A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Szaporítókat fogtak - két "szállítmány" is horogra akadt

2017. május 18., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Félszáz kölyök összezsúfolva egy kisbuszban. A borzalmas eset ráadásul duplázódott: a magyar határon egy olasz férfit állítottak meg 54 kölyökkel az autójában, míg a német rendőrség egy magyar férfit kapott el: ő 34 kutyát próbált bevinni az országba.Kedd hajnalban megszólalt a telefon a Nagykanizsai Élettér Állatmenhelynél: Letenyénél ismét fennakadt az ellenőrzésen egy furgon, melybe nem kevesebb, mint 54 kölyökkutyát zsúfoltak be, hogy majd jó pénzért eladják őket valahol…  A kutyusok ládákban és szállítóboxokban szorongtak, víz nélkül - és ahogy az várható volt, papírok, chipek, vagy bármiféle jelölés nélkül próbálta a 25 éves olasz férfi átvinni őket a határon. A kutyusok a nagykanizsai menhelyre kerültek, a férfit állatkínzás megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A kölykök között volt labrador, bulldog, spicc, és beagle is. Olasz gazdájuk igényt tart rájuk az eljárás megszűnése után: a kanizsaujsag.hu úgy értesült, a férfi rendezni akarja a kutyák hiányzó papírjait, majd hazavinné őket Olaszországba. A kölykök emiatt nem örökbefogadhatóak (az eljárás ideje alatt az Élettér Állatmenhelynél lesznek, ahol egyénként több mint száz árva kutyus várja leendő gazdiját!)

 

54 kutya összezsúfolva dobozokba, rekeszekbe
54 kutya összezsúfolva dobozokba, rekeszekbe
Fotó: police.hu

 

Pár nappal korábban a német rendőrségnek is szaporítóval volt dolga: egy Magyarországról érkező autót állítottak meg.  A járműben 34 kölyökkutyát szállítottak, hasonlóan rossz körülmények között. A kölykök még túl fiatalok voltak ahhoz, hogy elválasszák őket az anyjuktól, ráadásul se oltásokkal, se papírokkal, chippel sem rendelkeztek. A férfi ellen eljárás indult.

 

Kölyköket akartak Németországban eladni
Kölyköket akartak Németországban eladni 
Fotó: pnp.de

 

***


Szélmalomharc: sajnos ameddig kereslet van, addig lesz kínálat is. És míg pénzt adnak a kölykökért, bár kevesebbet, mint a tenyésztőtől vásárolt kutyusokért, addig bizony nem fogják figyelembe venni a kölyökgyárakban szenvedő kutyákat…

 

Ugyanakkor a menhelyek zsúfoltak a szebbnél szebb, szeretetéhes, kedves keverék kutyusokkal - biztos nem éri meg elgondolkozni?

 

 

 

Forrás: pnp.de, police.hu, kanizsaujsag.hu, facebook.com/nagykanizsaieletter.allatmenhely

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése Eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos örömmel számolt be arról, hogy Magyarország is képviseltette magát az EuroFAWC-on, május középén Edinburgh-ban. Az EuroFAWC, azaz az Európai Állatjólléti Tanácsok Fóruma 2006-ban jött létre annak érdekében, hogy platformot biztosítson az információk és nézetek megosztásához, valamint hálózatot biztosítson az Állatjólléti Tanácsok számára Európa-szerte. A testület működésének elengedhetetlen alapköve az elméleti és gyakorlati tapasztalatok megosztása a tagállamok között, valamint a közös állatvédelmi vízió kialakítása.

Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi? Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi?
Előfordult már, hogy belenéztél kedvenced szemébe, és úgy tűnt, mintha éppen legördülne egy könnycsepp a pofiján? Azt gondolhatnánk, hogy sír, ám a jelenség hátterében az érzelmeken túl másra kell gyanakodnunk.

Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell
Bármennyire is nem szeretünk gondolni rá, fontos, hogy tisztában legyünk azokkal a betegségekkel, melyek hamar leverhetik lábukról kiskedvencünket. Ismerjük fel a jeleket!

Eljárás indult egy fiatal férfi ellen, aki négy újszülött kiskutyát tett ki egy szemetes mellé Eljárás indult egy fiatal férfi ellen, aki négy újszülött kiskutyát tett ki egy szemetes mellé
Megdöbbentő embertelenség: egy veszprémi társasház szemetese mellé tett ki egy fiatal férfi négy újszülött kiskutyát. Az elkövető ellen a Veszprémi Rendőrkapitányság eljárást indított.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál EB OVO Közhasznú Egyesület Ebugatta Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Apró lépések a gyógyulás útján - Fülöp már nasizik Hírek - Címlapon
Apró lépések a gyógyulás útján - Fülöp már nasizik
Rex, a gyerekek kedvence névadója lett egy kutyás egyesületnek Hírek - Címlapon
Rex, a gyerekek kedvence névadója lett egy kutyás egyesületnek