A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Letöltendő börtönt kapott a lánycsóki állatkínzó

2016. február 19., 13:00


Szerző: MateKrisz


Kategória: Állatvédelem




A jogerős ítélet szerint öt hónap börtön vár a súlyos szenvedést okozó vádlottra.



Az eset tavaly július 11-én, a hajnali órákban történt, amikor a lánycsóki férfi az udvarán súlyosan bántalmazott egy kistestű, kifejlett keverék kan kutyát. Előbb egy ásó élével kétszer is megütötte az állatot, majd miután az elkábult, bal hátsó lábát egy fehér bálamadzaggal megkötve egy ól kiskapujára akasztotta, aztán még egyszer megcsapta a kutya mellkasát az ásóval.

 

Az eb többszörös csonttöréseket, belső sérüléseket szenvedett, amelyek olyan

súlyosak voltak, hogy az állat nem élte túl a bántalmazást.

 

A Mohácsi Járásbíróság február 18-án megtartott nyilvános tárgyalásán különös szenvedést okozva elkövetett állatkínzás bűntettében bűnösnek találta B.A. nevű vádlottat, akire öt hónap börtön és egy év közügyektől való eltiltás vár, ezen felül a bűnügyi eljárás költségeit is meg kell fizetnie.

Forrás: mohacsiujsag.hu
Indexkép forrás: 3100.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat
2023. december 9-én került megrendezésre a Dogs on the Catwalk eseménye. A rendezvény főszereplői örökbefogadható menhelyi kutyusok, akik egy különleges fashion show keretében vonulnak végig a kifutón, divattervezők hazai márkáinak kollekcióit bemutató modellekkel a póráz túlsó végén. 2018. után most az Ürömi Állatmenhely 8 mentvényéé volt a lehetőség, hogy megmutatkozzon a nagyközönség előtt hazai sztárok kíséretében.

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Így lopják a kutyákat Budapesten! Így lopják a kutyákat Budapesten!
Az egyik újbudai állatvédő személyes tapasztalatait osztotta meg a közösségi médiában, amikor beszámolt az esetről, aminek szemtanúja volt.

Mikor azt hinnénk, nincs már lejjebb – elképesztő állatkínzásra derült fény Hajdú-Bihar vármegyében Mikor azt hinnénk, nincs már lejjebb – elképesztő állatkínzásra derült fény Hajdú-Bihar vármegyében
Az emberi gonoszság nem ismer határokat – ismét bebizonyosodott. A Hajdú-Bihar vármegyei Nyíracsádon talált két jószándékú állatbarát talált rá a hat hónap körüli kutyára, akit ismeretlen tettes felakasztott – a kutyán friss és jóval régebbi bántalmazások nyomai is voltak.

Meglepő kutatási eredmények a magyarországi állattartási szokásokról Meglepő kutatási eredmények a magyarországi állattartási szokásokról
A kérdőívet 843-an töltötték ki 2021. június 20. és augusztus 30. között. Talán az egyik legszembetűnőbb adat, hogy a megkérdezett kutyatartók közel 25%-a, a macskatartók 10,1%-a nem szeretné ivartalaníttatni állatát.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Praktiker Mondial Assistance GesmbH Rehabportál MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyák lepték el a HUNGEXPO-t Hírek - Címlapon
Kutyák lepték el a HUNGEXPO-t
Nem tartózkodhat többé a rendelőben Rex Hírek - Címlapon
Nem tartózkodhat többé a rendelőben Rex