A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Könnyű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés

Mozisztár kutyák

A filmtörténet leghíresebb kutyaszereplői


2017. január 01., 08:00


Szerző: kiberov


Kategória: Könnyű
A filmkészítők már a mozitörténelem hajnalán felismerték, hogy mi a kasszasiker egyik, szinte kötelező tényezője. Ez nem más, mint egy jól kiválasztott kutyaszereplő! Néhányan közülük legalább akkor sztárok lettek, mint ember kollégáik!Rin-tin-tin

A világhírű német juhászkutya nem egy híres tenyészetből származik. Az amerikai hadsereg tizedese Lee Duncan 1918-ban, az I. Világháború végén talált rá egy kis francia faluban. Itt a falu végén egy a németek álltal otthagyott és súlyosan sérült kennelben már csak egy 6 fős németjuhász család volt életben, az anyakutya és 5 kölyke. Duncan az 5 kölyökkutyából egy fiút és egy lányt tartott meg, Rin-Tin-Tint és Nanette-t. A fiúkutya nevét, a francia gyermekek által az amerikai katonáknak ajándékozott szerencsehozó Rin tin tin figurák után kapta.

 

Rin-Tin-Tin és gazdája Lee Duncan
Rin-Tin-Tin és gazdája Lee Duncan

 

A tizedes magával vitte a kutyákat az Egyesült Államokba. A kettő közül a fiúkutyust kezdte el trenírozni. Rin-Tin-Tin-re egy kutyáknak szervezett akadályugró versenyen figyelt fel egy hollywoodi producer. 
Rin Tin Tin 1932-ben bekövetkezett haláláig 26 Warner Brothers produkcióban szerepelt, karrierje csúcsán hetente 10 ezernél is több rajongói levelet kapott! Miután kimúlt, Duncan visszavitte őt szülőföldjére, Franciaországba, és a világ leghíresebb állattemetőjében, a párizsi Asnières-sur-Seine-ben helyezte örök nyugalomra.

 

Lassie
 A filmtörténet egyik leghíresebb kutyasztárja Lassie.  Eric Knight megható regényét, a Lassie hazatért 1943-ban filmesítették meg először. A Lassie-t alakító skótjuhász eredeti neve Pal, és először nem is őt választották ki a produkció címszerepére. Dublőrként kellett volna szerepelnie, amikor az eredetileg kiszemelt eb nem volt hajlandó átúszni egy háborgó folyón.

 

A gyerekszereplő Elizabeth Taylor és Lassie ( Pal)
A gyerekszereplő Elizabeth Taylor és Lassie ( Pal)


A Lassie hazatér után Pal még 6 Metro-Goldwyn-Mayer alkotásban szerepelt, és gazdájával, Rudd Weatherwaxszal bejárta egész Amerikát, rodeók, vásárok, különféle egyéb rendezvények fényét emelték. Az 1954-ben debütált Emmy-díjas Lassie tévésorozatban már nem Pal, hanem utódai vették át Lassie szerepét. Az elmúlt 50 évben Pal leszármazottainak 8. nemzedéke áll a kamerák előtt. Lassie csillagot kapott a Hollywood-i hírességek sétányán, a 6368 Hollywood Blvd. szám alatt.

 

Toto
Toto, törzskönyvi nevén Terry, már viszonylag rutinos kutyaszínésznek számított, mikor 1939-ben Judy Garland mellett a kamerák elé állt az Óz, a csodák csodája forgatásán – a mai napig is népszerű alkotás már a harmadik filmje volt.

 

Toto ( Terry) és Judy Garland
Toto ( Terry) és Judy Garland


A  pályafutása során összesen 14 filmben szereplő cairn terrier filmtörténeti jelentősége, hogy megnyitotta az utat a kisebb termetű kutyahősök előtt filmekben.

 

Rex felügyelő

A nálunk is nagyon kedvelt televíziós sorozat 1994-ben indult el.A készítők Teresa Ann Millert, Hollywood első számú állatidomárát keresték fel, aki 17 kiskölyköt vett alaposabban szemügyre, és így választották ki Reginald von Ravenhorstot, alias Rexet. A  eb rendkívüli képességeinek hála, gyorsan vette az első akadályokat, ráadásul kiképzésében a legmodernebb eszközöket és módszereket alkalmazták.

