A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Madármentők segítenek a néhány napos yorkikon

2018. augusztus 24., 06:30


Szerző: László Enikő


Kategória: Állatvédelem
A Madármentő Állomás nap mint nap segít bajba jutott madarakon, ám pár nappal ezelőtt kivételesen öt kiskutyát vettek szárnyaik alá.A vasárnap érkezett csöppségek súlyos problémákkal kerültek pártfogásukba. A pénteken született yorkshire terrierek anyja elpusztult, ezáltal magukra maradtak éhesen és nyüvesen. A Madármentők hiába nem fogadnak sem kutyát, sem macskát, a kiskutyák esetében kivételt tettek. Azonban egészséges csöppségek helyett, életükért küzdő jövevényekkel szembesültek az átvételkor. Az öt kiskutyából négyben hemzsegtek a nyüvek, azaz a légylárvák melyek belülről ették testüket.

 

Az ápolatlan, koszos bőrfelületeken lévő szennyeződések vonzzák a legyeket, melyek megfertőzik az állatot, lerakják a petéjüket. A nyüvek 8-24 óra alatt kikelnek az állat különböző testnyílásainál és belülről elkezdik enni, ezzel hatalmas fájdalmat okozva neki. Amennyiben nem kezelik időben, halált is okozhat.

Felmerül a kérdés, hogy egy pár napos kiskutyába hogyan kerülhet ilyen tetemes mennyiségű lárva. Nyilvánvalóan megfelelő tartási körülmények mellett sehogy.

 

 

 

 

Az anyakutya elpusztulásának oka a nyüvesség volt. A gazda bevitte egy állatklinikára, ahol meghalt, kölykeivel emiatt már „nem tudtak foglalkozni”, így segítséget kértek a Madármentő Állomástól. Ott azonnal megkezdődött a harc az életükért, a nyüveket elkezdték irtani és cumisüvegből táplálják a kicsiket.

 

Kedden a gazda lánya ellátogatott a beteg kiskutyákhoz, azonban akkorra már csak négyen voltak életben. A legkisebb vérmérgezésben meghalt és testvérei is hatalmas veszélyben vannak, mindegyikőjüket érinti ez a probléma. A lány távozása után a gazda felhívta a Madármentőket és bejelentette, hogy kéri vissza még a hét folyamán a kiskutyákat.

 

 

 

 

A kutyusok állapotáról a Madármentő Állomás Facebook-oldalán folyamatosan jelennek meg friss információk.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi? Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi?
Kíváncsiságuk és gyakran étvágyuk is határtalan. A legtöbb kutya előszeretettel rágcsál ágakat, kisebb gallyakat, néhányuk azonban jóízűen el is fogyasztja azokat… Mitől olyan finom a bot?

Betiltaná a kormány a kutyák, macskák és madarak árusítását az állatvásárokon Betiltaná a kormány a kutyák, macskák és madarak árusítását az állatvásárokon
Az állatvédő szervezetek kezdeményezésére rendeletet hozna a kormány, mellyel betiltaná a kutyák, macskák és madarak árusítását.

Mennyire etikus szobakennelbe zárni a kutyát? Mennyire etikus szobakennelbe zárni a kutyát?
Mentális gondokat is okozhat a hosszabb időn át tartó bezártság, nem beszélve arról, milyen problémákat vet fel a kutyák általános jóléte, egészsége szempontjából.

Kutyaséta sötétedés után – Mire figyeljünk? Kutyaséta sötétedés után – Mire figyeljünk?
Az őszi és téli időszakban gyakrabban fordul elő, hogy sötétedés után kerül sor a sétára. Tippjeink segítségével könnyebben felkészülhetsz erre.

Új gyógymód a láthatáron? Egy injekció jelentheti a parvovírusos bélgyulladásra a megoldást Új gyógymód a láthatáron? Egy injekció jelentheti a parvovírusos bélgyulladásra a megoldást
Cookie az első kölyök, aki a forradalmian új módszernek köszönhetően pár nap alatt legyőzte a fertőzést.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület MOL Nyrt. Beagle Club Online Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Idős, süket kutyát loptak el Budapesten Hírek - Címlapon
Idős, süket kutyát loptak el Budapesten
Nem árulnak többé kiskutyát és kismacskát a brit állatkereskedések Hírek - Címlapon
Nem árulnak többé kiskutyát és kismacskát a brit állatkereskedések