A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Örökbefogadta a 18 éves kutyát: "Nem hagyhattam a menhelyen még egy éjszakára."

2017. június 04., 07:15


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Idős kutyája elvesztését gyászolta a férfi, mikor meglátta a 18 éves pitbull gazdikereső hirdetését. Érezte, meg kell ismernie őt...Február végén Julep, a pitbull számára megtörtént az elképzelhetetlen: imádott gazdája, aki oly sok éven át szeretettel viselte gondját, elhunyt – ő pedig a menhelyen találta magát. Az állatmentők mindent megtettek, hogy kényelmesen érezze magát, puha takarókkal és kutyajátékokkal rakták tele a számára kialakított benti kennelt, ám az idős kutyust így is nagyon megviselte a változás. Közel két évtized után elvesztette az egyetlen embert, akit szeretett, és el kellett hagynia otthonát. Nem értette, mi történik vele. 

 

Új otthonra talált a 18 éves pitbull
Új otthonra talált a 18 éves pitbull
Fotó: thedodo.com


A legtöbben fiatal kutyát szeretnének örökbefogadni, az idősebb kutyák eleve hátránnyal indulnak, nem beszélve egy 18 éves ebről. Julep elhelyezése viszont egyre sürgetőbbé vált, a menhely dolgozói nagyon aggódtak érte, ezért minden lehetséges fórumon megosztották történetét. A közösségi médiának hála alig egy hónappal később felfigyelt rá egy férfi, aki már másnap ellátogatott a menhelyre. 

 

"Nem hagyhattam, hogy még egy éjszakát a menhelyen töltsön. Megmentettem őt, ő pedig engem." 

 

A találkozás pillanatai a menhelyen
A találkozás pillanatai a menhelyen
Fotó: thedodo.com

 

Wayne Lerch nyitás előtt érkezett, és alig várta, hogy megismerkedhessen a négylábú kisöreggel, ám némi bizonytalanság is vegyült érzéseibe. Tavaly decemberben búcsúztatta el 11 éves kutyáját, és nem igazán volt biztos benne, hogy készen áll-e egy új kutya örökbefogadására, akinek korából kifolyólag feltehetően rövid ideje van már hátra. Julep története azonban nagyon megindította a férfit. Szíven ütötte a gondolat, hogy éppen idős kora miatt nem kell már senkinek. 


Amint megpillantották egymást, érezték, egymásra vártak. Az idős pitbull örömteli ugatással köszöntötte érdeklődőjét, megbarátkozott vele. Egy óra múlva boldogan távozott a menhelyről újdonsült gazdája oldalán, az állatmentők pedig könnyeikkel küszködtek, ahogy az őszpofájú kutyus szép lassan eltipegett új élete felé.

 

Mostantól Te leszel a gazdim?
Mostantól Te leszel a gazdim?
Fotó: thedodo.com

 

„Igyekszünk érzelmileg helyén kezelni a dolgokat, ám Wayne rajongása az idős kutya iránt, és az, hogy Julep 18 éves korában talált új otthonra, egyszerűen túl sok volt számunkra. Mindnyájan sírtunk örömünkben.” – mesélte a menhely szóvívője. 


Julep – új nevén Tootie – hamar birtokba vette új otthonát. Az első pillanattól fogva nagyon jól érzi magát. Imád sétálni, nagyokat szundítani puha fekhelyén és nagyon szereti, ha babusgatják. Segít gazdájának feldolgozni előző kutyája elvesztését, cserébe rengeteg szeretetet, figyelmet és finom falatokat kap. Bár jó egészségnek örvend, nem tudni, mennyi ideig élvezhetik még egymás társaságát, ezért igyekeznek minden egyes pillanatot vidámsággal és élményekkel megtölteni. Bearanyozzák egymás napjait!

 

18 évesen is jókedvű Julep, a pitbull
18 évesen is jókedvű Julep, a pitbull
Fotó: thedodo.com


Számos előnye van annak, ha örökbefogadásnál egy idősebb kutyát választunk - még az életről is sokat tanulhatunk is tőle. Ő már biztosan nem fog megrágni semmit, kevesebb testmozgás is elegendő számára. Általában véve a "kisöregek" csendesebbek, nyugodtabbak, és a legapróbb figyelmességért is rettentő hálásak! Pont, mint Julep! Hát lehet ellenállni e bájos mosolynak?

Forrás: today.com, thedodo.com
Indexkép forrás: thedodo.com
Cikk első megjelenése: 2017. április 13.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai
Nagy szeretettel gondozgatja a kiskutyákat, és még a tollas farkincáját is csóválja, annyira örül nekik!

Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon! Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon!
Negyedik alkalommal szervezi meg a Mancs a bajban! akciót a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A 2024. május 11-12-én, szombaton és vasárnap zajló adománygyűjtés során állatvédő szervezetek közreműködésével az INTERSPAR hipermarketekben száraztápot, konzervet, szalámit, tasakos nedves eledelt, jutalomfalatot, állatfelszereléseket és tisztító szereket gyűjtenek menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására.

Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti
Milliók arcára csal mosolyt a kis bundás, pedig egykor reménytelenül várta a menhelyen, hogy felfigyeljenek rá.

Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére
Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a mai napon megjelent az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek szóló 500 millió forintos keretösszegű pályázat kiírása.

4 dolog, amiért a gazdikat is ünnepelhetjük Anyák napján 4 dolog, amiért a gazdikat is ünnepelhetjük Anyák napján
Van pár dolog, ami miatt azokat a nőket is ünnepelhetnénk, akik egy, vagy több kutyusnak az „anyukája”. A gazdi szerep, ha nem is ugyanaz, nagyon hasonlít a szülői szerepre.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Hírstart Egyedi kutyás ajándéktárgyak MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Módszerek, marketing a kutyázásban - de mi illik a kutyám személyiségéhez? Hírek - Címlapon
Módszerek, marketing a kutyázásban - de mi illik a kutyám személyiségéhez?
Gyereknap kutyákkal - Tánc és flashmob a Rex Állatszigeten Hírek - Címlapon
Gyereknap kutyákkal - Tánc és flashmob a Rex Állatszigeten