A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Meghíztak a kutyák a korlátozások idején - a labradorok szedték fel a legtöbb súlyt

2020. november 26., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Egészség




Az Egyesült Királyságban végzett kutatás alapján a kutyafajták közül a labrador retrieverek állhattak a dobogó első fokára a koronavírus miatti korlátozások idején.



Átlagosan kettő kilogrammal gyarapodott a labradorok testúlya az Egyesült Királyság országaiban a járványhelyzet kezdete óta – derült ki az egyik népszerű kutyás honlap felméréséből. Több mint 1700 kutyatartót kérdeztek meg arról, hogyan változott (ha egyáltalán) kedvencük súlya a bevezetett korlátozások hatására. Az eredmények szerint átlag 1.2 kg felesleg rakódott le az ebekre, a vizsgált fajták rangsora pedig így alakult:

 

  1. Labrador retrieverek + 4.1 font (kb. 1.85 kg)
  2. Francia bulldogok + 3.8 font (kb. 1.72 kg)
  3. Tacskók + 3 font (kb. 1.36 kg)
  4. Beaglek + 2.1 font (kb. 0.95 kg)
  5. Német juhászkutyák + 2 font (kb. 0.9 kg)

 

A felmérésben arra is rákérdeztek, mi alapján látták úgy a gazdik, hogy kedvencük hízott. A válaszadók több mint fele (52%) úgy vélte, az együtt töltött idő hosszának növekedése magával hozta azt is, hogy többet adtak enni kutyájuknak, és a finomságokat is bőkezűbben osztották. Közel egyharmaduk szerint a séták mennyisége viszont csökkentMeglepően sokan (74%) bátorkodtak kijelenteni, hogy a koronavírus okozta lezárások idején kutyájuk egészsége kevésbé - vagy egyáltalán nem - élvezett prioritást.

 

 

A korlátozások alatt a kutyák egy része is felszedett némi súlyt, az élen a labradorokkal
A korlátozások alatt a kutyák egy része is felszedett némi súlyt, az élen a labradorokkal
Fotó: Pinterest

 

„A kutya tagadhatatlanul az ember legjobb barátja, de olykor hajlamosak lehetünk túlzásokba esni. Többet vagyunk otthon velük, ez pedig ugyanúgy hatással lehet a súlyukra, mint a miénkre. Nincs ebben semmi meglepő.” – mondta el a felmérés ötletgazdája.

 

Egy 2019-es jelentés szerint a gazdik majd egyharmada nem tudta megmondani, mennyit nyomhat kutyája. Többen elbizonytalanodtak, mikor azt kérdezték tőlük, tesfelépítés alapján mely kategóriába sorolná kedvencét. Akadtak olyanok is (15%), akik szerint a konyhai maradék, az asztalról lepotyogó falatok és a jutalomfalatok egyenlőek a megfelelő táplálással. 

 

Ami igazán meglepő viszont az, hogy az Egyesült Királyságban élő 9 millió kutyából több mint egymillióan nélkülözik a mindennapos sétákat. Mint tudjuk, a séta nemcsak a fizikai egészség, hanem a mentális jólét miatt is elengedhetetlen, és a kutya-gazdi kapcsolat egyik alappillére.

 

Kis odafigyeléssel, tudatosabb táplálkozással, etetéssel és néhány életmódbeli változtatással – például sétával és rendszeres testmozgással már sokat tehetünk annak érdekében, hogy újra formába hozzuk kedvencünket – és magunkat is!

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Pinterest

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Segítség! Vakarózik a kutyám! Segítség! Vakarózik a kutyám!
Az a fránya viszketés... Míg mi könnyedén bekenhetjük száraz bőrünket hidratálókrémmel, addig kutyáink esetében trükkösebb megoldásokhoz kell folyamodnunk. Ehhez kínálunk most néhány hasznos tippet!

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

Ezek voltak a legnépszerűbb kutyafajták 2023-ban Ezek voltak a legnépszerűbb kutyafajták 2023-ban
A francia bulldogok és a labrador retrieverek ismét taroltak.

6 egyszerű tipp, hogy megőrizd kutyád mentális egészségét 6 egyszerű tipp, hogy megőrizd kutyád mentális egészségét
A kutyák rengeteg örömmel ajándékoznak meg minket, feltétel nélküli szeretetük mellett arra is mindig emlékeztetnek, hogy a boldogság olykor a legapróbb dolgokban rejlik. Mi tehetünk mi annak érdekében, hogy ők is kiegyensúlyozottak, vidámak legyenek?

Segítség! Kakit eszik a kutyám! Segítség! Kakit eszik a kutyám!
Undort vagy meglepetést válhat ki a gazdiból, amikor észreveszi, hogy kedvence ürüléket fogyaszt. Lássuk a lehetséges okokat és megoldási tippeket!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak MOL Nyrt. Rehabportál Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Néhány hetes kölykök összezsúfolva egy furgonban – A rendőrök és a Szurkolók mentették ki őket Hírek - Címlapon
Néhány hetes kölykök összezsúfolva egy furgonban – A rendőrök és a Szurkolók mentették ki őket
Veszettséget mutattak ki egy kutyában Románia magyar határ menti területén Hírek - Címlapon
Veszettséget mutattak ki egy kutyában Románia magyar határ menti területén