A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyasétáltatókat ellenőriznek Pécsett

2017. március 14., 12:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
Igen drága is lehet a kutyasétáltatás a megyeszékhelyen, legalábbis ha a gazdi “elfelejti” pórázon tartani kutyáját.A tavaszi idő közeledtével egyre többen sétálnak az utcákon, tereken, élvezve azt, hogy nem kell fagyoskodni. A kutyatartók is egyre hosszabb sétákat tesznek kedvenceikkel.  Ezzel együtt arra is nő az esély, hogy a nem kutyások és kutyások között nézeteltérés alakulhat ki - legalábbis ami a szabadon, póráz nélkül sétáltatott kutyákat illeti.

 

Póráz nélkül csak a kijelölt futtatón!
Póráz nélkül csak a kijelölt futtatón!
Fotó: instagram.com/milkadalmata

 

Mint az köztudott a gazdik körében, közterületen tilos póráz nélkül sétáltatni a kutyákat, legyen az bármilyen ártalmatlan és barátságos. Egyedül az arra kijelölt kutyafuttató területeken lehet póráz nélkül mozgatni kedvencünket. (Más kérdés, hogy nem egy olyan város van hazánkban, ahol ezek megléte, vagy épp állapota hiányos… Szerencsére Pécsett viszonylag sok kutyafuttató terület van kijelölve.) Nincs ez máshogy Pécsett sem, kutyát pórázra kell fogni a séták alatt, és ha a kutya természete indokolja, szájkosarat is tenni kell rá - ellenkező esetben komoly bírságra is számíthat a gazdi.

 

A városban pórázon szabad csak kutyát sétáltatni
A városban pórázon szabad csak kutyát sétáltatni
Fotó: instagram.com/milkadalmata

 

"A közterület-felügyelet fokozottan ellenőrzi a kutyásokat, külön akciókat szervezünk a városban, különösen a sűrűn lakott városrészekben és a belvárosban – mondta Märcz János, a pécsi közterület-felügyelet vezetője a pecsma.hu-nak. – Ilyenkor ellenőrizzük, hogy a kutyákat pórázon sétáltatják-e, az ürüléket összeszedik-e a gazdák, és jogsértés esetén szankcionálunk, bírságot szabunk ki. Róttunk már ki bírságot mind a póráz hiánya, mind a köztisztaság megsértése miatt a kutyásokkal szemben."


A kiszabható büntetés 5.000 forinttól egészen 150.000 forintig terjedhet, érdemes hát a szabályokat betartani!

 

 

 


Indexkép forrás: instagram.com/milkadalmata

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyaséta sötétedés után – Mire figyeljünk? Kutyaséta sötétedés után – Mire figyeljünk?
Az őszi és téli időszakban gyakrabban fordul elő, hogy sötétedés után kerül sor a sétára. Tippjeink segítségével könnyebben felkészülhetsz erre.

Óvatosan a sétán: ártani próbálnak ismeretlenek a kutyáknak Pécsett Óvatosan a sétán: ártani próbálnak ismeretlenek a kutyáknak Pécsett
Húsba csomagolt üvegszilánkok, fagyálló, patkányméreg. Ilyen és hasonló csalétkekkel próbálnak ártani ismeretlenek a kutyáknak Pécsett.

Mítosz vagy valóság? 5 kutyafajta, amit előítélek öveznek Mítosz vagy valóság? 5 kutyafajta, amit előítélek öveznek
Csupa vidámság és lelkesedés? Folyton zizeg vagy inkább lustálkodós, és egykedvűen szemléli a világ menetét? Netán agresszív? Mert hát "olyan fajta" - akkor itt az ideje leszámolni a sztereotípiákkal!

Betiltották Angliában az elektromos nyakörv használatát Betiltották Angliában az elektromos nyakörv használatát
Az állatvédők hosszas kampányolásának hatására betiltották Angliában az elektromos nyakörvek használatát. A törvény 2024. február 1. napjától hatályos.

3 fontos ok, amiért NE engedd, hogy a kutyád pórázon ismerkedjen idegen kutyákkal 3 fontos ok, amiért NE engedd, hogy a kutyád pórázon ismerkedjen idegen kutyákkal
„Ugyan, mi lehet a probléma?” - Merülhet fel benned. „Hiszen a kutyák társas lények, nem?” Nos, nem feltétlenül. És bár fejleszthető a szocializációjuk, mégsem hasznos dolog erőltetni a barátkozást, mert bizony baj is lehet belőle.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál Praktiker MTI AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Vak kölyök kiskutya szemműtétjére gyűjtenek Szombathelyen Hírek - Címlapon
Vak kölyök kiskutya szemműtétjére gyűjtenek Szombathelyen
Szívszorító: öleléssel búcsúzott K-9-es kutyájától az amerikai katona Hírek - Címlapon
Szívszorító: öleléssel búcsúzott K-9-es kutyájától az amerikai katona