A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Végrehajtandó szabadságvesztést kapott egy állatkínzó

2020. január 22., 11:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
A vádlott tavaly szeptemberben olyan súlyosan bántalmazta kutyáját, hogy az belehalt sérüléseibe. Az ítélet még nem jogerős, az ügyész súlyosbítani akar.Nem egészen egy nap leforgása alatt négy bűncselekményt is elkövetett az a többszörösen büntetett előéletű vádlott, akivel szemben az Ajkai Járásbíróság nemrég hozott I. fokon ítéletet - írja a Veszprémi Törvényszék közleménye. A vádlott tavaly szeptemberben a kapun keresztül bemászott egy ismerőséhez, majd a bejárati ajtón is bejutva beszaladt a házba és magához vette a tulajdonos mobiltelefonját, amellyel együtt kifutott a házból. Ugyanezen az estén a vádlott a devecseri buszpályaudvaron bántalmazta volt élettársát, illetve a büfé ablakát is kiütötte kézzel. Ezen az estén el is fogta a rendőrség, kihallgatták, majd az éjjeli órákban szabadlábon távozhatott az Ajkai Rendőrkapitányságról. 

 

Másnap azonban újabb bejelentés érkezett ellene: eszerint egy helyi kávézóban kezdte brutálisan bántalmazni kutyáját, az állat fejét ütötte. A kutya már ekkor láthatóan súlyos sérüléseket szenvedett, ám a vádlott még nem állt le: egy udvarban tovább folytatta a kutya bántalmazását, aki végül már nem tudott felállni, sérüléseibe bele is halt. 

 

A hatósági állatorvos megállapította, hogy a kutya mellkasában belső vérzés alakult ki, mely feltehetően mechanikai behatás következménye és az állat elhullását is ez a belső vérzés okozta - írják. 

 

A vádlottat az elfogása és előállítása után őrizetbe vette a nyomozó hatóság, majd őt a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája letartóztatta. 

 

Az ügyben 2020. január 16-án tartott tárgyaláson az Ajkai Járásbíróság a lopást, valamint az állatkínzást is tagadó vádlottat bűnösnek találta 1 rendbeli állatkínzás bűntettében, 2 rendbeli garázdaság vétségében és 1 rendbeli lopás vétségében és ezért őt – az állatkínzás bűntettében és a garázdaság vétségében mint visszaesőt, a lopás vétségében pedig mint különös visszaesőt – halmazati büntetésül 2 év 9 hónapi börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte, illetve elrendelte vele szemben egy 2019. július 26-án jogerős ítélettel kiszabott, végrehajtásában 4 évi próbaidőre felfüggesztett 2 év börtönbüntetés utólagos végrehajtását is. 

 

Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért és enyhítésért fellebbezést jelentettek be, míg az ügyész a kihirdetett ítéletet súlyosításért támadta a szabadságvesztés büntetés tartamának felemelése végett, így az ítélet még nem jogerős. A bíróság a vádlott letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartotta.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó
Még csak első fokon, de végrehajtandó börtönre ítélte a Jászberényi Járásbíróság, azt a két fiatal férfit, akik halálra verték haragosuk kiskutyáját.

Vádat emeltek a férfi ellen, aki olyan súlyosan bántalmazta kutyáját, hogy az belehalt Vádat emeltek a férfi ellen, aki olyan súlyosan bántalmazta kutyáját, hogy az belehalt
Kiszökött a kutya, ezért büntetésül addig verte a gazdája, míg az belehalt a sérüléseibe. A Pécsi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt vádat emelt.

Így lopják a kutyákat Budapesten! Így lopják a kutyákat Budapesten!
Az egyik újbudai állatvédő személyes tapasztalatait osztotta meg a közösségi médiában, amikor beszámolt az esetről, aminek szemtanúja volt.

Mikor azt hinnénk, nincs már lejjebb – elképesztő állatkínzásra derült fény Hajdú-Bihar vármegyében Mikor azt hinnénk, nincs már lejjebb – elképesztő állatkínzásra derült fény Hajdú-Bihar vármegyében
Az emberi gonoszság nem ismer határokat – ismét bebizonyosodott. A Hajdú-Bihar vármegyei Nyíracsádon talált két jószándékú állatbarát talált rá a hat hónap körüli kutyára, akit ismeretlen tettes felakasztott – a kutyán friss és jóval régebbi bántalmazások nyomai is voltak.

Börtönbe megy a kölyökkutyát földhöz vágó ózdi férfi állatkínzás vétségéért Börtönbe megy a kölyökkutyát földhöz vágó ózdi férfi állatkínzás vétségéért
Szándékosan vágott földhöz egy kölyök kutyát az a férfi, akit az Ózdi Járási Ügyészség állított bíróság elé.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker MOL Nyrt. Mondial Assistance GesmbH MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Magyar kutatás: A keverék kutyák kevésbé kiegyensúlyozottak, de könnyebben taníthatóak, mint a fajtatiszták Hírek - Címlapon
Magyar kutatás: A keverék kutyák kevésbé kiegyensúlyozottak, de könnyebben taníthatóak, mint a fajtatiszták
Mindent a kutyáinkért - iskolapadba ültek a kutyások Hírek - Címlapon
Mindent a kutyáinkért - iskolapadba ültek a kutyások