A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Muffin Glóriája – egy vak kutyus hagyatéka

Silvie Bourdeaux-ban egy világ omlott össze, amikor az alig 11 éves toy uszkárja megvakult szürkehályog miatt.


2023. április 01., 15:00


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Könnyű
A gazdit a végletekig lesújtotta, amikor azt kellett látnia, hogy szeretett kedvence, Muffin állandóan leesik a lépcsőről bent a házban és mindennek egyfolytában nekimegy. A kutyus pedig teljesen depressziós lett rövid időn belül és megmozdulni is félt. 

Az egyetlen működő megoldás az volt, hogy Silvie mindenhová vitte magával a kutyust és egy pillanatra sem tévesztette szem elől. Azonban akármennyire imádta is kedvencét tudta, hogy ebben a formában így nem élhetnek túl sokáig. Ezért elkezdte bújni az internetet megoldások, lehetséges segítség után kutatva.

 

 

Muffin és az ő glóriája
Muffin és az ő glóriája
Forrás: www.muffinshalo.com

 

 

Legnagyobb megdöbbenésére és szomorúságára azonban nem talált hatékony megoldási javaslatot. Ellenben szembesült azzal, hogy mennyire sok olyan látássérült és vak négylábú él a világon, akiknek szintén szüksége lenne segítségre. Ekkor kezdett el gondolkodni, hogy mi lehetne a megoldás, milyen eszközre lenne szükség ahhoz, hogy segítsen a megromlott látással rendelkező állatoknak elkerülni a fizikai- és pszichikai traumát, amit az által szenvednek el, hogy mindennek nekimennek.

 

Így született meg „Muffin Glóriája” a vak kutyusok segédeszköze, ami mindkettejük életét megváltoztatta. A kutyus újra felfedezte az otthonát, és örömmel kísérte el gazdiját bármilyen útra, mivel magabiztosan tudott megismerkedni új körülményekkel ismét.

 

Itt jönne az ilyenkor szokásos „És boldogan éltek, amíg meg nem haltak!”. De a való élet azért ennél jóval nagyobb csavarokat tud tenni egy történetbe. És nem történt ez másként most sem.

 

Az következő éves egészségügyi felülvizsgálat során az állatorvos egy csomót talált Muffin gyomrában. Több szakértővel való konzultáció alapján Silvie megváltoztatta a kutyus étrendjét, vastartalmú étrendkiegészítőt és gyógyszereket adott neki, bízva abban, hogy a csomó visszahúzódik. A kis uszkár pedig úgy nézett ki, hogy jól van a változtatásoknak hála, sokkal energikusabb is lett.

 

A soron következő kontrollon azonban egy állatorvos véletlenül felsértette belülről Muffint, aki majdnem az orvosi asztalon lelte halálát. Azonnali vérátömlesztésre és sürgősségi műtétre volt szükség. Bár a műtét sikerült, az operációt végző orvos a legrosszabbra készítette fel a gazdit, nagy volt a valószínűsége, hogy a kutyus legyengült szervezete miatt nem éri meg a reggelt.

 

 

Silvie és Muffin
Silvie és Muffin elválaszthatatlan kötelék
Forrás: www.muffinshalo.com

 

 

Miközben a kiskutya az éjszakát a kórházban töltötte orvosi felügyelet alatt, Silvie egész éjjel otthon zokogott Muffin holmijaival körülvéve. Végső elkeseredésében Istenhez fordult segítségért, és könyörgött, hogy adjon szeretett kedvencének még egy esélyt. Cserébe megígérte, ha Muffin felépül, egész életét a vak kutyusok megsegítésének szenteli.

 

Csodával határos módon pedig a kiskutya felépült, hála a gondos orvosi ellátásnak és szerető gazdija odaadó ápolásának. Silvie pedig nem tétlenkedett, létrehozta szervezetét a nehéz sorsú ebek megsegítésére. Megdöbbent, amikor megtudta, hogy évente hány kutyát hagynak el vagy altatnak el vaksága miatt.

 

 

Muffin segít
A Silvie által létrehozott szervezet már több mint 35.000 kutyuson segített
Forrás: www.muffinshalo.com

 

 

Muffin végül 3 évvel később 15.5 évesen kelt át a szivárványhídon.


Silvie pedig azóta is következetesen tartja magát fogadalmához. Csak és kizárólag vak kutyusokat fogad otthonába, hogy új életet adhasson nekik.


Az elmúlt években azonban még ennél is sokkal többet tett, hiszen szervezetén keresztül a közben eltelt időben több mint 35.000 kutyának tudtak segíteni, hogy újra szabadabb és boldogabb életet élhessenek „Muffin Glóriája”-nak hála.

 

 

Forrás: www.muffinshalo.com
Indexkép forrás: www.muffinshalo.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Mennyi a kutya ideális testhőmérséklete? Mennyi a kutya ideális testhőmérséklete?
Előfordul, hogy kutyánkat megsimogatva úgy érzékeljük, testéből szokatlan melegség árad. Ez azonban nem feltétlen jelenti azt, hogy lázas. De hogyan állapíthatjuk meg, hogy minden rendben van kedvencünkkel? Vagy épp ellenkezőleg, ideje állatorvoshoz fordulni?

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették
Szívmelengető videón, ahogy újra mosolyognak a katasztrófát megélt kutyusok.

Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti
Milliók arcára csal mosolyt a kis bundás, pedig egykor reménytelenül várta a menhelyen, hogy felfigyeljenek rá.

Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár
10 perc séta után viszont éppen olyan látványt nyújtottak, ahogy a parkban bandukoltak együtt, mint "két öreg lélek, akik már nagyon régóta ismerik egymást”.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. MTI Mondial Assistance GesmbH Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Miért félnek egyes kutyák a férfiaktól? És hogyan segíthetünk nekik ezt a félelmet feloldani? Hírek - Címlapon
Miért félnek egyes kutyák a férfiaktól? És hogyan segíthetünk nekik ezt a félelmet feloldani?
Medve jelenlétére figyelmeztetnek a kedvelt kirándulóhelyeken Hírek - Címlapon
Medve jelenlétére figyelmeztetnek a kedvelt kirándulóhelyeken