A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Nagy-Britannia legrondább kutyája lett az idei Deadpool mozi sztárja

2024. július 31., 15:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Peggy kutyus mindenkit levett a lábáról a forgatás során.



 

Ki ne emlékezne Wade Wilson furcsa, mégis izgalmas és megkapó történetére, ahogy gyógyíthatatlan betegből szuperhőssé válik a filmvásznon? A különc és vicces figura mellé nem is választhattak volna jobb társat az idei Deadpool és Rozsomák című produkcióhoz, mint a lógónyelvű, gülüszemű rondaságot.

 

Egy ilyen népszerű filmtől talán pont az ellenkezőjét várnánk, de Peggy sohasem tartozott a szebbek közé. Alakra amolyan hordótípus, fülei mint egy denevéré, pofiját ráncok barázdálják, és lágyan leomló hajzuhatag helyett valami kefeszerű pamacs van a feje búbján. A konditermet hírből sem ismeri (de azért a kaszkadőr-jeleneteket rendre végigcsinálta). Nem véletlen, hogy tavaly ismét neki ajándékozták a „Nagy-Britannia Legcsúnyább Kutyája” verseny fődíját.

 

 

via GIPHY

 

 

Ki is ez a Peggy?

 

Amellett, hogy ő lehet mindenki új kedvence, annyit azért illik tudnik róla, hogy kínai kopaszkutya és mopsz felmenőkkel rendelkezik. Az alomban ő volt a legkisebb és legszerencsétlenebb kölyök – kereken hat hónapig várt arra, hogy valaki hazavigye. Aztán egy szép napon betoppant az ajtón álmai gazdija. Holly Middleton így emlékszik vissza a megható találkozásra:

 

„Az összes többi kölyök új otthonban élt már. Képzelem, ahogy az emberek ránéztek Peggyre, nem láttak mást, mint egy kiskutyát, akinek mindenféle egészségügyi problémái lehetnek a jövőben, ami komoly költségekkel járhat. Ehhez képest mi egyből beleszerettünk a nagy barna szemeibe, a fején lévő szőrpamacsba és az oldalra kilógó nyelvecskéjébe.”

 

Peggy megjelenése mindenkinek szemet szúr, meglepő módon azonban jól elboldogul a hétköznapokban.

 

 

 

 

Peggy teljesen egészséges és boldog kutyus. A kilógó nyelve nem okoz neki gondot, tud enni (és imád is enni) és inni. Attól eltekintve, hogy télen pulcsit kap a hideg ellen, nyáron pedig napkrémmel kell kenegetni a bőrét, pontosan olyan, mint bármelyik másik kutya” - tette hozzá gazdája.

 

2022-ben, barátai javaslatára, Middleton benevezte kedvencét egy csúnyakutya-versenyre. Bár számára nincs nála szebb eb a világon, tisztában van azzal, miként reagálnak az emberek Peggy szokatlan látványára. Az évek során a gazdi-kutya páros hozzászokott már ehhez, nem veszik szívükre az olykor kellemetlen megjegyzéseket.

 

Aztán Peggy megnyerte a versenyt, és egyből a legnagyobb kutyasztárok között találta magát. Meghívták a BBC reggeli tévéműsorába, melyet további felkérések követtek. Peggy ott volt a tévében, a rádióban, az interneten és az újságot hasábjain is.

 

 

 

 

„Nem úgy indultunk neki, hogy a legesélytelenebb kutyát vesszük majd magunkhoz. Egyszerűen így történt. Remélem, hogy Peggy győzelme felbátorítja az embereket arra, hogy figyelmen kívül hagyják a 'polcon' heverő kutyák apró furcsaságait.”

 

 

Hogy kerül Peggy a filmvászonra?

 

A 2024-es Deadpool és Rozsomák filmben nem kisebb sztárok mellett szerepelhet, mint Ryan Reynolds és Hugh Jackman. A főhős eb-változatát alakítja, nevezetesen Dogpoolt.

 

„Azért is kardoskodtam mellette, mert azt az érzést keltette bennem, mintha ő lenne Wade Wilson állati megnyilvánulása. Eleinte csak amolyan mi lenne, ha... ötlet volt a forgatókönyv írása során, aztán addig-addig agyaltunk rajta, míg kinőtte magát az ötlet. Ez is egyike volt azon dolgoknak, amikor odafigyelsz a filmre, meghallgatod, mit súg neked, és végül Dogpool lett az összekötő kapocs" - mondta el Ryan Reynolds egy interjúban. 

 

 

 

 

Peggy természetesen a vörös szőnyegen is megjelent a film londoni premierjén. Dogpool ruhácskájában büszkén feszített a világsztárok gyűrűjében, és a színpadra is felkísérte őket. Ryan Reynolds így mutatta be őt a közönségnek, a tőle már megszokott, poénos módján:

 

„Köszöntsétek Peggyt, a mi kis Mary Poppins-ünket, a filmbéli Dogpoolt. Akkorák a cickói, mint egy kisgyerek ujjai" - viccelődött a sztár. Majd így folytatta:

 

"Ő lett Nagy-Britannia legrandább kutyája, de ezt nem mondjuk meg neki, mert a szívünknek ő a legszebb, igaz-e? Nagyon-nagyon-nagyon szeretjük őt. Bezony, hatalmas sztár!”

 

 

Forrás: thewildest.com
Indexkép forrás: bestfriends.org
Cikk első megjelenése: 2024. július 24.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutya és népmese: Magyar népmese napja Kutya és népmese: Magyar népmese napja
Benedek Elek (1859.szeptember 30. – 1929.augusztus 17.) születésnapjának emlékére tartjuk a magyar népmesék napját.

Megmenekült az altatás elől Alain Delon kutyája Megmenekült az altatás elől Alain Delon kutyája
A francia filmsztár utolsó kívánsága volt, hogy kedvencét vele együtt temessék el.

Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon? Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon?
Szolgálati, terápiás, segítő és mentőkutyákat lehet nevezni Az Év Hős Kutyája díjra augusztus 15-ig. A munkakutyák számára meghirdetett verseny célja, hogy bemutassa, népszerűsítse és elismeréssel díjazza azon ebeket, amelyek áldozatos munkájukkal nap mint nap embereken segítenek. A hősies munkát végző kutyák jelöléséről a hoskutya.hu oldalon lehet részletesen tájékozódni.

Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál
Sallie egyszerűen ott volt azok mellett, akiket megszeretett, hűségesen vigyázta álmukat, és a tragédia óráiban sem hagyta el azokat, akik gondoskodtak róla, akik fontosak voltak a számára.

Már a Crufts-on is odafigyelnek a turcsi orrú kutyák egészségére Már a Crufts-on is odafigyelnek a turcsi orrú kutyák egészségére
2025-től csak bizonyos egészségügyi feltételek megléte esetén nevezhetnek a nyomott orrú kutyák a világ legnagyobb kutyakiállítására.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 EB OVO Közhasznú Egyesület Ebugatta Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kisállat-olimpiát rendez egy menhely a lelkes gazdikeresők részvételével Hírek - Címlapon
Kisállat-olimpiát rendez egy menhely a lelkes gazdikeresők részvételével
Képesek meghallani a kutyák a szívverésünket? Hírek - Címlapon
Képesek meghallani a kutyák a szívverésünket?