A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

"Ő a legjobb barátom." - Megható levelet írt segítőkutyájának a beteg kisfiú

2020. július 17., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




„Szeret mellettem üldögélni, biztonságot és szeretetet nyújt, és sokkal többet segít nekem, mint azt valaha is hinné. Egy hatalmas, puha mackó, de a legjobb az egészben, hogy ő a legjobb barátom!”



Luke Carter nem tartozik az átlagos kisfiúk közé. Veleszületett agyi rendellenessége meghatározza mindennapjait, nehezen mozog, ezért gyakran a legegyszerűbb teendők elvégzéséhez is segítségre van szüksége. Tolószékkel tud közlekedni, ám nem hagyja, hogy fogyatékossága visszafogja: focimeccsekre jár, ahol lelkesen szurkol kedvenc csapatának, segít az otthoni feladatoknál és a bevásárlásnál is.

 

Önállóságát négylábú barátjának is köszönheti. A hároméves labrador-keverék, Sunley mindenhova elkíséri kis gazdáját, mindenben segít neki, amiben csak tud. Például, ha véletlenül leejt valamit, már teszi is a kezébe. Lefekvés előtt pedig lehúzza a zokniját, és természetesen mellette alszik, vigyázza a 12 éves kisfiú álmát.

 

Megható levelet írt segítőkutyájának a beteg kisfiú
Megható levelet írt segítőkutyájának a beteg kisfiú
Fotó: Daily Express

 

Luke és Sunley kapcsolata rendkívül erős, mindig számíthatnak egymásra, nemrégiben a kisfiú szívmelengető módon fejezte ki négylábú segítője iránt érzett háláját. Házifeladatként egy fogalmazást kellett írniuk, melyben hasonlatoknak kellett szerepelniük, és választása arra esett, aki a legfontosabb számára a világon:

 

„Sunley, a kutyám, egy óriási szőrgombóc. Puha, lifegő fülei vannak, orra nedves és fekete. Farkincája bozontos csóválómasina, szemei feketék, mint az űr, de úgy ragyognak, mint a csillagok, amikor boldog. Bundája aranyszínű, mint a nap, lénye olyan elragadó, mint egy meleg nyári nap. Hatalmas mérete ellenére olyan puha és finom, mint egy vattapamacs.”

 

Sunley, a segítőkutya és kis gazdája, Luke mindig igazi barátok
Sunley, a segítőkutya és kis gazdája, Luke mindig igazi barátok
Fotó: Daily Express

 

Megható levelének a „Legjobb kutya a világon” címet adta. Az is kiderül belőle, hogy Sunley fél a víztől és a család macskájától is tart egy picit. Csodálatos sorokkal zárja írását:

 

„Szeret mellettem üldögélni, biztonságot és szeretetet nyújt, és sokkal többet segít nekem, mint azt valaha is hinné. Egy hatalmas, puha mackó, de a legjobb az egészben, hogy ő a legjobb barátom!”

 

Luke Carter és segítőkutyája, a labrador-keverék, Sunley
Luke Carter és segítőkutyája, a labrador-keverék, Sunley
Fotó: Daily Express

 

A gyengéd óriás egyike annak a 300 kutyának, akiket mozgássérült gyermekek és felnőttek számára képeztek ki az angliai Dogs for Good non-profit szervezetnél. A koronavírusjárvány miatti korlátozások életbe lépése előtt azt is megtanították Sunley-nak, hogy a boltban vegye el a kisfiú pénztárcáját, kapaszkodjon fel a pénztárnál a pultra, és adja át azt az eladónak. Ily módon is vigyáz egészségére a távolságtartás elősegítésével.

 

A kedves labrador keverék az ajtókat is segít kinyitni, nemcsak a szó szoros, hanem átvitt értelmében is: ajtót a világra, az életre. Reményeik szerint Sunley jelenlétének köszönhetően idővel nagyobb függetlenségre tehet szert a kisfiú, hiszen bundás segítője és védelmezője mindig mellette lesz, bármerre jár.

Forrás: express.co.uk
Indexkép forrás: Daily Express

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon? Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon?
Szolgálati, terápiás, segítő és mentőkutyákat lehet nevezni Az Év Hős Kutyája díjra augusztus 15-ig. A munkakutyák számára meghirdetett verseny célja, hogy bemutassa, népszerűsítse és elismeréssel díjazza azon ebeket, amelyek áldozatos munkájukkal nap mint nap embereken segítenek. A hősies munkát végző kutyák jelöléséről a hoskutya.hu oldalon lehet részletesen tájékozódni.

Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár
Megható videón a kettős örökbefogadás!

Miért nem passzol a kutyám személyisége a fajtájához? Miért nem passzol a kutyám személyisége a fajtájához?
Kutyaválasztáskor ösztönösen is a személyiségünkhöz legjobban illő négylábút szeretnénk megtalálni. Ebben segíthetnek a fajtaleírások, melyekből olyan fontos dolgokat is megtudhatunk, mint a fajta megjelenése, testmérete, mozgásigénye és jelleme. Olykor viszont meglepetést okozhat, ha kiszemeltünk nem igazán felel meg az „ideális” képnek. Mi történhetett?

Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai
Nagy szeretettel gondozgatja a kiskutyákat, és még a tollas farkincáját is csóválja, annyira örül nekik!

Így segíthetsz kutyádnak, hogy még jobban érezze magát a mindennapokban Így segíthetsz kutyádnak, hogy még jobban érezze magát a mindennapokban
Kedvencünk általános jóllétének és egészségének megőrzéséhez fontos, hogy mind fizikailag, mind érzelmileg, mind mentálisan is jól érezze magát. Hogyan segíthetünk neki ebben?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Beagle Club Online Hírstart Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Fontosak számodra az állatok? Így segítheted a menhelyeken és gyeptelepeken várakozókat! Hírek - Címlapon
Fontosak számodra az állatok? Így segítheted a menhelyeken és gyeptelepeken várakozókat!
Elmarad az augusztus 20-i tűzijáték Hírek - Címlapon
Elmarad az augusztus 20-i tűzijáték