A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Állatvédelem

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés

Végrehajtandó szabadságvesztést kapott egy állatkínzó

2020. január 22., 11:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
A vádlott tavaly szeptemberben olyan súlyosan bántalmazta kutyáját, hogy az belehalt sérüléseibe. Az ítélet még nem jogerős, az ügyész súlyosbítani akar.Nem egészen egy nap leforgása alatt négy bűncselekményt is elkövetett az a többszörösen büntetett előéletű vádlott, akivel szemben az Ajkai Járásbíróság nemrég hozott I. fokon ítéletet - írja a Veszprémi Törvényszék közleménye. A vádlott tavaly szeptemberben a kapun keresztül bemászott egy ismerőséhez, majd a bejárati ajtón is bejutva beszaladt a házba és magához vette a tulajdonos mobiltelefonját, amellyel együtt kifutott a házból. Ugyanezen az estén a vádlott a devecseri buszpályaudvaron bántalmazta volt élettársát, illetve a büfé ablakát is kiütötte kézzel. Ezen az estén el is fogta a rendőrség, kihallgatták, majd az éjjeli órákban szabadlábon távozhatott az Ajkai Rendőrkapitányságról. 

 

Másnap azonban újabb bejelentés érkezett ellene: eszerint egy helyi kávézóban kezdte brutálisan bántalmazni kutyáját, az állat fejét ütötte. A kutya már ekkor láthatóan súlyos sérüléseket szenvedett, ám a vádlott még nem állt le: egy udvarban tovább folytatta a kutya bántalmazását, aki végül már nem tudott felállni, sérüléseibe bele is halt. 

 

A hatósági állatorvos megállapította, hogy a kutya mellkasában belső vérzés alakult ki, mely feltehetően mechanikai behatás következménye és az állat elhullását is ez a belső vérzés okozta - írják. 

 

A vádlottat az elfogása és előállítása után őrizetbe vette a nyomozó hatóság, majd őt a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája letartóztatta. 

 

Az ügyben 2020. január 16-án tartott tárgyaláson az Ajkai Járásbíróság a lopást, valamint az állatkínzást is tagadó vádlottat bűnösnek találta 1 rendbeli állatkínzás bűntettében, 2 rendbeli garázdaság vétségében és 1 rendbeli lopás vétségében és ezért őt – az állatkínzás bűntettében és a garázdaság vétségében mint visszaesőt, a lopás vétségében pedig mint különös visszaesőt – halmazati büntetésül 2 év 9 hónapi börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte, illetve elrendelte vele szemben egy 2019. július 26-án jogerős ítélettel kiszabott, végrehajtásában 4 évi próbaidőre felfüggesztett 2 év börtönbüntetés utólagos végrehajtását is. 

 

Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért és enyhítésért fellebbezést jelentettek be, míg az ügyész a kihirdetett ítéletet súlyosításért támadta a szabadságvesztés büntetés tartamának felemelése végett, így az ítélet még nem jogerős. A bíróság a vádlott letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartotta.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Hat évre eltiltottak az állattartástól egy Nógrád megyei férfit Hat évre eltiltottak az állattartástól egy Nógrád megyei férfit
A Nógrád Megyei Főügyészség Közjogi Szakágának keresete alapján a Balassagyarmati Törvényszék hat évre eltiltotta az állattartástól azt a férfit, aki kutyáinak és más állatainak tartásáról, etetésükről, ivóvízzel történő ellátásukról nem gondoskodott megfelelően.

Kis csínytevésért vascső – állatkínzásért kell felelnie a bántalmazó gazdának Kis csínytevésért vascső – állatkínzásért kell felelnie a bántalmazó gazdának
Annyi volt a bűne a kutyának, hogy ellopkodta gazdája ruháit a szárítóról – büntetésül vascsővel kapott verést több alkalommal. Hamarosan azonban neki kell felelnie: a rendőrség állatkínzás miatt folytatott ellene nyomozást, amit immár lezártak és az iratokat átadták az ügyészségnek.

Végrehajtandó börtönbüntetést indítványoz az ügyészség egy nógrádi állatkínzó ellen Végrehajtandó börtönbüntetést indítványoz az ügyészség egy nógrádi állatkínzó ellen
A Salgótarjáni Járási Ügyészség egy 43 éves férfi ellen emelt vádat, aki kegyetlen módon tartotta kutyáját, a bánásmód pedig az állat pusztulásához vezetett - közölte az MTI-vel a Nógrád megyei főügyész kedden.

Eltiltana az ügyészség egy állatkínzó nőt a kutyatartástól Eltiltana az ügyészség egy állatkínzó nőt a kutyatartástól
A Somogy Megyei Főügyészség Közjogi Szakága pert indított egy állatkínzás miatt jogerősen elítélt asszony ellen azért, hogy a bíróság tiltsa el az ebek tartásától.

Horror Hajdúsámsonon: több mint száz kutya maradványát találták meg gödrökbe elásva Horror Hajdúsámsonon: több mint száz kutya maradványát találták meg gödrökbe elásva
Nem tudni ki, miért, milyen régóta folytatja kegyetlenkedését az állatokkal. Egy biztos: több mint száz állat vére tapad a kezéhez. Megrázó történet!

Majdnem megölte kutyáját azzal, hogy nem gondoskodott róla: felfüggesztett börtönbüntetést kapott Majdnem megölte kutyáját azzal, hogy nem gondoskodott róla: felfüggesztett börtönbüntetést kapott
A láncon tartott kutya életét az utolsó pillanatban érkezett orvosi beavatkozás mentette meg. A bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a hanyag gazdát.

Ököllel verte a kutya fejét - eljárás indult a váci állatkínzó ellen Ököllel verte a kutya fejét - eljárás indult a váci állatkínzó ellen
Újabb brutális állatkínzás döbbentette meg az országot: egy férfi megverte, majd a járdán vonszolta a magatehetetlen kutyát fényes nappal. Az eset Vácon történt, a rendőrség eljárást indított.

Szövetségi bűncselekmény lett az Egyesült Államokban az állatkínzás Szövetségi bűncselekmény lett az Egyesült Államokban az állatkínzás
A legsúlyosabb bűncselekmények közé emelték az Egyesült Államokban az állatkínzást. A törvényjavaslatot Donald Trump amerikai elnök törvénybe is iktatta hétfőn.

A múlt szelleme: egy kutya, aki áldozatával megváltoztatta az állatkísérletek megítélését A múlt szelleme: egy kutya, aki áldozatával megváltoztatta az állatkísérletek megítélését
Avagy hogyan változtatta meg egy fájdalmas sorsú kiskutya az állatkísérletekről alkotott vélekedést a 20. század folyamán.

Állatvédelem hazai helyzete – mikor lesz változás? Állatvédelem hazai helyzete – mikor lesz változás?
Általában némi irigységgel tekintünk más országok állatvédelmi helyzetére. Mi kéne ahhoz, hogy Magyarországon is jobb legyen a helyzet, ne legyenek zsúfolásig tömve a menhelyek? Márton Attilát, a „kutyabajok” blog szerzőjét kérdeztük arról, hogy mi kéne egy nagyobb áttöréshez.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Hírstart AEGON Magyarország Zrt. Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom Hírek - Címlapon
Komoly sérülések, betegségek forrása lehet a túl hosszú kutyakarom
Esténként étterembe jár ez a kóbor kutya néhány finom falatért Hírek - Címlapon
Esténként étterembe jár ez a kóbor kutya néhány finom falatért