 

Reginald von Ravenhorstot, alias Rex
Reginald von Ravenhorstot, alias Rex

 

Első pillanattól kezdve játékosnak bizonyult, és a legnehezebb feladatok sem okoztak számára gondot. Igaz, a veszélyesebb jelenetekben nem ő látható, mivel féltették az épségét, dublőr kutyákat alkalmaztak helyette.
Az eredetileg kiválasztott Rex az első öt szériában látható, ezután nyugdíjazták és egy Rhett Buttler nevű eb vette át a helyét.

 

 

 

 

Forrás: wikipedia.hu
Cikk első megjelenése: 2014. november 17.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Rendhagyó Palm Dog díjkiosztó Cannes-ban - Posztumusz díjat nyert A némafilmes kutyája Rendhagyó Palm Dog díjkiosztó Cannes-ban - Posztumusz díjat nyert A némafilmes kutyája
A cannes-i filmfesztivál is bizonytalan lett a koronavírus járvány miatt, ám a Palm Dog díjat kiosztották - igaz, rendhagyó módon, virtuálisan! A díj ráadásul idén jubilál: immár 20 éve osztják ki a négylábú színészeknek járó díjat.

Versenypályáról mentett agarat fogadott örökbe a Rolling Stones dobosa Versenypályáról mentett agarat fogadott örökbe a Rolling Stones dobosa
Újabb kutyával bővült Charlie és Shirley Watts családja: ismét egy versenypályáról mentett agarat fogadtak örökbe.

Kutyák a mozivásznon – A filmtörténet 5 ikonikus szereplője Kutyák a mozivásznon – A filmtörténet 5 ikonikus szereplője
Toto, Lassie, Benji... Hűségesek, szeretetteljesek, és még a képernyőn keresztül is megannyi érzelmet ébresztenek bennünk. Évtizedek óta kedvenceink, de tudjuk, kik keltették életre az elképzelt négylábú hősöket?

Introvertált vagy? Íme 10 kutyafajta, mely passzolhat személyiségedhez Introvertált vagy? Íme 10 kutyafajta, mely passzolhat személyiségedhez
A kutyák csodálatos társaságot nyújthatnak azoknak is, akik előnyben részesítik az otthon csendjét, a magányos sétákat. Ha introvertáltnak tartod magad, de szívesen megosztanád életed egy hozzád hasonló ebbel, ismerkedj meg néhány különleges fajtával.

Keresztes Ildikó üzeni: MARADJ OTTHON! Keresztes Ildikó üzeni: MARADJ OTTHON!
Összefogásra van szükség. Mindenki összefogására. Együtt kell tennünk a holnapért!

Schwarzenegger és kiskutyája is a helyes kézmosásra és az otthonmaradásra buzdít! Schwarzenegger és kiskutyája is a helyes kézmosásra és az otthonmaradásra buzdít!
Nem is akárhogy! Ennél aranyosabb “oktató videókat” nem fogunk találni a helyes kézmosásról és a koronavírus elleni védekezésről!

Kutyás animációs filmet is jelöltek az Oscar díjra Kutyás animációs filmet is jelöltek az Oscar díjra
Két bántalmazott állatról szól a Pixar tavaly megjelent animációs rövidfilmje. A Kitbull nem csak a szíveket olvasztja meg: a legjobbak közt indul az Oscar díjért is!

Az év emberének választották az állatvédők Joaquin Phoenix-et Az év emberének választották az állatvédők Joaquin Phoenix-et
A Jokert alakító színész rengeteget tesz az állatok védelméért, amit a PETA állatvédői is elismernek: őt választották meg az év emberének 2019-ben!

Kutyás filmmel érkezik Harrison Ford a mozikba Kutyás filmmel érkezik Harrison Ford a mozikba
Kutyás filmekből sosem elég! Ezúttal Harrison Ford főszereplésével készült film érkezik a mozikba. A történet négylábú főszereplőjét most nem egy kutya-színész alakítja, hanem animációval jelenítik meg.

Mozifilm készül Rin Tin Tinről Mozifilm készül Rin Tin Tinről
A jól ismert németjuhász többször is megmentette a csődtől a Warner Bros stúdióját az 1920-as években. Az új filmben igazi akcióhősként jelenik meg majd a vásznon Rin Tin Tin alakja.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Brimo partysátor EB OVO Közhasznú Egyesület MOL Nyrt. Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Mit tehetünk, ha eltűnt, és mit, ha találtunk egy kutyát? Hírek - Címlapon
Mit tehetünk, ha eltűnt, és mit, ha találtunk egy kutyát?
Ez történt 2016-ban Hírek - Címlapon
Ez történt 2016-ban