A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Ismersz kutyabarát éttermet?

2015. január 21., 07:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
Vigyünk gyereket, vagy kutyát étterembe? Gyerekkel is ferde szemmel néznek ránk, hát még kutyával! Van, ahol mégis szívesen látják a kutyásokat? Elegendő hely létezik, ahova beengednek minket?Szöulban van egy olyan vendéglátóipari hely, ahova nyugodtan mehet bárki kutyával. Az hagyján, hogy elkísérik gazdáikat kedvencük, de elvárás, hogy a kutyák kifejezetten jól szórakozzanak. Nem probléma, ha éppen kergetőzni támad kedvük, vagy beülnek gazdájuk ölébe, sőt, minél felszabadultabban játszanak, annál jobb! 

 

bau haus dog cafe
Szabad a játék
Fotó:kdtokimchi.com

 

Nos, ettől még nagyon messze vagyunk. Magyarországon a kistestű kutyák előfordulnak már kávézókban, plázákban, néhány étteremben, de németjuhászokat, dobermannokat, vagy labradorokat csak akkor látunk, ha azok munkakutyák. A kutyás trársadalom ugyan egyre jobban sürgeti a pozitív változásokat, de ez a folyamat nagyon lassan halad. 

 

Az egyik fő félelme az étteremtulajdonosoknak, hogy a kutyák nem fogadnak szót gazdáiknak, és ezért könnyen elszabadulhat a pokol. Érthetően az állatot nagyon sok inger éri itt, és az embernek résen kell lennie,szükség esetén muszáj fegyelmeznie. A kutyában okozhat ez frusztrációt. (Olyan szívesen nyalintana csak egyetlen egyet abba a tálba... de már megint nem engedik!)

A másik magyarázat az, hogy vannak, akik félnek a kutyáktól. Így ezeket a vendégeket elvesztenék, ha szabad bejárásuk lehetne az ebeknek. 

 

pub dog - patrick flynn
Én addig pihenek...
Fotó:www.ft86club.com

 

Az éttermekben dolgozóknak, viszont meg kéne bízniuk annyira a gazdákban, hogy tudják, csak olyan kutyás megy be ennyire ingergazdag helyre, aki száz százalékban ismeri kutyáját, illetve képes kordában tartani. (Ha lenne kutyatartásra jogosítványunk, akkor ezt csak fel kéne mutatnunk a bejáratnál.)

 

Nekem mit rendelsz? 
Fotó: i.dailymail.co.uk

 

Ennek az oldalnak az az egyik célja, hogy minél közelebb hozzuk egymáshoz azokat a helyeket, ahova négylábú barátunk is elkísérhet minket, illetve, azokat, akik bizony kutyával szeretnének menni étterembe, kávézóba, bevásárolni. 

 

Aki tud ilyenről, ne késlekedjen, weboldalunkon regisztriáció után ossza meg velünk,  a Javasolj egy helyet! menüpontban! Köszönjük!

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

Köszönjük!

 

 

Témába vág

Ezért ne engedd oda más kutyákhoz a kedvencedet, ha pórázon van Ezért ne engedd oda más kutyákhoz a kedvencedet, ha pórázon van
Ha kutyusunk a barátságosabbak közé tartozik, elgondolkozhatunk azon, miért is nem szabad engedni, hogy másokat köszöntsön, amikor pórázon sétál. Mi baj lehet belőle? Elvégre a kutyák szeretnek ismerkedni, nem?

Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti
Milliók arcára csal mosolyt a kis bundás, pedig egykor reménytelenül várta a menhelyen, hogy felfigyeljenek rá.

Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet
Kertünk az a hely, ahol kutyánk szabadon mozoghat, kedvére szaladgálhat, játszhat, napozhat. A mi felelősségünk, hogy mindez biztonságos is legyen számára.

Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár
10 perc séta után viszont éppen olyan látványt nyújtottak, ahogy a parkban bandukoltak együtt, mint "két öreg lélek, akik már nagyon régóta ismerik egymást”.

10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét 10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét
Kutyáink ügyesen alkalmazkodnak az emberi környezethez, ám néhány aprósággal mi is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy elmondhassák magukról: óriási szerencsém van a gazdimmal!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Mondial Assistance GesmbH Brimo partysátor Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A nagyobb kutya kurtább életű Hírek - Címlapon
A nagyobb kutya kurtább életű
Kutyabarát hely a lakásod? Hírek - Címlapon
Kutyabarát hely a lakásod?