A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Rendőrkutyát ölt egy szír férfi Hollandiában

2018. június 01., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
Az agresszíven viselkedő férfi a helyszínre érkező rendőrök ellen is erőszakosan lépett fel - a rendőrök négylábú társán halálos sebet ejtett.A 26 éves szíriai férfihoz lakossági bejelentés miatt szálltak ki a rendőrök: eszerint a férfi rendkívül agresszíven viselkedett a lakásán, kezében egy húsvágó bárddal hadonászott, “Allahu Akbar”-t kiabálva.

 

A sebesült rendőrkutyát a helyszínen azonnal ellátták
A sebesült rendőrkutyát a helyszínen azonnal ellátták

 

A rendőrök megjelenése még jobban felbőszítette a férfit. A járőrök hiába próbálták,  nem tudták lecsillapítani, így be kellett hatolniuk a lakásba. A támadás során a férfi késsel megsebesítette a rendőrökkel szolgálatot teljesítő rendőrkutyát, Robbie-t. A hős négylábút azonnal ellátták, úgy tűnt, az állapotát sikerült stabilizálni, és fel fog épülni - sajnos nem így lett. Még aznap hirtelen romlani kezdett az állapota és a teste feladta a harcot. A holland rendőrség bűnügyi osztálya vizsgálja a történteket.


A rendőrök végül lábonlőtték a férfit, letartóztatták, majd a sebesülésével kórházba szállították, ahol stabilizálták az állapotát. A rendőrség szóvivője elmondta az eset kapcsán, hogy a 26 éves szír férfi édesapjával tavaly költözött a városba, és rendszeres kapcsolatban állt a helyi segélyszervezetekkel.

 

Úgy tűnt, felépül a rendőrkutya a sérüléséből
Úgy tűnt, felépül a rendőrkutya a sérüléséből - sajnos nem így történt

 

Robbie egyébként január óta dolgozott együtt vezetőjével, aktívan két hónapja szolgált rendőrkutyaként. Kétlábú kollégái nagyon szerették, „Őrmesternek” becézték. Robbie halála mindannyiuknak nehéz: elmondásuk szerint Robbie kivételes kutya volt: szolgálati kutya létére nagyon barátságos volt velük. A hős kutya testét elhamvasztják majd, és szétszórják azon a területen, ahol olyan lelkesedéssel csinálta végig a kiképzését.

 

 

 

 

Forrás: mediatv.nl, dailymail.co.uk, hirado.hu

Témába vág

Nyugdíjba vonul Tina, az ország legöregebb rendőrkutyája Nyugdíjba vonul Tina, az ország legöregebb rendőrkutyája
Több mint tíz évet szolgált a Salgótarjáni Rendőrkapitányságnál Tina, 13 évesen szerelik le. Ő az országban az első olyan eb, akinek ilyen sokáig tartott aktív rendőri pályafutása.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Életet mentett Ego, a belga juhász Életet mentett Ego, a belga juhász
A Fertő-tónál került bajba egy nő – szerencsére Ego, Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság soproni személykereső kutyája időben megtalálta!

Ég veled, Berci! – Hűséges kutyájától búcsúzik a BRFK Ég veled, Berci! – Hűséges kutyájától búcsúzik a BRFK
Csalhatatatlan szimatú keresőkutya, aki minden rosszfiút lebuktatott, de hűséges társ és barát is volt.

Jollyval, a rendőrkutyával kíván kellemes húsvéti ünnepet a Rendőrség Jollyval, a rendőrkutyával kíván kellemes húsvéti ünnepet a Rendőrség
Akár egy kedves képeslap - Jolly, a négylábú rendőr és Lados Réka r. főhadnagy részvételével készültek vidám képek, melyek segíatségével szép ünnepet kíván a BRFK.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Brimo partysátor AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Hírstart MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Június közepétől már Magyarországon is elérhető az IKEA kutyáknak és macskáknak tervezett kollekciója Hírek - Címlapon
Június közepétől már Magyarországon is elérhető az IKEA kutyáknak és macskáknak tervezett kollekciója
Közös kutyasétáltatásra hív hétvégén Gödöllőre a Royal Canin Hírek - Címlapon
Közös kutyasétáltatásra hív hétvégén Gödöllőre a Royal Canin