A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Postás mentette meg kegyetlen gazdájától a kutyát

2020. október 27., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Az éppen arra járó postásnak köszönheti életét a keverék kutya: a segítőkész férfi nélkül valószínűleg már nem élne. A kegyetlen gazda ellen vádat emeltek. 

Idén augusztusban történt Heves megyében, Apc községben a megrázó eset: egy férfi fém láncból készült pórázt hurkolt kutyája nyakára majd annál fogva vonszolta az utcán, vagy 500 méteren keresztül. A kutya nyakán megszorult a lánc, ami miatt nem kapott levegőt - a férfi ennek ellenére sem állt meg, tovább vonszolta a állatot, miközben a póráz végével ütlegelte is.

 

A kegyetlen cselekménynek az éppen arra haladó postás közbelépése vetett véget. Ha a postás nem lép közbe, a kutya akár perceken belül életét veszthette volna.

 

A kutyához állatorvost hívtak: a fiatal eb orrán, hasán és combján horzsolásos sérüléseket szerzett, hátsó lábairól leszakadtak a farkaskörmök is.

A férfi ellen a Hatvani Járási Ügyészség vádat emelt, hiszen kegyetlen cselekményével megvalósította az állatkínzás bűntettét.

 

Az állatkínzás bűntette miatt a Büntető Törvénykönyv akár három évig terjedő szabadságvesztés kiszabását is lehetővé teszi - írja az Ügyészség közleménye.

 

 

 

Bízunk benne, hogy a kegyetlen férfi ügyében méltó ítélet születik majd.

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó
Még csak első fokon, de végrehajtandó börtönre ítélte a Jászberényi Járásbíróság, azt a két fiatal férfit, akik halálra verték haragosuk kiskutyáját.

Elzárással sújtott a bíróság egy állatkínzással vádolt férfit Elzárással sújtott a bíróság egy állatkínzással vádolt férfit
A Pesti Központi Kerületi Bíróság 2023. június 7-én 50 nap elzárásra ítélte azt a férfit, aki lakásának teraszáról ledobta kisméretű kutyáját.

Nyolc kutyát tartott embertelen körülmények között egy kaposvári pár - enyhe büntetéssel megúszhatják Nyolc kutyát tartott embertelen körülmények között egy kaposvári pár - enyhe büntetéssel megúszhatják
A Kaposvári Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival és nővel szemben, akik olyan körülmények között tartották kutyáikat, amely alkalmas volt arra, hogy az állatok maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza.

Vádat emeltek a férfi ellen, aki olyan súlyosan bántalmazta kutyáját, hogy az belehalt Vádat emeltek a férfi ellen, aki olyan súlyosan bántalmazta kutyáját, hogy az belehalt
Kiszökött a kutya, ezért büntetésül addig verte a gazdája, míg az belehalt a sérüléseibe. A Pécsi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt vádat emelt.

Börtönbe megy a kölyökkutyát földhöz vágó ózdi férfi állatkínzás vétségéért Börtönbe megy a kölyökkutyát földhöz vágó ózdi férfi állatkínzás vétségéért
Szándékosan vágott földhöz egy kölyök kutyát az a férfi, akit az Ózdi Járási Ügyészség állított bíróság elé.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 EB OVO Közhasznú Egyesület Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyák segítségével térképezték fel az aranysakálok jelenlétét a Velencei-tó környékén Hírek - Címlapon
Kutyák segítségével térképezték fel az aranysakálok jelenlétét a Velencei-tó környékén
Zöld bundájú kiskutya született Olaszországban Hírek - Címlapon
Zöld bundájú kiskutya született Olaszországban