A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Meseszép kirándulóhelyek kutyával is – a Szalajka-völgy és környéke

2022. szeptember 23., 11:30


Szerző: Bokori-Rohony Eszter


Kategória: Utazás
Meseszép kirándulóhelyek ölelésében egy meghitt kutyabarát szálláshely, ami a gazdikat is garantáltan elvarázsolja. 

Ez a szálláshely már régóta a bakancslistámon volt, különleges alkalomra tartogattam, mert már a képek alapján is volt benne valami különleges és szívet melengető. Végül az 5. házassági évfordulónk megünneplésének helyszínéül választottam a Málna Majort Mályinkán, ahová természetesen két fekete labradorunk is velünk tartott.

 

 

Sherpa: pihenés a kertben
Sherpa: pihenés a kertben
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

Az egész háznak van valami egészen különleges bája, minden szegletéből árad a harmónia, miközben kényelemes, modern és mindennel felszerelt, amire szükségünk lehet, egyszerűen tökéletes. A konyhában a polcokon a házigazdák által készített lekvárok, szörpök gyerekkoromat idézték (a termékek meg is vásárolhatóak és szívből ajánlom is, mert isteni finomak), az első pillanattól kezdve "otthon" éreztük magunkat. Reggeli kosár is kérhető külön díjazás ellenében, ami még tökéletesebbé teszi az itt eltöltött napokat. A túrák után esténként a kandalló meleg fényében bekuckóztunk, illetve a dézsa meleg vizében ücsörögtünk a csillagok alatt, hallgatva a természet hangját a végtelen csendben. Felejthetetlen élmények. 

 

 

Délutáni csodapillanat a Málna Majorban
Délutáni csodapillanat a Málna Majorban
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

A kert biztonságosan körbe kerített, a kutyák boldogan kémlelték a határt, játszottak vagy a túrák után nyugodtan aludtak a teraszon. Közvetlen szomszédok nincsenek, igazi elvonulós beszélgetések, kertben ücsörgések, sütögetések tökéletes helyszíne. 

 

A háztól is indulnak túraútvonalak, a dombokról lenézve csodálatos kilátás tárul elénk, a hegyek között ellátni egészen a Lázbérci-víztárolóig.

 

 

Málna Major körüli túra, rálátás a környékre
Málna Major körüli túra, rálátás a környékre
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

Autóval 15 perc alatt elértünk Szilvásváradra, igazi kirándulóidőben barangoltunk a Szalajka-völgyben. Az aszály hatásai itt is érezhetőek voltak még, a Fátyol-vízesés most inkább Fátyol csordogálás volt, de ennek ellenére bármely évszakban lenyűgöző kirándulóhely, órákat sétáltunk, a patakban pancsoltak a vízimádók, a Felső-tóban úsztak is. 

 

 

Szalajka-völgy, Felső-tó
Szalajka-völgy, Felső-tó
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

Pisztrángos tó
Pisztrángos tó
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

pisztrángos tavak, a Szikla-Forrás hihetetlen látvány, számtalan túraútvonal található itt, a könnyebbektől, a hosszabb, nehezebb terepig, Szilvásvárad nem véletlenül az egyik legnépszerűbb hazai kirándulóhely. Aki nem szereti a tömeget, az inkább hétköznapokon látogasson el ide, ahogyan mi is, bár a Fátyol-vízesés után mindig sokkal kevesebben vannak már.

 

 

Szalajka-völgy, Fátyol-vízesés
Szalajka-völgy, Fátyol-vízesés
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

Séta a Szalajka-völgyben
Séta a Szalajka-völgyben
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

Bélapátfalvát sem szabad kihagyni, ha a Málna Majorban járunk, mert szintén nagyon közel van autóval és meseszép kilátásban van itt is részünk. A Lakvölgyi-tó felett magasodó Bélkő-hegy látványa varázslatos, a tó körbe sétálható egy kellemes sétával, akár egy szalonnasütést is be lehet iktatni, mert kiépített nyársalóhelyeket is találunk itt. 

