A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Miért hagyjuk kutyánkat szaglászni séta közben?

2020. november 02., 06:30


Szerző: László Enikő


Kategória: Jó tudni!




Köztudott, hogy a kutyák nagyon élvezik, ha sétálni visszük őket. Eközben pedig szinte folyamatosan a földet szimatolják. De mért is olyan fontos ez nekik?



Sétálni nem csak azért visszük kutyánkat, hogy elvégezzék a dolgukat. Számukra ez sokkal több annál. A környező szagokból rengeteg információhoz jutnak, ezáltal kinyílik előttük a világ. Természetesen nem jó, ha kedvencünk séta közben össze-vissza bóklászik, de egy kicsit mindenképp engedjük, hogy maga fedezze fel környezetét. Olyan ez nekik, mint számunkra a reggeli hírek böngészése.

 

A kutyák szaglásuk segítségével rengeteg információhoz jutnak
A kutyák szaglásuk segítségével rengeteg információhoz jutnak
Fotó: pixers.us

 

 

Az is fontos, hogy kellően lefáradjanak, így otthon is nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak lesznek. Nekünk is érdekünk, hogy unalmában ne a cipőket vagy azt asztal lábát rágcsálja. Séta közben ne a távolságot vegyük figyelembe, hanem azt, hogy mennyit szaglászott kedvencünk. 15 perc séta a legtöbb kutyát fizikálisan nem fárasztja el, azonban ha közben végig szimatolja a terepet, a mentális szükségletei kielégülnek. Szaglásukról részletesebben itt olvashatnak.

 

A Pet Dog Trainers of Europe kutatása szerint, nagyon fontos, hogy négylábú kedvenceinknek engedjük, hogy döntéseket hozzanak. Egész életükben valamilyen szinten kontrolláljuk őket, akár kerítéssel, pórázzal, hogy mikor kapnak enni, hova mehetnek és hova nem. Ezeket javában a saját jólétükért és biztonságukért tesszük. A túlságosan nagy kontroll alatt tartott kutyák azonban depressziósak lehetnek és elvesztik érdeklődésüket a világ dolgai iránt. Olyan egyszerű választási lehetőségekkel, minthogy merre menjünk sétálni vagy melyik rágcsát szeretné elropogtatni, élvezetesebbé tehetjük életüket.

 

 

 


Indexkép forrás: cesarsway.com
Cikk első megjelenése: 2018. augusztus 31.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kullancsveszély: 6 pont a kutya testén, melyet feltétlenül nézz át Kullancsveszély: 6 pont a kutya testén, melyet feltétlenül nézz át
A kullancsok által terjesztett fertőző betegségek komoly veszélyt jelenthetnek kedvenceinkre és ránk nézve is! Sétát, kirándulást követően vizsgáljuk át alaposan kutyánk testét, különös figyelmet fordítva e kiemelt területekre!

Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom
Ha kutyánk nem koptatja megfelelően karmait, túlságosan hosszúra nőhetnek, ez pedig fájdalmas sérülésekhez, és idővel ízületi problémákhoz vezethet. Fordítsunk kiemelt figyelmet a megelőzésre!

Mikortól tekinthető idősnek a kutya? Mikortól tekinthető idősnek a kutya?
A kutyám a mindenem – és bármit megtennék érte, hogy jól érezze magát. Ám az öregedés az ember legjobb barátját sem kerülheti el. Honnan lehet tudni, hogy idős korba lépett?

Ismerkedés kutyával – kezünk odanyújtásánál jobb módszer is létezik Ismerkedés kutyával – kezünk odanyújtásánál jobb módszer is létezik
Kutyás szív, kutyás lélek… Odavagyunk értük, nem vitás. Legszívesebben mindegyikükkel barátkoznánk, de tiszteletben tartjuk azt is, ha nem szeretnének ismerkedni. Ha mégis felkeltettük kíváncsiságukat, akkor jöhet a bemutatkozás. Hogyan is tegyük ezt?

6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez 6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez
A kutyamancs, e bámulatos szerkezet akkor működik a legjobban, ha erős és egészséges. Ám elég egy apró sérülés és hetekig is eltarthat a gyógyulás. A következő tippek nemcsak a probléma felismerésében, hanem annak megelőzésében is segíthetnek.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Praktiker JULIUS-K9 Brimo partysátor Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Egy kutyatréner történetei - Hádész kálváriája és a félelmi agresszió Hírek - Címlapon
Egy kutyatréner történetei - Hádész kálváriája és a félelmi agresszió
A kennelköhögés a kölyökkutyákat sem kíméli, óvjuk őket a bajtól! Hírek - Címlapon
A kennelköhögés a kölyökkutyákat sem kíméli, óvjuk őket a bajtól!