hirdetés (X)

hirdetés (X)

A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Könnyű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés

Rex, a gyerekek kedvence névadója lett egy kutyás egyesületnek

2017. május 17., 16:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
A nagy bejelentésre kedden délután került sor, mielőtt Rex gazdájával, Dr. Varga Károllyal Ciprusra utazott volna. Eláruljuk azt is, mit keres kedvenc doktor bácsink és négylábú segédje a gyönyörű szigeten!Nem csak a gyerekek, de az ország kedvence is lett Dr. Varga Károly gyermekorvos és négylábú segédje, Rex. Kutyások és “kutyátlanok” is ismerik a páros megpróbáltatásokkal teli múltját: a tündérmese, hogy Rex, a talált, örökbefogadott kutya, milyen jótékony hatást gyakorol a beteg gyerkőcökre Varga doktor rendelőjében,  egy pillanat alatt szertefoszlott, mikor egy rosszakaró feljelentést tett - ennek hatására Rexet kitiltották a rendelőből.

 

Mintegy 1,5 éves komoly munkába került, mindkettőjüknek, hogy a hivatalos igazolvány birtokában, mint személysegítő kutya részt vehet a rendeléseken, segítve ezzel Varga doktor munkáját - emlékezett vissza Bálint András, a Dr. Rex Kutyás Egyesület alelnöke a Liszt Ferenc Repülőtéren tartott rögtönzött sajtótájékoztatón. Az összejövetel apropóját Rex és Károly ciprusi utazása adta.

 

Bálint András, a Dr. Rex Kutyás Egyesület alelnöke
Bálint András, a Dr. Rex Kutyás Egyesület alelnöke

 

Rex még a rögtönzött sajtótájékoztató alatt is elbűvölte a reptérre érkező utazókat
Rex még a rögtönzött sajtótájékoztató alatt is elbűvölte a reptérre érkező utazókat

 

Cipruson a vizsga és az arra való felkészülés kipihenése mellett fontos feladat vár rájuk: többek között azt tervezik, hogy egy ciprusi kutyaiskola vezetőjével, illetve más szakemberekkel, orvosokkal is találkozzanak, konzultáljanak. Teszik mindezt a frissen megalapított Dr. Rex Kutyás Egyesület képviselőjeként.

 

Dr. Varga Károly
Dr. Varga Károly

 

Az Egyesület, melynek elnökévé Dr. Varga Károly és Rex  lettek megválasztva, céljai között szerepel többek között a beteg gyerekek segítése Rexszel: a kutyus közreműködésével jelentősen csökken a gyerekekben a vizsgálat alatt megélt stressz. Az Egyesület támogatja ezen felül Károly tudományos munkásságát, hazai és nemzetközi konferenciákon történő részvételét, illetve tapasztalatainak megosztását az egészségmegőrzés és a betegségmegelőzés területén, valamint a környezettudatos életmódra nevelés és az állatjólét biztosításának terjesztését.

 

Rex már vizsgázott segítőkutya
Rex már vizsgázott segítőkutya

 

Aki követi Dr. Rex Facebook oldalát, az tudhatja, hogy Rex és gazdája folyamatosan mozgásban vannak: hazánk minden szegletét bejárják, így rengeteg kirándulóhelyet, kutyabarát helyet fedeznek fel: ezeket pedig meg fogják osztani a többi gazdival is!  


Az Egyesület egyébként egy hatalmas pályával is rendelkezik, ahol gyönyörű ősfák árnyékában tanulhatnak a kutya-gazdi párosok neves szakértőktől, különböző szinteken.

 

 

Rex és Károly szerencsésen megérkeztek Ciprusra, ahonnét üdvözletüket küldik!! :) 

 

 

 

 

 

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: kutyabarathelyek.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Végtelen kutyahűség - rendületlenül várja haza kutyája az eltűnt focistát Végtelen kutyahűség - rendületlenül várja haza kutyája az eltűnt focistát
Mélyen megérinti a szíveket a fotó Emiliano Sala kutyájáról, ahogy az türelmesen üldögél az ajtóban és gazdája után vágyakozik, aki lehet, hogy már soha nem térhet hozzá haza.

