A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Külön strandot kapnak a kutyák Barcelonában!

2016. március 19., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Hatalmas strandrészt kapnak a kutyások Barcelonában, ami ráadásul egész évben nyitva tart. Így már nem csak a szezonon kívül fürdőzhetnek a kutyák!A hőségben nem csak nekünk, embereknek esik jól a hűs vízben megmártózni! Kutyáink ugyanúgy szenvednek a forróságtól, mint mi, gazdik. Spanyolországban hasonló a kutyások helyzete a magyarokéhoz, ha arról van szó, szabad-e a nyári kánikulában strandra vinni a kutyát, vagy valamilyen tóban megfürdetni őket. A tengerpartról a szezon ideje alatt ki vannak tiltva a kutyák - egészen szeptember utolsó vasárnapjáig.

 

A kutyás strand látványterve
A kutyás strand látványterve
Fotó: lavanguardia.com

 

Ezen most változtat Barcelona önkormányzata: egy 1200 négyzetméteres strandot különítenek el a kutyások számára! A polgármester, illetve a városvezetés fontosnak tartja, hogy a kutyatulajdonosok is élvezetesen tölthessék el szabadidejüket kutyáik társaságában, ehhez pedig hozzátartozik az is, hogy a nyári hőségben akár együtt hűthessék le magukat a vízben. A kutyastrand megnyitója június 5-én kerül megrendezésre, melyre rengeteg kutyást várnak!

 

A kutyások számára ez a strandszakasz lesz kijelölve
A kutyások számára ez a strandszakasz lesz kijelölve
Fotó: lavanguardia.com

 

A strand mellett rekreációs területeket, parkokat hoznak létre, ahol a kutyák szabadon játszhatnak. Minden ilyen elkerített területre kerülnek padok, székek, kutak, valamint kutyaürülék­-gyűjtő edények. A kutyák számára kreatív játékokat, akadályokat helyeznek el. Így a kutyák számára is még aktívabb és szórakoztatóbb lehet a gazdival töltött idő! A parkok kialakításakor az állatorvosokkal is konzultálnak, hogy a terület biztonságos legyen a kedvenceknek. A kutyák “játszóterei” különböző méretűek lesznek, de közülük több is eléri a 700 négyzetmétert!

 

Látványtervek a kutyaparkok kialakítására
Látványtervek a kutyaparkok kialakítására
Fotó: lavanguardia.com

 

2014-es adatok szerint Barcelonában mintegy 70.000 kutya él. Barcelona erősen törekszik arra, hogy állatbarát várossá váljon: a strand és a parkok kialakítása mellett nagy figyelmet fordít az állatok védelmére: a szabályok szerint egy állat nem köthető ki két óránál hosszabb időre, és az otthonokban sem lehet őket egyedül hagyni több mint 12 órán át. Előírták az évenkénti állat-egészségügyi ellenőrzést is.

 

Forrás: lavanguardia.com
Indexkép forrás: joelbalsam.wordpress.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Még gazdija se tudta kiszedni a kutyát a szökőkútból, annyira élvezte a pancsolást Még gazdija se tudta kiszedni a kutyát a szökőkútból, annyira élvezte a pancsolást
Rettentően jól szórakozott, esze ágában sem volt kijönni a vízből!

Kezdődik a suli – Így készítsd fel kutyádat a változásra Kezdődik a suli – Így készítsd fel kutyádat a változásra
Közeledik a szünidő vége, de mi lesz a kutyusunkkal?

Légkondicionálás, klíma, hűvös levegő otthon – Hogyan hat a kutyákra? Légkondicionálás, klíma, hűvös levegő otthon – Hogyan hat a kutyákra?
Tikkasztó hőség, az elviselhetőség határát súroló hőmérsékletek… Mi sem könnyebb, mint bekapcsolni a klímát. Mire kell figyelnünk, hogy kedvencünk is jól érezze magát?

Lebukott a kutya, amikor átlógott a szomszédba, hogy pancsoljon a medencében Lebukott a kutya, amikor átlógott a szomszédba, hogy pancsoljon a medencében
Most őszintén: ki tudna rá haragudni? Annyira édes!

Egy kutya jelenléte még a veszélyesnek ítélt helyzetekben is biztonságérzetet nyújt Egy kutya jelenléte még a veszélyesnek ítélt helyzetekben is biztonságérzetet nyújt
Kevésbé érezhetjük magunkat fenyegetve egy rosszhírű környéken, ha meglátunk egy kutyasétáltató embert. Főleg, ha a kutya kistestű. Érdekes tanulmány!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak MTI Brimo partysátor Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyabaráttá vált a Praktiker! Hírek - Címlapon
Kutyabaráttá vált a Praktiker!
Mind a négy mancsát levágták a kutyának, most újra boldogan jár Hírek - Címlapon
Mind a négy mancsát levágták a kutyának, most újra boldogan jár