A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Országos állatvédelmi konferenciát tartanak a hétvégén Budapesten

2016. június 24., 13:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Országos állatvédelmi konferenciát szervez a Rex Alapítvány szombaton Budapesten. A rendezvény lehetőséget ad a nemzetközi és magyar szakemberek és szervezetek tapasztalatcseréjére és az állatotthonok működtetésének világszerte jól bevált gyakorlatának megvitatására.



A REX Alapítvány csaknem 25 éves megalakulása óta érez felelőséget a fővárosi és az országos állatvédelmi ügyek aktív alakításáért - emelte ki Király Péter, a Rex Kutyaotthon alapítója az MTI-nek.

 

Az állatorvos elmondta, hogy már a kilencvenes évek óta szervez az alapítvány különböző állatvédelmi konferenciákat és tréningeket, és az utóbbi 6 évben a Nemzetközi Társállat Jólléti Konferencia (ICAWC - International Companion Animal Welfare Conference) mintájára rendeznek kifejezetten az állatotthonoknak szóló, célzott szakmai programokat is.

 

Az állatvédelmi munka hatékonyabbá tételén dolgoznak
Az állatvédelmi munka hatékonyabbá tételén dolgoznak
Fotó: barkpost.com

 

Király Péter kiemelte, hogy ma Magyarországon már 120 fölött van a bejegyzett állatotthonok száma, azonban ezek leginkább saját tapasztalataik alapján működnek. "Éppen ezért a konferencia célja, hogy a magyarországi civil szervezeteknek olyan technikákat mutassunk be, amelyek bárhol alkalmazhatók, és lényegesen hatékonyabbá teszik az állatvédelmi munkát" - fűzte hozzá.

 

Király Péter hangsúlyozta, hogy a svájci Susy Utzinger Alapítvány támogatásával megrendezett konferencián a nemzetközi állatvédelmi programok gyakorlatai mellett átfogó képet kaphatnak a résztvevők a magyarországi viszonyokról is, de szó esik majd az örökbefogadást segítő etikus, hatékony és egyben kreatív eszközök használatáról, illetve a kóbor állatokat befogadó magyarországi otthonok és gyepmesteri telepek helyzetéről, fejlesztési lehetőségeiről, valamint a klímaváltozás hatásaként felbukkanó új betegségekről is.

 

 

Forrás: MTI
Indexkép forrás: barkpost.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat
2023. december 9-én került megrendezésre a Dogs on the Catwalk eseménye. A rendezvény főszereplői örökbefogadható menhelyi kutyusok, akik egy különleges fashion show keretében vonulnak végig a kifutón, divattervezők hazai márkáinak kollekcióit bemutató modellekkel a póráz túlsó végén. 2018. után most az Ürömi Állatmenhely 8 mentvényéé volt a lehetőség, hogy megmutatkozzon a nagyközönség előtt hazai sztárok kíséretében.

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Állatvédelmi ösztöndíjprogramra pályázhatnak diplomás jelentkezők Állatvédelmi ösztöndíjprogramra pályázhatnak diplomás jelentkezők
Állatvédelmi ösztöndíjprogramra pályázhatnak diplomás jelentkezők, a képzések szeptemberben kezdődnek a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán - közölte az MTI-vel a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány.

Így lopják a kutyákat Budapesten! Így lopják a kutyákat Budapesten!
Az egyik újbudai állatvédő személyes tapasztalatait osztotta meg a közösségi médiában, amikor beszámolt az esetről, aminek szemtanúja volt.

Meglepő kutatási eredmények a magyarországi állattartási szokásokról Meglepő kutatási eredmények a magyarországi állattartási szokásokról
A kérdőívet 843-an töltötték ki 2021. június 20. és augusztus 30. között. Talán az egyik legszembetűnőbb adat, hogy a megkérdezett kutyatartók közel 25%-a, a macskatartók 10,1%-a nem szeretné ivartalaníttatni állatát.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Egyedi kutyás ajándéktárgyak JULIUS-K9 Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Jobban kedvelik a kutyák a dögönyözést, mint gondolnád Hírek - Címlapon
Jobban kedvelik a kutyák a dögönyözést, mint gondolnád
Angliában ma mindenki a kutyájával megy dolgozni Hírek - Címlapon
Angliában ma mindenki a kutyájával megy dolgozni