A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Birtokba vették a kutyák Pécs legújabb kutyafuttatóját

2017. május 22., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
Újabb kutyafuttatót adtak át Pécsett: a már meglévők felújítása mellett a város minél több új futtatót is igyekszik kialakítani. A Pécsi Kutyás Grund kutyái pedig boldogan avatták fel az új területet!A pécsiek által kedvelt Tüskésréten az elmúlt években sok új fejlesztés történt, melyeknek köszönhetően az elhagyatott, elhanyagolt terület újra megtelt élettel. Ma már szabadidőparknak ad otthont Tüskésrét, ahova a családok, baráti társaságok, sportolók is szívesen járnak.

 

A szabadidőpark mellett wakeboard- és futópályát is kialakítottak egy magánberuházás által, a város által elnyert pályázat révén pedig további óriási fejlesztések, beruházások várhatóak: játszóterek, különböző sportpályák és sporteszközök, és még egy haditechnikai élménypark létesítése is tervben van.

 

A kutyafuttató házirendje
A kutyafuttató házirendje
Fotó: Kutyavilág Alapítvány

 

Péntektől pedig a kutyák is szabadon élvezhetik Tüskésrétet: a frissen átadott kutyafuttatón szabadon játszhatnak, szaladgálhatnak. A futtatót átadó Csizi Péter, országgyűlési képviselő rámutatott: a nagy, több száz milliós fejlesztések mellett szükség van a kisebb volumenű újításokra is,  mint a kutyafuttató kijelölése. Pécsett tízezer felett van azok száma, akik kutyát tartanak, így fontos rájuk, és kedvenceikre is gondolni.

 

A kutyák jól érezték magukat az új futtatón
A kutyák jól érezték magukat az új futtatón
Fotó: Kutyavilág Alapítvány

 

A pécsi Kutyavilág Alapítvánnyal összefogva a város egyébként folyamatosan újítja fel a korábban létesült futtatókat, emellett pedig fontosnak tartják az újak kijelölését is: a tüskésréti futtató a negyedik új az elmúlt években. A Tüskésréti kutyafuttatót az átadó után a Pécsi Kutyás Grund kutyusai vették elsőként birtokba.

 

A Pécsi Kutyás Grund kutyusai élvezték a délelőttöt! A kutyafuttatóra táblák is segítik az odatalálást
A Pécsi Kutyás Grund kutyusai élvezték a délelőttöt! A kutyafuttatóra táblák is segítik az odatalálást
Fotó: facebook.com/kutyasgrund

 

A Kutyavilág Alapítvány elnöke, Schmidt Csaba az átadón rámutatott, hogy a kutyások eddig sem voltak kitiltva Tüskésrétről, és továbbra sem lesznek, ám a kutyafuttató területén végre lekerülhet a póráz, és szabadon játszhatnak, mozoghatnak a kutyák. Ez a felelős állattartás egyik alappillére, hiszen kedvenceinknek meg kell adni a kellő mozgásteret és lehetőséget a szabad játékra.

 

A kutyákat kis finomság is várta az átadón
A kutyákat kis finomság is várta az átadón
Fotó: Kutyavilág Alapítvány

 

 

Forrás: pecsma.hu, Kutyavilág Alapítvány

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A kutyámmal a futtatón - 6 jel, hogy ideje a távozás mezejére lépni A kutyámmal a futtatón - 6 jel, hogy ideje a távozás mezejére lépni
Megannyi érvet és ellenérvet sorolhatnánk fel a téma kapcsán, mindenesetre érdemes átgondolni. Nemcsak saját kutyánkról, hanem a kutyák viselkedéséről is fontos, hogy birtokában legyünk a megfelelő információknak ahhoz, hogy eldönthessük, futizzunk-e vagy sem?

Kutyakönyvtár – Egy zseniális ötlet, aminek minden négylábú örülni fog Kutyakönyvtár – Egy zseniális ötlet, aminek minden négylábú örülni fog
Úgy tűnik, világszerte egyre többen követik a kezdeményezést, amelynek a kutyusok is nagyon örülnek. Íme néhány remek példa, mellyel Te is feldobhatod kutyusod és barátaid sétáját!

Óvatosan a sétán: ártani próbálnak ismeretlenek a kutyáknak Pécsett Óvatosan a sétán: ártani próbálnak ismeretlenek a kutyáknak Pécsett
Húsba csomagolt üvegszilánkok, fagyálló, patkányméreg. Ilyen és hasonló csalétkekkel próbálnak ártani ismeretlenek a kutyáknak Pécsett.

3 fontos ok, amiért NE engedd, hogy a kutyád pórázon ismerkedjen idegen kutyákkal 3 fontos ok, amiért NE engedd, hogy a kutyád pórázon ismerkedjen idegen kutyákkal
„Ugyan, mi lehet a probléma?” - Merülhet fel benned. „Hiszen a kutyák társas lények, nem?” Nos, nem feltétlenül. És bár fejleszthető a szocializációjuk, mégsem hasznos dolog erőltetni a barátkozást, mert bizony baj is lehet belőle.

5 dolog, amivel megtörheted a kutyád lelkét még, ha nem is tudsz róla 5 dolog, amivel megtörheted a kutyád lelkét még, ha nem is tudsz róla
A legtöbben feltehetően sosem tennék meg ezeket, ha azonban biztosra akarsz menni, vagy ismersz valakit, akinek segíteni szeretnél, mert úgy látod, hogy fölöslegesen stresszeli a kutyusát, akkor feltétlenül nézd meg az alábbi listát.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak AEGON Magyarország Zrt. Beagle Club Online JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Miért félnek jobban az emberek a nagy kutyáktól? Hírek - Címlapon
Miért félnek jobban az emberek a nagy kutyáktól?
A kecskegida, aki óriás-kutyákat tekint szüleinek Hírek - Címlapon
A kecskegida, aki óriás-kutyákat tekint szüleinek