A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

„Engem miért nem visz haza senki?” - kérdezte szomorúan a kutya, mikor kidugta fejét a kennelen

2023. április 12., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Nézte, ahogy társait örökbefogadják, és már kezdett beletörődni, hogy vele ez sosem történik meg... 

Nap nap után egyedül várakozott kenneljében Chauncey. Ő volt az, aki felett elsiklott az emberek tekintete, így egy idő után kezdett beletőrödni, hogy őt talán sohasem viszi haza senki. A fajtája miatt? Hiszen világszerte rengeteg bull típusú keverékről mond le gazdájuk, és éppen ezért túl sokan vannak, akiknek új családra van szükségük. Chauncey ráadásul nem is tűnt ki a többiek közül, hacsak nem azzal, hogy a szokásosnál is jobban tartott az idegenektől:

 

„Eleinte nagyon félénknek tűnik, nála több idő kell ahhoz, hogy megnyíljon az embernek. A menhelyen ez még nehezebben megy a szüntelen ugatás és nyüzsgés miatt. Chauncey meghúzta magát, és csak nézte és nézte, ahogy a világ elmegy mellette” - emlékezett vissza Angel Cox, a Spartanburg Humane Society vezetője.

 

 

Én miért nem tetszek meg senkinek - kérdezte a szomorú kutya a menhelyen
"Én miért nem tetszek meg senkinek?" - kérdezte a szomorú kutya a menhelyen
Fotó: Facebook/Spartanburg Humane Society

 

 

Pedig mindenki nagyon drukkolt neki a menhelyen. A dolgozók és az önkéntesek szívébe is belopta magát a kedvességével és finom természetével – egyre csak abban bíztak, hogy egy nap majd ugyanúgy megszereti valaki, ahogy ők tették.

 

Szomorú egyhangúságban múlt az idő, igyekeztek hát feldobni Chauncey hangulatát: hol egy kis finomsággal, hol játékokkal, és egy-egy kellemes sétával, amiért nagyon hálás volt.

 

Aztán kivitték a menhelyről, de pár nap után vissza is hozták. Nem sikerült a beilleszkedés – talán nem voltak vele elég türelmesek; nem értették, hogy a félénk kutya bizalmáért bizony meg kell dolgozni. De nem adták fel a reményt, és hosszú várakozás után Chauncey-nak új érdeklődői akadtak. Mintha így lett volna megírva a nagykönyvben: levetette tartózkodását, és egyből megtalálták a közös hangot.

 

 

Chauncey nagyon kedves, de félénk kutya - időbe telik elnyerni a bizalmát
Chauncey nagyon kedves, de félénk kutya - időbe telik elnyerni a bizalmát
Fotó: Facebook/Spartanburg Humane Society

 

 

Végre-végre rálelt arra a családra, akik úgy érezték, érdemes megdolgozni a bizalmáért:

 

„Azt hiszem, elmondhatjuk, hogy egy pillanat alatt lekenyerezte őket. Annyi szeretet rejlik benne, és ezt most ki is mutatta, megnyerte magának a gazdikat kedvességével.”

 

Így hát Chauncey elköltözhetett álmai otthonába. Persze hiányozni fog az állatmentőknek, hiszen minden egyes örökbeadás keserédes élmény számukra. De tudják, hogy védenceik számára most kezdődik a nagybetűs élet, az életre szóló gazdik oldalán.

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Facebook/Spartanburg Humane Society

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Így lopják a kutyákat Budapesten! Így lopják a kutyákat Budapesten!
Az egyik újbudai állatvédő személyes tapasztalatait osztotta meg a közösségi médiában, amikor beszámolt az esetről, aminek szemtanúja volt.

Így várja a golden retriever a kertjükben élő mókusok látogatását minden áldott nap Így várja a golden retriever a kertjükben élő mókusok látogatását minden áldott nap
"Bámulatosan gyengéd és szeretetteljes kutya, aki egy szép napon egyszer csak beleszeretett egy kis mókusba, aki a kertünkben él egy fán.”

Egy éven át nézte a kutya a menhelyen, ahogy elsétálnak kennelje előtt, és örökbefogadják társait Egy éven át nézte a kutya a menhelyen, ahogy elsétálnak kennelje előtt, és örökbefogadják társait
Nóziját odanyomta a kennel rácsához, és azt leste, mikor néznek rá végre, hogy megláthassák a benne rejlő kedvességet, szeretetet.

Négylábú őrangyal – Egy kóbor kutya vigasztalta meg a temetőben a síró nőt Négylábú őrangyal – Egy kóbor kutya vigasztalta meg a temetőben a síró nőt
Egyre csak adta a pacsikat, mintha mancsával próbálta volna simogatni, vigasztalni a lányt.

Szeretet egy ölelésben - Különleges tetoválás őrzi elhunyt kutyája emlékét Szeretet egy ölelésben - Különleges tetoválás őrzi elhunyt kutyája emlékét
„Most, ha lenézek a karomra, úgy érzem, mintha ott lenne ő is, és megölelne. Ez segít elviselni a hiányát."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI Ebugatta Egyedi kutyás ajándéktárgyak Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Rendőrkézen a feltételezett elkövető, aki a kutyáit szándékosan emberekre uszíthatta Hírek - Címlapon
Rendőrkézen a feltételezett elkövető, aki a kutyáit szándékosan emberekre uszíthatta
Bűzmirigy gondok kutyáknál - apróságból nagy baj is lehet! Hírek - Címlapon
Bűzmirigy gondok kutyáknál - apróságból nagy baj is lehet!