A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Miért félnek jobban az emberek a nagy kutyáktól?

2017. május 24., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!




A nagytestű kutyusok gazdijainak nem ismeretlen a probléma, miszerint a séták alkalmával számos járókelő inkább arrébb húzódik, vagy épp a szülők felkapják gyerekeiket annak ellenére is, hogy a méretes kedvenc pórázon sétál mellettünk. Gondolkodtál már azon, mi lehet ennek az oka?



Nagytestű kutya gazdijaként magam is gyakran tapasztalom, hogy sokan félnek az óriásoktól még akkor is, ha az már ránézésre is egy nagy, kedves birka. Megszeppenve húzódnak félre előlünk Sütivel, holott a berni pásztor keverék minden gyerek kedvence, a békés természete rá van írva az arcára. Ráadásul pórázon jön, szépen nyugodtan baktat mellettem, ahogy azt illik. És míg a kiskutyákat bátran simogatják, tőle tartanak. Ahogy a nagytestű kutyáktól általában. Miért van ez? 

 

Hatalmas termet, ami valójában békés, kedves természetet takar. Mégis sokan tartanak a nagytestű kutyáktól.
Hatalmas termet, ami valójában békés, kedves természetet takar. Mégis sokan tartanak a nagytestű kutyáktól.
Fotó: Hornyak Photo

 

E sztereotípia elterjedése számos okra vezethető vissza: talán az egyik legfontosabb az, hogy a nagy termetű kutyáknak évszázadokon - mi több, évezredeken - át  komoly feladatai voltak, ahol gyakran kellett harapásukat, testi erejüket használniuk.

A kutyáktól tartó emberekben emellett nagyobb félelemérzet is képződik egy nagy kutya láttán: a tudatalattijukban azonnal lejátszódik, hogy egy ekkora állat mennyivel nagyobb sebet tud ejteni, mint egy kistestű társa.

 

A miértekre a pontos választ részletesen kifejti a Gondos Gazdik szakértője, kiegészítve érdekes tényekkel, hogyan is lett a kutyák testmérete ennyire változatos az évszázadok során.

Ide kattintva olvasható a teljes cikk!



 

Forrás: gondosgazdik.hu, kutyabarathelyek.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham? Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham?
Egy kellemetlen, ijesztő élmény bizonyos emberek, tárgyak, állatok vagy helyzetek kapcsán szorongást válthat ki a kutyában. De mikor lép át a szorongás pánikba? Mit kell tudnunk az állapotról?

Mi a különbség a kutya és az ember bőre között? Mi a különbség a kutya és az ember bőre között?
Gondoltad volna, hogy a kutyák bőre vékonyabb az emberénél? Emiatt pedig sokkal érzékenyebb is, és különös ápolást igényel?

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Ezekből a jelekből tudhatod, hogy tényleg nagyon szeret a kutyád Ezekből a jelekből tudhatod, hogy tényleg nagyon szeret a kutyád
Jó érzés szeretni, és annak is nagyon tudunk örülni, ha viszontszeretnek minket. De miből tudhatjuk, hogy kutyánk is így érez irántunk?

6 tévhit a nagytestű és óriás kutyákról, amit nem kell feltétlenül elhinni 6 tévhit a nagytestű és óriás kutyákról, amit nem kell feltétlenül elhinni
Lusták, nem valami eszesek és könnyen elhíznak? Csupán néhány feltételezés a termetes bundásokról, amit bárki megcáfolhat, aki kicsit is ismeri őket.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Brimo partysátor Ebugatta JULIUS-K9 Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Két év börtönbüntetést kapott a kutyáját megkéselő pápai férfi Hírek - Címlapon
Két év börtönbüntetést kapott a kutyáját megkéselő pápai férfi
Birtokba vették a kutyák Pécs legújabb kutyafuttatóját Hírek - Címlapon
Birtokba vették a kutyák Pécs legújabb kutyafuttatóját