A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Végrehajtandó szabadságvesztést kapott egy állatkínzó

2020. január 22., 11:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
A vádlott tavaly szeptemberben olyan súlyosan bántalmazta kutyáját, hogy az belehalt sérüléseibe. Az ítélet még nem jogerős, az ügyész súlyosbítani akar.Nem egészen egy nap leforgása alatt négy bűncselekményt is elkövetett az a többszörösen büntetett előéletű vádlott, akivel szemben az Ajkai Járásbíróság nemrég hozott I. fokon ítéletet - írja a Veszprémi Törvényszék közleménye. A vádlott tavaly szeptemberben a kapun keresztül bemászott egy ismerőséhez, majd a bejárati ajtón is bejutva beszaladt a házba és magához vette a tulajdonos mobiltelefonját, amellyel együtt kifutott a házból. Ugyanezen az estén a vádlott a devecseri buszpályaudvaron bántalmazta volt élettársát, illetve a büfé ablakát is kiütötte kézzel. Ezen az estén el is fogta a rendőrség, kihallgatták, majd az éjjeli órákban szabadlábon távozhatott az Ajkai Rendőrkapitányságról. 

 

Másnap azonban újabb bejelentés érkezett ellene: eszerint egy helyi kávézóban kezdte brutálisan bántalmazni kutyáját, az állat fejét ütötte. A kutya már ekkor láthatóan súlyos sérüléseket szenvedett, ám a vádlott még nem állt le: egy udvarban tovább folytatta a kutya bántalmazását, aki végül már nem tudott felállni, sérüléseibe bele is halt. 

 

A hatósági állatorvos megállapította, hogy a kutya mellkasában belső vérzés alakult ki, mely feltehetően mechanikai behatás következménye és az állat elhullását is ez a belső vérzés okozta - írják. 

 

A vádlottat az elfogása és előállítása után őrizetbe vette a nyomozó hatóság, majd őt a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája letartóztatta. 

 

Az ügyben 2020. január 16-án tartott tárgyaláson az Ajkai Járásbíróság a lopást, valamint az állatkínzást is tagadó vádlottat bűnösnek találta 1 rendbeli állatkínzás bűntettében, 2 rendbeli garázdaság vétségében és 1 rendbeli lopás vétségében és ezért őt – az állatkínzás bűntettében és a garázdaság vétségében mint visszaesőt, a lopás vétségében pedig mint különös visszaesőt – halmazati büntetésül 2 év 9 hónapi börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte, illetve elrendelte vele szemben egy 2019. július 26-án jogerős ítélettel kiszabott, végrehajtásában 4 évi próbaidőre felfüggesztett 2 év börtönbüntetés utólagos végrehajtását is. 

 

Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért és enyhítésért fellebbezést jelentettek be, míg az ügyész a kihirdetett ítéletet súlyosításért támadta a szabadságvesztés büntetés tartamának felemelése végett, így az ítélet még nem jogerős. A bíróság a vádlott letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartotta.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kegyetlen büntetés – vascsővel verték agyon kutyájukat, mert ugatott Kegyetlen büntetés – vascsővel verték agyon kutyájukat, mert ugatott
A kutya bűne mindössze annyi volt, hogy ugatott – a kutya gazdái vacsővel estek neki büntetésül. A szomszédok értesítették az állatvédőket, ők pedig rendőrséget, akik azonnal a helyszínre is siettek. A kutya olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy már csak az altatás segíthetett rajta.

Amerika kedvence lett a mexikói bűnözők által megkínzott kutya Amerika kedvence lett a mexikói bűnözők által megkínzott kutya
A bűnözők kegyetlenül megkínozták, amikor rajta gyakorolták az emberrablás áldozatain elkövetni tervezett csonkítást, majd magára hagyták meghalni. Végül a Milagros Caninos menhelyen talált menedékre az eb. Új mancs-protézisein pedig végre boldogan szaladgálhat és élheti a kutyák álmát.

Börtönbüntetésre ítélték a férfit, aki agyonverte a szomszédja kutyáját Börtönbüntetésre ítélték a férfit, aki agyonverte a szomszédja kutyáját
A Berettyóújfalui Járásbíróság 2022. október 10-én hirdetett ítéletet annak a vádlottnak az ügyében, aki végzetesen bántalmazott egy kutyáját egy hajdú-bihari településen.

Állatkínzás miatt vádat emeltek egy osztrák nő ellen Zalában Állatkínzás miatt vádat emeltek egy osztrák nő ellen Zalában
Családi házában bezárva, gondozatlanul tartott 19 kutyát egy zalai faluban egy osztrák nő, emiatt vádat emeltek ellene - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-t.

Kutyaviadalok szervezői ellen emelt vádat az ügyészség Kutyaviadalok szervezői ellen emelt vádat az ügyészség
Vádat emeltek tizenöt ember ellen, akik "harci kutyákat" tenyésztettek, és kutyaviadalokat szerveztek - közölte a Pest Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Ebugatta Brimo partysátor EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Gyakorlat a kutyabarát Praktikerben Hírek - Címlapon
Gyakorlat a kutyabarát Praktikerben
Egy 80 éves dédmama, aki életét adta kiskutyájáért Hírek - Címlapon
Egy 80 éves dédmama, aki életét adta kiskutyájáért