A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Apró lépések a gyógyulás útján - Fülöp már nasizik

2017. május 18., 12:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Állatvédelem
Fülöp hírei az utóbbi hetekben aggodalomra adtak okot, egy internetes portál – tévesen – halálhírét is keltette. Hősünk életben van, és napról-napra erősödik.A németjuhász-keveréket április 11-én mentették borzalmas körülmények közül. Egy vashordóhoz láncolva élte életét hosszú ideje, a nyaka köré tekert szoros madzag okozta hatalmas ödéma hetek alatt, lassan apadt le a fejéről. A gondos ápolásnak köszönhetően sebei gyógyulásnak indultak, ám jó étvágya ellenére is alig maradt meg benne az étel. Fény derült a probléma okára:
 
"A Nyíregyházi Állatkórház orvostechnikai eszközeivel sikerült megállapítani, hogy ennek oka a teljes nyelőcsőbénulás, ami a zsinór által okozott sérülés következménye."  
 
Fülöp úton Budapestre, az Állatorvostudományi Egyetemre
Fülöp úton Budapestre, az Állatorvostudományi Egyetemre
Fotó: Állatbarát Alapítvány/Facebook
 
További kivizsgálásra és kezelésének folytatására megmentői útnak indultak Fülöppel a Budapesti Állatorvostudományi Egyetemre április végén. A klinikán a műtét során egy tápszondát ültettek be, melyen keresztül táplálni tudják. Az altatásból is szépen felébredt:
 
„Orvosai nagyon megdicsérték Fülöpöt, hiszen nagy türelemmel viseli a néha kellemetlen vizsgálatokat, kezeléseket.” 
 
Fülöp a tápszonda sikeres beültetése után az állatklinikán
Fülöp a tápszonda sikeres beültetése után az állatklinikán
Fotó: Állatbarát Alapítvány/Facebook
 
Eleinte két óránként táplálták a szondán keresztül, és Fülöp napról-napra erősebb lett. Igaz, icipicivel, de a gyógyulás hosszú útján a legapróbb lépés is hatalmas örömre ad okot:
 
„Érdeklődő, örül a siminek és becézgetésnek! Ebből bőven kijut neki, hiszen ott is mindenki kedvence. Sokat pihenget és továbbra is türelmesen viseli a kezeléseket!”
 
Fülöp egy kicsivel jobban érzi magát
Fülöp egy kicsivel jobban érzi magát
Fotó: Állatbarát Alapítvány/Facebook 
 
Múlt héten Fülöp videón is bejelentkezett, melyen az Állatklinika kertjében láthatjuk, ahogy néhány lépést megtesz. Gondozói szakértelmének köszönhetően mára már kicsivel jobban érzi magát. Ennek ellenére egy internetes portálon felröppent a hír, melyben arról írnak, hogy Fülöp elhunyt és előző tulajdonosát is megnevezik. Az Állatbarát Alapítvány természetesen cáfolta ezt a téves információt
 
"NEM igaz a hír!!!!!
Egy internetes portálon megjelenő hír szerint Fülöp a 
" kutya-mennyországba" távozott.....
Tájékoztatunk minden kedves Állatbarátot, hogy ez a hír NEM igaz!!!!!!!! Fülöp él és ahogy ma is beszámoltunk az állapotáról: gyenge ugyan, de eszik, sétál, sokat pihen ( jelenleg is ezt teszi kórtermében)
De ahogy a mondás tartja, akinek halálhírét keltik, az sokáig fog élni  :) Így legyen!!!!!!!!!
Kérjük, ne osszátok a félrevezető információt tartalmazó posztokat Fülöpről! Igyekszünk naponta, tényszerűen beszámolni Nektek!!!!!"
 
Fülöpöt szájon át is táplálják a szonda mellett
Fülöpöt szájon át is táplálják a szonda mellett
Fotó: Állatbarát Alapítvány/Facebook
 
Tegnap egy újabb videót tettek közzé Fülöpről. Az Állatklinika kertjében sétálgat, és pár falatot is elfogyaszt, méghozzá önállóan: 
 
"Fülöp nasizik  :) 
A videó tegnap délután készült, mivel rémhírek lepték el az internetet Fülöppel kapcsolatban. Mint látjátok nem történt rosszabbodás az állapotában. Még mindig sovány és gyenge, de talán kicsit energikusabb. Élelem adagját tegnap ismét emelték, úgyhogy reméljük napról napra erősebb lesz és a várva várt súlygyarapodás is beindul....."
 
Fülöp egy igazi hős, története rengeteg szívet megdobbantott: az Emberség, a Szeretet és Összefogás jelképe lett. Veletek együtt bízunk teljes felépülésében! 
 
Fülöp, az Emberség, a Szeretet és Összefogás jelképe
Fülöp, az Emberség, a Szeretet és Összefogás jelképe
Fotó: Állatbarát Alapítvány/Facebook
 

Forrás: Állatbarát Alapítvány/Facebook, ebpercek.hu
Indexkép forrás: Állatbarát Alapítvány/Facebook

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat
2023. december 9-én került megrendezésre a Dogs on the Catwalk eseménye. A rendezvény főszereplői örökbefogadható menhelyi kutyusok, akik egy különleges fashion show keretében vonulnak végig a kifutón, divattervezők hazai márkáinak kollekcióit bemutató modellekkel a póráz túlsó végén. 2018. után most az Ürömi Állatmenhely 8 mentvényéé volt a lehetőség, hogy megmutatkozzon a nagyközönség előtt hazai sztárok kíséretében.

Lipoma, a jóindulatú zsírdaganat kutyáknál Lipoma, a jóindulatú zsírdaganat kutyáknál
Zsírcsomó, zsírdaganat, lipoma… Első olvasatra ijesztően hangozhatnak e kifejezések, ám legtöbb esetben jóindulatú daganatokról van szó. Mit kell tudni róluk és mi a teendőnk?

40 nap után került elő a kutya, miután nyoma veszett az izraeli háborúban 40 nap után került elő a kutya, miután nyoma veszett az izraeli háborúban
Megható történet egy elveszett kutyáról és szerető gazdijáról, aki nem adta fel a reményt, hogy egy napon majd újra magához ölelheti kedvencét.

Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt
Ahogy odaért az állatmentőhöz, kezébe tette a mancsát, mintha azt mondaná: „Kérlek szépen, segíts rajtam!”

Senkinek sem kellett az öreg kutyus – mígnem egy 100 éves néni jelentkezett örökbefogadónak Senkinek sem kellett az öreg kutyus – mígnem egy 100 éves néni jelentkezett örökbefogadónak
„Olyanok ők ketten, mint a borsó meg a héja.”

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker AEGON Magyarország Zrt. Mondial Assistance GesmbH Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Nemcsak a kutya ugatásának, hanem a morgásának érzelmi töltetét is felismeri az ember Hírek - Címlapon
Nemcsak a kutya ugatásának, hanem a morgásának érzelmi töltetét is felismeri az ember
Szaporítókat fogtak - két "szállítmány" is horogra akadt Hírek - Címlapon
Szaporítókat fogtak - két "szállítmány" is horogra akadt