A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Megérinti szívünket a gyászoló kutya, aki elhunyt társa portréját nézi

2020. november 27., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Egy élethosszon át tartó barátság örök emléket hagy szívünkben - és kedvenceinkében is. A szeretet velünk marad, egy élethű festmény pedig előcsalogathatja, ahogy történetünk főhősénél is. Megható videó!



Időnként elmerenghetünk azon, hogyan élik meg a kutyák szeretett gazdájuk vagy társuk elvesztését. Vajon megértik, mit is jelent a végső búcsú, vagy lélekben érzik, hogy az eltávozott egy nagyon-nagyon hosszú sétára indult, és egy nap talán majd visszatér?

 

Smiff és Frank, a két labrador igazi társak voltak jóban-rosszban. Boldogan éltek együtt gazdájukkal angliai otthonukban, ám nemrég az idős Smiff az örök vadászmezőkre távozott. Hiányát ma is érzik, ezért a gazdi úgy döntött, szeretete és megbecsülése jelképeként készíttet egy festményt róla.

 

A festmény csodálatos emléket állít a szeretett kutyáról
A festmény csodálatos emléket állít a szeretett kutyáról
Fotó: animalchannel.co

 

A portré csodálatosan ábrázolja a négylábú angyalkát, olyannyira élethű lett, hogy még Frank figyelmét is magára vonta. Mióta gazdája felakasztotta a képet a falra, alig tudja levenni róla a szemét. A megható jelenetet felvették videóra és elküldték a festőnek, aki később megosztotta közösségi oldalán:

 

„Egy hölgynek festettem a képet nemrég elhunyt kutyájáról. Ez itt a testvére – bámulatos és egyben szomorú.”

 

 

Ha a videó nem indulna el, ide kattintva lehet megtekinteni.

 

A felvételen Frank-et láthatjuk, amint igyekszik közelebbről is megvizsgálni a festményt: felugrik a kanapéra, hogy alaposan megnézze és megszimatolja. Mintha felismerné barátját, és egyenesen a szemébe tekint, mintha üzenni szeretne neki valamit.

 

 „Azt hiszem, Frank tudja, hogy a bátyja van a képen.”írta a gazdi, akit mélyen meghatott kutyája reakciója, hiszen álmában sem gondolta volna, hogy egyáltalán észreveszi a képet a falon.

 

Borzasztóan nehéz volt az elválás, különösen így, hogy hosszú éveket tölthettek el együtt, megosztva otthonukat, fekhelyüket, játékaikat és természetesen a gazdik és egymás iránti végtelen szeretetüket. Megannyi szép pillanatot élhettek meg közösen, amelyek emléke örökké velük marad. 

 

Elhunyt társa portréját szimatolja a kutya
Elhunyt társa portréját szimatolja a kutya
Fotó: animalchannel.co

 

Hatalmas űr marad az ember szívében, miután kedvence útja végéhez ér. Többé már nem hallhatjuk édes vakkantását, nem simogathatjuk buksiját, nem bújhatunk hozzá. Mindezt a négylábú barátok is megérzik, hiszen a kutyák is érző lények: 

 

„Amikor egy kutya elveszíti társát, legyen akár két- vagy négylábú, meggyászolja őt, és érzi az életében fellépő változást. Amikor egy kutya gyászol, viselkedése megváltozik: maga alá gyűrheti a depresszió, közömbössé válhat olyan dolgok iránt, amikért korábban lelkesedett. Nem kívánja az ételt, nincs kedve játszani, többet alszik, mint általában és a mozgása is lelassul, magába roskad.” (VCA Hospitals). 

 

Nem múlik el nap, hogy Frank és gazdája ne gondolna Smiffre, ám a festmény ragyogó emléket állít a szeretett pajtásnak. Segítségével mindketten újra átélhetik az együtt töltött boldog pillanatokat, és hálával tekintenek vissza közös életükre.

Forrás: animalchannel.co
Indexkép forrás: thedodo.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár
Megható videón a kettős örökbefogadás!

Így örül a kiskutya, amikor kedvenc focicsapata gólt szerez Így örül a kiskutya, amikor kedvenc focicsapata gólt szerez
Lelkesen ugrándozik és hangosan vakkant – Ezt a videót nem lehet kihagyni!

A kutya-ember kapcsolat mint viselkedésmintázat nagyon hasonlít az anya-gyermek közti kötődésre A kutya-ember kapcsolat mint viselkedésmintázat nagyon hasonlít az anya-gyermek közti kötődésre
A kedvencként tartott törpemalacok a kutyákkal ellentétben nem kötődnek gazdájukhoz - állapították meg az ELTE Etológia Tanszék kutatói, akik emberi környezetben szocializált törpemalacoknál vizsgálták, hogy a kutyákhoz hasonlóan kialakul-e náluk olyan kötődés a gazdához, mint amilyen a gyerek-anya kapcsolatokra jellemző.

Miért szeretnek a kutyák hozzánk bújni? Miért szeretnek a kutyák hozzánk bújni?
Több mint egy érintés, hiszen egymás közelsége, a közös időtöltés teszi oly különlegesség azt, amikor kedvencünk szorosan mellénk kucorodik, hozzánk bújik. Mitől olyan kedves számukra?

Miért szeretik a kutyák, ha megvakargatjuk a hátsójukat, derekukat? Miért szeretik a kutyák, ha megvakargatjuk a hátsójukat, derekukat?
Azt a bizonyos pontot a leleményesebb ebek a falnak, bútoroknak, kerítésnek dőlve, vagy a fűben hemperegve is megpróbálhatják megvakarni. De mennyivel könnyebb a gazdi segítségét kérni! Hóbort csupán, vagy komolyabb dologra utal, amelynek érdemes utánajárni?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Brimo partysátor Hírstart Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Igazságok a jutifalatról Hírek - Címlapon
Igazságok a jutifalatról
Néhány hetes kölykök összezsúfolva egy furgonban – A rendőrök és a Szurkolók mentették ki őket Hírek - Címlapon
Néhány hetes kölykök összezsúfolva egy furgonban – A rendőrök és a Szurkolók mentették ki őket