A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Közérdekű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Nevelés

Emlékhely épül a szivárványhídon átkelt mentőkutyák és kedvencek emlékére

2018. augusztus 23., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
Rájuk bízhattuk az életünket, azonnal készen álltak a segítésre, a munka volt az életük. Sajnos a mentőkutyák ideje is véges, ahogy kedvenceinké is. Nekünk csak az emlékezés marad - hamarosan méltó hely nyílik az együtt töltött pillanatok visszaidézésére!Kutyásnak lenni talán a legjobb dolog a világon. Mindegy, hogy aktív munkatársunk, vagy “csak” barátunk a négylábú - ők teljes értékű családtagok. Éppen ezért olyan nehéz elengedni őket, mikor eljön az idő. Emlékük örökké bennünk él, mégis jól esne a lelkünknek, ha lenne egy hely, ahol meggyújthatnánk értük egy mécsest, míg visszagondolunk a legszebb pillanatokra…

 

Hamarosan meg is tehetjük: a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat szentendrei bázisán épül fel a Közösségi négylábú emlékhely, ahová bármikor betérhetünk, hogy meggyújtsunk egy gyertyát, felidézzük a szép pillanatokat, közös élményeket. Az emlékhely ugyanis nem csak az elhunyt mentőkutyák számára épül, bár ők is különleges helyet kapnak itt - egy óriási mozaik készül, amin azon kedvenceink fotói szerepelnek majd, akik már nem lehetnek velünk.

 

 

Hamarosan elkészül a Közösségi négylábú emlékhely
Hamarosan elkészül a Közösségi négylábú emlékhely

 

 

Az emlékhely hamarosan elkészül: a mozaikhoz a mentőkutyák fotóin kívül már több mint 50 kedvenc képe érkezett - tudtuk meg a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálattól. Az emlékhely környéke gyönyörűen parkosított, így zavartalanul, szép környezetben emlékezhetünk elhunyt kedvenceinkre. A Közösségi négylábú emlékhely bővíthető lesz, így minden gazdinak lehetősége lehet a szeretett kedvenc legkedvesebb képének elhelyezésére a jövőben is. A képeket az alábbi e-mail címre lehet elküldeni: info @ kutato-mento.hu.

 

 

 


A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat saját erőből kezdte el létrehozni a Közösségi négylábú emlékhelyet, ám szívesen fogadnak hozzájárulást, adomány a projekt létrejöttéhez. Ide kattintva található bővebb információ a támogatási lehetőségekről.


 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Megtört szív szindrómát diagnosztizáltak egy nőnél kiskutyája halála után Megtört szív szindrómát diagnosztizáltak egy nőnél kiskutyája halála után
Megszakad a szívünk, amikor családtagunkat, legjobb barátunkat elveszítjük. Az összetört szív gyönyörű költői kifejezés, számtalan vers, dal, regény, film központi témája. Kevesen tudják azonban, hogy nem csak lírai szempontból értelmezhető a kifejezés: bizony létezik ilyen betegség.

Kutyára és emberre is veszélyes betegséget terjeszthetnek a szúnyogok Kutyára és emberre is veszélyes betegséget terjeszthetnek a szúnyogok
Az éghajlatváltozásnak köszönhetően hazánkban is megjelent a Leishmaniasis nevű betegség, mely házikedvenceinket és minket, gazdikat is érinthet. Mit tegyünk a betegség gyanúja esetén és hogyan védekezzünk ellene?

Nyugdíjba vonul a hős keresőkutya, aki 12 ember életét mentette meg a mexikói földrengés után Nyugdíjba vonul a hős keresőkutya, aki 12 ember életét mentette meg a mexikói földrengés után
Nyugdíjazták Fridát, a mexikói haditengerészet keresőkutyáját, amelyik 12 embert mentett meg a 2017-es földrengés után - írta a BBC hírportálja.

Segítséget kérnek a mentőkutyások Segítséget kérnek a mentőkutyások
Életmentő munkájához kér segítséget a Mantrailing Akadémia Alapítvány. Önkénteseik és mentőkutyáik segítségével már sok eltűnt személyt sikeresen felkutattak - megfelelő eszközök nélkül azonban dolguk sokkal nehezebb, értékes perceket veszíthetnek.

8 elképesztő kutyafoglalkozás munkamániás kutyáknak 8 elképesztő kutyafoglalkozás munkamániás kutyáknak
Kutyák: ők azok teljessé teszik az életünket. Ma elsősorban társként tartjuk a kutyát, korábban azonban szinte kivétel nélkül egy-egy meghatározott célra lettek a különböző fajták kitenyésztve. Mindegyiküknek más-más “foglalkozása” volt - ezekből mutatunk most be 8 különleges kutya-munkát.

Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla
Azonnali állatorvosi beavatkozás nélkül a babesiosis halálos kimenetelű lehet kedvencünkre nézve – ezért is olyan fontos tisztában lennünk terjedésével, tüneteivel és a megelőzéssel!

Újabb óriási siker a mentőkutyásainknál: különleges vizsgát teljesített a magyar mantrailinges páros Újabb óriási siker a mentőkutyásainknál: különleges vizsgát teljesített a magyar mantrailinges páros
Sikeresen teljesítette a Nemzetközi Mentőkutyás Szövetség (IRO) által újonnan bevezetett mantrailing vizsgát a magyar mantrailinges páros, Janovszky Gergely és kutyája, Zuvan. A vizsga kapcsán kérdeztük Gergelyt.

E-cigaretta: kutyád életébe is kerülhet, ha megkaparintja E-cigaretta: kutyád életébe is kerülhet, ha megkaparintja
Korábban már körüljártuk a dohányzás kutyákra gyakorolt hatásának témakörét. De mi a helyzet az e-cigarettával?

Végtelen hűség: 80 napja várja vissza elhunyt gazdiját a kutya Végtelen hűség: 80 napja várja vissza elhunyt gazdiját a kutya
Szeretett gazdija halálának helyszínén várakozik rendíthetetlenül a kutya, hátha visszatér hozzá gazdája.

Ilyen a világ egyik legrégebbi kutyatemetője Ilyen a világ egyik legrégebbi kutyatemetője
Párizs külvárosában nem mindennapi helyre bukkanhatunk: itt található a világ egyik legöregebb kisállattemetője. Nagysága és egykori fénye mára már megkopott, mégis érdemes ezt a különleges helyet felfedezni.

Legtöbbet lájkolt cikkek

A héten

Hónapban

Valaha

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. Rehabportál Vizslatúra Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Nem árulnak többé kiskutyát és kismacskát a brit állatkereskedések Hírek - Címlapon
Nem árulnak többé kiskutyát és kismacskát a brit állatkereskedések
Az évszázad árvize elől mentik az állatokat Indiában Hírek - Címlapon
Az évszázad árvize elől mentik az állatokat Indiában