hirdetés (X)

hirdetés (X)

A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Állatvédelem

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés

Olimpikon síelő segített megmenteni közel 100 kutyát egy kutyahús farmról

2018. március 05., 14:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Az olimpikon síelő hatalmas állatbarát, ezen felül állatmentő is: ahol tud, segít a kóbor és a szenvedő állatokon - bármerre is járjon a világban.

Humac - huminsav - immunerősítő

hirdetés (X)Gus Kenworthy olimpikon síelő, már négy évvel ezelőtt is, mikor az Oroszországban megrendezett téli olimpián vett részt,  több kutyát mentett meg az utcáról. Amellett, hogy bravúros síelésével ezüstérmet hozott el az Olimpiáról, nem sajnálta az időt arra sem, hogy egy kóbor kutyacsaládon segítsen. A mamakutya, Mamuchka és két kölyke, Jake és Mishka azóta a síelő édesanyjánál élnek.

 

Az idén a dél-koreai PyeongChangban megrendezett XXIII. téli olimpiai játékok alatt sem tétlenkedett a síelő. Barátjával, Matt Wilkussal és a Humane Society International (HSI) munkatársaival egy olyan farmot látogattak meg, ahol kutyákat tartanak a húsukért. Közös munkájuk eredményeképp 90 kutyát sikerült megmenteniük.

 

Mindenféle méretű, korú, fajtájú kutya volt a farmon
Mindenféle méretű, korú, fajtájú kutya volt a farmon
Fotó: Instagram/Gus Kenworthy

 

A farmon élő kutyák borzalmas állapotban voltak, néhányuk a segítség nélkül túl sem élte volna a telet. Szűk ketrecekbe voltak összezsúfolva, sokuk mozdulni sem bírt, nemhogy leülni vagy lefeküdni.

 

Kenworthyt megviselte a látvány: “azt hallottuk, hogy a többi farmhoz képest itt jó állapotban, megfelelő körülmények közt tartják a kutyákat - írta az olimpikon az Instagram oldalán - a kutyák alultápláltak voltak, és láthatóan bántalmazták őket fizikailag. A helyük egyáltalán nem volt felkészítve a kemény téli időjárásra.”

 

A kemény hideg ellen nem sok védelmet kaptak a kutyák
A kemény hideg ellen nem sok védelmet kaptak a kutyák
Fotó: Lee Jae-Won/HSI

 

Szűk ketrecekbe voltak összezsúfolva a kutyák
Szűk ketrecekbe voltak összezsúfolva a kutyák
Fotó: Instagram/Gus Kenworthy

 

Az ilyen farmokon szenvedő kutyák közül sokuk valaha szeretett házikedvenc volt. Egy részüket ellopták a kertből vagy az utcáról, de olyan is előfordul, hogy maga a gazda adja el őket a kutyahús kereskedőknek.

 

A HSI segítségét a farm felszámolásához egyébként maga a farm tulajdonosa kérte: a házaspár szerette volna abbahagyni ezt a tevékenységet, de egyedül nem tudták volna megoldani - főleg a 90 kutya elhelyezését. Szerették volna, ha az ebek új esélyt kaphassanak, a HSI-nek köszönhetően ez meg is valósulhat.

 

Egy kutyát a síelő is örökbefogadott a farmról, őt Beemonak nevezték el
Egy kutyát a síelő is örökbefogadott a farmról, őt Beemonak nevezték el
Fotó: Instagram/Gus Kenworthy

 

A farmról megmentett 90 kutyát Kanadába fogják szállítani, hogy aztán szerető gazdihoz juttassák őket. Egyiküket maga Gus Kenworthy fogadja örökbe: a kutyus a Beemo nevet kapta.

 

Kenworthy egyébként nem az egyetlen állatmentő olimpikon. Tavaly a műkorcsolyázó Meagan Duhamel is kutyával tért haza a dél-koreai pályatesztelésről. Kutyusát, Moo-tae-t, szintén egy húsüzemből mentették. Az idei játékok alatt pedig egy menhelyről hozott el egy altatásra szánt beagle-t, Ha-Wool-t.