 

 

Lakvölgyi-tó, háttérben a Bélkő-hegy
Lakvölgyi-tó, háttérben a Bélkő-hegy
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

Rálátás a Bélkő-hegyre
Rálátás a Bélkő-hegyre
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

Az Apátságtól indulva pedig 2-3 óra alatt felérhetünk egy tanösvényen a Bélkő-hegy kilátóra. Mi ezt a csúcstámadást most kihagytuk, mert idősebb kutyánk már 11 éves, neki ez a túra már túl hosszú lett volna, de fiatalabb kutyákkal szívből ajánlom, mert az utolsó szakaszt leszámítva nem nehéz az út, csak hosszú - a csúcsra felérve a látvány egészen fantasztikus! 

 

 

Szalajka-völgy Szikla-forrás
Szalajka-völgy Szikla-forrás
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

A Szalajka-völgy környékén számos túralehetőség van
A Szalajka-völgy környékén számos túralehetőség van
Fotó: Bokori-Rohony Eszter

 

 

A Bükk ezen részén is, annyi csodaszép kirándulóhely van még, amit szeretnénk bejárni, hogy talán egy egész hét sem lenne elég ahhoz, hogy mindent felfedezzünk, ezért biztos vagyok benne, hogy hamarosan visszatérünk. Abban is biztos vagyok, hogy a szálláshelyünk újra a Málna Major lesz, mert Ada vendégszeretete, kedvessége példaértékű, a ház csodaszép, egészen kivételes és igazán kutyabarát.

 

Bízom benne, hogy minden kutyás gazdi és vendég annyira fog rá vigyázni, amennyi szeretettel tulajdonosai megalkották, és még sok-sok kutyás kalandnak lehet ez a kis csodaház a részese. 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyával a természetben - ezeket az illemszabályokat tartsd be a túrán, kiránduláson Kutyával a természetben - ezeket az illemszabályokat tartsd be a túrán, kiránduláson
A kirándulás, túrázás, vagy csak épp egy rövidebb séta a közeli erdőben kutyánkkal remek kikapcsolódási lehetőség. Ahhoz azonban, hogy ne csak mi, de más természetjárók, kutyások, és nem utolsósorban az erdő lakói is háborítatlanul, békében élvezhessék a természetet, be kell tartanunk néhány szabályt.

Így nyaralunk kutyával – friss felmérés a hazai gazdik utazási szokásairól Így nyaralunk kutyával – friss felmérés a hazai gazdik utazási szokásairól
A MOL legfrissebb országos felméréséből* kiderül, hogyan vélekedünk a kiskedvenccel való utazásról!

Utazási tippek - Jó hír, ha Olaszországban szeretnél nyaralni kutyáddal Utazási tippek - Jó hír, ha Olaszországban szeretnél nyaralni kutyáddal
Szeptember 15-ig nemcsak a kicsi, hanem a közepes és nagytestű kutyák is ingyen utazhatnak a vonatokon.

Hátizsákban utaztatja 26 kilós kutyáját - Így cselezi ki a New York-i metró szabályát a leleményes gazdi Hátizsákban utaztatja 26 kilós kutyáját - Így cselezi ki a New York-i metró szabályát a leleményes gazdi
A szamojéd és gazdája egy csapásra híressé váltak, amikor kiderült, miként oldották meg a metrózást.

Kutyás barangolások - Naszály-hegy, csodálatom tárgya Kutyás barangolások - Naszály-hegy, csodálatom tárgya
Elfogulttá válok, ha a Naszály-hegy merül fel hétvégi túránk útvonalaként. Hossza ellenére sem tudom elképzelni, hányszor kellene még megtennem az útvonalat, hogy végül ráunjak. A panoráma, a táj ezer arca, a terület sokszínűsége újabb és újabb csodákat rejt, ahányszor csak arra járunk. Mindenkinek ajánlani tudom a Cserhát ezen területét, aki a kedvenc túráinak listájára új belépőt keres.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Brimo partysátor Rehabportál Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Cukorbetegség kutyáknál - 5 tipp a megelőzéshez Hírek - Címlapon
Cukorbetegség kutyáknál - 5 tipp a megelőzéshez
Elaludt a vakvezető tanuló kölyök élete első hivatalos fotózásán Hírek - Címlapon
Elaludt a vakvezető tanuló kölyök élete első hivatalos fotózásán