A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Könnyű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés

Fogatlan kutyus lett terápiás kutya egy fogászati rendelőben

2018. március 05., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Sok emberen végigfut egy borzongás, ha fogászatról, vagy fogászati kezelésről van szó. A fogorvosoktól sokaknak egyenesen fóbiája van. San Fransiscoban azonban van egy rendelő, ahol megtalálták a hatékony módját a stresszoldásnak - egy öreg, fogatlan kutya személyében!Ráadásul a kutyus életét is megmentették ezzel a “munkával”. A Karma nevű kutyust egy állatvédő szervezett mentette, akik kifejezetten idősödő és öreg kutyusok mentésével és örökbeadásával foglalkoznak. Karma fogai nagyon rossz állapotban voltak, mikor az állatvédőkhöz került, az állatorvosok sem tudtak mit kezdeni vele, ki kellett húzniuk őket.

 

A szerencse azonban Karmával volt: Debra Garrett talált rá, aki idős, beteg édesanyja számára keresett társat, Karmát fogadták örökbe. Debra 82 éves, Alzheimer kórban szenvedő édesajnya nagyon szeretett volna egy kutyát, ám Karma érkezése után hamar kiderült, hogy sajnos már nem képes megfelelően ellátni egy állatot - így a fogatlan kutya Debrához és férjéhez került. “Karma egy édes, csendes kutyus, telis-tele szeretettel. Imádja, ha valaki simogatja, még jobban, ha ölbe veszi. Minden embert egyből szeret!” - mesélte Debra a The Dodonak. A fogainak hiánya miatt nyelve gyakran kilóg, akkor is, ha nem liheg - azonnal elbűvöl és megnevettet mindenkit fogatlan mosolyával.

 

Karma kutya óriási segítséget jelent a rendelőben
Karma kutya óriási segítséget jelent a rendelőben
Fotó: thedodo.com

 

Debra és a férje egyébként egy fogászati rendelőt vezetnek, a munkájuk nagyon sok időt vesz igénybe, és gyakran előfordul az is, hogy egy-egy kezelés, beavatkozás elnyúlik. Ez idő alatt Karmának végig egyedül kéne lennie, ezért döntöttek úgy, behozzák őt munkahelyükre. Nem kellett sok idő, hogy felfedezzék, az idős kutya milyen változást ér el a betegeknél. Jelenléte, mi több, ölbe vétele a fogászati kezelés alatt megnyugtatta a rémült, szorongó pácienseket. Azok ölelték, simogatták, míg tartott a beavatkozás, Karma pedig élvezte ezt, cserébe szavak nélkül, hatalmas szívével támogatta azokat.

 

Az öreg kutyus a páciensek ölébe fekszik
Az öreg kutyus a páciensek ölébe fekszik 
Fotó: thedodo.com

 

“Bár Karmának nincs foga., mindig tudja, mit kell tennie, ha egy páciens a sajátjait félti a kezelés alatt” - mosolygott Debra. Amikor épp nem kezelnek senkit, Karma sütkérezik a napon és kitörő örömmel fogadja a rendelőbe érkezőket. Ilyen rendelőbe szívesebben menne bárki kezelésre, igaz?

 

Kilógó nyelvével minden szívet megmelenget a kutyus
Kilógó nyelvével minden szívet megmelenget a kutyus
Fotó: thedodo.com

 

 

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: thedodo.com
Cikk első megjelenése: 2016. november 23.

Témába vág

Doktorrá avatták a terápiás kutyát, aki több száz hallgatónak segített már az egyetemen Doktorrá avatták a terápiás kutyát, aki több száz hallgatónak segített már az egyetemen
Tiszteletbeli doktori címet kapott egy terápiás kutya egy amerikai egyetemen: a tiszteletbeli fokozattal áldozatos munkáját köszönték meg, hisz rengeteg hallgatónak segített már őszinte szeretetével.

Terápiás kutya segíti az egyik fogászat pácienseit Egerben Terápiás kutya segíti az egyik fogászat pácienseit Egerben
Lara, a tündéri border collie jelenléte nyugalmat áraszt és segít leküzdeni a félelmeket.

Kutyaegészség - A 10 leggyakoribb probléma, melyről tudnunk kell Kutyaegészség - A 10 leggyakoribb probléma, melyről tudnunk kell
Kedvencünk egészségének megőrzése érdekében jó, ha tisztában vagyunk a kutyákat érintő leggyakoribb betegségekkel. Gyógyulását is elősegíthetjük, ha időben felismerjük az árulkodó jeleket!

Szívmelengető fotó: az élet nem csak a járással lehet teljes! Szívmelengető fotó: az élet nem csak a járással lehet teljes!
Élet. Dobbanó szív, oxigén, víz… mozgás. Hasonló szavak jutnak eszünkbe a szóról. Ám mégis, az Élet ennél sokkal több. Fejlődés. Szeretet. Harmónia - önmagunkkal és a világgal.

Tippek a kutyák fogápolásához Tippek a kutyák fogápolásához
Kutyáink egészségének megőrzéséhez elengedhetetlen a rendszeres fog- és szájápolás. Sorozatunk folytatásában gyakorlati tanácsokat adunk ehhez.

Kutyánknál is fontos a fogápolás! Kutyánknál is fontos a fogápolás!
Kutyáink egészségének megőrzéséhez elengedhetetlen a rendszeres fog- és szájápolás. Elsőként azt vizsgáljuk meg, milyen problémák adódhatnak abból, ha nem fordítunk kellő gondot kutyánk fogaira. Lássuk az elméletet!

Chi Chi, az amputált mancsú kutya nyerte az idei Hero Dog díjat Chi Chi, az amputált mancsú kutya nyerte az idei Hero Dog díjat
Az élet rengeteg megpróbáltatást állított a bájos golden retriever elé, most ő lett a jól megérdemelt, „American Hero Dog” cím birtokosa.

Tudta nélkül altatták el a depressziós férfi kutyáját Tudta nélkül altatták el a depressziós férfi kutyáját
A férfi elmondása szerint, kutyája segített kilábalnia betegségéből. Azonban a külföldi nyaralásuk alatt az otthon maradt Blue-t az önkormányzat elaltatta.

Lelőtték a Las Vegas-i lövöldözést túlélő család terápiás kutyáját Lelőtték a Las Vegas-i lövöldözést túlélő család terápiás kutyáját
A pár az ámokfutás után úgy döntött, jó hatással lenne rájuk egy kutya, aki segítene az események feldolgozásában. Ekkor vették magukhoz Jaxet, a terápiás kutyát, hogy enyhítsen fájdalmukon.

Fogsort lopott a kiskutya Fogsort lopott a kiskutya
Sok mindenről hallhattunk már, hogy lába kélt egy kíváncsi kutyusnak köszönhetően, mint például papucsok, gumilabdák, finomabb falatok. Ez a kutyus azonban egy nem mindennapi tárgyat lopott magának!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com EB OVO Közhasznú Egyesület Beagle Club Online Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Csontot a rosszcsont ebeknek! Hírek - Címlapon
Csontot a rosszcsont ebeknek!
Tudománnyal a tévéből nevelés ellen Hírek - Címlapon
Tudománnyal a tévéből nevelés ellen