A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Nem árulnak többé kiskutyát és kismacskát a brit állatkereskedések

2018. augusztus 23., 13:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Nem fognak többé kiskutyát és kiscicát árulni az állatkereskedések Nagy-Britanniában, hogy megakadályozzák az illegális állattenyészetek működését - számolt be róla a BBC hírportálja.



Aki a jövőben hat hónaposnál fiatalabb kölyökkutyát vagy kismacskát akar vásárolni, örökbe fogadni, annak közvetlenül a tenyésztőkkel vagy állatmenhelyekkel kell majd kapcsolatba lépnie egy új rendelet szerint, amelynek előterjesztését májusban vitatták meg a brit törvényhozásban.

 

Azt már október 1-től megtiltják, hogy az engedéllyel rendelkező állatkereskedők nyolc hetesnél fiatalabb kutyát és macskát árusítsanak. Angliában egyébként kevesebb mint száz kereskedőnek van engedélye.
 

A szigorítás célja, hogy gátat szabjanak a szaporításnak.


A hatóságok figyelmét 2013-ban a Lucy nevű kutya esete hívta fel a botrányos tenyésztőtelepekre. Az akkor ötéves kutyát egy walesi kutyatenyészetből menekítették ki. Az állat súlyos beteg volt: szűk ketrece miatt elferdült a gerince és epilepsziás lett. Lucy 2016-ban pusztult el.

 

Lucy-t 2013-ban mentették meg egy szaporítótelepről
Lucy-t 2013-ban mentették meg egy szaporítótelepről
Fotó: waggy-tales.co.uk

 

 

Az eset nyomán indult kampány a Lucy-törvény elfogadásáért, amellyel meg akarták tiltani, hogy harmadik féltől kerüljenek kereskedelmi forgalomba az állatkölykök. A törvényt támogató petíciót csaknem 150 ezren írták alá. 
 

Michael Gove brit környezetvédelmi miniszter hangsúlyozta: a tiltással biztosítható lenne, hogy a kis állatok élete jól kezdődjön, azok az emberek pedig, akik nincsenek tekintettel az állatok jólétére, többé nem részesülhetnének a szörnyű üzlet hasznából.
 

Theresa May kormányfő tavaly ígéretet tett arra, hogy leszámolnak az országban működő illegális tenyésztelepekkel.

 

 

 

 

Forrás: MTI
Indexkép forrás: mnn.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése Eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos örömmel számolt be arról, hogy Magyarország is képviseltette magát az EuroFAWC-on, május középén Edinburgh-ban. Az EuroFAWC, azaz az Európai Állatjólléti Tanácsok Fóruma 2006-ban jött létre annak érdekében, hogy platformot biztosítson az információk és nézetek megosztásához, valamint hálózatot biztosítson az Állatjólléti Tanácsok számára Európa-szerte. A testület működésének elengedhetetlen alapköve az elméleti és gyakorlati tapasztalatok megosztása a tagállamok között, valamint a közös állatvédelmi vízió kialakítása.

Igéző tekintet - Miért van a legtöbb kutyának barna szeme? Igéző tekintet - Miért van a legtöbb kutyának barna szeme?
Egy tanulmány szerint a háziasításnak köszönhető, hogy a kutyák és farkasok szemének színe olyannyira különbözik egymástól.

Több ezer hamis kisállat útlevelet állított ki a korrupt állatorvos – vádat emeltek ellene Több ezer hamis kisállat útlevelet állított ki a korrupt állatorvos – vádat emeltek ellene
Több mint ötezer kisállatnak állított ki hamis kisállat útlevelet a hatósági állatorvos és társa, egy szolgáltató állatorvos. A kiskutyákat és macskákat az Európai Unió több tagállamába szállították – a hamis papírokon túl a kölykök korával is baj volt, túl fiatalok voltak még a szállításhoz, ráadásul azonosító chippel sem rendelkeztek. A hatósági állatorvos és társai ellen vádat emeltek – börtön várhat rájuk!

Betiltaná a kormány a kutyák, macskák és madarak árusítását az állatvásárokon Betiltaná a kormány a kutyák, macskák és madarak árusítását az állatvásárokon
Az állatvédő szervezetek kezdeményezésére rendeletet hozna a kormány, mellyel betiltaná a kutyák, macskák és madarak árusítását.

Letöltendőt kér az ügyészség a kutyái hangszálát elvágó karcagi szaporítóra Letöltendőt kér az ügyészség a kutyái hangszálát elvágó karcagi szaporítóra
Súlyosításért fellebbezett a járási ügyészség annak a karcagi férfinek az ügyében, aki azért vágatta el a kutyái hangszálait, hogy a szomszédokat ne zavarja a szaporítótelepről kiszűrődő csaholás - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 MOL Nyrt. Beagle Club Online Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Madármentők segítenek a néhány napos yorkikon Hírek - Címlapon
Madármentők segítenek a néhány napos yorkikon
Emlékhely épül a szivárványhídon átkelt mentőkutyák és kedvencek emlékére Hírek - Címlapon
Emlékhely épül a szivárványhídon átkelt mentőkutyák és kedvencek emlékére