A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Könnyű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Nevelés

Fogatlan kutyus lett terápiás kutya egy fogászati rendelőben

2018. március 05., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Sok emberen végigfut egy borzongás, ha fogászatról, vagy fogászati kezelésről van szó. A fogorvosoktól sokaknak egyenesen fóbiája van. San Fransiscoban azonban van egy rendelő, ahol megtalálták a hatékony módját a stresszoldásnak - egy öreg, fogatlan kutya személyében!Ráadásul a kutyus életét is megmentették ezzel a “munkával”. A Karma nevű kutyust egy állatvédő szervezett mentette, akik kifejezetten idősödő és öreg kutyusok mentésével és örökbeadásával foglalkoznak. Karma fogai nagyon rossz állapotban voltak, mikor az állatvédőkhöz került, az állatorvosok sem tudtak mit kezdeni vele, ki kellett húzniuk őket.

 

A szerencse azonban Karmával volt: Debra Garrett talált rá, aki idős, beteg édesanyja számára keresett társat, Karmát fogadták örökbe. Debra 82 éves, Alzheimer kórban szenvedő édesajnya nagyon szeretett volna egy kutyát, ám Karma érkezése után hamar kiderült, hogy sajnos már nem képes megfelelően ellátni egy állatot - így a fogatlan kutya Debrához és férjéhez került. “Karma egy édes, csendes kutyus, telis-tele szeretettel. Imádja, ha valaki simogatja, még jobban, ha ölbe veszi. Minden embert egyből szeret!” - mesélte Debra a The Dodonak. A fogainak hiánya miatt nyelve gyakran kilóg, akkor is, ha nem liheg - azonnal elbűvöl és megnevettet mindenkit fogatlan mosolyával.

 

Karma kutya óriási segítséget jelent a rendelőben
Karma kutya óriási segítséget jelent a rendelőben
Fotó: thedodo.com

 

Debra és a férje egyébként egy fogászati rendelőt vezetnek, a munkájuk nagyon sok időt vesz igénybe, és gyakran előfordul az is, hogy egy-egy kezelés, beavatkozás elnyúlik. Ez idő alatt Karmának végig egyedül kéne lennie, ezért döntöttek úgy, behozzák őt munkahelyükre. Nem kellett sok idő, hogy felfedezzék, az idős kutya milyen változást ér el a betegeknél. Jelenléte, mi több, ölbe vétele a fogászati kezelés alatt megnyugtatta a rémült, szorongó pácienseket. Azok ölelték, simogatták, míg tartott a beavatkozás, Karma pedig élvezte ezt, cserébe szavak nélkül, hatalmas szívével támogatta azokat.

 

Az öreg kutyus a páciensek ölébe fekszik
Az öreg kutyus a páciensek ölébe fekszik 
Fotó: thedodo.com

 

“Bár Karmának nincs foga., mindig tudja, mit kell tennie, ha egy páciens a sajátjait félti a kezelés alatt” - mosolygott Debra. Amikor épp nem kezelnek senkit, Karma sütkérezik a napon és kitörő örömmel fogadja a rendelőbe érkezőket. Ilyen rendelőbe szívesebben menne bárki kezelésre, igaz?

 

Kilógó nyelvével minden szívet megmelenget a kutyus
Kilógó nyelvével minden szívet megmelenget a kutyus
Fotó: thedodo.com

 

 

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: thedodo.com
Cikk első megjelenése: 2016. november 23.

Témába vág

Tippek a kutyák fogápolásához Tippek a kutyák fogápolásához
Kutyáink egészségének megőrzéséhez elengedhetetlen a rendszeres fog- és szájápolás. Sorozatunk folytatásában gyakorlati tanácsokat adunk ehhez.

Kutyaegészség - A 10 leggyakoribb probléma, melyről tudnunk kell Kutyaegészség - A 10 leggyakoribb probléma, melyről tudnunk kell
Kedvencünk egészségének megőrzése érdekében jó, ha tisztában vagyunk a kutyákat érintő leggyakoribb betegségekkel. Gyógyulását is elősegíthetjük, ha időben felismerjük az árulkodó jeleket!

Kutyánknál is fontos a fogápolás! Kutyánknál is fontos a fogápolás!
Kutyáink egészségének megőrzéséhez elengedhetetlen a rendszeres fog- és szájápolás. Elsőként azt vizsgáljuk meg, milyen problémák adódhatnak abból, ha nem fordítunk kellő gondot kutyánk fogaira. Lássuk az elméletet!

Chi Chi, az amputált mancsú kutya nyerte az idei Hero Dog díjat Chi Chi, az amputált mancsú kutya nyerte az idei Hero Dog díjat
Az élet rengeteg megpróbáltatást állított a bájos golden retriever elé, most ő lett a jól megérdemelt, „American Hero Dog” cím birtokosa.

Tudta nélkül altatták el a depressziós férfi kutyáját Tudta nélkül altatták el a depressziós férfi kutyáját
A férfi elmondása szerint, kutyája segített kilábalnia betegségéből. Azonban a külföldi nyaralásuk alatt az otthon maradt Blue-t az önkormányzat elaltatta.

Lelőtték a Las Vegas-i lövöldözést túlélő család terápiás kutyáját Lelőtték a Las Vegas-i lövöldözést túlélő család terápiás kutyáját
A pár az ámokfutás után úgy döntött, jó hatással lenne rájuk egy kutya, aki segítene az események feldolgozásában. Ekkor vették magukhoz Jaxet, a terápiás kutyát, hogy enyhítsen fájdalmukon.

Fogsort lopott a kiskutya Fogsort lopott a kiskutya
Sok mindenről hallhattunk már, hogy lába kélt egy kíváncsi kutyusnak köszönhetően, mint például papucsok, gumilabdák, finomabb falatok. Ez a kutyus azonban egy nem mindennapi tárgyat lopott magának!

Bántalmazott gyermekeknek segít a megkínzott kutya - jól tudja, mit éltek át Bántalmazott gyermekeknek segít a megkínzott kutya - jól tudja, mit éltek át
Súlyos sérülésekkel mentették kölyökkorában - ma már ő segít a fizikai és szexuális bántalmazás áldozatainak feldolgozni a velük történteket.

Egy kis vizsla, aki megváltoztatta egy rákos kislány életét Egy kis vizsla, aki megváltoztatta egy rákos kislány életét
Agydaganatot fedeztek fel a mindössze hét éves kislánynál. A betegség fenekestül felfordította a család életét, hosszú hetek, hónapok múltak el kezelésekkel, várakozással. Aztán megérkezett a kis Tucker és az élet újra vidám lett. A megható történetet a család a közösségi oldalán osztotta meg.

Idén a Mikulás kutyával érkezett Idén a Mikulás kutyával érkezett
December elején minden gyerek izgatott: jön-e idén is a Mikulás, mit fog hozni, talán megússzák virgács nélkül, hiszen igyekeztek nagyon jók lenni. Békéscsabán a Mikulás idén nagy meglepetéssel érkezett az iskolásokhoz: nem csak csokit és cukorkát hozott magával, hanem egy különleges segítőt is!

Legtöbbet lájkolt cikkek

A héten

Hónapban

Valaha

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 Hírstart Beagle Club Online Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Az alumínium veszélyes hatása a kutyákra Hírek - Címlapon
Az alumínium veszélyes hatása a kutyákra
Árva állatoknak segít gazdára találni az IKEA - videóval! Hírek - Címlapon
Árva állatoknak segít gazdára találni az IKEA - videóval!