A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Amerika kedvence lett a mexikói bűnözők által megkínzott kutya

A kutyust egy kuka mellé kidobva találták Mexikó középső részén, ahol a kartellek és a szervezett bűnözés melegágya van. Mellső lábait bandatagok vágták le gyakorlás képpen.


2023. március 03., 11:30


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Állatvédelem
A bűnözők kegyetlenül megkínozták, amikor rajta gyakorolták az emberrablás áldozatain elkövetni tervezett csonkítást, majd magára hagyták meghalni. Végül a Milagros Caninos menhelyen talált menedékre az eb. Új mancs-protézisein pedig végre boldogan szaladgálhat és élheti a kutyák álmát. 

A menhely vezetője - Patricia Ruiz - szerint Pay de Limón (Citromospite) gondozása kezdetben bizonyos kockázatokkal járt. "Hónapokig rejtegettük a megtorlástól tartva, amíg úgy döntöttünk, hogy itt az ideje, hogy normális életet éljen, mint a többiek.” A hölgy saját kutyája, Salchicha halála után hozta létre a menhelyet, akit megfojtottak. Abban a pillanatban döntötte el,hogy segít minden szenvedő kutyán.

A Milagros Caninos menhely csak extrém helyzetekben fogad be kutyákat. Rákbeteg, láb nélküli, vak, süket, megégett, megkínzott, bénult, megerőszakolt, bedrogozott, megvert, megcsonkított kutyáknak adnak otthont.

 

 

Patricia és Citromospite kapcsolata különleges
Patrícia és Citromospite kapcsolata igazán különleges
Fotó: cbsnews.com

 

 

Nem csupán fogadott gondozói imádják, de egész Amerika rajong érte: az "Amerika kedvenc kisállata" verseny döntőse lett Citromospite, a mexikói mentett kutya.

 

 

„Ő az emberi kegyetlenség és a szervezett bűnözés túlélője”
„Ő az emberi kegyetlenség és a szervezett bűnözés túlélője” 
Fotó: reuters.com

 


„Ő az emberi kegyetlenség és a szervezett bűnözés túlélője” – mondta a hírügynökségnek az ebről Patricia Ruiz, a Milagros Caninos mexikóvárosi menhely alapítója. 


„Citromospite nem neheztel senkire. Az emberek neheztelnek, a kutyák nem” – jelentette ki Patricia. Szerinte a kutya története mindenkit megtanít igent mondani az életre, bármi történt is vele.

 

 

„Citromospite nem neheztel senkire.
Citromospite nem neheztel senkire. 
Fotó: reuters.com

 

 

Ezért is kerülhetett döntőbe a versenyen, amelyre az amerikai kontinensről lehet benevezni állatokat. Noha ő külföldinek számít. Márciusban derül ki, hogy Citromospite nyeri-e a jótékonysági gyűjtéssel egybekötött versenyt, amelynek fődíjasa ötezer dollárt és kétoldalas megjelenést kap egy kutyamagazinban.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Maratonfutó gazdijával együtt szaladt át a célon a lelkes kutya a versenyen Maratonfutó gazdijával együtt szaladt át a célon a lelkes kutya a versenyen
„Az egész tömeg éljenzett, és csak tapsolt és tapsolt a négylábú bajnoknak.”

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

Hogyan mondják el a kutyák: „Köszönöm”? Hogyan mondják el a kutyák: „Köszönöm”?
Nagyszerű érzés, amikor szívünket belengi a hála, és átjárja egész lényünket. Vajon a kutyák is képesek így érezni?

Kutyadolgok - Mitől olyan jó a gazdi lábán rágcsálni kedvenc játékukat? Kutyadolgok - Mitől olyan jó a gazdi lábán rágcsálni kedvenc játékukat?
Kutyáink néha egészen furcsa dolgokat művelnek, de mi így szeretjük őket. Ismerős az a jelenet, amikor egy délutáni pihenés közben egyszer csak felkapja kedvenc játékát, odaszalad hozzád, majd letottyan a lábadra, és ott kezdi el nyúzni? Vajon miért csinálja?

Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker Irodakutya.com Beagle Club Online EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Miért habzsol a kutyám? Hírek - Címlapon
Miért habzsol a kutyám?
Egy angol szetter nyerte el a „Világ Leghosszabb Nyelvű Kutyája” címet Hírek - Címlapon
Egy angol szetter nyerte el a „Világ Leghosszabb Nyelvű Kutyája” címet