 

 

 

Forrás: thedodo.com

Témába vág

Egy bichon frise-ért rajong az internet, pedig ő volt a sereghajtó a Westminster Dog Show agility versenyén Egy bichon frise-ért rajong az internet, pedig ő volt a sereghajtó a Westminster Dog Show agility versenyén
Winky, a kis fehér kutya nem esett kétségbe a nagy tömegtől, vagy a versenydrukktól. Haláli nyugalommal, kényelmesen végigkocogott az agility pályán.

Maraton közben talált kóbor kölyökkutyával a karjában futotta le a távot a sportoló Maraton közben talált kóbor kölyökkutyával a karjában futotta le a távot a sportoló
A maradék távot, azaz 30 kilométert tett meg a futó karjában tartva a megmentett kölyökkutyát. A dobogós mellett ő az abszolút nyertese a maratonnak!

10 tipp kutyád egészségének megőrzéséhez 10 tipp kutyád egészségének megőrzéséhez
Test-lélek-szellem. Ha ezek egyensúlyban vannak, kiegyensúlyozott és harmonikus életet élhetünk. Kutyáinkra is érvényes ez, néhány egyszerű ötlettel pedig mi magunk is hozzájárulhatunk jólétükhöz.

Kutyás sportok: Puller – a lila karika Kutyás sportok: Puller – a lila karika
Egyre több gazdi és körülöttük ugrándozó kutyus bukkan fel a parkokban két darab furcsa, agyonrágcsált lila karikát lóbálva, röptetve és lelkesen cipelve. A számtalan fognyomot őrző szerkezet neve: Puller.

Sportoló és hobbikutyák ízületvédelme - nem szabad elhanyagolni! Sportoló és hobbikutyák ízületvédelme - nem szabad elhanyagolni!
Az ízületek ápolására, és karbantartására nem csak akkor kell gondolnunk, ha már jelentkeznek a tünetek. A kiskutya megvásárlása előtt érdemes biztosítani magunkat az esetleges problémák elkerüléséről, és a további életszakaszaiban korának megfelelő ízületvédelmet biztosítani számára.

"Hat láb-egy tempó" - Kutyás terepfutó verseny "Hat láb-egy tempó" - Kutyás terepfutó verseny
Öröm, felszabadultság, közös élmények és csapatépítés. Ezt mindet és még ennél is többet megtapasztalhattál már, ha kutyáddal közösen futsz. És nincs is jobb módja mindkettőtök napi mozgására, mint a közös kocogás. Magyarország egyik legnagyobb kutyás futóinak közössége megrendezi első versenyét!

Chi Chi, az amputált mancsú kutya nyerte az idei Hero Dog díjat Chi Chi, az amputált mancsú kutya nyerte az idei Hero Dog díjat
Az élet rengeteg megpróbáltatást állított a bájos golden retriever elé, most ő lett a jól megérdemelt, „American Hero Dog” cím birtokosa.

Kutya tanítja a strandolás szabályaira a gyerekeket Kutya tanítja a strandolás szabályaira a gyerekeket
A strandolás az egyik legjobb része a nyárnak, fontos azonban, hogy mindannyian betartsuk az írott és íratlan szabályokat, már csak saját testi épségünk érdekében is.

Kutyaéletek a foci VB-ért Kutyaéletek a foci VB-ért
A focit lehet szeretni és nem szeretni. Ennek megfelelően mindannyiunk hozzáállása egy kicsit más ehhez a sporthoz. Ugyanakkor ott vannak a cégek, országok, akik nem csak a sport szépségét veszik észre, de az általa hozott hasznot is. De mennyi mindent lehet (szabad?) feláldozni a pénz oltárán?

Autójával halálra gázolta kutyájának gyilkosát egy férfi Kínában Autójával halálra gázolta kutyájának gyilkosát egy férfi Kínában
Az elgázolt férfi sorozatosan gyilkolt kutyákat - ám ezúttal rosszul választotta meg áldozatát. A dühös gazdi azonnal a nyomába eredt, üldözni kezdte kedvence gyilkosát.

Legtöbbet lájkolt cikkek

A héten

Hónapban

Valaha

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Egyedi kutyás ajándéktárgyak AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Amikor a kutya a gyerkőc legjobb barátja - mosolyogj Te is! Hírek - Címlapon
Amikor a kutya a gyerkőc legjobb barátja - mosolyogj Te is!
Fogatlan kutyus lett terápiás kutya egy fogászati rendelőben Hírek - Címlapon
Fogatlan kutyus lett terápiás kutya egy fogászati rendelőben