A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Fogatlan kutyus lett terápiás kutya egy fogászati rendelőben

2018. március 05., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Sok emberen végigfut egy borzongás, ha fogászatról, vagy fogászati kezelésről van szó. A fogorvosoktól sokaknak egyenesen fóbiája van. San Fransiscoban azonban van egy rendelő, ahol megtalálták a hatékony módját a stresszoldásnak - egy öreg, fogatlan kutya személyében!



Ráadásul a kutyus életét is megmentették ezzel a “munkával”. A Karma nevű kutyust egy állatvédő szervezett mentette, akik kifejezetten idősödő és öreg kutyusok mentésével és örökbeadásával foglalkoznak. Karma fogai nagyon rossz állapotban voltak, mikor az állatvédőkhöz került, az állatorvosok sem tudtak mit kezdeni vele, ki kellett húzniuk őket.

 

A szerencse azonban Karmával volt: Debra Garrett talált rá, aki idős, beteg édesanyja számára keresett társat, Karmát fogadták örökbe. Debra 82 éves, Alzheimer kórban szenvedő édesajnya nagyon szeretett volna egy kutyát, ám Karma érkezése után hamar kiderült, hogy sajnos már nem képes megfelelően ellátni egy állatot - így a fogatlan kutya Debrához és férjéhez került. “Karma egy édes, csendes kutyus, telis-tele szeretettel. Imádja, ha valaki simogatja, még jobban, ha ölbe veszi. Minden embert egyből szeret!” - mesélte Debra a The Dodonak. A fogainak hiánya miatt nyelve gyakran kilóg, akkor is, ha nem liheg - azonnal elbűvöl és megnevettet mindenkit fogatlan mosolyával.

 

Karma kutya óriási segítséget jelent a rendelőben
Karma kutya óriási segítséget jelent a rendelőben
Fotó: thedodo.com

 

Debra és a férje egyébként egy fogászati rendelőt vezetnek, a munkájuk nagyon sok időt vesz igénybe, és gyakran előfordul az is, hogy egy-egy kezelés, beavatkozás elnyúlik. Ez idő alatt Karmának végig egyedül kéne lennie, ezért döntöttek úgy, behozzák őt munkahelyükre. Nem kellett sok idő, hogy felfedezzék, az idős kutya milyen változást ér el a betegeknél. Jelenléte, mi több, ölbe vétele a fogászati kezelés alatt megnyugtatta a rémült, szorongó pácienseket. Azok ölelték, simogatták, míg tartott a beavatkozás, Karma pedig élvezte ezt, cserébe szavak nélkül, hatalmas szívével támogatta azokat.

 

Az öreg kutyus a páciensek ölébe fekszik
Az öreg kutyus a páciensek ölébe fekszik 
Fotó: thedodo.com

 

“Bár Karmának nincs foga., mindig tudja, mit kell tennie, ha egy páciens a sajátjait félti a kezelés alatt” - mosolygott Debra. Amikor épp nem kezelnek senkit, Karma sütkérezik a napon és kitörő örömmel fogadja a rendelőbe érkezőket. Ilyen rendelőbe szívesebben menne bárki kezelésre, igaz?

 

Kilógó nyelvével minden szívet megmelenget a kutyus
Kilógó nyelvével minden szívet megmelenget a kutyus
Fotó: thedodo.com

 

 

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: thedodo.com
Cikk első megjelenése: 2016. november 23.

Témába vág

Tényleg tisztább a kutya szája, mint az emberé? Tényleg tisztább a kutya szája, mint az emberé?
Hányszor, de hányszor hallhattuk már e szavakat, de valóban így lenne? Honnan tudhatjuk, hogy a tisztasági skálán hol helyezkedik el kutyánk szájának állapota? És mi a helyzet a kutyanyállal?

Miért csikorgatja a kutya a fogait? Miért csikorgatja a kutya a fogait?
Szokatlan és meglepő, de kedvenceinknél is előfordulhat: a fogcsikorgatás. Mi okozza, mire utalhat, és mit tegyünk, ha észleljük kutyánknál?

Rossz lehelet – Miért büdös a kutya szája? Rossz lehelet – Miért büdös a kutya szája?
Kedvenceink szájszaga amellett, hogy kellemetlen, komoly gondot is jelezhet. Mi minden állhat a hátterében, és hogyan segíthetünk kutyánknak?

Az a fránya kutyaszag... 7 tipp, hogy csökkentsük a kellemetlen szagokat Az a fránya kutyaszag... 7 tipp, hogy csökkentsük a kellemetlen szagokat
Hm, itt valami bűzlik... Csak nem a kutya? De hiszen nem is koszos! Vagy mégis? Néhány egyszerű ötlet segítségével szerencsére útját állhatjuk a zavaró illatoknak.

Kutyaegészség - A 10 leggyakoribb probléma, melyről tudnunk kell Kutyaegészség - A 10 leggyakoribb probléma, melyről tudnunk kell
Kedvencünk egészségének megőrzése érdekében jó, ha tisztában vagyunk a kutyákat érintő leggyakoribb betegségekkel. Gyógyulását is elősegíthetjük, ha időben felismerjük az árulkodó jeleket!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület JULIUS-K9 MOL Nyrt. AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Különleges kutya-WC készült az utazó ebeknek egy amerikai reptéren Hírek - Címlapon
Különleges kutya-WC készült az utazó ebeknek egy amerikai reptéren
Kutyastrand nyílik Gödöllőn! Hírek - Címlapon
Kutyastrand nyílik Gödöllőn!