A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Birtokba vették a kutyák Pécs legújabb kutyafuttatóját

2017. május 22., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Újabb kutyafuttatót adtak át Pécsett: a már meglévők felújítása mellett a város minél több új futtatót is igyekszik kialakítani. A Pécsi Kutyás Grund kutyái pedig boldogan avatták fel az új területet!



A pécsiek által kedvelt Tüskésréten az elmúlt években sok új fejlesztés történt, melyeknek köszönhetően az elhagyatott, elhanyagolt terület újra megtelt élettel. Ma már szabadidőparknak ad otthont Tüskésrét, ahova a családok, baráti társaságok, sportolók is szívesen járnak.

 

A szabadidőpark mellett wakeboard- és futópályát is kialakítottak egy magánberuházás által, a város által elnyert pályázat révén pedig további óriási fejlesztések, beruházások várhatóak: játszóterek, különböző sportpályák és sporteszközök, és még egy haditechnikai élménypark létesítése is tervben van.

 

A kutyafuttató házirendje
A kutyafuttató házirendje
Fotó: Kutyavilág Alapítvány

 

Péntektől pedig a kutyák is szabadon élvezhetik Tüskésrétet: a frissen átadott kutyafuttatón szabadon játszhatnak, szaladgálhatnak. A futtatót átadó Csizi Péter, országgyűlési képviselő rámutatott: a nagy, több száz milliós fejlesztések mellett szükség van a kisebb volumenű újításokra is,  mint a kutyafuttató kijelölése. Pécsett tízezer felett van azok száma, akik kutyát tartanak, így fontos rájuk, és kedvenceikre is gondolni.

 

A kutyák jól érezték magukat az új futtatón
A kutyák jól érezték magukat az új futtatón
Fotó: Kutyavilág Alapítvány

 

A pécsi Kutyavilág Alapítvánnyal összefogva a város egyébként folyamatosan újítja fel a korábban létesült futtatókat, emellett pedig fontosnak tartják az újak kijelölését is: a tüskésréti futtató a negyedik új az elmúlt években. A Tüskésréti kutyafuttatót az átadó után a Pécsi Kutyás Grund kutyusai vették elsőként birtokba.

 

A Pécsi Kutyás Grund kutyusai élvezték a délelőttöt! A kutyafuttatóra táblák is segítik az odatalálást
A Pécsi Kutyás Grund kutyusai élvezték a délelőttöt! A kutyafuttatóra táblák is segítik az odatalálást
Fotó: facebook.com/kutyasgrund

 

A Kutyavilág Alapítvány elnöke, Schmidt Csaba az átadón rámutatott, hogy a kutyások eddig sem voltak kitiltva Tüskésrétről, és továbbra sem lesznek, ám a kutyafuttató területén végre lekerülhet a póráz, és szabadon játszhatnak, mozoghatnak a kutyák. Ez a felelős állattartás egyik alappillére, hiszen kedvenceinknek meg kell adni a kellő mozgásteret és lehetőséget a szabad játékra.

 

A kutyákat kis finomság is várta az átadón
A kutyákat kis finomság is várta az átadón
Fotó: Kutyavilág Alapítvány

 

 

Forrás: pecsma.hu, Kutyavilág Alapítvány

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyakönyvtár – Egy zseniális ötlet, aminek minden négylábú örülni fog Kutyakönyvtár – Egy zseniális ötlet, aminek minden négylábú örülni fog
Úgy tűnik, világszerte egyre többen követik a kezdeményezést, amelynek a kutyusok is nagyon örülnek. Íme néhány remek példa, mellyel Te is feldobhatod kutyusod és barátaid sétáját!

Óvatosan a sétán: ártani próbálnak ismeretlenek a kutyáknak Pécsett Óvatosan a sétán: ártani próbálnak ismeretlenek a kutyáknak Pécsett
Húsba csomagolt üvegszilánkok, fagyálló, patkányméreg. Ilyen és hasonló csalétkekkel próbálnak ártani ismeretlenek a kutyáknak Pécsett.

3 fontos ok, amiért NE engedd, hogy a kutyád pórázon ismerkedjen idegen kutyákkal 3 fontos ok, amiért NE engedd, hogy a kutyád pórázon ismerkedjen idegen kutyákkal
„Ugyan, mi lehet a probléma?” - Merülhet fel benned. „Hiszen a kutyák társas lények, nem?” Nos, nem feltétlenül. És bár fejleszthető a szocializációjuk, mégsem hasznos dolog erőltetni a barátkozást, mert bizony baj is lehet belőle.

5 dolog, amivel megtörheted a kutyád lelkét még, ha nem is tudsz róla 5 dolog, amivel megtörheted a kutyád lelkét még, ha nem is tudsz róla
A legtöbben feltehetően sosem tennék meg ezeket, ha azonban biztosra akarsz menni, vagy ismersz valakit, akinek segíteni szeretnél, mert úgy látod, hogy fölöslegesen stresszeli a kutyusát, akkor feltétlenül nézd meg az alábbi listát.

Újabb kutya halt meg a Budai várban Újabb kutya halt meg a Budai várban
Gino, a lagotto kutyus csütörtökön a várban sétált gazdáival a kutyafuttatásra kijelölt területen, amikor máig érthetetlen okból felugrott a Tóth Árpád sétány külső falára, majd a mélybe zuhant. Súlyos sérülései következtében sajnos a gondos orvosi kezelés ellenére belehalt a balesetbe. Részvétünk a gazdinak!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 AEGON Magyarország Zrt. Hírstart MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Miért félnek jobban az emberek a nagy kutyáktól? Hírek - Címlapon
Miért félnek jobban az emberek a nagy kutyáktól?
A kecskegida, aki óriás-kutyákat tekint szüleinek Hírek - Címlapon
A kecskegida, aki óriás-kutyákat tekint szüleinek