A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Meghíztak a kutyák a korlátozások idején - a labradorok szedték fel a legtöbb súlyt

2020. november 26., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Egészség
Az Egyesült Királyságban végzett kutatás alapján a kutyafajták közül a labrador retrieverek állhattak a dobogó első fokára a koronavírus miatti korlátozások idején.Átlagosan kettő kilogrammal gyarapodott a labradorok testúlya az Egyesült Királyság országaiban a járványhelyzet kezdete óta – derült ki az egyik népszerű kutyás honlap felméréséből. Több mint 1700 kutyatartót kérdeztek meg arról, hogyan változott (ha egyáltalán) kedvencük súlya a bevezetett korlátozások hatására. Az eredmények szerint átlag 1.2 kg felesleg rakódott le az ebekre, a vizsgált fajták rangsora pedig így alakult:

 

  1. Labrador retrieverek + 4.1 font (kb. 1.85 kg)
  2. Francia bulldogok + 3.8 font (kb. 1.72 kg)
  3. Tacskók + 3 font (kb. 1.36 kg)
  4. Beaglek + 2.1 font (kb. 0.95 kg)
  5. Német juhászkutyák + 2 font (kb. 0.9 kg)

 

A felmérésben arra is rákérdeztek, mi alapján látták úgy a gazdik, hogy kedvencük hízott. A válaszadók több mint fele (52%) úgy vélte, az együtt töltött idő hosszának növekedése magával hozta azt is, hogy többet adtak enni kutyájuknak, és a finomságokat is bőkezűbben osztották. Közel egyharmaduk szerint a séták mennyisége viszont csökkentMeglepően sokan (74%) bátorkodtak kijelenteni, hogy a koronavírus okozta lezárások idején kutyájuk egészsége kevésbé - vagy egyáltalán nem - élvezett prioritást.

 

 

A korlátozások alatt a kutyák egy része is felszedett némi súlyt, az élen a labradorokkal
A korlátozások alatt a kutyák egy része is felszedett némi súlyt, az élen a labradorokkal
Fotó: Pinterest

 

„A kutya tagadhatatlanul az ember legjobb barátja, de olykor hajlamosak lehetünk túlzásokba esni. Többet vagyunk otthon velük, ez pedig ugyanúgy hatással lehet a súlyukra, mint a miénkre. Nincs ebben semmi meglepő.” – mondta el a felmérés ötletgazdája.

 

Egy 2019-es jelentés szerint a gazdik majd egyharmada nem tudta megmondani, mennyit nyomhat kutyája. Többen elbizonytalanodtak, mikor azt kérdezték tőlük, tesfelépítés alapján mely kategóriába sorolná kedvencét. Akadtak olyanok is (15%), akik szerint a konyhai maradék, az asztalról lepotyogó falatok és a jutalomfalatok egyenlőek a megfelelő táplálással. 

 

Ami igazán meglepő viszont az, hogy az Egyesült Királyságban élő 9 millió kutyából több mint egymillióan nélkülözik a mindennapos sétákat. Mint tudjuk, a séta nemcsak a fizikai egészség, hanem a mentális jólét miatt is elengedhetetlen, és a kutya-gazdi kapcsolat egyik alappillére.

 

Kis odafigyeléssel, tudatosabb táplálkozással, etetéssel és néhány életmódbeli változtatással – például sétával és rendszeres testmozgással már sokat tehetünk annak érdekében, hogy újra formába hozzuk kedvencünket – és magunkat is!

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Pinterest

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A rostok jelentősége kutyáink táplálásában A rostok jelentősége kutyáink táplálásában
Kedvencünk minőségi táplálásának lényeges részét képezik az élelmi rostok. Hogyan biztosíthatjuk számára a kellő mennyiségű rostot és mit okozhat annak hiánya?

10 éves lett Brúnó százados, az ország egyik legismertebb tűzoltókutyája 10 éves lett Brúnó százados, az ország egyik legismertebb tűzoltókutyája
Isten éltessen, Brúnó!

Majdnem elaludt a labrador kölyök, amikor terápiás tanuló kutyává avatták Majdnem elaludt a labrador kölyök, amikor terápiás tanuló kutyává avatták
Érezni lehetett a teremben, hogy olvadoznak a szívek - annyira édes volt az álmos kiskutya!

Sétára fel - 5 érv amellett, hogy minden nap kimozdulj kutyáddal Sétára fel - 5 érv amellett, hogy minden nap kimozdulj kutyáddal
Mi történik, ha kedvenced meghallja a kérdést: Menjünk sétálni? Rögtön felfigyel rá? Izgatottá válik? Legtöbbször igen, ami remekül jelzi, miként érez a sétákkal kapcsolatban. Indulááás!

Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla
Azonnali állatorvosi beavatkozás nélkül a babesiosis halálos kimenetelű lehet kedvencünkre nézve – ezért is olyan fontos tisztában lennünk terjedésével, tüneteivel és a megelőzéssel!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 MTI Ebugatta MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Néhány hetes kölykök összezsúfolva egy furgonban – A rendőrök és a Szurkolók mentették ki őket Hírek - Címlapon
Néhány hetes kölykök összezsúfolva egy furgonban – A rendőrök és a Szurkolók mentették ki őket
Veszettséget mutattak ki egy kutyában Románia magyar határ menti területén Hírek - Címlapon
Veszettséget mutattak ki egy kutyában Románia magyar határ menti területén