A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Olimpikon síelő segített megmenteni közel 100 kutyát egy kutyahús farmról

2018. március 05., 14:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Az olimpikon síelő hatalmas állatbarát, ezen felül állatmentő is: ahol tud, segít a kóbor és a szenvedő állatokon - bármerre is járjon a világban.



Gus Kenworthy olimpikon síelő, már négy évvel ezelőtt is, mikor az Oroszországban megrendezett téli olimpián vett részt,  több kutyát mentett meg az utcáról. Amellett, hogy bravúros síelésével ezüstérmet hozott el az Olimpiáról, nem sajnálta az időt arra sem, hogy egy kóbor kutyacsaládon segítsen. A mamakutya, Mamuchka és két kölyke, Jake és Mishka azóta a síelő édesanyjánál élnek.

 

Az idén a dél-koreai PyeongChangban megrendezett XXIII. téli olimpiai játékok alatt sem tétlenkedett a síelő. Barátjával, Matt Wilkussal és a Humane Society International (HSI) munkatársaival egy olyan farmot látogattak meg, ahol kutyákat tartanak a húsukért. Közös munkájuk eredményeképp 90 kutyát sikerült megmenteniük.

 

Mindenféle méretű, korú, fajtájú kutya volt a farmon
Mindenféle méretű, korú, fajtájú kutya volt a farmon
Fotó: Instagram/Gus Kenworthy

 

A farmon élő kutyák borzalmas állapotban voltak, néhányuk a segítség nélkül túl sem élte volna a telet. Szűk ketrecekbe voltak összezsúfolva, sokuk mozdulni sem bírt, nemhogy leülni vagy lefeküdni.

 

Kenworthyt megviselte a látvány: “azt hallottuk, hogy a többi farmhoz képest itt jó állapotban, megfelelő körülmények közt tartják a kutyákat - írta az olimpikon az Instagram oldalán - a kutyák alultápláltak voltak, és láthatóan bántalmazták őket fizikailag. A helyük egyáltalán nem volt felkészítve a kemény téli időjárásra.”

 

A kemény hideg ellen nem sok védelmet kaptak a kutyák
A kemény hideg ellen nem sok védelmet kaptak a kutyák
Fotó: Lee Jae-Won/HSI

 

Szűk ketrecekbe voltak összezsúfolva a kutyák
Szűk ketrecekbe voltak összezsúfolva a kutyák
Fotó: Instagram/Gus Kenworthy

 

Az ilyen farmokon szenvedő kutyák közül sokuk valaha szeretett házikedvenc volt. Egy részüket ellopták a kertből vagy az utcáról, de olyan is előfordul, hogy maga a gazda adja el őket a kutyahús kereskedőknek.

 

A HSI segítségét a farm felszámolásához egyébként maga a farm tulajdonosa kérte: a házaspár szerette volna abbahagyni ezt a tevékenységet, de egyedül nem tudták volna megoldani - főleg a 90 kutya elhelyezését. Szerették volna, ha az ebek új esélyt kaphassanak, a HSI-nek köszönhetően ez meg is valósulhat.

 

Egy kutyát a síelő is örökbefogadott a farmról, őt Beemonak nevezték el
Egy kutyát a síelő is örökbefogadott a farmról, őt Beemonak nevezték el
Fotó: Instagram/Gus Kenworthy

 

A farmról megmentett 90 kutyát Kanadába fogják szállítani, hogy aztán szerető gazdihoz juttassák őket. Egyiküket maga Gus Kenworthy fogadja örökbe: a kutyus a Beemo nevet kapta.

 

Kenworthy egyébként nem az egyetlen állatmentő olimpikon. Tavaly a műkorcsolyázó Meagan Duhamel is kutyával tért haza a dél-koreai pályatesztelésről. Kutyusát, Moo-tae-t, szintén egy húsüzemből mentették. Az idei játékok alatt pedig egy menhelyről hozott el egy altatásra szánt beagle-t, Ha-Wool-t.

 

 

 

Forrás: thedodo.com

Témába vág

Mindenki odavan a szörföző kiskutyáért Mindenki odavan a szörföző kiskutyáért
A négyéves Jack Russell Terrier nap, mint nap elkápráztatja rajongóit bravúrjaival.

10 tipp kutyád egészségének megőrzéséhez 10 tipp kutyád egészségének megőrzéséhez
Test-lélek-szellem. Ha ezek egyensúlyban vannak, kiegyensúlyozott és harmonikus életet élhetünk. Kutyáinkra is érvényes ez, néhány egyszerű ötlettel pedig mi magunk is hozzájárulhatunk jólétükhöz.

Történelmi bejelentés: végleg betiltják Dél-Koreában a kutyahús fogyasztást Történelmi bejelentés: végleg betiltják Dél-Koreában a kutyahús fogyasztást
Évente körülbelül egymillió kutya életét veszi el Dél-Koreában a kutyahúsevés ősi szokása. Ennek most vége lehet: az ország kormánya még idén benyújtja a tiltásra irányuló törvényjavaslatát.

Fantasztikusan szerepeltek a magyar párosok az FCI Obedience Világbajnokságon Fantasztikusan szerepeltek a magyar párosok az FCI Obedience Világbajnokságon
Szép magyar eredmények születtek a június végén Spanyolországban megrendezett FCI Obedience Világbajnokságon.

Magyar dobogós helyezések a Belga Juhászkutya Világbajnokságon! Magyar dobogós helyezések a Belga Juhászkutya Világbajnokságon!
Újabb fantasztikus magyar kutyás sporteredmények: dobogós helyeken végeztek magyar párosaink a Belga Juhászkutya Világbajnokságon!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Irodakutya.com MTI Brimo partysátor AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Amikor a kutya a gyerkőc legjobb barátja - mosolyogj Te is! Hírek - Címlapon
Amikor a kutya a gyerkőc legjobb barátja - mosolyogj Te is!
Fogatlan kutyus lett terápiás kutya egy fogászati rendelőben Hírek - Címlapon
Fogatlan kutyus lett terápiás kutya egy fogászati rendelőben