A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Mozisztár kutyák

A filmtörténet leghíresebb kutyaszereplői


2017. január 01., 08:00


Szerző: kiberov


Kategória: Könnyű
A filmkészítők már a mozitörténelem hajnalán felismerték, hogy mi a kasszasiker egyik, szinte kötelező tényezője. Ez nem más, mint egy jól kiválasztott kutyaszereplő! Néhányan közülük legalább akkor sztárok lettek, mint ember kollégáik!Rin-tin-tin

A világhírű német juhászkutya nem egy híres tenyészetből származik. Az amerikai hadsereg tizedese Lee Duncan 1918-ban, az I. Világháború végén talált rá egy kis francia faluban. Itt a falu végén egy a németek álltal otthagyott és súlyosan sérült kennelben már csak egy 6 fős németjuhász család volt életben, az anyakutya és 5 kölyke. Duncan az 5 kölyökkutyából egy fiút és egy lányt tartott meg, Rin-Tin-Tint és Nanette-t. A fiúkutya nevét, a francia gyermekek által az amerikai katonáknak ajándékozott szerencsehozó Rin tin tin figurák után kapta.

 

Rin-Tin-Tin és gazdája Lee Duncan
Rin-Tin-Tin és gazdája Lee Duncan

 

A tizedes magával vitte a kutyákat az Egyesült Államokba. A kettő közül a fiúkutyust kezdte el trenírozni. Rin-Tin-Tin-re egy kutyáknak szervezett akadályugró versenyen figyelt fel egy hollywoodi producer. 
Rin Tin Tin 1932-ben bekövetkezett haláláig 26 Warner Brothers produkcióban szerepelt, karrierje csúcsán hetente 10 ezernél is több rajongói levelet kapott! Miután kimúlt, Duncan visszavitte őt szülőföldjére, Franciaországba, és a világ leghíresebb állattemetőjében, a párizsi Asnières-sur-Seine-ben helyezte örök nyugalomra.

 

Lassie
 A filmtörténet egyik leghíresebb kutyasztárja Lassie.  Eric Knight megható regényét, a Lassie hazatért 1943-ban filmesítették meg először. A Lassie-t alakító skótjuhász eredeti neve Pal, és először nem is őt választották ki a produkció címszerepére. Dublőrként kellett volna szerepelnie, amikor az eredetileg kiszemelt eb nem volt hajlandó átúszni egy háborgó folyón.

 

A gyerekszereplő Elizabeth Taylor és Lassie ( Pal)
A gyerekszereplő Elizabeth Taylor és Lassie ( Pal)


A Lassie hazatér után Pal még 6 Metro-Goldwyn-Mayer alkotásban szerepelt, és gazdájával, Rudd Weatherwaxszal bejárta egész Amerikát, rodeók, vásárok, különféle egyéb rendezvények fényét emelték. Az 1954-ben debütált Emmy-díjas Lassie tévésorozatban már nem Pal, hanem utódai vették át Lassie szerepét. Az elmúlt 50 évben Pal leszármazottainak 8. nemzedéke áll a kamerák előtt. Lassie csillagot kapott a Hollywood-i hírességek sétányán, a 6368 Hollywood Blvd. szám alatt.

 

Toto
Toto, törzskönyvi nevén Terry, már viszonylag rutinos kutyaszínésznek számított, mikor 1939-ben Judy Garland mellett a kamerák elé állt az Óz, a csodák csodája forgatásán – a mai napig is népszerű alkotás már a harmadik filmje volt.

 

Toto ( Terry) és Judy Garland
Toto ( Terry) és Judy Garland


A  pályafutása során összesen 14 filmben szereplő cairn terrier filmtörténeti jelentősége, hogy megnyitotta az utat a kisebb termetű kutyahősök előtt filmekben.

 

Rex felügyelő

A nálunk is nagyon kedvelt televíziós sorozat 1994-ben indult el.A készítők Teresa Ann Millert, Hollywood első számú állatidomárát keresték fel, aki 17 kiskölyköt vett alaposabban szemügyre, és így választották ki Reginald von Ravenhorstot, alias Rexet. A  eb rendkívüli képességeinek hála, gyorsan vette az első akadályokat, ráadásul kiképzésében a legmodernebb eszközöket és módszereket alkalmazták.

 

Reginald von Ravenhorstot, alias Rex
Reginald von Ravenhorstot, alias Rex

 

Első pillanattól kezdve játékosnak bizonyult, és a legnehezebb feladatok sem okoztak számára gondot. Igaz, a veszélyesebb jelenetekben nem ő látható, mivel féltették az épségét, dublőr kutyákat alkalmaztak helyette.
Az eredetileg kiválasztott Rex az első öt szériában látható, ezután nyugdíjazták és egy Rhett Buttler nevű eb vette át a helyét.

 

 

 

 

Forrás: wikipedia.hu
Cikk első megjelenése: 2014. november 17.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kiskutyák a kifutón: Nemes ügy mellé álltak a sztárok Kiskutyák a kifutón: Nemes ügy mellé álltak a sztárok
Gazdátlan állatok és a legújabb hazai kollekciók: nem mindennapi eseménnyel támogatják az örökbefogadható kutyusokat a hazai sztárok.

Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán
A négylábú főszereplő első pillantásra belopta magát a színész szívébe.

Problémás kutyából filmcsillag - így lett világhírű Pal, a skót juhászkutya Lassie szerepében Problémás kutyából filmcsillag - így lett világhírű Pal, a skót juhászkutya Lassie szerepében
Lassie kutyust mindenki szereti. De ki is volt valójában az eb, aki eljátszotta a filmvásznon?

Megszólalt Dolly az állatkínzási ügyben – tagadja, hogy bármiről tudott volna Megszólalt Dolly az állatkínzási ügyben – tagadja, hogy bármiről tudott volna
Május vége óta gyűrűzik a botrány: Dolly ismét megerősítette, hogy nem tudott arról, milyen körülmények között tartják a kutyákat.

„Nem csak egy kisállat volt, hanem családtag és hűséges társ” – 23 éves kiskutyáját gyászolja Paris Hilton „Nem csak egy kisállat volt, hanem családtag és hűséges társ” – 23 éves kiskutyáját gyászolja Paris Hilton
Lehet őt szeretni, vagy nem, de egy biztos: átérezzük, milyen fájdalmat él most át Paris Hilton. Egy szeretett kutya elvesztése leírhatatlan fájdalom. Nyugodj békében, Harajuku Bitch!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak MTI Irodakutya.com JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Mit tehetünk, ha eltűnt, és mit, ha találtunk egy kutyát? Hírek - Címlapon
Mit tehetünk, ha eltűnt, és mit, ha találtunk egy kutyát?
Ez történt 2016-ban Hírek - Címlapon
Ez történt 2016-ban