A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Állatvédelem

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Végrehajtandó szabadságvesztést kapott egy állatkínzó

2020. január 22., 11:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
A vádlott tavaly szeptemberben olyan súlyosan bántalmazta kutyáját, hogy az belehalt sérüléseibe. Az ítélet még nem jogerős, az ügyész súlyosbítani akar.Nem egészen egy nap leforgása alatt négy bűncselekményt is elkövetett az a többszörösen büntetett előéletű vádlott, akivel szemben az Ajkai Járásbíróság nemrég hozott I. fokon ítéletet - írja a Veszprémi Törvényszék közleménye. A vádlott tavaly szeptemberben a kapun keresztül bemászott egy ismerőséhez, majd a bejárati ajtón is bejutva beszaladt a házba és magához vette a tulajdonos mobiltelefonját, amellyel együtt kifutott a házból. Ugyanezen az estén a vádlott a devecseri buszpályaudvaron bántalmazta volt élettársát, illetve a büfé ablakát is kiütötte kézzel. Ezen az estén el is fogta a rendőrség, kihallgatták, majd az éjjeli órákban szabadlábon távozhatott az Ajkai Rendőrkapitányságról. 

 

Másnap azonban újabb bejelentés érkezett ellene: eszerint egy helyi kávézóban kezdte brutálisan bántalmazni kutyáját, az állat fejét ütötte. A kutya már ekkor láthatóan súlyos sérüléseket szenvedett, ám a vádlott még nem állt le: egy udvarban tovább folytatta a kutya bántalmazását, aki végül már nem tudott felállni, sérüléseibe bele is halt. 

 

A hatósági állatorvos megállapította, hogy a kutya mellkasában belső vérzés alakult ki, mely feltehetően mechanikai behatás következménye és az állat elhullását is ez a belső vérzés okozta - írják. 

 

A vádlottat az elfogása és előállítása után őrizetbe vette a nyomozó hatóság, majd őt a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája letartóztatta. 

 

Az ügyben 2020. január 16-án tartott tárgyaláson az Ajkai Járásbíróság a lopást, valamint az állatkínzást is tagadó vádlottat bűnösnek találta 1 rendbeli állatkínzás bűntettében, 2 rendbeli garázdaság vétségében és 1 rendbeli lopás vétségében és ezért őt – az állatkínzás bűntettében és a garázdaság vétségében mint visszaesőt, a lopás vétségében pedig mint különös visszaesőt – halmazati büntetésül 2 év 9 hónapi börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte, illetve elrendelte vele szemben egy 2019. július 26-án jogerős ítélettel kiszabott, végrehajtásában 4 évi próbaidőre felfüggesztett 2 év börtönbüntetés utólagos végrehajtását is. 

 

Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért és enyhítésért fellebbezést jelentettek be, míg az ügyész a kihirdetett ítéletet súlyosításért támadta a szabadságvesztés büntetés tartamának felemelése végett, így az ítélet még nem jogerős. A bíróság a vádlott letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartotta.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Börtönbüntetést kapott a férfi, aki lelőtte kutyáját Börtönbüntetést kapott a férfi, aki lelőtte kutyáját
Állatkínzás bűntette, valamint lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntette miatt emeltek vádat a 65 éves férfi ellen: az előkészítő ülésen börtönbüntetésre és közügyektől való eltiltásra ítélte a bíróság.

Döntött a nyomozási bíró: letartóztatták a nyírbogáti szaporítókat! Döntött a nyomozási bíró: letartóztatták a nyírbogáti szaporítókat!
A Mátészalkai Járásbíróság nyomozási bírója 2020. július 3-án az állatkínzás bűntette miatt folyamatban lévő eljárásban 2020. augusztus 3-ig elrendelte két gyanúsított letartóztatását.

Megúszhatja felfüggesztettel a balotaszállási állatkínzó Megúszhatja felfüggesztettel a balotaszállási állatkínzó
2 év felfüggesztett börtönre ítélték a balotaszállási asszonyt, aki tavaly nyáron autója után kötve vonszolta kutyáját. Az ítélet még nem jogerős.

Négy év letöltendő börtönbüntetés várhat a férfira, aki lelőtte kutyáját Négy év letöltendő börtönbüntetés várhat a férfira, aki lelőtte kutyáját
Állatkínzás, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt kell felelnie a 65 éves férfinak - az ügyészség szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Hat évre eltiltottak az állattartástól egy Nógrád megyei férfit Hat évre eltiltottak az állattartástól egy Nógrád megyei férfit
A Nógrád Megyei Főügyészség Közjogi Szakágának keresete alapján a Balassagyarmati Törvényszék hat évre eltiltotta az állattartástól azt a férfit, aki kutyáinak és más állatainak tartásáról, etetésükről, ivóvízzel történő ellátásukról nem gondoskodott megfelelően.

Kis csínytevésért vascső – állatkínzásért kell felelnie a bántalmazó gazdának Kis csínytevésért vascső – állatkínzásért kell felelnie a bántalmazó gazdának
Annyi volt a bűne a kutyának, hogy ellopkodta gazdája ruháit a szárítóról – büntetésül vascsővel kapott verést több alkalommal. Hamarosan azonban neki kell felelnie: a rendőrség állatkínzás miatt folytatott ellene nyomozást, amit immár lezártak és az iratokat átadták az ügyészségnek.

Végrehajtandó börtönbüntetést indítványoz az ügyészség egy nógrádi állatkínzó ellen Végrehajtandó börtönbüntetést indítványoz az ügyészség egy nógrádi állatkínzó ellen
A Salgótarjáni Járási Ügyészség egy 43 éves férfi ellen emelt vádat, aki kegyetlen módon tartotta kutyáját, a bánásmód pedig az állat pusztulásához vezetett - közölte az MTI-vel a Nógrád megyei főügyész kedden.

Eltiltana az ügyészség egy állatkínzó nőt a kutyatartástól Eltiltana az ügyészség egy állatkínzó nőt a kutyatartástól
A Somogy Megyei Főügyészség Közjogi Szakága pert indított egy állatkínzás miatt jogerősen elítélt asszony ellen azért, hogy a bíróság tiltsa el az ebek tartásától.

Horror Hajdúsámsonon: több mint száz kutya maradványát találták meg gödrökbe elásva Horror Hajdúsámsonon: több mint száz kutya maradványát találták meg gödrökbe elásva
Nem tudni ki, miért, milyen régóta folytatja kegyetlenkedését az állatokkal. Egy biztos: több mint száz állat vére tapad a kezéhez. Megrázó történet!

Majdnem megölte kutyáját azzal, hogy nem gondoskodott róla: felfüggesztett börtönbüntetést kapott Majdnem megölte kutyáját azzal, hogy nem gondoskodott róla: felfüggesztett börtönbüntetést kapott
A láncon tartott kutya életét az utolsó pillanatban érkezett orvosi beavatkozás mentette meg. A bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a hanyag gazdát.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com Beagle Club Online JULIUS-K9 Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Rendőrnő mentett meg egy epilepsziás tacskót Budapesten Hírek - Címlapon
Rendőrnő mentett meg egy epilepsziás tacskót Budapesten
Esténként étterembe jár ez a kóbor kutya néhány finom falatért Hírek - Címlapon
Esténként étterembe jár ez a kóbor kutya néhány finom falatért