A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Rekord összegű bírságot kapott egy állatkínzó

2019. május 23., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Közel három millió forint bírságot szabott ki Balatonboglár önkormányzata egy állatkínzóra, aki nagyon rossz körülmények között tartotta két kutyáját.



A Civilek az állatokért Egyesület osztotta meg Facebook oldalán a nem mindennapi hírt. Balatonboglár önkormányzata közel három millió forint bírságot szabott ki egy ordacsehi ingatlantulajdonosra, aki telkén két nagytestű kutyát tartott, ám azok ellátásáról és szökésük megakadályozásáról nem gondoskodott megfelelően. Az ingatlan német tulajdonosa otthagyta kutyáit a területen, etetésükről egy megbízottjának kellett volna gondoskodni, aki csak alkalomadtán ment ki a kutyákhoz. A kutyáknak néhány helyi vitt ételt, hogy ne haljanak éhen… Az egyik kutya ráadásul a rossz kerítésen könnyedén kijárt az utcára, ahol más kutyákat támadott.

 

A tarthatatlan helyzetről lakossági bejelentés érkezett Balatonboglár önkormányzatához, akik megkezdték az ügy kivizsgálását, bevonva a Civilek az állatokért Egyesületet is. Teljes “happy end” nem valósulhatott meg, ugyanis az egyik kutya már olyan rossz állapotban volt, hogy nem tudták megmenteni az életét, muszáj volt elaltatni: fogainak nagy része már hiányzott, súlyos szembetegség mellett daganatokkal is küzdött. A másik kutya elhozataláról az Egyesület szeretne majd gondoskodni, de helyzetük nem egyszerű, mivel a kutya teljesen szocializálatlan. Addig is folyamatosan figyelik állapotát és gondoskodnak etetéséről.

 

A határozat teljes szövege és a döntés indoklása az alábbi posztban olvasható:

 

 

 

 

 

 


Indexkép forrás: michiganhumane.org - A kép illusztráció!

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyával a Balatonra: zárt doboz nélkül, szájkosárral és pórázzal is lehet kutyákat vinni a balatoni vonatokon Kutyával a Balatonra: zárt doboz nélkül, szájkosárral és pórázzal is lehet kutyákat vinni a balatoni vonatokon
Változott szerdától a kutyák szállítását érintő szabályozás a vonatokon: már zárt doboz nélkül, csupán szájkosár és póráz használatával is lehet velük utazni a balatoni InterCity és expresszjáratokon - közölte a MÁV Zrt. a vasúttársaság honlapján.

Kutyás üdülés a Balaton északi partján Kutyás üdülés a Balaton északi partján
A Balaton északi partjára látogattunk, ahol igyekeztünk minél több programot besűríteni a két napba, amit itt töltöttünk. Nem maradhatott el a Balatonban fürdés, kilátók felfedezése, hekk és a halászlé, na meg persze a dimbes-dombos Balaton-felvidéki utakon az autókázás.

Kutyabarát strandok és fürdetőhelyek Magyarországon – Itt a 2024 -es lista! Kutyabarát strandok és fürdetőhelyek Magyarországon – Itt a 2024 -es lista!
A forró nyári napokon nincs is jobb annál, mint hűs vízparton pihenni – és ezt kutyáink legalább annyira élvezik, mint mi! De hova mehetünk, ha kutyával keresünk vízpartot? Elhoztuk idén is a kutyabarát strandtérképet!

Kutyabarát álompihenés a Balaton-parton Kutyabarát álompihenés a Balaton-parton
Füge, az ifjú vizsla küldött nekünk élménybeszámolót egy kalandos kutyabarát pihenésről – fogadjátok szeretettel élményeit elsőkézből… vagyis elsőMancsból!

Jó hír a kutyával utazóknak! Jó hír a kutyával utazóknak!
Fontos és jó hír érkezett azok számára, akik kedvencükkel együtt utaznának: kedvezményes áron válthatnak bérletet kutyájuknak a gazdik az új tarifarendszerben.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Mondial Assistance GesmbH Rehabportál MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A felelős állattartásra fókuszál a DogMopolitan Kutyafesztivál Hírek - Címlapon
A felelős állattartásra fókuszál a DogMopolitan Kutyafesztivál
Emberségből jeles: ingyen hamburgert kap a Burger Kingtől a halálos beteg kutya Hírek - Címlapon
Emberségből jeles: ingyen hamburgert kap a Burger Kingtől a halálos beteg kutya