A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Végrehajtandó szabadságvesztést kapott egy állatkínzó

2020. január 22., 11:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A vádlott tavaly szeptemberben olyan súlyosan bántalmazta kutyáját, hogy az belehalt sérüléseibe. Az ítélet még nem jogerős, az ügyész súlyosbítani akar.



Nem egészen egy nap leforgása alatt négy bűncselekményt is elkövetett az a többszörösen büntetett előéletű vádlott, akivel szemben az Ajkai Járásbíróság nemrég hozott I. fokon ítéletet - írja a Veszprémi Törvényszék közleménye. A vádlott tavaly szeptemberben a kapun keresztül bemászott egy ismerőséhez, majd a bejárati ajtón is bejutva beszaladt a házba és magához vette a tulajdonos mobiltelefonját, amellyel együtt kifutott a házból. Ugyanezen az estén a vádlott a devecseri buszpályaudvaron bántalmazta volt élettársát, illetve a büfé ablakát is kiütötte kézzel. Ezen az estén el is fogta a rendőrség, kihallgatták, majd az éjjeli órákban szabadlábon távozhatott az Ajkai Rendőrkapitányságról. 

 

Másnap azonban újabb bejelentés érkezett ellene: eszerint egy helyi kávézóban kezdte brutálisan bántalmazni kutyáját, az állat fejét ütötte. A kutya már ekkor láthatóan súlyos sérüléseket szenvedett, ám a vádlott még nem állt le: egy udvarban tovább folytatta a kutya bántalmazását, aki végül már nem tudott felállni, sérüléseibe bele is halt. 

 

A hatósági állatorvos megállapította, hogy a kutya mellkasában belső vérzés alakult ki, mely feltehetően mechanikai behatás következménye és az állat elhullását is ez a belső vérzés okozta - írják. 

 

A vádlottat az elfogása és előállítása után őrizetbe vette a nyomozó hatóság, majd őt a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája letartóztatta. 

 

Az ügyben 2020. január 16-án tartott tárgyaláson az Ajkai Járásbíróság a lopást, valamint az állatkínzást is tagadó vádlottat bűnösnek találta 1 rendbeli állatkínzás bűntettében, 2 rendbeli garázdaság vétségében és 1 rendbeli lopás vétségében és ezért őt – az állatkínzás bűntettében és a garázdaság vétségében mint visszaesőt, a lopás vétségében pedig mint különös visszaesőt – halmazati büntetésül 2 év 9 hónapi börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte, illetve elrendelte vele szemben egy 2019. július 26-án jogerős ítélettel kiszabott, végrehajtásában 4 évi próbaidőre felfüggesztett 2 év börtönbüntetés utólagos végrehajtását is. 

 

Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért és enyhítésért fellebbezést jelentettek be, míg az ügyész a kihirdetett ítéletet súlyosításért támadta a szabadságvesztés büntetés tartamának felemelése végett, így az ítélet még nem jogerős. A bíróság a vádlott letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartotta.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó
Még csak első fokon, de végrehajtandó börtönre ítélte a Jászberényi Járásbíróság, azt a két fiatal férfit, akik halálra verték haragosuk kiskutyáját.

Vádat emeltek a férfi ellen, aki olyan súlyosan bántalmazta kutyáját, hogy az belehalt Vádat emeltek a férfi ellen, aki olyan súlyosan bántalmazta kutyáját, hogy az belehalt
Kiszökött a kutya, ezért büntetésül addig verte a gazdája, míg az belehalt a sérüléseibe. A Pécsi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt vádat emelt.

Így lopják a kutyákat Budapesten! Így lopják a kutyákat Budapesten!
Az egyik újbudai állatvédő személyes tapasztalatait osztotta meg a közösségi médiában, amikor beszámolt az esetről, aminek szemtanúja volt.

Mikor azt hinnénk, nincs már lejjebb – elképesztő állatkínzásra derült fény Hajdú-Bihar vármegyében Mikor azt hinnénk, nincs már lejjebb – elképesztő állatkínzásra derült fény Hajdú-Bihar vármegyében
Az emberi gonoszság nem ismer határokat – ismét bebizonyosodott. A Hajdú-Bihar vármegyei Nyíracsádon talált két jószándékú állatbarát talált rá a hat hónap körüli kutyára, akit ismeretlen tettes felakasztott – a kutyán friss és jóval régebbi bántalmazások nyomai is voltak.

Börtönbe megy a kölyökkutyát földhöz vágó ózdi férfi állatkínzás vétségéért Börtönbe megy a kölyökkutyát földhöz vágó ózdi férfi állatkínzás vétségéért
Szándékosan vágott földhöz egy kölyök kutyát az a férfi, akit az Ózdi Járási Ügyészség állított bíróság elé.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Praktiker Beagle Club Online MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Rendőrnő mentett meg egy epilepsziás tacskót Budapesten Hírek - Címlapon
Rendőrnő mentett meg egy epilepsziás tacskót Budapesten
Esténként étterembe jár ez a kóbor kutya néhány finom falatért Hírek - Címlapon
Esténként étterembe jár ez a kóbor kutya néhány finom falatért