A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Rex, a gyerekek kedvence névadója lett egy kutyás egyesületnek

2017. május 17., 16:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




A nagy bejelentésre kedden délután került sor, mielőtt Rex gazdájával, Dr. Varga Károllyal Ciprusra utazott volna. Eláruljuk azt is, mit keres kedvenc doktor bácsink és négylábú segédje a gyönyörű szigeten!



Nem csak a gyerekek, de az ország kedvence is lett Dr. Varga Károly gyermekorvos és négylábú segédje, Rex. Kutyások és “kutyátlanok” is ismerik a páros megpróbáltatásokkal teli múltját: a tündérmese, hogy Rex, a talált, örökbefogadott kutya, milyen jótékony hatást gyakorol a beteg gyerkőcökre Varga doktor rendelőjében,  egy pillanat alatt szertefoszlott, mikor egy rosszakaró feljelentést tett - ennek hatására Rexet kitiltották a rendelőből.

 

Mintegy 1,5 éves komoly munkába került, mindkettőjüknek, hogy a hivatalos igazolvány birtokában, mint személysegítő kutya részt vehet a rendeléseken, segítve ezzel Varga doktor munkáját - emlékezett vissza Bálint András, a Dr. Rex Kutyás Egyesület alelnöke a Liszt Ferenc Repülőtéren tartott rögtönzött sajtótájékoztatón. Az összejövetel apropóját Rex és Károly ciprusi utazása adta.

 

Bálint András, a Dr. Rex Kutyás Egyesület alelnöke
Bálint András, a Dr. Rex Kutyás Egyesület alelnöke

 

Rex még a rögtönzött sajtótájékoztató alatt is elbűvölte a reptérre érkező utazókat
Rex még a rögtönzött sajtótájékoztató alatt is elbűvölte a reptérre érkező utazókat

 

Cipruson a vizsga és az arra való felkészülés kipihenése mellett fontos feladat vár rájuk: többek között azt tervezik, hogy egy ciprusi kutyaiskola vezetőjével, illetve más szakemberekkel, orvosokkal is találkozzanak, konzultáljanak. Teszik mindezt a frissen megalapított Dr. Rex Kutyás Egyesület képviselőjeként.

 

Dr. Varga Károly
Dr. Varga Károly

 

Az Egyesület, melynek elnökévé Dr. Varga Károly és Rex  lettek megválasztva, céljai között szerepel többek között a beteg gyerekek segítése Rexszel: a kutyus közreműködésével jelentősen csökken a gyerekekben a vizsgálat alatt megélt stressz. Az Egyesület támogatja ezen felül Károly tudományos munkásságát, hazai és nemzetközi konferenciákon történő részvételét, illetve tapasztalatainak megosztását az egészségmegőrzés és a betegségmegelőzés területén, valamint a környezettudatos életmódra nevelés és az állatjólét biztosításának terjesztését.

 

Rex már vizsgázott segítőkutya
Rex már vizsgázott segítőkutya

 

Aki követi Dr. Rex Facebook oldalát, az tudhatja, hogy Rex és gazdája folyamatosan mozgásban vannak: hazánk minden szegletét bejárják, így rengeteg kirándulóhelyet, kutyabarát helyet fedeznek fel: ezeket pedig meg fogják osztani a többi gazdival is!  


Az Egyesület egyébként egy hatalmas pályával is rendelkezik, ahol gyönyörű ősfák árnyékában tanulhatnak a kutya-gazdi párosok neves szakértőktől, különböző szinteken.

 

 

Rex és Károly szerencsésen megérkeztek Ciprusra, ahonnét üdvözletüket küldik!! :) 

 

 

 

 

 

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: kutyabarathelyek.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Három hét után került elő a kutya, akinek egy repülőtéri átszállás során veszett nyoma Három hét után került elő a kutya, akinek egy repülőtéri átszállás során veszett nyoma
Paula Rodriguez kéthetes nyaralásra érkezett volna Kaliforniába a Dominikai Köztársaságból, ám az egyik átszállás során a légitársaság elkeverte egyik csomagját. Méghozzá a legfontosabbat: a kutyát. A hatéves Maia az atlantai repülőtéren veszett el, és senkinek nem volt információja hollétéről...

Indul az első kutyabarát légitársaság Indul az első kutyabarát légitársaság
Régóta tartó dilemma a kutyatartóknak a repülős utazás – az ő problémájukra ad most megoldást egy amerikai légitársaság.

Befogadta a pilóta a reptéren hagyott kutyust Befogadta a pilóta a reptéren hagyott kutyust
Ezek után a San Francisco SPCA állatjóléti szolgálat és a United Airlines légitársaság képviselői közös erővel igyekeztek az eb számára a legjobb otthont megtalálni. Így talált egy igazán jófiú végül a legszeretőbb otthonra. A kölyköt, akit előző tulajdonosa egyszerűen a reptéren hagyott, William Dale pilóta és családja vette végül magához még pont karácsony előtt.

Új életet kezdhetnek az Afganisztánból kimenekített kutyák és macskák Új életet kezdhetnek az Afganisztánból kimenekített kutyák és macskák
"Megtanultuk, hogy nem létezik lehetetlen, bármire képesek vagyunk, ha összefogunk" - 285 hátrahagyott négylábú kaphatott új esélyt több állatmentő szervezet együttműködésének köszönhetően.

A hátrahagyott kutyákat is mentik Afganisztánból nemzetközi összefogás keretében A hátrahagyott kutyákat is mentik Afganisztánból nemzetközi összefogás keretében
Lezárt határok, kétségbeesés, káosz, segítségre váró emberek mindenhol. A hatalomátvétellel járó változások azonban a gazdátlan állatokat sem kímélik, ám önkéntesek egy elkötelezett csapata mindent kockára téve úgy döntött, hogy őket sem hagyják magukra.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Beagle Club Online Brimo partysátor Rehabportál MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Szaporítókat fogtak - két "szállítmány" is horogra akadt Hírek - Címlapon
Szaporítókat fogtak - két "szállítmány" is horogra akadt
A század kutyatartási szokásai veszélyt jelentenek az ebekre Hírek - Címlapon
A század kutyatartási szokásai veszélyt jelentenek az ebekre