A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Mikulás napi kutyamentés: elárvult kölyköket mentettek a rendőrök

2019. december 09., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Amilyen rosszul indult, olyan jól végződött Mikulás napja annak a két elárvult kutyakölyöknek, akiket a határkerítés mellett találtak a Készenléti Rendőrség határrendészei Kelebia térségében. A két kis szőrgombócot a biztos éh- és fagyhalál elől mentették meg a rendőrök.



A Készenléti Rendőrség Kelet-Magyarországi Határrendészeti Igazgatóság járőrei Kelebia térségében láttak el szolgálatot, amikor 2019. december 6-án az Ideiglenes Biztonsági Határzár mellett, a műúton két kutyakölyökre lettek figyelmesek - írja a police.hu

 

 

Szolgálat közben fedezték fel a vacogó kölyköket a rendőrök az úton
Szolgálat közben fedezték fel a vacogó kölyköket a rendőrök az úton
Fotó: police.hu

 

 

A rendőrök látták, hogy a kölykök reszketnek, sem az anyjuk, sem a gazdájuk nincs a közelükben, de még csak tanyát sem sejtettek a közelben, hogy a jószágok esetleg onnan kóboroltak volna el. A két szőrgombócot bebugyolálták az autóban lévő pokrócokba, így melegítették fel őket, amíg eldőlni látszott a sorsuk.

 

 

A kölyköket pokrócba bugyolálva melegítették fel
A kölyköket pokrócba bugyolálva melegítették fel
Fotó: police.hu

 

 

A zsemle színű kutyagyereket és sötétebb barna színű testvérét egy őrmester hölgy és egy főtörzszászlós határrendész vállalta magára. Így történt, hogy Mikulás napján a magukra maradt kiskutyák biztonságos otthonra, az örökbefogadó szülők pedig két hálás négylábúra leltek.

 

 

A két kölyköt örökbe is fogadták, így nem kell többé fázniuk
A két kölyköt örökbe is fogadták, így nem kell többé fázniuk
Fotó: police.hu



 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell
Bármennyire is nem szeretünk gondolni rá, fontos, hogy tisztában legyünk azokkal a betegségekkel, melyek hamar leverhetik lábukról kiskedvencünket. Ismerjük fel a jeleket!

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat? Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat?
A puha, nedves orr az egészséges kutya egyik fő jellemzője. Könnyen aggodalomra adhat okot azonban, ha száraz és tapintásra meleg érzetet kelt. Tudj meg többet kedvenced nózijáról!

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Hírstart Mondial Assistance GesmbH Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Megalakult a Magyar Állatvédők Szövetsége Hírek - Címlapon
Megalakult a Magyar Állatvédők Szövetsége
Huminsav: természetes immunerősítő kutyák számára is Hírek - Címlapon
Huminsav: természetes immunerősítő kutyák számára is