A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Postás mentette meg kegyetlen gazdájától a kutyát

2020. október 27., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Az éppen arra járó postásnak köszönheti életét a keverék kutya: a segítőkész férfi nélkül valószínűleg már nem élne. A kegyetlen gazda ellen vádat emeltek. 

Idén augusztusban történt Heves megyében, Apc községben a megrázó eset: egy férfi fém láncból készült pórázt hurkolt kutyája nyakára majd annál fogva vonszolta az utcán, vagy 500 méteren keresztül. A kutya nyakán megszorult a lánc, ami miatt nem kapott levegőt - a férfi ennek ellenére sem állt meg, tovább vonszolta a állatot, miközben a póráz végével ütlegelte is.

 

A kegyetlen cselekménynek az éppen arra haladó postás közbelépése vetett véget. Ha a postás nem lép közbe, a kutya akár perceken belül életét veszthette volna.

 

A kutyához állatorvost hívtak: a fiatal eb orrán, hasán és combján horzsolásos sérüléseket szerzett, hátsó lábairól leszakadtak a farkaskörmök is.

A férfi ellen a Hatvani Járási Ügyészség vádat emelt, hiszen kegyetlen cselekményével megvalósította az állatkínzás bűntettét.

 

Az állatkínzás bűntette miatt a Büntető Törvénykönyv akár három évig terjedő szabadságvesztés kiszabását is lehetővé teszi - írja az Ügyészség közleménye.

 

 

 

Bízunk benne, hogy a kegyetlen férfi ügyében méltó ítélet születik majd.

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Per indult a tiltott állatviadalok szervezője ellen Per indult a tiltott állatviadalok szervezője ellen
Pert indított a Pest Vármegyei Főügyészség egy férfi ellen, aki tiltott állatviadalokat szervezett - közölte a vádhatóság csütörtökön az MTI-vel.

Közösen lépett fel az ügyészség büntető és közjogi szakága egy állatkínzó nővel szemben Közösen lépett fel az ügyészség büntető és közjogi szakága egy állatkínzó nővel szemben
Egy év börtönbüntetésre ítélte a bíróság a kutyáját súlyosan elhanyagoló nőt – emellett indítványozták a nő eltiltását az ebtartástól. A nő több hónapon keresztül nem gondoskodott a kutya etetéséről és itatásáról, ezzel majdnem az állat pusztulását okozta. Az alábbiakban olvasható a Somogy Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye.

Bíróság előtt a nő, aki súlyosan elhanyagolta és egy lakatlan házban magára hagyta kutyáit Bíróság előtt a nő, aki súlyosan elhanyagolta és egy lakatlan házban magára hagyta kutyáit
Az állatkínzó nőt a Salgótarjáni Járásbíróság 1 év 6 hónap, végrehajtásában 2 évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte – ezután a Nógrád Vármegyei Főügyészség indítványozta, hogy a vádlottat tíz évre tiltsák el az ebtartástól, ezért polgári úton folytatódik az ügy.

Kitette az autójából és magára hagyta kutyáját egy nő – másfél év felfüggesztett fogházra ítélték Kitette az autójából és magára hagyta kutyáját egy nő – másfél év felfüggesztett fogházra ítélték
Egyszerűen kitette autójából és otthagyta az út mellett a sovány, bolhás vizslát a nő – szerencsére az állatvédők megtalálták a kutyát és befogadták. A bíróság a nőt 1 év – végrehajtásában 1 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztett – fogházra ítélte.

3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki a bíróság a saját kutyáját bántalmazó férfival szemben 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki a bíróság a saját kutyáját bántalmazó férfival szemben
A Salgótarjáni Járásbíróság – tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben – 1 év 6 hónap, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki állatkínzás bűntette miatt egy ötven éves sóshartyáni férfival szemben.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online Mondial Assistance GesmbH AEGON Magyarország Zrt. Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyák segítségével térképezték fel az aranysakálok jelenlétét a Velencei-tó környékén Hírek - Címlapon
Kutyák segítségével térképezték fel az aranysakálok jelenlétét a Velencei-tó környékén
Zöld bundájú kiskutya született Olaszországban Hírek - Címlapon
Zöld bundájú kiskutya született Olaszországban