A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

"Ő a legjobb barátom." - Megható levelet írt segítőkutyájának a beteg kisfiú

2020. július 17., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




„Szeret mellettem üldögélni, biztonságot és szeretetet nyújt, és sokkal többet segít nekem, mint azt valaha is hinné. Egy hatalmas, puha mackó, de a legjobb az egészben, hogy ő a legjobb barátom!”



Luke Carter nem tartozik az átlagos kisfiúk közé. Veleszületett agyi rendellenessége meghatározza mindennapjait, nehezen mozog, ezért gyakran a legegyszerűbb teendők elvégzéséhez is segítségre van szüksége. Tolószékkel tud közlekedni, ám nem hagyja, hogy fogyatékossága visszafogja: focimeccsekre jár, ahol lelkesen szurkol kedvenc csapatának, segít az otthoni feladatoknál és a bevásárlásnál is.

 

Önállóságát négylábú barátjának is köszönheti. A hároméves labrador-keverék, Sunley mindenhova elkíséri kis gazdáját, mindenben segít neki, amiben csak tud. Például, ha véletlenül leejt valamit, már teszi is a kezébe. Lefekvés előtt pedig lehúzza a zokniját, és természetesen mellette alszik, vigyázza a 12 éves kisfiú álmát.

 

Megható levelet írt segítőkutyájának a beteg kisfiú
Megható levelet írt segítőkutyájának a beteg kisfiú
Fotó: Daily Express

 

Luke és Sunley kapcsolata rendkívül erős, mindig számíthatnak egymásra, nemrégiben a kisfiú szívmelengető módon fejezte ki négylábú segítője iránt érzett háláját. Házifeladatként egy fogalmazást kellett írniuk, melyben hasonlatoknak kellett szerepelniük, és választása arra esett, aki a legfontosabb számára a világon:

 

„Sunley, a kutyám, egy óriási szőrgombóc. Puha, lifegő fülei vannak, orra nedves és fekete. Farkincája bozontos csóválómasina, szemei feketék, mint az űr, de úgy ragyognak, mint a csillagok, amikor boldog. Bundája aranyszínű, mint a nap, lénye olyan elragadó, mint egy meleg nyári nap. Hatalmas mérete ellenére olyan puha és finom, mint egy vattapamacs.”

 

Sunley, a segítőkutya és kis gazdája, Luke mindig igazi barátok
Sunley, a segítőkutya és kis gazdája, Luke mindig igazi barátok
Fotó: Daily Express

 

Megható levelének a „Legjobb kutya a világon” címet adta. Az is kiderül belőle, hogy Sunley fél a víztől és a család macskájától is tart egy picit. Csodálatos sorokkal zárja írását:

 

„Szeret mellettem üldögélni, biztonságot és szeretetet nyújt, és sokkal többet segít nekem, mint azt valaha is hinné. Egy hatalmas, puha mackó, de a legjobb az egészben, hogy ő a legjobb barátom!”

 

Luke Carter és segítőkutyája, a labrador-keverék, Sunley
Luke Carter és segítőkutyája, a labrador-keverék, Sunley
Fotó: Daily Express

 

A gyengéd óriás egyike annak a 300 kutyának, akiket mozgássérült gyermekek és felnőttek számára képeztek ki az angliai Dogs for Good non-profit szervezetnél. A koronavírusjárvány miatti korlátozások életbe lépése előtt azt is megtanították Sunley-nak, hogy a boltban vegye el a kisfiú pénztárcáját, kapaszkodjon fel a pénztárnál a pultra, és adja át azt az eladónak. Ily módon is vigyáz egészségére a távolságtartás elősegítésével.

 

A kedves labrador keverék az ajtókat is segít kinyitni, nemcsak a szó szoros, hanem átvitt értelmében is: ajtót a világra, az életre. Reményeik szerint Sunley jelenlétének köszönhetően idővel nagyobb függetlenségre tehet szert a kisfiú, hiszen bundás segítője és védelmezője mindig mellette lesz, bármerre jár.

Forrás: express.co.uk
Indexkép forrás: Daily Express

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál
Sallie egyszerűen ott volt azok mellett, akiket megszeretett, hűségesen vigyázta álmukat, és a tragédia óráiban sem hagyta el azokat, akik gondoskodtak róla, akik fontosak voltak a számára.

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

Kutyák és nyulak – Mit kell tudni a békés együttéléshez? Kutyák és nyulak – Mit kell tudni a békés együttéléshez?
Semmi sem melengeti meg annyira egy gazdi szívét, mint amikor látja, milyen jól kijönnek egymással kedvencei. Kutyák és macskák között gyakran alakul ki életre szóló barátság, de mi a helyzet a nyuszikkal? Őket is elfogadhatja a kutya, anélkül, hogy zsákmányként tekintene rájuk? Felülírhatja a szeretet a természetes ösztönt?

Mókás mozdulat - avagy miért hajol meg a kutya? Mókás mozdulat - avagy miért hajol meg a kutya?
Egy jel, ami semmivel sem összetéveszthető. A kutyakommunikáció egyedi, ugyanakkor rendkívül fontos része ez a mozdulat. Mi mindent üzenhet általa?

Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját
Különleges partit szerveztek a mozgássérült kisöreg számára, ő pedig egyfolytában mosolygott, annyira örült a meglepetésnek!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál MTI AEGON Magyarország Zrt. AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Fontosak számodra az állatok? Így segítheted a menhelyeken és gyeptelepeken várakozókat! Hírek - Címlapon
Fontosak számodra az állatok? Így segítheted a menhelyeken és gyeptelepeken várakozókat!
Elmarad az augusztus 20-i tűzijáték Hírek - Címlapon
Elmarad az augusztus 20-i tűzijáték