Idén is Állatok Világnapja a Rex Állatszigeten! Idén is Állatok Világnapja a Rex Állatszigeten!
Firenzében, egy 1931-ben tartott környezetvédelmi konferencia keretén belül merült fel először az Állatok Világnapjának (World Animal Day) a gondolata.

Utazás kutyával – minden, amit tudnod kell, ha együtt indultok útra! Utazás kutyával – minden, amit tudnod kell, ha együtt indultok útra!
A kutya nem csak háziállatunk, hanem családtagunk! Következésképpen visszük magunkkal mindenhová, ahová csak lehet. Indulás előtt jó azonban utána nézni a különféle utazási módok szabályaival. Íme, egy kis segítség, hogyan utazz kedvenceddel autóval, tömegközlekedési eszközön, vagy akár repülőn!

Oxigénmaszkkal mentették meg egy kutya életét a repülőúton Oxigénmaszkkal mentették meg egy kutya életét a repülőúton
A fedélzeten utazó kutya egyik pillanatról a másikra rosszul lett. A legénység segítségének hála a francia bulldog még sokáig élhet vidáman gazdijával.

Le akarta szállíttatni a rapper a vak nőt a repülőről vakvezető kutyája miatt Le akarta szállíttatni a rapper a vak nőt a repülőről vakvezető kutyája miatt
Nagy vita alakult ki felszállás előtt a gép fedélzetén, miután a fesztiválra tartó rapper le akarta szállíttatni a vakvezető kutyájával utazó nőt mondván, ő bizony allergiás a kutyákra.

Kutyakiképzés nélkül nincs boldog eb Kutyakiképzés nélkül nincs boldog eb
Sokan még mindig úgy tartják, a kutyaiskola lényege, hogy cuki trükkökre tanítsuk meg kedvencünket. Pedig a kiképzés elengedhetetlen a kutya szocializációjához: ahhoz, hogy biztonságban és jólétben tudjon élni az emberek világában.

Itt az idő, hogy divatba jöjjön az örökbefogadás! Itt az idő, hogy divatba jöjjön az örökbefogadás!
Egy napra igazi sztárokká váltak az örökbefogadásra váró kutyusok: segítségükkel egy tehetséges fotós bebizonyítja minden kételkedőnek, hogy a keverék kutya is lehet szép, mi több, divatos!

Négylábú Szeretetfutár Négylábú Szeretetfutár
Az ünnepek közeledtével az érzelmek nagyobb szerephez jutnak a mindennapjainkban, és ilyenkor több menhelyi állat talál gazdára. Az idén 25 éves jubileumát ünneplő Rex Kutyaotthon Alapítvány kezdeményezésének célja, hogy megfontolt döntést hozzunk ebben az érzelmileg felfokozott helyzetben is.

A Rex alapítvány szerint a közösségépítés a kulcs A Rex alapítvány szerint a közösségépítés a kulcs
A Rex Kutyaotthon Alapítvány két közösségi kezdeményezést is indított 2017 novemberében. 22-én megnyitotta új közösségi terét, az Angyalkertet, valamint bemutatta egy országos állatvédelmi oktatási központ, a Felelős Állattartás Házának terveit.

Belehalt a bánatba a kutya, akit elhagyott a gazdája Belehalt a bánatba a kutya, akit elhagyott a gazdája
Egy reptéren hagyta “feleslegessé” vált kutyáját a gazda - belegondolni is borzalmas, mit élhetett át a kutya: zavarodottság, kétségbeesés majd a végtelen magány és reménytelenség.

Legtöbbet lájkolt cikkek

A héten

Hónapban

Valaha

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart Rehabportál Praktiker MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Szaporítókat fogtak - két "szállítmány" is horogra akadt Hírek - Címlapon
Szaporítókat fogtak - két "szállítmány" is horogra akadt
A század kutyatartási szokásai veszélyt jelentenek az ebekre Hírek - Címlapon
A század kutyatartási szokásai veszélyt jelentenek az ebekre