A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Két év börtönbüntetést kapott a kutyáját megkéselő pápai férfi

2017. május 24., 11:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A Pápai Járási Ügyészség gyorsított eljárásban, állatkínzás bűntette miatt bíróság elé állította azt a Pápa környéki 22 éves férfit, aki elvágta kutyájának nyakát, mert zavarta az állat ugatása.



A vád szerint az elkövető a bántalmazást megelőzően mintegy három hónapja tartotta ingatlanán láncra kötve az egyéves keverék kutyát. A férfi 2017. április 29-én este egy barátjával otthon italozott, amikor a kutya ugatni, vonyítani kezdett, mert a lánca feltekeredett. A már ittas elkövető két alkalommal kiment hozzá az udvarra, megigazította a láncot, de másodszor idegesen közelített az állathoz, amely ezért támadni kezdte.

 

A férfi dühös lett, s mivel az ugatás is idegesítette, elhatározta, hogy elpusztítja a kutyát. Megélezett egy 18 cm pengehosszúságú kést, hogy kutyájának nyakát elvágja, majd a késsel a kezében visszament az állathoz. Miközben a bal kezével befogta a kutya száját, a jobb kezében tartott késsel több mély vágást ejtett az állat nyakán. A férfi ezt követően a kutyáról lecsatolta a láncot, az pedig elfutott.

 

Késsel szúrta meg a kutyát a férfi
Késsel szúrta meg a kutyát a férfi

 

A férfi a bántalmazást követően visszament a házba, barátjának és feleségének beszámolt a történtekről, majd folytatta az italozást. Másnap az udvarban keresni kezdte az állat tetemét, hogy elássa, de azt nem találta meg, mert az állat a korábbi gazdájához visszament, s annak udvarán elbújt.

 

A kutya életét megmentette az orvosi beavatkozás
A kutya életét megmentette az orvosi beavatkozás

 

A kutyát volt gazdája május 1-jén reggel egy utánfutó alatt találta meg és értesítette a rendőrséget. A kutya életét végül állatorvosi beavatkozás mentette meg.

 

A Pápai Járásbíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki állatkínzás bűntettében és ezért 2 év végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet jogerős.

 

 

 

 

Forrás: Pápai Járási Ügyészség
Indexkép forrás: police.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó
Még csak első fokon, de végrehajtandó börtönre ítélte a Jászberényi Járásbíróság, azt a két fiatal férfit, akik halálra verték haragosuk kiskutyáját.

Negyven nap elzárásra ítélték a kutyát felakasztó baranyai férfit Negyven nap elzárásra ítélték a kutyát felakasztó baranyai férfit
Állatkínzás miatt jogerősen negyven nap elzárásra ítélte a Siklósi Járásbíróság azt a baranyai férfit, aki bálamadzaggal felakasztott egy kutyát 2020 januárjában - tájékoztatta a Pécsi Törvényszék pénteken az MTI-t.

Börtönbüntetést kapott a férfi, aki lelőtte kutyáját Börtönbüntetést kapott a férfi, aki lelőtte kutyáját
Állatkínzás bűntette, valamint lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntette miatt emeltek vádat a 65 éves férfi ellen: az előkészítő ülésen börtönbüntetésre és közügyektől való eltiltásra ítélte a bíróság.

Négy év letöltendő börtönbüntetés várhat a férfira, aki lelőtte kutyáját Négy év letöltendő börtönbüntetés várhat a férfira, aki lelőtte kutyáját
Állatkínzás, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt kell felelnie a 65 éves férfinak - az ügyészség szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Majdnem megölte kutyáját azzal, hogy nem gondoskodott róla: felfüggesztett börtönbüntetést kapott Majdnem megölte kutyáját azzal, hogy nem gondoskodott róla: felfüggesztett börtönbüntetést kapott
A láncon tartott kutya életét az utolsó pillanatban érkezett orvosi beavatkozás mentette meg. A bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a hanyag gazdát.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart Brimo partysátor Mondial Assistance GesmbH Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Gyanúsítottként hallgatta ki Fülöp gazdáit a rendőrség Hírek - Címlapon
Gyanúsítottként hallgatta ki Fülöp gazdáit a rendőrség
Miért félnek jobban az emberek a nagy kutyáktól? Hírek - Címlapon
Miért félnek jobban az emberek a nagy kutyáktól?