A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Óriási magyar sikerek az Európa Bajnokságon!

2016. június 27., 12:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Az egész ország focilázban ég az elmúlt hetekben, ám nem csupán Franciaországban születtek remek magyar eredmények! A szlovákiai coursing EB-n taroltak a magyarok!



Az agarak legrangosabb versenyét június 17-19 között rendezték meg a szlovákiai Velke Polé-ban. Közel ezer nevezés érkezett a megmérettetésre 23 európai országból. A bajnokságon 55 magyar kutya vett részt - óriási sikerrel!

 

Pénteken, a rendezvény legelső eredményhirdetésén rögtön a magyar himnusz szólhatott, ugyanis Szinta (Legend of the GoldenRain Garden Party) kérdés nélkül bezsebelte a whippet sprinter szukák között az első helyet, míg a 3. és a 6. helyen Streamlined Keep-Fit Lara és Tisza-Parti Levendula végzett - írja a tápfutár.hu. A nap meglepetése volt, hogy a kis olasz agár kanoknál is magyar győzelem született (Hadar Mraja)!

 

Magyar sikerek a coursing EB-n
Magyar sikerek a coursing EB-n
Fotó: tapfutar.hu

 

A magyar agarak között is magyar színekben induló kutyák voltak a legsikeresebbek: a szukáknál Egyetlen Álmodó állhatott a dobogóra, és a 4., 5., 7. és 8. helyen is magyar kutya szerepelt! Repülj Felleg a kanok között szerezte meg az első helyet, de a dobogó további helyeit is magyar kutyák szerezték meg!

 

A második napon is eredményesen szerepeltek a magyar kutyák: az orosz agaraink 6. és 7. helyen végeztek, a skót szarvasagarak között pedig 4. helyen végzett a magyar indulónk.

 

A verseny harmadik napján afgán agarak, angol agarak és whippetek is összemérték tudásukat. Az angol agár szukák között egy 2. helyet, a kanok között pedig az első és a második helyet szereztük meg! Mind a 3 angol dobogósról tudni kell, hogy mentett agarak voltak, akiket rossz körülmények közül hoztak el a Fajtamentők - írja a tápfutár.hu.

 

Rendkívül eredményesek voltak a magyar kutyák - szinte minden számban helyezést értek el!
Rendkívül eredményesek voltak a magyar kutyák - szinte minden számban helyezést értek el! 
Fotó: facebook.com

 

Az egyik legtöbb induló a whippet szukák között volt, ám itt is maga mögé utasította a több mint hetven kutyából álló mezőnyt a magyar Fierce Fireball Don't Stop Me Now! A népes mezőny 8. helyén is magyar kutya végzett (Fierce Fireball All-In), gyönyörű teljesítmény! A kanok között több mint hatvan kutya indult, itt második helyen végzett magyar kutya (Fierce Fireball Attraction)! Ezekkel a fényes eredményekkel a Fierce Fireball kennel tenyésztője, Gyóllai Emese hivatalosan is a legeredményesebb magyar coursinges whippet tenyésztőjévé vált.

 

A tápfutár.hu beszámolójában egy szívszorító történetet is olvashatunk az EB kapcsán:

“A vasárnapi versenynaphoz azonban egy keserédes történet is kapcsolható, egy magyar afgán agáré, méghozzá Khau Carreras Médiáé. Körülbelül fél évvel ezelőtt szinte kopaszon, betegen, férgesen, bőrproblémákkal kidobta őt a gazdája. Ekkor került vissza a tenyésztőihez, akik mindent megtettek, hogy rendbehozzák. Hogy a lelkét is rendbetegyék, sportolni kezdtek vele, majd miután rendkívül tehetségesnek bizonyult, benevezték az EB-re is. Azt tudni kell, hogy ilyen versenyeken megnyírt afgán agár nem futhat, de Média gazdái külön kérvényezték, hogy a kényszerből - a bőr és szőrproblémák miatt - megnyírt eb indulhasson. Az engedélyt meg is kapták a szervezőktől, ám az első futama után két ország csapatkapitánya addig kardoskodott, míg kizárták a kutyát a versenyből. Valószínűleg megijedtek, ugyanis egy előző versenyen Média legyőzte az ő kutyáikat és féltek, hogy ez most is így lesz. A bírók adtak neki egy lehetőséget, hogy szólót fusson pontozás nélkül, így Média Magyarországért futott egy zárókört. A magyar zászló színeit felfestették Média oldalára a gazdik és a különböző nemzetiségű nézősereg felállva, vastapssal kísérte végig a futamot, többeknek a könnye is kicsordult a szívszorító jelenettől, tekintve azt, hogy honnan indult és mivé vált…”

 


Gratulálunk a magyar kutyáknak és gazdáiknak a fantasztikus teljesítményért! Büszkék vagyunk rátok!


 

 

Forrás: tapfutar.hu, coursing2016.eu
Indexkép forrás: tapfutar.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A csodálatos magyar kutyák - ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát! A csodálatos magyar kutyák - ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát!
Igazi kincseink ők: sokoldalúak, hűségesek és hatalmas a szívük! Ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát!

A spanyol tradíciók négylábú áldozatai - A Galgok világnapja A spanyol tradíciók négylábú áldozatai - A Galgok világnapja
Miért ragaszkodik az ember valamihez, ami embertelen. Ami másokat bánt. Csak azért, mert hagyomány? Tényleg e mögé bújunk? Tényleg elegendő ezt az egy szót kimondani, és máris tisztára mostuk magunkat?

Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán
A négylábú főszereplő első pillantásra belopta magát a színész szívébe.

"Nemet mondunk a vadászatra!" - Több ezren tüntettek az állatok, különösen a galgok jogai mellett Spanyolországban "Nemet mondunk a vadászatra!" - Több ezren tüntettek az állatok, különösen a galgok jogai mellett Spanyolországban
Még a kutyák is büszkén hirdették feliratos tábláikkal, hogy kiállnak a galgok mellett, akik oly sokat szenvednek az emberi kapzsiság miatt.

Amerika kedvence lett a mexikói bűnözők által megkínzott kutya Amerika kedvence lett a mexikói bűnözők által megkínzott kutya
A bűnözők kegyetlenül megkínozták, amikor rajta gyakorolták az emberrablás áldozatain elkövetni tervezett csonkítást, majd magára hagyták meghalni. Végül a Milagros Caninos menhelyen talált menedékre az eb. Új mancs-protézisein pedig végre boldogan szaladgálhat és élheti a kutyák álmát.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Ebugatta JULIUS-K9 MTI EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ennél cukibb kutyás videót ma már nem látsz! Hírek - Címlapon
Ennél cukibb kutyás videót ma már nem látsz!
Nyári fagylalt kutyádnak Hírek - Címlapon
Nyári fagylalt kutyádnak