A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Propagandával a vakvezető kutyákért

2016. december 04., 06:00


Szerző: Harasztovich Erika


Kategória: Közérdekű
Az, hogy a ruhamárkák alapítványokat, szervezeteket támogatnak, nem új keletű dolog. Viszont hogy egy cég mindezt úgy tegye, hogy támogatottja kiválasztásánál figyelembe veszi, hogy kevésbé ismert szervezetről legyen szó, ami fontos munkát végez, mégsincs kellően elismerve, az egészen különleges.Magyarországon sajnos elenyészően kevés vak vagy látássérült ember jut szakképzett vakvezető kutyához. 10000 ilyen emberre kevesebb, mint 120 segítő kutya jut. Ennek az a legfőbb oka, hogy ezeknek a különleges kutyáknak a képzése nagyon költséges. Ezt a problémát ismerte fel a DORKO, és úgy döntött, jótékonyságában olyan szervezetet segít, ami sokat tesz ebben az ügyben. Választásuk így esett a Magyar Vakok És Gyengénlátók Országos Szövetségének Kutyaiskolájára. A DORKO segítségével tavaly egy újabb vakvezető segítő kutyát tudtak magasan kiképezni, ami csaknem kétmillió forintos költség. Kampányuk idén is folytatódik, aminek keretében Te is bármikor segíthetsz.

 

Vakvezető kutya képzést támogat a Dorko
Vakvezető kutya képzést támogat a Dorko

 

Ha a márka Loyalty is Royalty kollekciójából vásárolunk, mi is segíthetjük a vakvezető kutyák ügyét (a részletekről bővebben: www.dorko.hu/propaganda). Nem 10-20%-os támogatásról van szó, a cég a "Propaganda" termékek eladása után a nyereség 100%-t ajánlja fel.

 

A propaganda kampányarcai is meglátogatták a leendő vakvezető kutyákat
A propaganda kampányarcai is meglátogatták a leendő vakvezető kutyákat

 

A DORKO a héten nagy megtiszteltetésben részesült, ugyanis Csepelen, a MVGYOSZ kutyaiskolájának egy épületrészét, Dorko Vakvezető Kutyakiképző Központtá nevezték át. A falra egy emléktábla is felkerült, és több ismert közszereplő is tiszteletét tette. Dukai Regina mellett Kállay Saunders András, a Halott Pénz, Debreceni Zita, Lakatos Márk, az Ocho Macho zenekar, és számos más híresség is kampány arca a kezdeményezésnek.


 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Otthont a háziállatoknak! - Az állatok világnapján és minden más nap is segíthetünk nekik Otthont a háziállatoknak! - Az állatok világnapján és minden más nap is segíthetünk nekik
Az évben több nap is négylábú kedvenceinkről szól, ezek közül pedig az egyik legfontosabb október 4-e. A kisállatok világnapja Assisi Szent Ferenchez, az állatok és a természet védőszentjéhez kötődik, és a 20. század eleje óta ünnepeljük. A háziállatok rendkívül pozitív hatással vannak mind a mentális, mind a fizikai egészségünkre, amit az ilyen alkalmakon igyekszünk némi plusz törődéssel meghálálni. A gondoskodás azonban a kevésbé szerencsés, utcára került háziállatoknak is jár. A Mars éppen ezért hat olyan módszert javasol, amelyekkel mindannyian részt vállalhatunk az elhagyott háziállatok helyzetének javításában és csökkenthetjük az otthontalan kiskedvencek számát.

Gesztenye, a labrador is diplomát kapott gazdijával Gesztenye, a labrador is diplomát kapott gazdijával
Emléklapot kapott gazdija diplomaosztóján Gesztenye, a vakvezető kutya is, aki minden lépésénél segítette szeretett gazdáját az egyetemen.

Hogyan lehet egy mobilszolgáltató az árva állatok megmentője? Hogyan lehet egy mobilszolgáltató az árva állatok megmentője?
Különleges új szolgáltatást jelentett be a Netfone Telecom: új márkájuk segítségével az előfizetéseddel egy általad választott állatvédő szervezetet támogathatsz!

Két tonna tápot kaptak az árva állatok Két tonna tápot kaptak az árva állatok
A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány első, civil állatvédőket támogató kampányában 2 tonna tápadomány talált gazdára - közölte az alapítvány az MTI-vel.

Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája
„Buddynak köszönhetem, hogy visszakaptam a szabadságom”. Magával ragadó történet egy német juhászkutyáról és gazdájáról, akik látássérültek és vakok ezreinek életét változtatták meg.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Brimo partysátor Ebugatta MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyáról emberre - emberről kutyára Hírek - Címlapon
Kutyáról emberre - emberről kutyára
Kutyák segítségével sikeresebb az olvasástanulás! Hírek - Címlapon
Kutyák segítségével sikeresebb az olvasástanulás!