A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Postás mentette meg kegyetlen gazdájától a kutyát

2020. október 27., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Az éppen arra járó postásnak köszönheti életét a keverék kutya: a segítőkész férfi nélkül valószínűleg már nem élne. A kegyetlen gazda ellen vádat emeltek.



 

Idén augusztusban történt Heves megyében, Apc községben a megrázó eset: egy férfi fém láncból készült pórázt hurkolt kutyája nyakára majd annál fogva vonszolta az utcán, vagy 500 méteren keresztül. A kutya nyakán megszorult a lánc, ami miatt nem kapott levegőt - a férfi ennek ellenére sem állt meg, tovább vonszolta a állatot, miközben a póráz végével ütlegelte is.

 

A kegyetlen cselekménynek az éppen arra haladó postás közbelépése vetett véget. Ha a postás nem lép közbe, a kutya akár perceken belül életét veszthette volna.

 

A kutyához állatorvost hívtak: a fiatal eb orrán, hasán és combján horzsolásos sérüléseket szerzett, hátsó lábairól leszakadtak a farkaskörmök is.

A férfi ellen a Hatvani Járási Ügyészség vádat emelt, hiszen kegyetlen cselekményével megvalósította az állatkínzás bűntettét.

 

Az állatkínzás bűntette miatt a Büntető Törvénykönyv akár három évig terjedő szabadságvesztés kiszabását is lehetővé teszi - írja az Ügyészség közleménye.

 

 

 

Bízunk benne, hogy a kegyetlen férfi ügyében méltó ítélet születik majd.

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

107 macskát és egy kutyát tartott a lakásában: állatkínzás bűntettéért kell felelnie a budapesti nőnek 107 macskát és egy kutyát tartott a lakásában: állatkínzás bűntettéért kell felelnie a budapesti nőnek
Az állatkínzás bűntettével vádolt nő az előkészítő ülésen nem ismerte el bűnösségét.

Próbára bocsátotta a bíróság az állatkínzással vádolt férfit Próbára bocsátotta a bíróság az állatkínzással vádolt férfit
A Tapolcai Járásbíróság – nem jogerősen – egy év hat hónapra próbára bocsátotta azt a 63 éves férfit, akivel szemben állatkínzás vétsége miatt folyik büntetőeljárás. Kötelezte továbbá a bíróság a vádlottat az eljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére.

Letöltendő fogházbüntetésre ítélte a bíróság a férfit, aki Pesterzsébeten megkéselt egy kutyát Letöltendő fogházbüntetésre ítélte a bíróság a férfit, aki Pesterzsébeten megkéselt egy kutyát
A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság 2023. október 4-én 6 hónap fogházbüntetésre ítélt egy férfit, akit állatkínzás vétségével vádolt az ügyészség.

Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó
Még csak első fokon, de végrehajtandó börtönre ítélte a Jászberényi Járásbíróság, azt a két fiatal férfit, akik halálra verték haragosuk kiskutyáját.

Elzárással sújtott a bíróság egy állatkínzással vádolt férfit Elzárással sújtott a bíróság egy állatkínzással vádolt férfit
A Pesti Központi Kerületi Bíróság 2023. június 7-én 50 nap elzárásra ítélte azt a férfit, aki lakásának teraszáról ledobta kisméretű kutyáját.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Hírstart MTI EB OVO Közhasznú Egyesület Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyák segítségével térképezték fel az aranysakálok jelenlétét a Velencei-tó környékén Hírek - Címlapon
Kutyák segítségével térképezték fel az aranysakálok jelenlétét a Velencei-tó környékén
Zöld bundájú kiskutya született Olaszországban Hírek - Címlapon
Zöld bundájú kiskutya született Olaszországban