A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Rendőrkézen a feltételezett elkövető, aki a kutyáit szándékosan emberekre uszíthatta

Információink szerint a tegnapi napon a rendőrség Budapesten megtalálta azt a személyt, akinek a kutyái több kerületben is emberekre és kutyákra támadhattak.


2023. április 12., 11:15


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Jó tudni!




Bár egyelőre nem nyert bizonyítást a tény, de a közösségi média oldalak szerint több városban, több esetben tettek feljelentést a – feltehetően hajléktalan - férfi ellen, aki két kutyával tartotta rettegésben épp aktuális tartózkodási helyének környékét.



 

Legutóbbi információk szerint Budapesten a 3. kerületben március végén támadták meg kutyái egy a saját kutyusát sétáltató nőt, akinek a combjába is beleharapott az egyik támadó eb. A megvadult kutyák gazdája pedig némán nézte végig az esetet. Az áldozat kérésére sem hívta vissza kutyáit. Egy közeli vendéglátóhely alkalmazottja, aki szemtanúja volt az esetnek, szintén odaszólt a gazdának, hogy fogja meg a kutyáit, aki erre annyit felelt: „Ha nem tetszik, te is kaphatsz!”
Majd egyszerűen elsétált a helyszínről, amikor az áldozat az oltási igazolványt kérte.

 

Április elején pedig egy idősebb hölgyre – a fia szerint – egyenesen ráuszította a kutyáit, amikor az megkérte, hogy hívja arrébb őket, hogy kistestű kutyájával el tudjon haladni mellettük.

 

A feljelentések természetesen minden esetben megtörténtek. Így derült ki, hogy ugyanarról a férfiról lehet szó, aki több egyéb támadásos esettel is összefüggésbe hozható.

 

 

Támadó kutya
A kép csak illusztráció! Nem az eset szereplője látható rajta.
Forrás: www.aaha.org

 

 

A szemtanúk beszámolójából pedig lehetett tudni, hogy két keverék kutyával járta a környéket. Az egyik egy németjuhász szerű, a másik pedig egy világosabb színű, drótos szőrű mix, akik egymással össze voltak kötve a nyakörvüknél fogva.

 

A tegnapi napon végül egy szemfüles fiatalembernek köszönhetően a rendőrök rátaláltak a férfira, akire kihallgatás és szembesítés várnak. A kutyákat elkobozták tőle és az Illatos úti ebrendészeti telepre vitték megfigyelésre.

 

Az eset kapcsán várják a további sértettek jelentkezését!

 

 

 

Forrás: www.facebook.com - Tizenegy Állatvédő Egyesület - Újbuda Állatmentés

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Amikor nem csóvál: 8 gyakori probléma, mely a kutya farkát érintheti Amikor nem csóvál: 8 gyakori probléma, mely a kutya farkát érintheti
Könnyen megsérülhet, ám a gyógyulás hosszabb időt vehet igénybe. Éppen ezért jó, ha tudjuk, mi minden érheti kedvencünk hangulatjelzőjét!

Ha rossz a kutya, a gazda a hibás? Tényleg így van ez? Ha rossz a kutya, a gazda a hibás? Tényleg így van ez?
Egy holland kutatás szerint a szélsőségesen agresszív viselkedést mutató kutyák esetében a gazda személyisége és viselkedése is fontos szerepet játszik. Úgy tűnik, egyeseket az sem zavar, ha kutyájuk megharap valakit...

Kutyák támadtak egy vakvezető kutyára Győrben - Felhívást tett közzé a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány Kutyák támadtak egy vakvezető kutyára Győrben - Felhívást tett közzé a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány
Szávát és látássérült gazdáját felügyelet nélkül kószáló kutyák támadták meg Győrben két alkalommal. A szerencsén múlott, hogy megúszták komolyabb sérülés nélkül.

Apró hibák – így nevelheted félre kölyökkutyád, mikor harapja a kezed Apró hibák – így nevelheted félre kölyökkutyád, mikor harapja a kezed
Na jó, legtöbbször a kezed. De attól sem jön zavarba a kis gombóc, ha éles fogacskáival a nadrágszáradra csimpaszkodhat. Végtére jó móka azon utazni. Hogy vérző sebek, bosszús pillantások maradnak utána a te részedről, nos, ez a legkevésbé szegi kedvét. Minden kutya tudja, hogy rágni jó. Ő pedig nagy és veszélyes vadászkutya – legalábbis álmaiban. Így hát rágnia kell. Nem mindegy azonban, hogy mit és mikor.

Miért csinálja a kutyám? – Támadás Miért csinálja a kutyám? – Támadás
Sok sétát és kutyussal töltött szabadidőt keserít meg a támadás jelensége. Amikor hiába szeretnél egy nyugis sétát tenni, lehetetlennek tűnik. Mert kiszámítható, mi fog történni. Eleinte minden rendben, labdáztok, játszotok. Ügyesen megcsinál minden feladatot. Aztán kedvenced meglát egy másik kutyát pár méterre... Megáll. Befeszül a teste. Összecsukja a száját és meredten néz. Nem borzol, nem ugat. Csendben van. Elég beszédes az a csend…! Sokszor állatorvosi rendelőben köt ki az áldozat kutyus. Aki túléli vagy nem a támadást. Aggodalom, orvosi számla és a félelem… Mi van, ha megismétlődik?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Hírstart Ebugatta Mondial Assistance GesmbH EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Hátizsákban utaztatja 26 kilós kutyáját - Így cselezi ki a New York-i metró szabályát a leleményes gazdi Hírek - Címlapon
Hátizsákban utaztatja 26 kilós kutyáját - Így cselezi ki a New York-i metró szabályát a leleményes gazdi
„Engem miért nem visz haza senki?” - kérdezte szomorúan a kutya, mikor kidugta fejét a kennelen Hírek - Címlapon
„Engem miért nem visz haza senki?” - kérdezte szomorúan a kutya, mikor kidugta fejét a kennelen