A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Szaporítókat fogtak - két "szállítmány" is horogra akadt

2017. május 18., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Félszáz kölyök összezsúfolva egy kisbuszban. A borzalmas eset ráadásul duplázódott: a magyar határon egy olasz férfit állítottak meg 54 kölyökkel az autójában, míg a német rendőrség egy magyar férfit kapott el: ő 34 kutyát próbált bevinni az országba.



Kedd hajnalban megszólalt a telefon a Nagykanizsai Élettér Állatmenhelynél: Letenyénél ismét fennakadt az ellenőrzésen egy furgon, melybe nem kevesebb, mint 54 kölyökkutyát zsúfoltak be, hogy majd jó pénzért eladják őket valahol…  A kutyusok ládákban és szállítóboxokban szorongtak, víz nélkül - és ahogy az várható volt, papírok, chipek, vagy bármiféle jelölés nélkül próbálta a 25 éves olasz férfi átvinni őket a határon. A kutyusok a nagykanizsai menhelyre kerültek, a férfit állatkínzás megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A kölykök között volt labrador, bulldog, spicc, és beagle is. Olasz gazdájuk igényt tart rájuk az eljárás megszűnése után: a kanizsaujsag.hu úgy értesült, a férfi rendezni akarja a kutyák hiányzó papírjait, majd hazavinné őket Olaszországba. A kölykök emiatt nem örökbefogadhatóak (az eljárás ideje alatt az Élettér Állatmenhelynél lesznek, ahol egyénként több mint száz árva kutyus várja leendő gazdiját!)

 

54 kutya összezsúfolva dobozokba, rekeszekbe
54 kutya összezsúfolva dobozokba, rekeszekbe
Fotó: police.hu

 

Pár nappal korábban a német rendőrségnek is szaporítóval volt dolga: egy Magyarországról érkező autót állítottak meg.  A járműben 34 kölyökkutyát szállítottak, hasonlóan rossz körülmények között. A kölykök még túl fiatalok voltak ahhoz, hogy elválasszák őket az anyjuktól, ráadásul se oltásokkal, se papírokkal, chippel sem rendelkeztek. A férfi ellen eljárás indult.

 

Kölyköket akartak Németországban eladni
Kölyköket akartak Németországban eladni 
Fotó: pnp.de

 

***


Szélmalomharc: sajnos ameddig kereslet van, addig lesz kínálat is. És míg pénzt adnak a kölykökért, bár kevesebbet, mint a tenyésztőtől vásárolt kutyusokért, addig bizony nem fogják figyelembe venni a kölyökgyárakban szenvedő kutyákat…

 

Ugyanakkor a menhelyek zsúfoltak a szebbnél szebb, szeretetéhes, kedves keverék kutyusokkal - biztos nem éri meg elgondolkozni?

 

 

 

Forrás: pnp.de, police.hu, kanizsaujsag.hu, facebook.com/nagykanizsaieletter.allatmenhely

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Eljárás indult egy fiatal férfi ellen, aki négy újszülött kiskutyát tett ki egy szemetes mellé Eljárás indult egy fiatal férfi ellen, aki négy újszülött kiskutyát tett ki egy szemetes mellé
Megdöbbentő embertelenség: egy veszprémi társasház szemetese mellé tett ki egy fiatal férfi négy újszülött kiskutyát. Az elkövető ellen a Veszprémi Rendőrkapitányság eljárást indított.

Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya
… de nem volt egyedül. Négy aprócska kölykét szerette volna biztonságban tudni, mielőtt feladná a reményt.

Miért félnek egyes kutyák a hangos zajoktól és a tűzijátéktól, míg mások nem? Miért félnek egyes kutyák a hangos zajoktól és a tűzijátéktól, míg mások nem?
Tomboló vihar nyáron, tűzijáték ünnepségekkor és újévkor… Rengeteg kutyát tölt el rettegéssel a velük járó hangzavar, de akadnak olyanok is, akiknek szinte fel sem tűnik, hogy mi zajlik körülöttük. Érdekes eredményeket mutatnak a kutatások is!

Több ezer hamis kisállat útlevelet állított ki a korrupt állatorvos – vádat emeltek ellene Több ezer hamis kisállat útlevelet állított ki a korrupt állatorvos – vádat emeltek ellene
Több mint ötezer kisállatnak állított ki hamis kisállat útlevelet a hatósági állatorvos és társa, egy szolgáltató állatorvos. A kiskutyákat és macskákat az Európai Unió több tagállamába szállították – a hamis papírokon túl a kölykök korával is baj volt, túl fiatalok voltak még a szállításhoz, ráadásul azonosító chippel sem rendelkeztek. A hatósági állatorvos és társai ellen vádat emeltek – börtön várhat rájuk!

Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi? Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi?
Kíváncsiságuk és gyakran étvágyuk is határtalan. A legtöbb kutya előszeretettel rágcsál ágakat, kisebb gallyakat, néhányuk azonban jóízűen el is fogyasztja azokat… Mitől olyan finom a bot?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Rehabportál Hírstart Irodakutya.com MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Apró lépések a gyógyulás útján - Fülöp már nasizik Hírek - Címlapon
Apró lépések a gyógyulás útján - Fülöp már nasizik
Rex, a gyerekek kedvence névadója lett egy kutyás egyesületnek Hírek - Címlapon
Rex, a gyerekek kedvence névadója lett egy kutyás egyesületnek