A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Mind a négy mancsát levágták a kutyának, most újra boldogan jár

2016. március 18., 13:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Állatvédelem
Chi Chi, a fiatal keverék kegyetlen állatkínzás áldozatává vált Dél-Koreában. Mind a négy lábát amputálni kellett, ma már azonban boldogan él családjával Amerikában. Szívszorító történet!Chi Chi, a kétéves golden retriever keverék egy hosszú, fájdalmas út végére ért. Mióta rátaláltak egy szemeteszsákban, egy koreai utcában, Chi Chi radikális sebészeti beavatkozásokon esett át, felépülése során utazása egészen az arizonai Phoenixbe vitte. Nemrég azonban biztonságos otthonra és szerető családra talált - valóra vált álma, mely lehetetlennek tűnt néhány hónappal ezelőtt.

 

Chi Chi fájdalmai ellenére is mosolyogva köszöntötte gondozóit
Chi Chi fájdalmai ellenére is mosolyogva köszöntötte gondozóit
Fotó: barkpost.com

 

A tündéri kutya nem véletlenül kapta a „szeretnivaló” nevet. Dél-Korea egyik vidéki húspiacán találtak rá, mind a négy lábát dróttal kötözték össze, sérülései borzalmasan fájdalmasak voltak. A helyi állatmenhely vezetője, Ju Yu elmondása szerint Chi Chi-t valószínűleg a lábainál fogva összekötve lógatták fel, és alaposan meg is verték, mert a mészárosok többsége úgy véli, a fájdalomtól puhább lesz a kutya húsa. Amikor azonban fogvatartói észrevették, hogy a kutya sebei elfertőződtek, és a lába elkezdtek rohadni, egyszerűen kihajították a szemétre.

 

Megmentői egy szemeteszsákban találtak rá a kutyára
Megmentői egy szemeteszsákban találtak rá a kutyára
Fotó: barkpost.com

 

Véletlenszerű megmentése után Chi Chi-t két hónapig ápolták egy szöüli állatklinikán. Mancsa és alsóvégtagjai olyan súlyos mértékben károsodtak a sérülések és a fertőzés miatt, hogy az egyetlen megoldás az amputáció volt. Gyógyulása után az orvosok mind a négy lábát protézissel látták el, és megtanították, hogyan tud segítségükkel közlekedni.

 

Az elviselhetetlen fájdalmak, a kegyetlen trauma és a folyamatos bizonytalanság közepette Chi Chi mindvégig reménykedve és örömmel csóválta a farkát. Nem hagyta, hogy fájdalmas múltja rányomja bélyegét életére.

 

Chi Chit két hónapig ápolták egy dél-koreai állatklinikán
Chi Chit két hónapig ápolták egy dél-koreai állatklinikán
Fotó: barkpost.com

 

Chi Chi örökbefogadó családja, Richard, Elizabeth és Megan Howell lelkesen támogatják az állatmentést. Két beagle gondos gazdái - mindkét kutyát a Beagle Freedom Project-en keresztül mentették, mely a kísérleti laborokban használt kutyák kiszabadítására specializálódott. Amikor meghallották Chi Chi történetét, úgy érezték, hogy biztonságos és szeretetteljes otthont tudnának biztosítani neki.

 

Chi Chi új családjával Amerikában (Richard, Elizabeth és Megan Howell)
Chi Chi új családjával Amerikában (Richard, Elizabeth és Megan Howell)
Fotó: huffingtonpost.com

 

Mivel a Beagle Freedom Project a Los Angeles-i Animal Rescue, Media & Education (ARME) alprojektje, Howellék két kedvencük örökbefogadása óta nyomon követték az állatvédő szervezet munkáját. Chi Chi gyógyulásának folyamatát is figyelemmel kísérték a közösségi médián keresztül, majd jelentkeztek az ARME-nál.

Amikor Chi Chi repülőgépe múlt szombaton megérkezett L.A.-ba, a család izgatottan várta őt. Az ismerkedés után, immár Chi Chi-vel együtt utaztak haza Phoenix-i otthonukba.

 

Chi Chi beilleszkedése eddig szépen halad, ami eddigi szenvedései tükrében csodálatos eredmény. Kötéseit rendszeresen cserélni kell, állapota különleges gondozást igényel, de Howellék számára a bájos keverék minden időt és kihívást megér. 

 

Chi Chi Los Angeles-ben
Chi Chi Los Angeles-ben
Fotó: barkpost.com

 

"Chi Chi különleges kutya, hiszen megkínozták és kegyetlenül bántak vele, ám ő képes volt megbocsátani. Imádja az embereket, szeret a közelükben lenni mindazok ellenére, amiken átment. Elképesztő életereje van, hihetetlenül akar élni, és elfogadta a helyzetét. Boldog és szeretetteljes, mi pedig nagyon izgatottak vagyunk, hogy a családunk része lehet." - mondta el a CBS-nek Elizabeth. 

 

Gyengéd, barátságos énje olyannyira lenyűgözte őket, hogy teljes gyógyulása után terápiás kutyává szeretnék kiképezni. Chi Chi története nagyszerű támogatást és inspirációt nyújthatna a beteg gyermekeknek és mindazoknak a veteránoknak, akik elveszítették végtagjaikat.

Forrás: barkpost.com, cbs5az.com, huffingtonpost.com
Indexkép forrás: boredpanda.com
Fordította: Maurer Lilla

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

15 kölyöknek adott életet a német dog mamakutya, miután bekerült a menhelyre 15 kölyöknek adott életet a német dog mamakutya, miután bekerült a menhelyre
Az állatmentők sem jutottak szóhoz, annyira meglepődtek a rekordszámú alom láttán.

Királyi kalapban pózolnak a mentett kutyák a 2024-es adománygyűjtő naptárhoz Királyi kalapban pózolnak a mentett kutyák a 2024-es adománygyűjtő naptárhoz
Kate Middleton kalapkészítője kreatív csodáival szeretne segíteni a menhelyi kutyákon.

 Apró tacskó kölyköt mentettek a NAV munkatársai biztos halál elől Apró tacskó kölyköt mentettek a NAV munkatársai biztos halál elől
Egy forgalmas külterületen lettek figyelmesek az apró kölyökkutyára a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai – természetesen azonnal a segítségére siettek!

10 napon át várt a hűséges kutya a kórház bejárata előtt, hogy újra láthassa gazdiját 10 napon át várt a hűséges kutya a kórház bejárata előtt, hogy újra láthassa gazdiját
Nem tudhatta, hogy apukája már nem fog visszatérni hozzá. Ő mégis várt. Még a szakadó esőben is.

Egy évvel mentése után ilyen boldog életet él a kísérleti telepről gazdisodott beagle Egy évvel mentése után ilyen boldog életet él a kísérleti telepről gazdisodott beagle
Szívmelengető látni, milyen kíváncsisággal és örömmel veti bele magát az életbe a kutya, aki korábban semmit nem látott a világból.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Ebugatta Irodakutya.com JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Külön strandot kapnak a kutyák Barcelonában! Hírek - Címlapon
Külön strandot kapnak a kutyák Barcelonában!
A MEOE nem ítéli el a kutyák tenyésztéséről szóló törvénymódosítást Hírek - Címlapon
A MEOE nem ítéli el a kutyák tenyésztéséről szóló törvénymódosítást