A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Örökbefogadta a 18 éves kutyát: "Nem hagyhattam a menhelyen még egy éjszakára."

2017. június 04., 07:15


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Idős kutyája elvesztését gyászolta a férfi, mikor meglátta a 18 éves pitbull gazdikereső hirdetését. Érezte, meg kell ismernie őt...Február végén Julep, a pitbull számára megtörtént az elképzelhetetlen: imádott gazdája, aki oly sok éven át szeretettel viselte gondját, elhunyt – ő pedig a menhelyen találta magát. Az állatmentők mindent megtettek, hogy kényelmesen érezze magát, puha takarókkal és kutyajátékokkal rakták tele a számára kialakított benti kennelt, ám az idős kutyust így is nagyon megviselte a változás. Közel két évtized után elvesztette az egyetlen embert, akit szeretett, és el kellett hagynia otthonát. Nem értette, mi történik vele. 

 

Új otthonra talált a 18 éves pitbull
Új otthonra talált a 18 éves pitbull
Fotó: thedodo.com


A legtöbben fiatal kutyát szeretnének örökbefogadni, az idősebb kutyák eleve hátránnyal indulnak, nem beszélve egy 18 éves ebről. Julep elhelyezése viszont egyre sürgetőbbé vált, a menhely dolgozói nagyon aggódtak érte, ezért minden lehetséges fórumon megosztották történetét. A közösségi médiának hála alig egy hónappal később felfigyelt rá egy férfi, aki már másnap ellátogatott a menhelyre. 

 

"Nem hagyhattam, hogy még egy éjszakát a menhelyen töltsön. Megmentettem őt, ő pedig engem." 

 

A találkozás pillanatai a menhelyen
A találkozás pillanatai a menhelyen
Fotó: thedodo.com

 

Wayne Lerch nyitás előtt érkezett, és alig várta, hogy megismerkedhessen a négylábú kisöreggel, ám némi bizonytalanság is vegyült érzéseibe. Tavaly decemberben búcsúztatta el 11 éves kutyáját, és nem igazán volt biztos benne, hogy készen áll-e egy új kutya örökbefogadására, akinek korából kifolyólag feltehetően rövid ideje van már hátra. Julep története azonban nagyon megindította a férfit. Szíven ütötte a gondolat, hogy éppen idős kora miatt nem kell már senkinek. 


Amint megpillantották egymást, érezték, egymásra vártak. Az idős pitbull örömteli ugatással köszöntötte érdeklődőjét, megbarátkozott vele. Egy óra múlva boldogan távozott a menhelyről újdonsült gazdája oldalán, az állatmentők pedig könnyeikkel küszködtek, ahogy az őszpofájú kutyus szép lassan eltipegett új élete felé.

 

Mostantól Te leszel a gazdim?
Mostantól Te leszel a gazdim?
Fotó: thedodo.com

 

„Igyekszünk érzelmileg helyén kezelni a dolgokat, ám Wayne rajongása az idős kutya iránt, és az, hogy Julep 18 éves korában talált új otthonra, egyszerűen túl sok volt számunkra. Mindnyájan sírtunk örömünkben.” – mesélte a menhely szóvívője. 


Julep – új nevén Tootie – hamar birtokba vette új otthonát. Az első pillanattól fogva nagyon jól érzi magát. Imád sétálni, nagyokat szundítani puha fekhelyén és nagyon szereti, ha babusgatják. Segít gazdájának feldolgozni előző kutyája elvesztését, cserébe rengeteg szeretetet, figyelmet és finom falatokat kap. Bár jó egészségnek örvend, nem tudni, mennyi ideig élvezhetik még egymás társaságát, ezért igyekeznek minden egyes pillanatot vidámsággal és élményekkel megtölteni. Bearanyozzák egymás napjait!

 

18 évesen is jókedvű Julep, a pitbull
18 évesen is jókedvű Julep, a pitbull
Fotó: thedodo.com


Számos előnye van annak, ha örökbefogadásnál egy idősebb kutyát választunk - még az életről is sokat tanulhatunk is tőle. Ő már biztosan nem fog megrágni semmit, kevesebb testmozgás is elegendő számára. Általában véve a "kisöregek" csendesebbek, nyugodtabbak, és a legapróbb figyelmességért is rettentő hálásak! Pont, mint Julep! Hát lehet ellenállni e bájos mosolynak?

Forrás: today.com, thedodo.com
Indexkép forrás: thedodo.com
Cikk első megjelenése: 2017. április 13.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Árva állatokon segít a husky, akit harckocsik roncsainál találtak Ukrajnában Árva állatokon segít a husky, akit harckocsik roncsainál találtak Ukrajnában
A roncsok között bukkantak rá a kutyára, és így indult el egy páratlan összefogás a bajbajutott állatok megsegítésére.

Újra lehet állatot befogadni a négylábú szeretetfutár akció keretében Újra lehet állatot befogadni a négylábú szeretetfutár akció keretében
A Rex Kutyaotthon Alapítvány a karácsony közeledtével idén is meghirdeti a négylábú szeretetfutár elnevezésű kezdeményezését, amelynek keretében december végéig gazdátlan kutyákat és macskákat fogadhatnak be egyedül élő emberek.

„Égi ajándék” - Életmentők és tűzoltók fogadták örökbe a kutyákat, miután az őket szállító repülőgép lezuhant „Égi ajándék” - Életmentők és tűzoltók fogadták örökbe a kutyákat, miután az őket szállító repülőgép lezuhant
"A karomba ugrott, és csak osztotta a puszikat. Éreztem, ahogy könnyek gyűlnek a szemem sarkában, és azt mondtam, 'ajjaj, azt hiszem, lett egy kutyánk'.

Kutyaséta sötétedés után – Mire figyeljünk? Kutyaséta sötétedés után – Mire figyeljünk?
Az őszi és téli időszakban gyakrabban fordul elő, hogy sötétedés után kerül sor a sétára. Tippjeink segítségével könnyebben felkészülhetsz erre.

Sétára fel - 5 érv amellett, hogy minden nap kimozdulj kutyáddal Sétára fel - 5 érv amellett, hogy minden nap kimozdulj kutyáddal
Mi történik, ha kedvenced meghallja a kérdést: Menjünk sétálni? Rögtön felfigyel rá? Izgatottá válik? Legtöbbször igen, ami remekül jelzi, miként érez a sétákkal kapcsolatban. Indulááás!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Ebugatta MOL Nyrt. AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Módszerek, marketing a kutyázásban - de mi illik a kutyám személyiségéhez? Hírek - Címlapon
Módszerek, marketing a kutyázásban - de mi illik a kutyám személyiségéhez?
Gyereknap kutyákkal - Tánc és flashmob a Rex Állatszigeten Hírek - Címlapon
Gyereknap kutyákkal - Tánc és flashmob a Rex Állatszigeten