A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Néhány hetes kölykök összezsúfolva egy furgonban – A rendőrök és a Szurkolók mentették ki őket

2020. november 26., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Megindult a büntetőeljárás az ellen a bolgár férfi ellen, akinek teherautójában a komáromi nyomozók a szlovák határt jelentő Monostori hídnál 18, néhány hetes kutyakölyköt találtak összezsúfolva. Az eset során a rendőrök jelentős segítséget kaptak a Szurkolók az Állatokért szervezettől is. Mindez rávilágít arra, hogy a hatóságok és az elkötelezett civil csoportok együttműködése kulcsfontosságú lehet az állatvédelem területén.



 

„Kollégáim délelőtt a Szurkolók az Állatokért szervezet jelzése nyomán egy elhanyagolt komáromi telken jártak, ahol egy elhullott kutyát és több, méltatlan körülmények közt tartott állatot találtak. Ezt követően értesültek a tehergépkocsiban talált kutyakölykökről, azaz gyakorlatilag egyik helyszínről a másikra kellett menniük” – mondta Racsné Galambos Gréta, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott szóvivője mintegy illusztrálva, hogy az állatokkal kapcsolatos esetek sok feladatot adnak munkatársainak.

 

 

A rendőrök és a Szurkolók karöltve mentették ki a kiskutyákat
A rendőrök és a Szurkolók karöltve mentették ki a kiskutyákat

 

 

Az ezekkel járó, saját hatáskörükben nehezen megoldható teendők egy részénél jó ideje számíthatnak a helyben aktív civil szervezetekre is. A Szurkolók az Állatokért csoport tagjai segítettek felmérni a 18 kiskutya állapotát, életkorát, így például az is gyorsan kiderült, hogy még nem is lett volna szabad elválasztani őket az anyjuktól. Magyarország legnagyobb állatvédő közösségének önkéntesei ezen kívül a hiányzó chipek beültetéséről és az állatok biztonságos elhelyezéséről is gondoskodtak. Utóbbiból az Állatmentő Sereg, a Noé Állatotthon Alapítvány és a Putrinka-Mopszokért Alapítvány vette ki a részét.

 

 

A fiatal kölyköknek még az anyjuk mellett lenne a helye
A fiatal kölyköknek még az anyjuk mellett lenne a helye

 

 

„Rengeteg lakossági bejelentés érkezik hozzánk, legyen az állatkínzás vagy akár olyan eset, ahol feltételezhetően állatcsempészetről vagy illegális szaporításról van szó. Örülünk, hogy kivívtunk egy olyan ismertséget és hitelességet, hogy sokan egyből minket keresnek. A célunk azonban az állatok megmentése mellett, hogy az elkövetők szigorú, lehetőség szerint elrettentő erejű büntetést kapjanak, ehhez pedig lényeges a jó együttműködés a rendőrséggel. Szerencsére itt helyben mindig profi hozzáállást tapasztalunk tőlük” – árulta el a Szurkolók az Állatokért komáromi vezetője, Schermann Roland.

 

„Ezek a civil szervezetek rengeteg hozzáértő, az állatok védelme iránt elhivatott embert tudhatnak a soraikban, akik első ránézésre meg tudják állapítani, ha beavatkozásra van szükség, így természetesen, ahogy eddig is, úgy a jövőben is számítunk rájuk” – emelte ki a közös cselekvés fontosságát a megyei rendőrség megbízott szóvivője is.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Börtönbüntetésre ítélte első fokon a bíróság a nyírbogáti szaporítókat Börtönbüntetésre ítélte első fokon a bíróság a nyírbogáti szaporítókat
A Nyírbátori Járásbíróság 2021. december 16-án V.S. I. rendű vádlottat 2 rendbeli társtettesként elkövetett állatkínzás bűntette, garázdaság és zaklatás vétsége miatt 3 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre, míg M.I.M. II. rendű vádlottat 2 rendbeli társtettesként elkövetett állatkínzás bűntette miatt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

Korrupt hatósági állatorvosokat leplezett le megbízhatósági vizsgálatokkal az NVSZ Korrupt hatósági állatorvosokat leplezett le megbízhatósági vizsgálatokkal az NVSZ
Korrupt hatósági állatorvosokat leplezett le megbízhatósági vizsgálatokkal a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ); az állatorvosok anélkül engedélyezték a kisállatok kereskedelmi célú külföldre szállítását, hogy akár egyetlen kiskutyát is láttak vagy megvizsgáltak volna.

Közel egymillió forintos bírságot szabott ki a Nébih egy kutyakereskedőre és beszállítójára Közel egymillió forintos bírságot szabott ki a Nébih egy kutyakereskedőre és beszállítójára
A kutyaszaporítók és kölyökkutya-kereskedők összekapcsolt ellenőrzése során vont vizsgálat alá a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy Baranya megyei kutyakereskedőt, valamint a hozzá kölyköket beszállító Tolna megyei szaporítót. Mindkét érintettnél olyan súlyos hiányosságokat tárt fel a hatóság, amelyek együttesen csaknem milliós nagyságrendű bírság kiszabását indokolták.

Pest megyei szaporítótelepen ütött rajta a Nébih Pest megyei szaporítótelepen ütött rajta a Nébih
Még tavaly decemberben tartottak ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) állatvédelmi szakemberei Albertirsán. Az ellenőrök több mint száz, részben szűkös, fényszegény és takarítatlan helyen tartott kutyát találtak a helyszínen, továbbá állatgyógyászati készítmények tiltott felhasználását tapasztalták. A Nébih az állatgyógyszerek engedély nélküli használata miatt marasztalta el az ebtartót, akivel szemben az állatvédelmi eljárás a helyi járási hivatal közreműködésével zajlik.

Frissítve: Újabb lépés a szaporítók ellen: áprilistól szabályozzák a kedvtelésből tartott állatok kereskedését Frissítve: Újabb lépés a szaporítók ellen: áprilistól szabályozzák a kedvtelésből tartott állatok kereskedését
A kedvtelésből tartott állatokkal történő kereskedés FELIR azonosító köteles tevékenységgé válik a jövőben. A kötelezettségről a 2021. április 1-jén hatályba lépő, az élelmiszerlánc-felügyeleti információs rendszer (FELIR) működéséről szóló kormányrendelet rendelkezik. Az intézkedés fontos lépés az állatkínzó kutyaszaporítók, illegális kisállatkereskedők tevékenységének visszaszorításáért, felszámolásáért folyó munkában.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Beagle Club Online Ebugatta Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Megérinti szívünket a gyászoló kutya, aki elhunyt társa portréját nézi Hírek - Címlapon
Megérinti szívünket a gyászoló kutya, aki elhunyt társa portréját nézi
Meghíztak a kutyák a korlátozások idején - a labradorok szedték fel a legtöbb súlyt Hírek - Címlapon
Meghíztak a kutyák a korlátozások idején - a labradorok szedték fel a legtöbb súlyt