A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Rekord összegű bírságot kapott egy állatkínzó

2019. május 23., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Közel három millió forint bírságot szabott ki Balatonboglár önkormányzata egy állatkínzóra, aki nagyon rossz körülmények között tartotta két kutyáját.



A Civilek az állatokért Egyesület osztotta meg Facebook oldalán a nem mindennapi hírt. Balatonboglár önkormányzata közel három millió forint bírságot szabott ki egy ordacsehi ingatlantulajdonosra, aki telkén két nagytestű kutyát tartott, ám azok ellátásáról és szökésük megakadályozásáról nem gondoskodott megfelelően. Az ingatlan német tulajdonosa otthagyta kutyáit a területen, etetésükről egy megbízottjának kellett volna gondoskodni, aki csak alkalomadtán ment ki a kutyákhoz. A kutyáknak néhány helyi vitt ételt, hogy ne haljanak éhen… Az egyik kutya ráadásul a rossz kerítésen könnyedén kijárt az utcára, ahol más kutyákat támadott.

 

A tarthatatlan helyzetről lakossági bejelentés érkezett Balatonboglár önkormányzatához, akik megkezdték az ügy kivizsgálását, bevonva a Civilek az állatokért Egyesületet is. Teljes “happy end” nem valósulhatott meg, ugyanis az egyik kutya már olyan rossz állapotban volt, hogy nem tudták megmenteni az életét, muszáj volt elaltatni: fogainak nagy része már hiányzott, súlyos szembetegség mellett daganatokkal is küzdött. A másik kutya elhozataláról az Egyesület szeretne majd gondoskodni, de helyzetük nem egyszerű, mivel a kutya teljesen szocializálatlan. Addig is folyamatosan figyelik állapotát és gondoskodnak etetéséről.

 

A határozat teljes szövege és a döntés indoklása az alábbi posztban olvasható:

 

 

 

 

 

 


Indexkép forrás: michiganhumane.org - A kép illusztráció!

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Jó hír a kutyával utazóknak! Jó hír a kutyával utazóknak!
Fontos és jó hír érkezett azok számára, akik kedvencükkel együtt utaznának: kedvezményes áron válthatnak bérletet kutyájuknak a gazdik az új tarifarendszerben.

A magyar háztartások csaknem háromnegyedében tartanak háziállatot A magyar háztartások csaknem háromnegyedében tartanak háziállatot
A magyar háztartások csaknem háromnegyedében tartanak háziállatot az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Jogi, Elemző- és Módszertani Központjának a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet segítségével végzett szeptemberi felmérése szerint - tájékoztatta az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központja az MTI-t.

Kutyabarát strandok és fürdőhelyek Magyarországon - 2023 Kutyabarát strandok és fürdőhelyek Magyarországon - 2023
Őrült kánikula, forró városok - egyre melegebbek a nyaraink, nem csoda hát, hogy legtöbbünk vízpartra vágyik ilyenkor. Természetesen kutyánk sem maradhat otthon - de hol találhatunk kutyabarát vízpartot?

Végre kőkemény ítélet született a bíróságon egy állatkínzó ügyében Végre kőkemény ítélet született a bíróságon egy állatkínzó ügyében
Polgári úton is jogerős döntés született annak a férfinak az ügyében, aki kutyája bántalmazásáért korábban felfüggesztett szabadságvesztést kapott. Ügyészségi indítványra soha többet nem tarthat kutyát!

5 dolog, amivel megtörheted a kutyád lelkét még, ha nem is tudsz róla 5 dolog, amivel megtörheted a kutyád lelkét még, ha nem is tudsz róla
A legtöbben feltehetően sosem tennék meg ezeket, ha azonban biztosra akarsz menni, vagy ismersz valakit, akinek segíteni szeretnél, mert úgy látod, hogy fölöslegesen stresszeli a kutyusát, akkor feltétlenül nézd meg az alábbi listát.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MTI MOL Nyrt. AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyagyilkosság Budapesten: már közel 1 millió a nyomravezetőnek! Hírek - Címlapon
Kutyagyilkosság Budapesten: már közel 1 millió a nyomravezetőnek!
New York megbecsüli a segítő- és munkakutyákat Hírek - Címlapon
New York megbecsüli a segítő- és munkakutyákat