap mint nap újabb borzalmas állatkínzások, kidobott állatok…

 

Összefogás.

Ami nélkül nem lehet változást elérni. Égető szükség van a büntetések szigorítására (ez ügyben hatalmas örömmel hallottuk a közelmúltban, hogy megszületett az első tényleges, letöltendő börtönbüntetéses ítélet egy állatkínzóval szemben). És hatalmas szükség lenne az ivartalanítási programok megvalósulására is.

Sok vesztes csata lesz még. De feladni soha nem szabad.

 

 

Drága Fülöp! Emléked örökké élni fog szívünkben!  

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Húsba vágó láncon – ismét olyan kutyát mentettek, akinek nyakába nőtt a lánc Húsba vágó láncon – ismét olyan kutyát mentettek, akinek nyakába nőtt a lánc
Kutyák láncra verve, akár a rabszolgák. Ők valóban az ember legjobb barátai, de mi hogyan bánunk velük? Vajon milyen mértékű gondatlanság és mennyi idő szükséges ahhoz, hogy egy kutya nyakába bele tudjon nőni egy lánc?

Patrik: Kiengedik a kórházból, gazdikereső lesz! Patrik: Kiengedik a kórházból, gazdikereső lesz!
Sokan követik figyelemmel Patrik, a feldagadt fejű kutya sorsát, rengetegen szurkolnak a felépüléséért. Az őt pártfogoló állatvédő szervezet újabb örömhírt osztott meg róla!

Friss hírek Patrikról, a feldagadt fejű kutyáról Friss hírek Patrikról, a feldagadt fejű kutyáról
A múlt héten mentett kutya lábadozik, a héten valószínűleg meg is tudják műteni!

Fülöp kutya kínzói letöltötték büntetésüket Fülöp kutya kínzói letöltötték büntetésüket
Fülöp kutya történetét mindenki ismeri. Az ödémás fejű, csontsoványra fogyott kutya az emberi gondatlanságnak esett áldozatául, amivel azonban jelképpé vált: tragikus sorsa nyomán olyan összefogás szerveződött, melyre rég volt példa.

Újabb "Fülöpöt" mentettek az állatvédők Újabb "Fülöpöt" mentettek az állatvédők
Feldagadt fej, csontsovány test… mindannyian jól emlékszünk Fülöpre. A kutyára, aki egy olyan összefogást indított el áldozatával, amire már rég volt példa. Most egy újabb kutyát mentettek az állatvédők, aki ugyanúgy járt szívtelen gazdáinak köszönhetően, mint Fülöp.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Beagle Club Online AEGON Magyarország Zrt. Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kipróbáltuk az ország legújabb kutyastrandját Hírek - Címlapon
Kipróbáltuk az ország legújabb kutyastrandját
Megmérettettek a legkeményebb kutyák és gazdák - ilyen volt a Hard Dog Race Hírek - Címlapon
Megmérettettek a legkeményebb kutyák és gazdák - ilyen volt a Hard Dog Race