A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Minden harmadik kutyás szabálytalanul szállítja kedvencét autóban

2019. február 22., 12:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!




Ezzel pedig nem csak szabályt szegnek, de (és ez még fontosabb) veszélyeztetik kutyájuk, utasaik és saját maguk testi épségét is. Mi több: a többi közlekedőt is. Megéri kockáztatni?



A gazdik nagy része gyakran utazik együtt kedvencével az autóban. Állatorvoshoz, kutyás túrákra, kirándulásokra, netán nyaralásra. A hosszabb-rövidebb útra induláskor azonban sokuk hajlamos megfeledkezni az előírásokról. A Ford által nemrégiben megrendelt felmérés szerint a gazdik 32 százaléka nem törődik kedvence biztonságos szállításával. Ez sajnos elég magas arány!

 

A KRESZ szerint a kutya rakománynak számít. A rakományt pedig úgy kell elhelyezni a járműben, hogy a közlekedés biztonságát, valamint a személybiztonságot ne veszélyeztesse. Erre kedvencünkre nézve több lehetőségünk is van: ráccsal vagy hálóval leválasztott csomagtérben utazhat kedvencünk, kutyák számára készült biztonsági övet rögzíthetünk hámjára (nyakörvre csatolva baleset esetén veszélyezteti ez a megoldás kutyánk épségét!), de utazhat egy rögzített boxban is.

 

 

A szabályos szállítás a kutya érdekeit is szolgálja
A szabályos szállítás a kutya érdekeit is szolgálja
Fotó: Ford

 

 

De miért is fontos ez? Elsősorban nem azért, hogy megfeleljünk egy újabb szabálynak, amit talán csak nyűgnek érzünk. Egy szó: biztonság. A kedvencünké, akit legtöbben családtagként tartunk számon. Az utastársainké, akik lehetnek szeretteink, gyermekeink, barátaink. Saját biztonságunk. A többi közlekedő biztonsága.


Nézzünk néhány példát: bármikor előfordulhat, hogy valami miatt egy erősebb fékezést kell végrehajtanunk. Egy nem megfelelően utaztatott kutya teste egy ilyen fékezésnél szabadon zuhan az utastérben, hiszen nem tud úgy kapaszkodni, mint mi, nincs bekötve, és szállítóbox sem védi. A kisebb sérülésektől az egészen nagyokig bármilyet elszenvedhet egy vészfékezéskor. Előre is zuhanhat, akár az elöl ülő utasoknak csapódva, így ők is akár komoly sérülést szenvedhetnek. Baleset során akár az autóból is kizuhanhat kedvencünk…

Ha kutyánk nincs megfelelően rögzítve, vagy megkötve, szabadon mozoghat az utastérben, olyan szituációk is adódhatnak, melyek abszurdnak tűnnek, viszont volt már példa ebből adódó balesetre: volt már rá példa, hogy a hátsó ülésen utazó eb kedvességből megnyalta gazdija fülét, aki azonban erre nem számított, megijedt és elrántotta a kormányt, beleütközve így egy másik autóba. Ugyanígy okozhat bajt egy izgága kutya, vagy épp a csendben hirtelen érkező vakkantás. A Ford felmérése során olyan esetet is említettek a résztvevők, hogy kedvencük egyszerűen fogta magát és kiugrott az autó lehúzott ablakán. Elgondolkodtató, igaz? Megéri kockáztatni?

 

 

Nagy csomagtérben könnyen elfér a szállítóbox
Nagy csomagtérben könnyen elfér a szállítóbox
Fotó: Ford

 

 

“Nagyon sokat jelent számomra, hogy bárhová megyek is, Emilt mindig magammal tudom vinni, és büszke vagyok rá, hogy ő is segített más kutyásoknak abban, hogy kedvenceiket biztonságban és kényelemben szállíthassák,” mondta a Ford mérnöke, Rene Berns kutyusára, Emilre utalva. Az ausztrál juhászt gyakran viszi magával autójában a mérnök - a kutya nyújtott számára segítséget akkor is, mikor autót tervezett. Pontosabban a Focus csomagterét, melyet úgy terveztek át, hogy abban a legnagyobb kutyaszállító box is tökéletesen beférjen.

 

 

 

 

 

Emil volt a tesztalany ahhoz, hogy kialakítsák a lehető legnagyobb kutyaszállító ketrecet, ami befér a Focus kombi csomagterébe. Végül sikerült egy olyan ketrecet készíteni, amiben még a világ legmagasabb kutyája, egy ír farkas is kényelmesen utazhat.

 

 

Legyünk felelősek kutyánkért, szeretteinkért, magunkért! Ne kockáztassunk!

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk! Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk!
Jön a tavasz első hosszú hétvégéje és kis szerencsével az időjárás is velünk lesz. Használjuk ki az időt kedvencünk társaságában! Szuper kutyás program ötleteket hoztunk!

Biztonságban az autóban – 6 tipp, hogy kutyád is jól érezze magát kocsikázás közben Biztonságban az autóban – 6 tipp, hogy kutyád is jól érezze magát kocsikázás közben
A megfelelő felszerelés birtokában kedvencünk is biztonságban utazhat velünk.

Jó hír a kutyával utazóknak! Jó hír a kutyával utazóknak!
Fontos és jó hír érkezett azok számára, akik kedvencükkel együtt utaznának: kedvezményes áron válthatnak bérletet kutyájuknak a gazdik az új tarifarendszerben.

Ezekből a jelekből tudhatod, hogy tényleg nagyon szeret a kutyád Ezekből a jelekből tudhatod, hogy tényleg nagyon szeret a kutyád
Jó érzés szeretni, és annak is nagyon tudunk örülni, ha viszontszeretnek minket. De miből tudhatjuk, hogy kutyánk is így érez irántunk?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Rehabportál Mondial Assistance GesmbH MOL Nyrt. Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Aktívabb a kutyás család gyereke? Hírek - Címlapon
Aktívabb a kutyás család gyereke?
Út a hivatás felé - Kiskutyák nevelőszülőknél Hírek - Címlapon
Út a hivatás felé - Kiskutyák nevelőszülőknél