A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Szaporítókat fogtak - két "szállítmány" is horogra akadt

2017. május 18., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Félszáz kölyök összezsúfolva egy kisbuszban. A borzalmas eset ráadásul duplázódott: a magyar határon egy olasz férfit állítottak meg 54 kölyökkel az autójában, míg a német rendőrség egy magyar férfit kapott el: ő 34 kutyát próbált bevinni az országba.Kedd hajnalban megszólalt a telefon a Nagykanizsai Élettér Állatmenhelynél: Letenyénél ismét fennakadt az ellenőrzésen egy furgon, melybe nem kevesebb, mint 54 kölyökkutyát zsúfoltak be, hogy majd jó pénzért eladják őket valahol…  A kutyusok ládákban és szállítóboxokban szorongtak, víz nélkül - és ahogy az várható volt, papírok, chipek, vagy bármiféle jelölés nélkül próbálta a 25 éves olasz férfi átvinni őket a határon. A kutyusok a nagykanizsai menhelyre kerültek, a férfit állatkínzás megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A kölykök között volt labrador, bulldog, spicc, és beagle is. Olasz gazdájuk igényt tart rájuk az eljárás megszűnése után: a kanizsaujsag.hu úgy értesült, a férfi rendezni akarja a kutyák hiányzó papírjait, majd hazavinné őket Olaszországba. A kölykök emiatt nem örökbefogadhatóak (az eljárás ideje alatt az Élettér Állatmenhelynél lesznek, ahol egyénként több mint száz árva kutyus várja leendő gazdiját!)

 

54 kutya összezsúfolva dobozokba, rekeszekbe
54 kutya összezsúfolva dobozokba, rekeszekbe
Fotó: police.hu

 

Pár nappal korábban a német rendőrségnek is szaporítóval volt dolga: egy Magyarországról érkező autót állítottak meg.  A járműben 34 kölyökkutyát szállítottak, hasonlóan rossz körülmények között. A kölykök még túl fiatalok voltak ahhoz, hogy elválasszák őket az anyjuktól, ráadásul se oltásokkal, se papírokkal, chippel sem rendelkeztek. A férfi ellen eljárás indult.

 

Kölyköket akartak Németországban eladni
Kölyköket akartak Németországban eladni 
Fotó: pnp.de

 

***


Szélmalomharc: sajnos ameddig kereslet van, addig lesz kínálat is. És míg pénzt adnak a kölykökért, bár kevesebbet, mint a tenyésztőtől vásárolt kutyusokért, addig bizony nem fogják figyelembe venni a kölyökgyárakban szenvedő kutyákat…

 

Ugyanakkor a menhelyek zsúfoltak a szebbnél szebb, szeretetéhes, kedves keverék kutyusokkal - biztos nem éri meg elgondolkozni?

 

 

 

Forrás: pnp.de, police.hu, kanizsaujsag.hu, facebook.com/nagykanizsaieletter.allatmenhely

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Több ezer hamis kisállat útlevelet állított ki a korrupt állatorvos – vádat emeltek ellene Több ezer hamis kisállat útlevelet állított ki a korrupt állatorvos – vádat emeltek ellene
Több mint ötezer kisállatnak állított ki hamis kisállat útlevelet a hatósági állatorvos és társa, egy szolgáltató állatorvos. A kiskutyákat és macskákat az Európai Unió több tagállamába szállították – a hamis papírokon túl a kölykök korával is baj volt, túl fiatalok voltak még a szállításhoz, ráadásul azonosító chippel sem rendelkeztek. A hatósági állatorvos és társai ellen vádat emeltek – börtön várhat rájuk!

Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi? Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi?
Kíváncsiságuk és gyakran étvágyuk is határtalan. A legtöbb kutya előszeretettel rágcsál ágakat, kisebb gallyakat, néhányuk azonban jóízűen el is fogyasztja azokat… Mitől olyan finom a bot?

Betiltaná a kormány a kutyák, macskák és madarak árusítását az állatvásárokon Betiltaná a kormány a kutyák, macskák és madarak árusítását az állatvásárokon
Az állatvédő szervezetek kezdeményezésére rendeletet hozna a kormány, mellyel betiltaná a kutyák, macskák és madarak árusítását.

Mennyire etikus szobakennelbe zárni a kutyát? Mennyire etikus szobakennelbe zárni a kutyát?
Mentális gondokat is okozhat a hosszabb időn át tartó bezártság, nem beszélve arról, milyen problémákat vet fel a kutyák általános jóléte, egészsége szempontjából.

Kutyaséta sötétedés után – Mire figyeljünk? Kutyaséta sötétedés után – Mire figyeljünk?
Az őszi és téli időszakban gyakrabban fordul elő, hogy sötétedés után kerül sor a sétára. Tippjeink segítségével könnyebben felkészülhetsz erre.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart Beagle Club Online MTI Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Apró lépések a gyógyulás útján - Fülöp már nasizik Hírek - Címlapon
Apró lépések a gyógyulás útján - Fülöp már nasizik
Rex, a gyerekek kedvence névadója lett egy kutyás egyesületnek Hírek - Címlapon
Rex, a gyerekek kedvence névadója lett egy kutyás egyesületnek