A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu
Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Birtokba vették a kutyák Pécs legújabb kutyafuttatóját

2017. május 22., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
Újabb kutyafuttatót adtak át Pécsett: a már meglévők felújítása mellett a város minél több új futtatót is igyekszik kialakítani. A Pécsi Kutyás Grund kutyái pedig boldogan avatták fel az új területet!A pécsiek által kedvelt Tüskésréten az elmúlt években sok új fejlesztés történt, melyeknek köszönhetően az elhagyatott, elhanyagolt terület újra megtelt élettel. Ma már szabadidőparknak ad otthont Tüskésrét, ahova a családok, baráti társaságok, sportolók is szívesen járnak.

 

A szabadidőpark mellett wakeboard- és futópályát is kialakítottak egy magánberuházás által, a város által elnyert pályázat révén pedig további óriási fejlesztések, beruházások várhatóak: játszóterek, különböző sportpályák és sporteszközök, és még egy haditechnikai élménypark létesítése is tervben van.

 

A kutyafuttató házirendje
A kutyafuttató házirendje
Fotó: Kutyavilág Alapítvány

 

Péntektől pedig a kutyák is szabadon élvezhetik Tüskésrétet: a frissen átadott kutyafuttatón szabadon játszhatnak, szaladgálhatnak. A futtatót átadó Csizi Péter, országgyűlési képviselő rámutatott: a nagy, több száz milliós fejlesztések mellett szükség van a kisebb volumenű újításokra is,  mint a kutyafuttató kijelölése. Pécsett tízezer felett van azok száma, akik kutyát tartanak, így fontos rájuk, és kedvenceikre is gondolni.

 

A kutyák jól érezték magukat az új futtatón
A kutyák jól érezték magukat az új futtatón
Fotó: Kutyavilág Alapítvány

 

A pécsi Kutyavilág Alapítvánnyal összefogva a város egyébként folyamatosan újítja fel a korábban létesült futtatókat, emellett pedig fontosnak tartják az újak kijelölését is: a tüskésréti futtató a negyedik új az elmúlt években. A Tüskésréti kutyafuttatót az átadó után a Pécsi Kutyás Grund kutyusai vették elsőként birtokba.

 

A Pécsi Kutyás Grund kutyusai élvezték a délelőttöt! A kutyafuttatóra táblák is segítik az odatalálást
A Pécsi Kutyás Grund kutyusai élvezték a délelőttöt! A kutyafuttatóra táblák is segítik az odatalálást
Fotó: facebook.com/kutyasgrund

 

A Kutyavilág Alapítvány elnöke, Schmidt Csaba az átadón rámutatott, hogy a kutyások eddig sem voltak kitiltva Tüskésrétről, és továbbra sem lesznek, ám a kutyafuttató területén végre lekerülhet a póráz, és szabadon játszhatnak, mozoghatnak a kutyák. Ez a felelős állattartás egyik alappillére, hiszen kedvenceinknek meg kell adni a kellő mozgásteret és lehetőséget a szabad játékra.

 

A kutyákat kis finomság is várta az átadón
A kutyákat kis finomság is várta az átadón
Fotó: Kutyavilág Alapítvány

 

 

Forrás: pecsma.hu, Kutyavilág Alapítvány

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ismét felvonulás lesz a kutyások jogaiért Budapesten Ismét felvonulás lesz a kutyások jogaiért Budapesten
A kutya ma már mást jelent – erre hívja fel a figyelmet a II. Kutyás Critical Mass, mely 2021. október 9-én (szombaton) 13 órakor indul a Szent István Bazilika elől.

A kutyámmal a futtatón - 6 jel, hogy ideje a távozás mezejére lépni A kutyámmal a futtatón - 6 jel, hogy ideje a távozás mezejére lépni
Megannyi érvet és ellenérvet sorolhatnánk fel a téma kapcsán, mindenesetre érdemes átgondolni. Nemcsak saját kutyánkról, hanem a kutyák viselkedéséről is fontos, hogy birtokában legyünk a megfelelő információknak ahhoz, hogy eldönthessük, futizzunk-e vagy sem?

A kutyatréner kulisszái mögött – Hobbi vagy munka? A kutyatréner kulisszái mögött – Hobbi vagy munka?
Néha ezt is megkérdezitek tőlem. Hogy hobbi-e még számomra a kutyusokkal foglalkozni vagy valami kötelezően kipipálandó feladat? Azt hiszem, kézenfekvő, ha gyakorlati példák segítségével válaszolok minderre.

Apró hibák – így nevelheted félre kutyusod a futtatóban Apró hibák – így nevelheted félre kutyusod a futtatóban
Alig várod a munkanap végét. Kijelentkezel, végre vége az összes idegesítő videós megbeszélésnek! Jöhet a farmer, tréningcipő, egy labda és irány kutyusoddal a futtató. Jó lesz nézni, ahogy rohangászik a társaival le-föl, vidáman vakkantoznak. Igazán megérdemel ő is saját programot.

Igaz történet alapján – Kutyás regények kutyabarátoknak Igaz történet alapján – Kutyás regények kutyabarátoknak
Csendes kikapcsolódásra vágysz? Belefeledkeznél egy szívmelengető történetbe? Csemegézz válogatásunkból, mely az ember és legjobb barátja, a kutya közötti szeretetteljes kötelékről szól.

Kijárási tilalom – Panyi Zita kutyatréner tanácsai Kijárási tilalom – Panyi Zita kutyatréner tanácsai
Az első kétségbeesés után, hogy vajon mi lesz velünk, kutyásokkal este 8-tól reggel 5-ig, megnyugodhattunk: nem kell azon törjük a fejünket, mi történik, ha a kijárási tilalom alatt jön rá kedvenc négylábúnkra a hasmars. A kialakult helyzet azonban így is okozhat fejtörést a gazdiknak, hiszen felboríthatja a jól megszokott rutint.

Új kutyafuttatót adtak át Kőszegen Új kutyafuttatót adtak át Kőszegen
Játékokkal, akadályokkal felszerelt kutyafuttatót adtak át Kőszegen a hétvégén. Ezzel már háromra bővült a város kutyafuttatóinak száma a Kőszegi kutyastrand mellett.

Megnyílik az Omszk park a kutyások előtt – fürdetésre is lesz lehetőség Megnyílik az Omszk park a kutyások előtt – fürdetésre is lesz lehetőség
Hosszú egyeztetések és lakossági fórumok után megszületett a döntés: bizonyos szabályok mellett megnyílik az Omszk Park a kutyások előtt. Az Omszk-tó bizonyos részén a kutyák fürdetésére is lesz lehetőség.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Brimo partysátor MTI Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Miért félnek jobban az emberek a nagy kutyáktól? Hírek - Címlapon
Miért félnek jobban az emberek a nagy kutyáktól?
A kecskegida, aki óriás-kutyákat tekint szüleinek Hírek - Címlapon
A kecskegida, aki óriás-kutyákat tekint szüleinek