A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Madármentők segítenek a néhány napos yorkikon

2018. augusztus 24., 06:30


Szerző: László Enikő


Kategória: Állatvédelem




A Madármentő Állomás nap mint nap segít bajba jutott madarakon, ám pár nappal ezelőtt kivételesen öt kiskutyát vettek szárnyaik alá.



A vasárnap érkezett csöppségek súlyos problémákkal kerültek pártfogásukba. A pénteken született yorkshire terrierek anyja elpusztult, ezáltal magukra maradtak éhesen és nyüvesen. A Madármentők hiába nem fogadnak sem kutyát, sem macskát, a kiskutyák esetében kivételt tettek. Azonban egészséges csöppségek helyett, életükért küzdő jövevényekkel szembesültek az átvételkor. Az öt kiskutyából négyben hemzsegtek a nyüvek, azaz a légylárvák melyek belülről ették testüket.

 

Az ápolatlan, koszos bőrfelületeken lévő szennyeződések vonzzák a legyeket, melyek megfertőzik az állatot, lerakják a petéjüket. A nyüvek 8-24 óra alatt kikelnek az állat különböző testnyílásainál és belülről elkezdik enni, ezzel hatalmas fájdalmat okozva neki. Amennyiben nem kezelik időben, halált is okozhat.

Felmerül a kérdés, hogy egy pár napos kiskutyába hogyan kerülhet ilyen tetemes mennyiségű lárva. Nyilvánvalóan megfelelő tartási körülmények mellett sehogy.

 

 

 

 

Az anyakutya elpusztulásának oka a nyüvesség volt. A gazda bevitte egy állatklinikára, ahol meghalt, kölykeivel emiatt már „nem tudtak foglalkozni”, így segítséget kértek a Madármentő Állomástól. Ott azonnal megkezdődött a harc az életükért, a nyüveket elkezdték irtani és cumisüvegből táplálják a kicsiket.

 

Kedden a gazda lánya ellátogatott a beteg kiskutyákhoz, azonban akkorra már csak négyen voltak életben. A legkisebb vérmérgezésben meghalt és testvérei is hatalmas veszélyben vannak, mindegyikőjüket érinti ez a probléma. A lány távozása után a gazda felhívta a Madármentőket és bejelentette, hogy kéri vissza még a hét folyamán a kiskutyákat.

 

 

 

 

A kutyusok állapotáról a Madármentő Állomás Facebook-oldalán folyamatosan jelennek meg friss információk.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése Eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos örömmel számolt be arról, hogy Magyarország is képviseltette magát az EuroFAWC-on, május középén Edinburgh-ban. Az EuroFAWC, azaz az Európai Állatjólléti Tanácsok Fóruma 2006-ban jött létre annak érdekében, hogy platformot biztosítson az információk és nézetek megosztásához, valamint hálózatot biztosítson az Állatjólléti Tanácsok számára Európa-szerte. A testület működésének elengedhetetlen alapköve az elméleti és gyakorlati tapasztalatok megosztása a tagállamok között, valamint a közös állatvédelmi vízió kialakítása.

Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi? Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi?
Előfordult már, hogy belenéztél kedvenced szemébe, és úgy tűnt, mintha éppen legördülne egy könnycsepp a pofiján? Azt gondolhatnánk, hogy sír, ám a jelenség hátterében az érzelmeken túl másra kell gyanakodnunk.

Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell
Bármennyire is nem szeretünk gondolni rá, fontos, hogy tisztában legyünk azokkal a betegségekkel, melyek hamar leverhetik lábukról kiskedvencünket. Ismerjük fel a jeleket!

Eljárás indult egy fiatal férfi ellen, aki négy újszülött kiskutyát tett ki egy szemetes mellé Eljárás indult egy fiatal férfi ellen, aki négy újszülött kiskutyát tett ki egy szemetes mellé
Megdöbbentő embertelenség: egy veszprémi társasház szemetese mellé tett ki egy fiatal férfi négy újszülött kiskutyát. Az elkövető ellen a Veszprémi Rendőrkapitányság eljárást indított.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. Egyedi kutyás ajándéktárgyak MTI Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Idős, süket kutyát loptak el Budapesten Hírek - Címlapon
Idős, süket kutyát loptak el Budapesten
Nem árulnak többé kiskutyát és kismacskát a brit állatkereskedések Hírek - Címlapon
Nem árulnak többé kiskutyát és kismacskát a brit állatkereskedések