A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Külön strandot kapnak a kutyák Barcelonában!

2016. március 19., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Hatalmas strandrészt kapnak a kutyások Barcelonában, ami ráadásul egész évben nyitva tart. Így már nem csak a szezonon kívül fürdőzhetnek a kutyák!



A hőségben nem csak nekünk, embereknek esik jól a hűs vízben megmártózni! Kutyáink ugyanúgy szenvednek a forróságtól, mint mi, gazdik. Spanyolországban hasonló a kutyások helyzete a magyarokéhoz, ha arról van szó, szabad-e a nyári kánikulában strandra vinni a kutyát, vagy valamilyen tóban megfürdetni őket. A tengerpartról a szezon ideje alatt ki vannak tiltva a kutyák - egészen szeptember utolsó vasárnapjáig.

 

A kutyás strand látványterve
A kutyás strand látványterve
Fotó: lavanguardia.com

 

Ezen most változtat Barcelona önkormányzata: egy 1200 négyzetméteres strandot különítenek el a kutyások számára! A polgármester, illetve a városvezetés fontosnak tartja, hogy a kutyatulajdonosok is élvezetesen tölthessék el szabadidejüket kutyáik társaságában, ehhez pedig hozzátartozik az is, hogy a nyári hőségben akár együtt hűthessék le magukat a vízben. A kutyastrand megnyitója június 5-én kerül megrendezésre, melyre rengeteg kutyást várnak!

 

A kutyások számára ez a strandszakasz lesz kijelölve
A kutyások számára ez a strandszakasz lesz kijelölve
Fotó: lavanguardia.com

 

A strand mellett rekreációs területeket, parkokat hoznak létre, ahol a kutyák szabadon játszhatnak. Minden ilyen elkerített területre kerülnek padok, székek, kutak, valamint kutyaürülék­-gyűjtő edények. A kutyák számára kreatív játékokat, akadályokat helyeznek el. Így a kutyák számára is még aktívabb és szórakoztatóbb lehet a gazdival töltött idő! A parkok kialakításakor az állatorvosokkal is konzultálnak, hogy a terület biztonságos legyen a kedvenceknek. A kutyák “játszóterei” különböző méretűek lesznek, de közülük több is eléri a 700 négyzetmétert!

 

Látványtervek a kutyaparkok kialakítására
Látványtervek a kutyaparkok kialakítására
Fotó: lavanguardia.com

 

2014-es adatok szerint Barcelonában mintegy 70.000 kutya él. Barcelona erősen törekszik arra, hogy állatbarát várossá váljon: a strand és a parkok kialakítása mellett nagy figyelmet fordít az állatok védelmére: a szabályok szerint egy állat nem köthető ki két óránál hosszabb időre, és az otthonokban sem lehet őket egyedül hagyni több mint 12 órán át. Előírták az évenkénti állat-egészségügyi ellenőrzést is.

 

Forrás: lavanguardia.com
Indexkép forrás: joelbalsam.wordpress.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni? Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni?
A kutyák imádnak a szabadban szaladgálni, játszani, napozni. Ősidők óta állnak összeköttetésben a természettel, élvezik az illatait és szívesen elnyúlnak a puha fűben; gyakran meg is hemperegne benne. De miért teszik?

Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat? Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat?
A puha, nedves orr az egészséges kutya egyik fő jellemzője. Könnyen aggodalomra adhat okot azonban, ha száraz és tapintásra meleg érzetet kelt. Tudj meg többet kedvenced nózijáról!

Legyen a kutyának is élmény a kempingezés! - Tippek és fontos tudnivalók Legyen a kutyának is élmény a kempingezés! - Tippek és fontos tudnivalók
A kutyabarát turizmus népszerűsége növekszik, és egyre több kutyatartó ismeri fel, hogy a kempingezés ideális lehetőséget kínál a háziállatokkal történő közös nyaralásra. Az Aranypart Camping & Apartments példája rávilágít a balatoni kutyás kempingezés aktuális lehetőségeire. Ha kutyával utazunk fontos a megfelelő szálláshely és szállástípus kiválasztása, valamint az alapfelszerelés hiánytalan összeállítása és az állattartás szabályainak ismerete a kutya kényelme érdekében. A cikk hasznos információkat kínál egy állatbarát nyaralás megszervezéséhez.

6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez 6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez
A kutyamancs, e bámulatos szerkezet akkor működik a legjobban, ha erős és egészséges. Ám elég egy apró sérülés és hetekig is eltarthat a gyógyulás. A következő tippek nemcsak a probléma felismerésében, hanem annak megelőzésében is segíthetnek.

Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene? Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene?
A szomjúság és a kiszáradás közötti különbség szembetűnő, ám nem minden dehidratált kutya mutatja előbbi jeleit. Fontos tudnunk róla, mert rövid idő alatt életveszélyes állapotot okozhat.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Brimo partysátor JULIUS-K9 AEGON Magyarország Zrt. Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyabaráttá vált a Praktiker! Hírek - Címlapon
Kutyabaráttá vált a Praktiker!
Mind a négy mancsát levágták a kutyának, most újra boldogan jár Hírek - Címlapon
Mind a négy mancsát levágták a kutyának, most újra boldogan jár