A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Mind a négy mancsát levágták a kutyának, most újra boldogan jár

2016. március 18., 13:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Állatvédelem
Chi Chi, a fiatal keverék kegyetlen állatkínzás áldozatává vált Dél-Koreában. Mind a négy lábát amputálni kellett, ma már azonban boldogan él családjával Amerikában. Szívszorító történet!Chi Chi, a kétéves golden retriever keverék egy hosszú, fájdalmas út végére ért. Mióta rátaláltak egy szemeteszsákban, egy koreai utcában, Chi Chi radikális sebészeti beavatkozásokon esett át, felépülése során utazása egészen az arizonai Phoenixbe vitte. Nemrég azonban biztonságos otthonra és szerető családra talált - valóra vált álma, mely lehetetlennek tűnt néhány hónappal ezelőtt.

 

Chi Chi fájdalmai ellenére is mosolyogva köszöntötte gondozóit
Chi Chi fájdalmai ellenére is mosolyogva köszöntötte gondozóit
Fotó: barkpost.com

 

A tündéri kutya nem véletlenül kapta a „szeretnivaló” nevet. Dél-Korea egyik vidéki húspiacán találtak rá, mind a négy lábát dróttal kötözték össze, sérülései borzalmasan fájdalmasak voltak. A helyi állatmenhely vezetője, Ju Yu elmondása szerint Chi Chi-t valószínűleg a lábainál fogva összekötve lógatták fel, és alaposan meg is verték, mert a mészárosok többsége úgy véli, a fájdalomtól puhább lesz a kutya húsa. Amikor azonban fogvatartói észrevették, hogy a kutya sebei elfertőződtek, és a lába elkezdtek rohadni, egyszerűen kihajították a szemétre.

 

Megmentői egy szemeteszsákban találtak rá a kutyára
Megmentői egy szemeteszsákban találtak rá a kutyára
Fotó: barkpost.com

 

Véletlenszerű megmentése után Chi Chi-t két hónapig ápolták egy szöüli állatklinikán. Mancsa és alsóvégtagjai olyan súlyos mértékben károsodtak a sérülések és a fertőzés miatt, hogy az egyetlen megoldás az amputáció volt. Gyógyulása után az orvosok mind a négy lábát protézissel látták el, és megtanították, hogyan tud segítségükkel közlekedni.

 

Az elviselhetetlen fájdalmak, a kegyetlen trauma és a folyamatos bizonytalanság közepette Chi Chi mindvégig reménykedve és örömmel csóválta a farkát. Nem hagyta, hogy fájdalmas múltja rányomja bélyegét életére.

 

Chi Chit két hónapig ápolták egy dél-koreai állatklinikán
Chi Chit két hónapig ápolták egy dél-koreai állatklinikán
Fotó: barkpost.com

 

Chi Chi örökbefogadó családja, Richard, Elizabeth és Megan Howell lelkesen támogatják az állatmentést. Két beagle gondos gazdái - mindkét kutyát a Beagle Freedom Project-en keresztül mentették, mely a kísérleti laborokban használt kutyák kiszabadítására specializálódott. Amikor meghallották Chi Chi történetét, úgy érezték, hogy biztonságos és szeretetteljes otthont tudnának biztosítani neki.

 

Chi Chi új családjával Amerikában (Richard, Elizabeth és Megan Howell)
Chi Chi új családjával Amerikában (Richard, Elizabeth és Megan Howell)
Fotó: huffingtonpost.com

 

Mivel a Beagle Freedom Project a Los Angeles-i Animal Rescue, Media & Education (ARME) alprojektje, Howellék két kedvencük örökbefogadása óta nyomon követték az állatvédő szervezet munkáját. Chi Chi gyógyulásának folyamatát is figyelemmel kísérték a közösségi médián keresztül, majd jelentkeztek az ARME-nál.

Amikor Chi Chi repülőgépe múlt szombaton megérkezett L.A.-ba, a család izgatottan várta őt. Az ismerkedés után, immár Chi Chi-vel együtt utaztak haza Phoenix-i otthonukba.

 

Chi Chi beilleszkedése eddig szépen halad, ami eddigi szenvedései tükrében csodálatos eredmény. Kötéseit rendszeresen cserélni kell, állapota különleges gondozást igényel, de Howellék számára a bájos keverék minden időt és kihívást megér. 

 

Chi Chi Los Angeles-ben
Chi Chi Los Angeles-ben
Fotó: barkpost.com

 

"Chi Chi különleges kutya, hiszen megkínozták és kegyetlenül bántak vele, ám ő képes volt megbocsátani. Imádja az embereket, szeret a közelükben lenni mindazok ellenére, amiken átment. Elképesztő életereje van, hihetetlenül akar élni, és elfogadta a helyzetét. Boldog és szeretetteljes, mi pedig nagyon izgatottak vagyunk, hogy a családunk része lehet." - mondta el a CBS-nek Elizabeth. 

 

Gyengéd, barátságos énje olyannyira lenyűgözte őket, hogy teljes gyógyulása után terápiás kutyává szeretnék kiképezni. Chi Chi története nagyszerű támogatást és inspirációt nyújthatna a beteg gyermekeknek és mindazoknak a veteránoknak, akik elveszítették végtagjaikat.

Forrás: barkpost.com, cbs5az.com, huffingtonpost.com
Indexkép forrás: boredpanda.com
Fordította: Maurer Lilla

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették
Szívmelengető videón, ahogy újra mosolyognak a katasztrófát megélt kutyusok.

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

Kutyával Bécsben: Álomhely a kutyabarátok számára Kutyával Bécsben: Álomhely a kutyabarátok számára
Ausztriáról köztudott, hogy csodálatos kirándulóhely, és egyben erős kutyabarát kultúrája is van. Ebben a cikkünkben az osztrák fővárost, Bécset mutatjuk be: mire is kell figyelnünk, ha kutyával érkezünk.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Brimo partysátor Beagle Club Online JULIUS-K9 Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Külön strandot kapnak a kutyák Barcelonában! Hírek - Címlapon
Külön strandot kapnak a kutyák Barcelonában!
A MEOE nem ítéli el a kutyák tenyésztéséről szóló törvénymódosítást Hírek - Címlapon
A MEOE nem ítéli el a kutyák tenyésztéséről szóló törvénymódosítást