A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Nem született ítélet a jákfai kutyagyilkos tárgyalásán

2018. február 15., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Az ütlegelésbe belehalt kutya gazdájának kellett felelnie a tetteiért a bíróság előtt, ítélet azonban még nem született. Az állatkínzó ügyét márciusban tárgyalják tovább.Mohának, a shar pei kutyának borzalmas kínok között kellett elmennie: új gazdája egy bottal, majd egy gereblyével ütlegelte a láncra kötött állatot, aki belehalt a fejét ért sérülésekbe. 

 

Az állatkínzó pere február elején kezdődött. Nem csupán állatkínzás vádjával kellett a bíróság elé állnia a férfinak:  többek között lopás és felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt s felelnie kell. Az első napon nem született ítélet, a folytatás márciusra tűzték ki. A bíróság számos tanút meghallgatott.

 

Moha kutya
Moha kutya
Fotó: Fekete István Állatvdő Egyesület

 

A bíró felolvasta az I. számú tanú vallomását, ő volt az, aki telefonjával felvette a kutya bántalmazását, majd CD-re írta és eljuttatta az állatvédőknek - írja a 112press.hu. A vallomásban elmondja, hogy a láncra kötött kutya a földön feküdt és visított, miközben a gazdája egy botszerűséggel ütlegelte. A tanú többször rá is kiabált a vádlottra, hogy „Mit csinálsz!? Miért van erre szükség?”, de a vádlott a felszólításokról nem vett tudomást. A vallomás szerint S.P. erősen ittasnak tűnt a kutya veréskor. A felolvasott iratból kiderül, hogy az I. számú tanú azért nem tett lépéseket ez esetben, mivel fél a férfitől, közel lakik hozzá és félti a családját.

Tanúként többek között meghallgattak állatvédőket, akik intézkedtek a kutya ügyében és a helyszínre mentek a bejelentés másnapján. Rádi Mercédesz civil állatvédő tanúvallomásában elmondta, hogy 2017.03.31-én névtelen bejelentést kapott a kutyaverésről, az esetet jelezte a Fekete István Állatvédő Egyesületnek és a rendőrségnek. Az állatkínzásról a bejelentőtől egy CD-t kapott, amit a rendőrségnek átadott. Még aznap este kiderült, hogy a kutya nem élte túl a verést, ezért másnap, amikor a rendőrség helyszínelt, az állatvédők is a helyszínen ( a ház előtt az utcán) tartózkodtak. Az egyesület alelnökének vallomásából megtudtuk, hogy az elpusztult kutya tetemét az állatvédők segítettek szakszerűen becsomagolni és az egyesület segítségével hivatalos boncolásra elszállították.

A boncolás megállapította, hogy az állat elhullását agyrázkódás, koponyaűri vérzés okozta, ami a fejre kapott tompa ütések következménye. A következő tárgyalásra beidézték a kutya boncolását végző állatorvost, hogy bizonyítani tudják az állatkínzás minősített esetét, ami azt jelenti, hogy az állatot különös kegyetlenséggel, hosszabb ideig bántalmazták, mielőtt elpusztult volna.

 

A bíróságon ismertetett iratok között egyébként volt egy határozat is, miszerint a Rábapatyi Közös Önkormányzati Hivatal Jákfai Kirendeltsége eltiltotta a vádlottat az állattartástól 8 évre, valamint 150.000 forint állatvédelmi bírság megfizetésére is kötelezték.

 

A 112press.hu úgy tudja, az állatkínzó jelenleg nem otthonában tartózkodik, hanem a Kemenesaljai Egyesített Kórház Pszichiátriai Rehabilitációs Osztályán van.

 

 

 

Témába vág

Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit
A Szekszárdi Járásbíróság a 2024. április 22-én tartott előkészítő ülésen hat rendbeli állatkínzás vétségében mondta ki bűnösnek azt a tolnai férfit, aki több kutyáját is magára hagyta anélkül, hogy az ellátásukról megfelelően gondoskodott volna.

107 macskát és egy kutyát tartott a lakásában: állatkínzás bűntettéért kell felelnie a budapesti nőnek 107 macskát és egy kutyát tartott a lakásában: állatkínzás bűntettéért kell felelnie a budapesti nőnek
Az állatkínzás bűntettével vádolt nő az előkészítő ülésen nem ismerte el bűnösségét.

Próbára bocsátotta a bíróság az állatkínzással vádolt férfit Próbára bocsátotta a bíróság az állatkínzással vádolt férfit
A Tapolcai Járásbíróság – nem jogerősen – egy év hat hónapra próbára bocsátotta azt a 63 éves férfit, akivel szemben állatkínzás vétsége miatt folyik büntetőeljárás. Kötelezte továbbá a bíróság a vádlottat az eljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére.

Letöltendő fogházbüntetésre ítélte a bíróság a férfit, aki Pesterzsébeten megkéselt egy kutyát Letöltendő fogházbüntetésre ítélte a bíróság a férfit, aki Pesterzsébeten megkéselt egy kutyát
A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság 2023. október 4-én 6 hónap fogházbüntetésre ítélt egy férfit, akit állatkínzás vétségével vádolt az ügyészség.

Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó
Még csak első fokon, de végrehajtandó börtönre ítélte a Jászberényi Járásbíróság, azt a két fiatal férfit, akik halálra verték haragosuk kiskutyáját.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online EB OVO Közhasznú Egyesület MTI Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Magyar vizsla kerülhet 2019-en az emlékérmére Hírek - Címlapon
Magyar vizsla kerülhet 2019-en az emlékérmére
Agytornával az öreg kutyák elméje is tovább fitten tartható Hírek - Címlapon
Agytornával az öreg kutyák elméje is tovább fitten tartható