A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Megmérettettek a legkeményebb kutyák és gazdák - ilyen volt a Hard Dog Race

2017. június 06., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Furfangos akadályok, meredek emelkedők és lejtők, kacskaringós utak erdőn és mezőn keresztül. Ha ez mind nem lett volna elég, megérkezett a nyári időjárás is. Június első szombatján kiderült, mennyire kemények a kutyák és gazdik!



Óriási élmény, és mérhetetlen büszkeség. Ezt adja azoknak a Hard Dog Race azoknak, akik elég bátrak benevezni, és teljesítik is a kihívást. A versenyt ezúttal nem csak az akadályok, hanem a hirtelen beköszöntő nyári meleg is nehezítette, ám ez nem szegte kedvét a párosoknak! A meleg elleni védelmet a szervezők több úton is biztosították: a rajtra várakozók friss zuhannyal hűthették kutyájukat és magukat, de azok sem maradtak szárazak, akik pályára léptek: a rajt után rögtön egy vizes akadállyal találkoztunk, majd a pályán még több víz, sár, és vízpermet várta a versenyzőket.  

 

Ilyen volt a júniusi Hard Dog Race pálya
Ilyen volt a júniusi Hard Dog Race pálya

 

A meredek falak megmászása volt talán a legnehezebb a versenyen
A meredek falak megmászása volt talán a legnehezebb a versenyen

 

A legnagyobb kihívást talán nem is az akadályok, de még csak nem is a meleg jelentette, hanem rendkívül meredek emelkedők és lejtők. A hosszú kaptatókon mutatkozott meg igazán az elszántság, itt vizsgázott mindenkinek a kitartása. Az akadályok ezúttal  igazi csapatmunkát kívántak, nem kevés kreativitással megspékelve.

 

Azok sem unatkoztak, akik éppen nem futottak: látványos bemutatók és vásári forgatag várta őket.

 

Kutyás bemutatók színesítették a HDR napját
Kutyás bemutatók színesítették a HDR napját

 

“A nagy meleg nagyon kiszúrt velünk, de igyekeztünk minél jobban megoldani a helyzetet - értékelte kérdésünkre a versenyt Púza András, a Hard Dog Race megálmodója - A későbbiekben erre sokkal jobban fel kell készülnünk. Nem vagyok 100 %- ban elégedett , voltak hibáink a szervezésben, de tanultunk belőle, és változtatunk, hogy a következő HDR még jobb legyen.”

 

A vizes akadályok gondoskodtak a hűtésről
A vizes akadályok gondoskodtak a hűtésről
Fotó: Figura Photo

 

A Hard dog Race Base futamban több mint 700 páros indult, míg a Juniorban közel 40, és mindkettő kategóriában szinte mindenki be is futott. Volt olyan, igen, aki kiállt a versenyből. - meséli András, aki szándékosan nem a feladta szót használja. Indokolja is, miért: Azok a gazdik, akik inkább megálltak, kutyájukra való tekintettel tették. Voltak olyan kutyák, akiknek a finom bőrű tappancsa például nem bírta a felmelegedett talajt. Rájuk is kimondhatatlanul büszkék vagyunk, hiszen elindultak, megpróbálták, ám felelős gazdiként inkább kutyájuk érdekeit tartották szem előtt. A versenyen a legkülönbözőbb korú, fajtájú, méretű kutyával indultak, nem mind egyformán bírták a pályát és a körülményeket.

 

Lefele sem volt egyszerűbb!
Lefele sem volt egyszerűbb!
Fotó: Figura Photo

 

Vízzel és sárral is meg kellett küzdenie a párosoknak
Vízzel és sárral is meg kellett küzdenie a párosoknak
Fotó: Figura Photo

 

András azt is elárulta, hogy az előzetes kommunikációban ígérteket emiatt megváltoztatják: Nem csak azok kapják meg az érmet és az ajándékcsomagot, akik beértek a célba. Az előbbiek alapján minden indulónak jár az elismerés, így azoknak is átadjuk a csomagot és az érmeket, akik kutyájuk miatt megálltak. Maximálisan megérdemlik!

 

Egy biztos: hatalmas élmény egy ilyen pályán kipróbálni magunkat. Valóban nagyon kemény megmérettetés - ezt magam is tanúsíthatom, a Szerk. - ugyanakkor rendkívül összekovácsolja a kutyát és gazdit, hiszen az akadályokat és az emelkedőket együtt, közösen győzik le, összedolgozva, segítve egymást. Mindenki, aki indult, saját bőrén is tapasztalta: Hat láb, két szív, egy büszkeség!

 

A legkisebbektől a legnagyobbakig mindenféle kutyával indultak
A legkisebbektől a legnagyobbakig mindenféle kutyával indultak
Fotó: Figura Photo

 

 

És hogy mi várható a továbbiakban? Andrástól megtudtuk:

Ahogy most a nyarat, úgy az őszt is HDR-rel nyitjuk: szeptember 2-án jön a Hard Dog Race WILD, ahol a legkeményebb párosok közül is csak a legelszántabbak állnak majd rajthoz. A verseny 12 km hosszú pályán zajlik, ahol 22 akadályt kell legyőzniük a kutya-gazdi párosoknak.

 

Reméljük, szeptemberben az idő is kegyesebb lesz, nagyon izgalmas verseny várható!

 

 


A Hard Dog Race-en készült fotókat az alábbi oldalakon találjátok: 


 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán
A négylábú főszereplő első pillantásra belopta magát a színész szívébe.

Amerika kedvence lett a mexikói bűnözők által megkínzott kutya Amerika kedvence lett a mexikói bűnözők által megkínzott kutya
A bűnözők kegyetlenül megkínozták, amikor rajta gyakorolták az emberrablás áldozatain elkövetni tervezett csonkítást, majd magára hagyták meghalni. Végül a Milagros Caninos menhelyen talált menedékre az eb. Új mancs-protézisein pedig végre boldogan szaladgálhat és élheti a kutyák álmát.

Belógott a sípályára a kutya, és majdnem megnyerte az Alpesi Sí Világkupát Belógott a sípályára a kutya, és majdnem megnyerte az Alpesi Sí Világkupát
Hihetetlen sebességgel száguldott lefelé a hóban...

Egy mozgássérült Shiba Inu lett a világ legcukibb mentett kutyája Egy mozgássérült Shiba Inu lett a világ legcukibb mentett kutyája
„Úgy gondoltuk, azért fogadjuk örökbe, hogy segíthessünk rajta, de valójában ő adott nekünk annyi, de annyi örömet és vidámságot, hogy úgy érzem, sohasem fogjuk tudni meghálálni neki mindezt.”

Vakvezető kutyákkal a HDR-en – az akarat, ami minden akadályt legyőzött Vakvezető kutyákkal a HDR-en – az akarat, ami minden akadályt legyőzött
Még mindig hatása alatt vagyok, annak a rendkívüli elszántságnak és akaratnak, amivel szombaton találkoztam Piliscséven a Hard Dog Race Base versenyén, ahol három látássérült lány is elindult a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola Alapítvány képviseletében.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MOL Nyrt. Hírstart Beagle Club Online EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Fülöp átkelt a szivárványhídon Hírek - Címlapon
Fülöp átkelt a szivárványhídon
Módszerek, marketing a kutyázásban - de mi illik a kutyám személyiségéhez? Hírek - Címlapon
Módszerek, marketing a kutyázásban - de mi illik a kutyám személyiségéhez?