A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Miért félnek jobban az emberek a nagy kutyáktól?

2017. május 24., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!
A nagytestű kutyusok gazdijainak nem ismeretlen a probléma, miszerint a séták alkalmával számos járókelő inkább arrébb húzódik, vagy épp a szülők felkapják gyerekeiket annak ellenére is, hogy a méretes kedvenc pórázon sétál mellettünk. Gondolkodtál már azon, mi lehet ennek az oka?Nagytestű kutya gazdijaként magam is gyakran tapasztalom, hogy sokan félnek az óriásoktól még akkor is, ha az már ránézésre is egy nagy, kedves birka. Megszeppenve húzódnak félre előlünk Sütivel, holott a berni pásztor keverék minden gyerek kedvence, a békés természete rá van írva az arcára. Ráadásul pórázon jön, szépen nyugodtan baktat mellettem, ahogy azt illik. És míg a kiskutyákat bátran simogatják, tőle tartanak. Ahogy a nagytestű kutyáktól általában. Miért van ez? 

 

Hatalmas termet, ami valójában békés, kedves természetet takar. Mégis sokan tartanak a nagytestű kutyáktól.
Hatalmas termet, ami valójában békés, kedves természetet takar. Mégis sokan tartanak a nagytestű kutyáktól.
Fotó: Hornyak Photo

 

E sztereotípia elterjedése számos okra vezethető vissza: talán az egyik legfontosabb az, hogy a nagy termetű kutyáknak évszázadokon - mi több, évezredeken - át  komoly feladatai voltak, ahol gyakran kellett harapásukat, testi erejüket használniuk.

A kutyáktól tartó emberekben emellett nagyobb félelemérzet is képződik egy nagy kutya láttán: a tudatalattijukban azonnal lejátszódik, hogy egy ekkora állat mennyivel nagyobb sebet tud ejteni, mint egy kistestű társa.

 

A miértekre a pontos választ részletesen kifejti a Gondos Gazdik szakértője, kiegészítve érdekes tényekkel, hogyan is lett a kutyák testmérete ennyire változatos az évszázadok során.

Ide kattintva olvasható a teljes cikk! 

Forrás: gondosgazdik.hu, kutyabarathelyek.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Hagyjunk égve lámpát kutyánknak a sötétben, ha elmegyünk otthonról? Hagyjunk égve lámpát kutyánknak a sötétben, ha elmegyünk otthonról?
Kedvenceink jobban látnak a sötétben, mint mi, de ettől még egyáltalán nem biztos, hogy jól is érzik magukat, amikor egyedül kell lenniük napnyugta után. Kapcsoljuk fel nekik a lámpát vagy szükségtelen?

Miért dől nekem a kutyám? Miért dől nekem a kutyám?
Figyelemre vágyik vagy inkább biztonságos menedéket keres nálunk? Netán aggódnunk kellene amiatt, ha kutyánk nekünk dől? Tudj meg többet e viselkedésről!

Fokozott nyáladzás kutyáknál - mi okozhatja? Fokozott nyáladzás kutyáknál - mi okozhatja?
A kutyanyál. Csöpög, nyúlik, ragad… Nem éppen a kedvencünk, de hozzátartozik kedvencünkhöz. Lássuk hát, mi minden állhat a túlzott nyálzás hátterében!

Tűzijáték Augusztus 20-án - Mit tehetsz kutyád védelmében? Tűzijáték Augusztus 20-án - Mit tehetsz kutyád védelmében?
Évről-évre felmerül a kérdés, hogyan vigyázhatunk még jobban kedvencünk testi-lelki épségére ezen a napon. Következő tanácsainkkal ebben szeretnénk segíteni a kedves Olvasót.

Így segíthetsz kutyádnak, hogy még jobban érezze magát a mindennapokban Így segíthetsz kutyádnak, hogy még jobban érezze magát a mindennapokban
Kedvencünk általános jóllétének és egészségének megőrzéséhez fontos, hogy mind fizikailag, mind érzelmileg, mind mentálisan is jól érezze magát. Hogyan segíthetünk neki ebben?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál Brimo partysátor Irodakutya.com MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Két év börtönbüntetést kapott a kutyáját megkéselő pápai férfi Hírek - Címlapon
Két év börtönbüntetést kapott a kutyáját megkéselő pápai férfi
Birtokba vették a kutyák Pécs legújabb kutyafuttatóját Hírek - Címlapon
Birtokba vették a kutyák Pécs legújabb kutyafuttatóját