A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Rendőrnő mentett meg egy epilepsziás tacskót Budapesten

2020. január 23., 12:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Épp szabadnapját töltötte a rendőrnő, mikor az utcán észrevett egy bajban lévő kutyát és kétségbeesett gazdáját.



Petneházi Kitti őrmester január elsején szabadnapos volt, mikor a buszról leszállva egy egy kétségbeesett gazdira lett figyelmes. Az ötvenes éveiben járó nő tacskója görcsrohamot kapott.

 

– Felajánlottam a segítségemet, amit a hölgy, nyilván a stressz miatt, elutasított – idézi a police.hu az őrmestert. – A kutya továbbra is öntudatlanul rángatózott, rossz volt ránézni, ezért ismét mondtam a gazdájának, hogy segíteni szeretnék. Megint nemleges választ kaptam, de nem vettem zokon. Tudtam, láttam, hogy az asszony idegességében képtelen áttekinteni, mi volna jó kutyusának. Az állat és a helyzet feloldása érdekében határozottabb hangra váltottam, és kijelentettem, ha törik, ha szakad, segíteni fogok. Felnyaláboltam a kutyát, és megkérdeztem, merre induljunk, menjünk-e a közeli állatkórház felé. A nő ekkor már elfogadta a segítséget, és arra kért, hogy juttassuk el fiához a Rocky nevű tacskót, akinél az állat gyógyszerei vannak. Elmondta, hogy Rockyt menhelyről fogadták be. Mielőtt azonban magukhoz vették volna, fejsérülést szenvedett, amelynek következtében alakulhatott ki nála hajlam az epilepsziára. Aznap már több rohamot is kapott, ezért döntött úgy gazdája, hogy felkerekedik vele injekcióért az Újlipótvárosban lakó gyermekéhez. Mivel a nő keze tele volt csomagokkal, hónom alá nyaláboltam az ebet, és elvittem vele a fiához. Rocky megkapta az injekciót, és hamarosan jobban lett. Még aznap találkoztam a hölggyel, aki boldogan informált, hogy a tacskó állapota teljesen kielégítő, evett és ivott is. Visszagondolva érdekes volt, hogy a kezdeti bizalmatlanság igazán mikor, minek a hatására oldódott fel az asszonyban. Bemutatkoztam, de nem mondtam, hogy rendőr vagyok. Ez akkor derült ki, amikor a kutyacipelés előtt a szolgálati igazolványomat átraktam a zsebemből a hátizsákba, ekkor látta meg. Ettől a pillanattól kezdve érezhetően a bizalmába fogadott, és mintha megnyugodott volna attól, hogy egy zsaru van kutyája és az ő segítségére.

 

 

Petneházi Kitti őrmester
Petneházi Kitti őrmester 
Fotó: police.hu

 

 

Rocky gazdája nem csupán megnyugodott, de rendkívül hálás is volt a segítségért. Másnap személyesen ment be a rendőrkapitányságra köszönetet mondani Petneházi Kitti őrmesternek, három nap múlva pedig levélben fejezte ki elismerését a rendőrkapitánynak, Berár Iván ezredesnek.

 

 

A tacskó gazdája levélben köszönte meg a rendőrnő segítségét
A tacskó gazdája levélben köszönte meg a rendőrnő segítségét
Fotó: police.hu

 

 

Petneházi Kitti őrmester egyébként maga is nagy kutyabarát, otthonát Mázli nevű kutyájával osztja meg: 

Petneházi Kitti jól ismeri a blökiket. A járőrözésre nem visz magával rendőrkutyát, ám mégsem nélkülözi a négylábúak adta biztonságot. Otthon Mázli névre hallgató csivavája lát el őrző-védő szolgálatot. Kifejlett egyed, fajtájának megfelelően azonban súlya alig lépi túl az 1 kilogrammot. Hogyan oltalmazza egy ilyen töpörödött fenevad a gazdáját és a területét? Ha erőből nem is megy, blöffel igen. Mázli tartózkodik ugyan a test test elleni küzdelmektől, de jól begyakorolt rend alapján, az őrmester vezényszavára halált megvető bátorsággal bárkit megmorog - írja a police.hu.

 

 

 

Forrás: police.hu
Indexkép forrás: Unsplash/Erda Estremera - A kép illusztráció!

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen
A bátor kutya sajnos lebukott, de ennél cukibb letartóztatásról aligha számolhatott be a rendőrség.

Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák
Az első világháborúban a brit Vöröskereszt csapatait speciálisan képzett kutyák egészítették ki, hogy a csatamezőn bajbajutott katonák segítségére legyenek. Ez az ő történetük.

Az űrkutatás négylábú mártírja - Lajka kutya története Az űrkutatás négylábú mártírja - Lajka kutya története
A négylábú űrhajós története titkokkal, de még inkább óriási hazugságokkal kísért: hősnek állították be, ám inkább nevezhetnénk mártírnak. Lajka, az utcán kóborló kutya előbb gyepmesteri telepre, onnan a szovjet kiképzőközpontba - hogy aztán 1957. november 3-án a biztos halálba küldjék.

Ismét találkoznak a szabolcsi tacskók és tacskósok Ismét találkoznak a szabolcsi tacskók és tacskósok
A 2023.10.28-án szombaton megrendezésre kerülő 4. Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Tacskó Találkozó helyszíne ezúttal a nyíregyházi Korzó bevásárlóközpont lesz, ahol minden kutyabarát megtalálhatja a neki tetsző programot 14 -18 óra között. Ráadásul a kutyával érkezőket garantált ajándékkal lepi meg a Korzó!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Irodakutya.com MTI AEGON Magyarország Zrt. Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Patrik: Kiengedik a kórházból, gazdikereső lesz! Hírek - Címlapon
Patrik: Kiengedik a kórházból, gazdikereső lesz!
Végrehajtandó szabadságvesztést kapott egy állatkínzó Hírek - Címlapon
Végrehajtandó szabadságvesztést kapott egy állatkínzó