A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Külön strandot kapnak a kutyák Barcelonában!

2016. március 19., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Hatalmas strandrészt kapnak a kutyások Barcelonában, ami ráadásul egész évben nyitva tart. Így már nem csak a szezonon kívül fürdőzhetnek a kutyák!A hőségben nem csak nekünk, embereknek esik jól a hűs vízben megmártózni! Kutyáink ugyanúgy szenvednek a forróságtól, mint mi, gazdik. Spanyolországban hasonló a kutyások helyzete a magyarokéhoz, ha arról van szó, szabad-e a nyári kánikulában strandra vinni a kutyát, vagy valamilyen tóban megfürdetni őket. A tengerpartról a szezon ideje alatt ki vannak tiltva a kutyák - egészen szeptember utolsó vasárnapjáig.

 

A kutyás strand látványterve
A kutyás strand látványterve
Fotó: lavanguardia.com

 

Ezen most változtat Barcelona önkormányzata: egy 1200 négyzetméteres strandot különítenek el a kutyások számára! A polgármester, illetve a városvezetés fontosnak tartja, hogy a kutyatulajdonosok is élvezetesen tölthessék el szabadidejüket kutyáik társaságában, ehhez pedig hozzátartozik az is, hogy a nyári hőségben akár együtt hűthessék le magukat a vízben. A kutyastrand megnyitója június 5-én kerül megrendezésre, melyre rengeteg kutyást várnak!

 

A kutyások számára ez a strandszakasz lesz kijelölve
A kutyások számára ez a strandszakasz lesz kijelölve
Fotó: lavanguardia.com

 

A strand mellett rekreációs területeket, parkokat hoznak létre, ahol a kutyák szabadon játszhatnak. Minden ilyen elkerített területre kerülnek padok, székek, kutak, valamint kutyaürülék­-gyűjtő edények. A kutyák számára kreatív játékokat, akadályokat helyeznek el. Így a kutyák számára is még aktívabb és szórakoztatóbb lehet a gazdival töltött idő! A parkok kialakításakor az állatorvosokkal is konzultálnak, hogy a terület biztonságos legyen a kedvenceknek. A kutyák “játszóterei” különböző méretűek lesznek, de közülük több is eléri a 700 négyzetmétert!

 

Látványtervek a kutyaparkok kialakítására
Látványtervek a kutyaparkok kialakítására
Fotó: lavanguardia.com

 

2014-es adatok szerint Barcelonában mintegy 70.000 kutya él. Barcelona erősen törekszik arra, hogy állatbarát várossá váljon: a strand és a parkok kialakítása mellett nagy figyelmet fordít az állatok védelmére: a szabályok szerint egy állat nem köthető ki két óránál hosszabb időre, és az otthonokban sem lehet őket egyedül hagyni több mint 12 órán át. Előírták az évenkénti állat-egészségügyi ellenőrzést is.

 

Forrás: lavanguardia.com
Indexkép forrás: joelbalsam.wordpress.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A nyár első napjával nyílik a Hirdi Kutyastrand! A nyár első napjával nyílik a Hirdi Kutyastrand!
Végre kezdi megmutatni magát a nyári jó idő, hamarosan pedig mentehetetlenül be is robban a legmelegebb évszak. Szerencsére idén is lesz lehetőség a hűsölésre a Hirdi Kutyastrandon!

A rettegett toklász - Komoly gondokat okozhat a kutya számára, ismerjük fel időben! A rettegett toklász - Komoly gondokat okozhat a kutya számára, ismerjük fel időben!
Toklász. Egyetlen apróság, mely borzasztó fájdalmat és súlyos szövődményeket okozhat a kutyának, ha utat talál testébe. Mit tehetünk a megelőzés érdekében, és hogyan segíthetünk, ha már megtörtént a baj?

Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni? Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni?
A kutyák imádnak a szabadban szaladgálni, játszani, napozni. Ősidők óta állnak összeköttetésben a természettel, élvezik az illatait és szívesen elnyúlnak a puha fűben; gyakran meg is hemperegne benne. De miért teszik?

Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat? Mit jelent, ha száraz a kutyám orra? Betegségre is utalhat?
A puha, nedves orr az egészséges kutya egyik fő jellemzője. Könnyen aggodalomra adhat okot azonban, ha száraz és tapintásra meleg érzetet kelt. Tudj meg többet kedvenced nózijáról!

Legyen a kutyának is élmény a kempingezés! - Tippek és fontos tudnivalók Legyen a kutyának is élmény a kempingezés! - Tippek és fontos tudnivalók
A kutyabarát turizmus népszerűsége növekszik, és egyre több kutyatartó ismeri fel, hogy a kempingezés ideális lehetőséget kínál a háziállatokkal történő közös nyaralásra. Az Aranypart Camping & Apartments példája rávilágít a balatoni kutyás kempingezés aktuális lehetőségeire. Ha kutyával utazunk fontos a megfelelő szálláshely és szállástípus kiválasztása, valamint az alapfelszerelés hiánytalan összeállítása és az állattartás szabályainak ismerete a kutya kényelme érdekében. A cikk hasznos információkat kínál egy állatbarát nyaralás megszervezéséhez.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Irodakutya.com MTI MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyabaráttá vált a Praktiker! Hírek - Címlapon
Kutyabaráttá vált a Praktiker!
Mind a négy mancsát levágták a kutyának, most újra boldogan jár Hírek - Címlapon
Mind a négy mancsát levágták a kutyának, most újra boldogan jár